Bizde inanir misin, kocamla ikimiz bir yere mi gittik haftasonu..ablam diyor ki bizsiz carsiya gidiyorsun, biz nereye gitsek seni cagiriyoruz..annem de diyor ki belki kizin kocasi istemiyor, basbasa gitmek istiyor..ablam da bu kez diyor ki, bizim kocamiz da illaaaa da aybenizsiz olmaz demiyor herhalde..ama biz cagiriyoruz !!
haftanin ortalama 6 gunu birlikteyiz. Bazen bir gun gorusmuyoruz 7 gunden bir gun sadece beraber degiliz yani.. ortalama olarak boyle
Esim annem yanimda diye Otogara bizi almaya gelmedi.. o gun bu gun kalbim kirik esime , affettim ama unutamadim .Evlenmıssınız artık neyden bahsedıyorsunuz?? Zor anlarınızda yanınızda emın olun yıne eşiniz olur, aıle ,abla bır yere kadar..Eşinin zahmet çekmesı yol çekmesı, sizi uzmuyormu hıc bence bırazda ablanızdan çok eşinizi düşünün zira evlısınız !Bunun dısında esım annemı sevmıyor demıssın , kımse kımseyı sevmek zorunda değil olayları tek taraflı degıl ıkı taraflı degerlendırmek lazım.
Bence değil. Siz eşinizi sevmiyorsunuz. Eğer gerçekten aile olmanın bilincinde olsaydınız ablalarınızdan uzak kalacağınız icin üzülürdünüz sadece, onlara nasıl acıklayacağınızı değil.Aynen de boyleiki ucu .....Lu degnek
Ben anneme arabayla 5 dakka olsam , haftada bir gorussem annem bana saymadigini birakmaz.. otobusle 4 saatlik mesafede ayda bir veya en gec 2 ayda bir annemdeyim. Minimum 2 hafta kalmak uzere hemde.hatta Su anda da annemdeyimBence özlemek size de iyi gelecektir. Ben anneme arabayla 5 dk mesafede oturuyorum ama haftada bir görüşüyorum. Yani söz konusu ablaların da olsa eşin ve senin yararına olacak şeyler her şeyden önemli.
Seviyorum.sevmesem gitmeyi kabul ediyorum demezdim. Evet nasil aciklayacagimi dusunuyorumBence değil. Siz eşinizi sevmiyorsunuz. Eğer gerçekten aile olmanın bilincinde olsaydınız ablalarınızdan uzak kalacağınız icin üzülürdünüz sadece, onlara nasıl acıklayacağınızı değil.
Mesela ablam , kv deme gitmemi yasakladi..ben gidince kocasiyla kavga ediyormus. Kocasi diyormus ki aybeniz kv desini ziyarete gidiyor sen annemi ziyarete gelmiyorsun. Bundan sebep esiyle tam 2 hafta konusmadilar. Ablam dedi bir daha gidersen senin agzina b..k korum bilmem ne...kv dem ben dogum yapinca gelmemisti hatta Tel.bile etmemisti . Yinede buyugumdur deyip gidiyordum ama iki ablam da agzima tukurdu gittim diye. Hatta kizim 2 aylikken alip gittim, kv henuz zahmet edip Tel.bile etmemisti yinede gittim. Ablam bunu duyunca yuzume tukurdu kendi evinde hemde..agladim sadece oradaAy kusura bakmayın ama sizi çok çok fazla hatalı buldum eşinizin yerinde olmak asla istemezdim çünkü bir çok erkeğin karısına yaptığı bencilliği siz eşinize yapıyorsunuz
Haklisiniz.tesekkurler.Tabiki taşın.anlıyorum kardeşlerine yakın olmanın ayrıcalıgı çok güzel.ama sen evlisin ve kocanın gidip gelmesini düşün. Ayrıca lojmanda otur o kirayı verecegine.hem araba kullanmayı öğren kafana göre git gel.
Bunun aynisini esim soyledi. 10 bucuk civari dersten cikicam eve gelcem 1 saat , sabah 7 de yine evden cikicam , birgun uykusuzluktan kaza yapsam vicdanin sizlamayacak mi dedi ..bazen uyukluyorum arabada dediBir de bunu dusundunuz mu tabiki gidin buyuk bir kira masrafindan kurtulacaksiniz. Esinizin omrunden her gun 2 saat trafikte gidiyor. Bunun kari kısı var diyelim ki esiniz bi kaza yapti hic vicdan azabi duymayacak misiniz?
elinize böyle bir kariyer fırsatı ve lojman vb imkanlar geçekecekken neden ablanızı düşünüyorsunuz. kendi aileniz tabiki önemli ama sen artık evlisin artık önceliğin eşin ve çocuğun olmalı. kararlarınızı birlikte vermelisiniz. aileniz de saygı göstermeli. erkekler ailesiniz sözünden çıkmayınca ana kuzusu deniyor. siz de aynısını yapmayın derim. acizlikle ilgisi yok bununCnm rehber ogretmenim, ama boyle bir ihtimal de var cidden ..soyle ki : esim yrd.doç.uni de, ve esimin calistigi uni Ye psikolojik danisman almayi dusunuyormus rektor..( akademisyen olarak degil, psikolojik danisman olarak ) esim belki boyle bir ihtimal olur dusunursen dedi bana, ablama bahsettim, burun kivirdi ..
Tesekkurler. Ablalarim esimin huysuzluklarini bildikleri icin gitme diyor. Ama bazen git de diyorlar. Sen bilirsin de diyorlar onlar da me diyeceklerini sasirmis durumdalarAilenizin size ve hayatınıza fazlasıylA egemen olma derdinde, siz belki içeriden bir gözle göremiyorsunuz ama,
anlattıklarınızdan çıkardığım izlenim bu .
Eşin anneni sevmiyor ise, bu sadece eşinden kaynaklı bir durum gibi değil belli ki ..
Hem eşin sana da bir sınırlandırma getirmiyor, annen ve ailenle görüşmenle alakalı ..
Ablaların ve annenin ne düşüneceğinden çok biraz kızını ve eşini düşünmelisin ..
Ailen tabii ki seni sever, iyiliği ister ama onların doğru bildikleri de her zaman doğru olacak sana iyilik getirecek
diye bir kural yok .
Böyle bir adama güvenmezdim heralde, tüm yorumların aksine böyle düşünüyorum.Aynen boyle..hatirladiginiz icin, beni anladiginiz icin ayrica tesekkur ederim. Sizce ne yapmaliyim ?
Tesekkurler. Ablalarim esimin huysuzluklarini bildikleri icin gitme diyor. Ama bazen git de diyorlar. Sen bilirsin de diyorlar onlar da me diyeceklerini sasirmis durumdalar
Bir erkeğin evlenmiş olduğu halde, anne-baba v.b. eteğinin dibinden ayrılamaması ne kadar itici oluyorsa, bir kadının da aynı şekildeki tavrı kesinlikle itici bana göre.Iyi aksamlar hanimlar. Durumumu net bir sekilde ozet gecmeye calisicam , lutfen bana fikir verin ben napacagimi sastim cunku... Esimle 3 senelik evliyiz ve 2 senedir turkiyedeyiz , ikimizinde ebeveynlerinin oldugu sehirden farkli bir sehirde ama benim iki tane ablamla ayni sehirde yasiyoruz..evlenirken boyle karar almistik. Esim, yasadigimiz sehre arabayla 50 dakika mesafede baska bir sehirde calisiyor. Gunluk gidip geliyor.. yasadigimiz sehirde 850 tl kira + 50 tl aidat veriyoruz. Yakinda zam yapar ev sahibi.. esimin calistigi sehirde lojman hakki verildi bize ve sıfir daire, 325 tl kira..ve isyerine sifir mesafede..(kampusun icinde ) benim kadrom ise, suan yasamis oldugumuz sehirde , ama diledigim an tayin isteyebilirim il disi tayinler Su an acilmis durumda ( 10-16 haziran arasi ) es durumu tayinleri ise agustosta. Esim , kendisinin calistigi sehre tasinmamizi istiyor, Hem gunluk bir saat gidip, bir saat gelmekten biktigini, Hem de gitmemizin maddi acidan yararimiza olacagini, para biriktirebilecegimizi soyluyor, ablamlarla beş dakika yurume mesafesindeyim ve ablamlardan uzaklasip nasil sehir disina cikarim bilmiyorum, bunu onlara nasil aciklarim bilmiyorum..hattaa esime, tasinmayi kabul ettigimi soyledim, ve ailemin bundan haberi yok !!! Esim, her haftasonu beni ablamlara getirecegine soz verdi, tasinirsak bana otomotik vites araba alcaz ve ben istedigimde ablamlara gidebilcegimi soyledi, araba surmede profesyonellesirsem , profesyonellesene kadar kendisinin goturecegini soyledi. Esime tasinmayi kabul ettigimi soylesem de , icim icimi yiyor ve aileme aciklayamiyorum..vaz mi gecsem ne yapsam..esim annemi hic sevmiyor ve annemin kalbini Fena kirmis birisi , esim icin bunu yapmaya deger mi, bilemiyorum akil verin ne olur...
Ailen sacma sapan cumlenizi kirici buluyorum ve katilmiyorum. Onun disinda haklisinizNe kadar sacma sapan bi ailen var..
Daha fecisi kocan cok hakli sen resmen baskalarinin akliyla yasiyosun..
Evlendiginin farkindamisin??
Kendi yuvan var, ilgilenmen gereken. farkindamisin?
Kocan var cococugun var..
Sen ablam öyle dedi böyle dedi agzima etti diyosun..
Bence ablan haddini bilsin. Ve saygili olsun..
Kimsede kimsenin hayatina karismazsin..
Ablanada söyleki abla ben evliyim cocugum var yuvAm var.. Tasininc birikim yapabiliriz kocam ise daha yakin olcak.. Evlilik bu yuvam önde gelir.
ayrica ablanin saygisizligndan dolaYi asil ona mesafeli olman cok daha iyi olcak.
Hayir yani 350 ye sifir lojmanda oturcaksin kocanin isine yakin.. Gelecek icin birikim yapabilirsiniz..
Bu avantajlari görmüyosun.
Ablamlardan uzaklasmiim ama kocam esek gibi hergün 50 dakka git 50 dk gel yapsin..