- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.319
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Esiyle ayni sehirde olunca aciz olmaz elbet. ablam da aciz ona bakarsak. Ben esimin yaptigi cok seyi sineye cektim.simdi onun icin fedakarlk etmemi acizlik olarak gorurler diye dusundumInsan eşiyle aynı şehirde olunca aciz mi oluyormuş o zaman ben ve birçok arkadaşım aciziz...
Iste oyle dümdük söylenmiyor:) .hattaa bunu dile getiren cocugunun bakicisiydi , ablam da katildi ona. Oyle oldu.Kusura bakmayında bu ablanızı aşar.Buna karar verecek olan eşiniz.Onlardan icazet almak zorunda değil yani.
Esim annemin gonlunu almaya yanasmiyorValla verdiginiz para nerde o para nerde birde zam gelicekmis.esinin calistigi yerde oturun tabiki kalannparayida biriktirir en azindan zamani gelince ev almaya bakarsiniz.ablalarini yakin olmasi evet iyi ama yarin birgun paraya sıkisinca herkedin gercek yuzu cikio.esin ailenede sogukmus kimse kardesinin kocasida olsa sevmedigi bir insana yardim etmez yalan degil.esinle mutlumusun ona bak yarin birgun para yonunden sıkisinca huzursuzluklar cikmaya baslar buda yalan degil.o yuzden maslesef bu saatten sonra kendi hayatina hayatiniza bakicaksiniz.esinlede konus annenin gonlunu alsin. kotu bile olsa o senin annen sevmesede saygi duymak zorunda.
Cok tesekkurler..cok dogru..cok.CANIM BAK BU YAZIYI KANSERDEN VEFAT EDEN KİŞİ YAZMIŞ BENCE DİKKATE ALMALISIN
Demem o ki hayatınızı ertelemeyin yarın yok. Yarın meçhul. Üzülmek için vakit kaybetmeyin. Çünkü gülmek için yeterince zamanımızda yok.. ben 3-4-6 maksimum 1 yılımı dolu dolu yaşayacağım..Hayatı sakın kaçırmayın. Ve son olarak bırakın elalem ne der lafını..Ben bu elalem yüzünden hayatta çok şeyi kaçırdım..Bırakın onları onlar diyecek birşeyi kesinlikle bulurlar. Kalbinizin ne dediğine kulak kesilin biraz.Hayat sevince güzel arkadaşlar.. Herşey sevince güzel..
Benim için yapa...bileceğiniz biirşey var ! Bu kandil gününde yavrularım içinde dua edin lütfen..
Ve son olarak yüzünüzden gülümseme,kalbinizde sevgi,içinizde umut.. Hiç eksik olmasın kızlar.
esen9, 4 Temmuz 2012
Niye yanaşsın ki? Siz artık aile olmuşsunuz. Bir fark etseniz iyi olacak. Burada kv bir ailenin iç işine karışınca kıyamet kopuyor, kız ailesi olunca mı sorun yok. Açıkçası ben eşinizin yerinde olsam çok tepki verirdim. Hiç mi acımıyorsunuz ailenizle göbek bağınız kopmasın diye bu adam her gün 2 saat yol yapıyor?Esim annemin gonlunu almaya yanasmiyor
Bunu kabul ederek evlendi. Zulmetmiyorum ki kimseye. Zorsa kabul etmeseydi.Niye yanaşsın ki? Siz artık aile olmuşsunuz. Bir fark etseniz iyi olacak. Burada kv bir ailenin iç işine karışınca kıyamet kopuyor, kız ailesi olunca mı sorun yok. Açıkçası ben eşinizin yerinde olsam çok tepki verirdim. Hiç mi acımıyorsunuz ailenizle göbek bağınız kopmasın diye bu adam her gün 2 saat yol yapıyor?
allah kocanıza sabır versın uzuldum adama amacım senı kırmak degıl kesınlıkle ama konularından bunu cıkardım
Siz artık aile olmuşsunuz ablalarınız aileniz ne der diye eşinizle gitmeyi istemiyosunuz böyle bir şey olabilirmi iki yetişkin insansınız artık siz buna göre karar verin aile içindeki mevzularınıza ablalarınızı v.s karıştırmayın çok aile delisiyseniz evlenmeseydiniz
esimin eski yaptiklarini unutamadim galiba..ama madem affettim, o konulara girmemeliyim, ya da affetmeyecektim. Simdi herseyi bastan yazmak cok zorablalarınız en alaka ya... ben eşimin her gün 2 saat yolda direksiyon sallayacağına üzülürüm en başta. hem size maddi külfet. ne olacak her hafta sonu gitcekmişsiniz. hem gitmeseniz ne değişir
Evet affetinizse artık konuyu kapatmanız gerek bu başka bir mevzu eski konunuzuda biliyorum siz artık aile oldugunuzu idrak edip ona göre davranın gerçekten daha mutlu olursunuzesimin eski yaptiklarini unutamadim galiba..ama madem affettim, o konulara girmemeliyim, ya da affetmeyecektim. Simdi herseyi bastan yazmak cok zor
valla unutamazsan boşanacaksın. böyle ömür boyusürmezesimin eski yaptiklarini unutamadim galiba..ama madem affettim, o konulara girmemeliyim, ya da affetmeyecektim. Simdi herseyi bastan yazmak cok zor
Sen evlilik ne demek tam olarak biliyor musun? Ne kadar saçma bir düşünce "eşim için bunu yapmaya değer mi" değmiyorsa niye evlisin değmeden adamla.Bunu eşin için değil kendin için de yapmış olacaksın.Eşin çalışıp tek başına yemiyor herhalde.Bir evi geçindiriyorsunuz.İnsanlar lojman hakkını bir yana bırak,iş yerine yakın uygun bir ev bulma telaşındayken senin ki kusura bakma ama gerçketen düşüncesizlik.Ablanları aileni kopamayacak kadar çok seviyorsan evlenmeyecektin.Evli bir kadın kocasıyla iş yüzünden kendi verdikleri taşınma kararını ailesine nasıl söyleyeceğini mi düşünüyor.Buna ailenin karışma söz söyleme hakkı varmı sence.1 saat yolda gidip gelmenin eziyeti,artı kira...Iyi aksamlar hanimlar. Durumumu net bir sekilde ozet gecmeye calisicam , lutfen bana fikir verin ben napacagimi sastim cunku... Esimle 3 senelik evliyiz ve 2 senedir turkiyedeyiz , ikimizinde ebeveynlerinin oldugu sehirden farkli bir sehirde ama benim iki tane ablamla ayni sehirde yasiyoruz..evlenirken boyle karar almistik. Esim, yasadigimiz sehre arabayla 50 dakika mesafede baska bir sehirde calisiyor. Gunluk gidip geliyor.. yasadigimiz sehirde 850 tl kira + 50 tl aidat veriyoruz. Yakinda zam yapar ev sahibi.. esimin calistigi sehirde lojman hakki verildi bize ve sıfir daire, 325 tl kira..ve isyerine sifir mesafede..(kampusun icinde ) benim kadrom ise, suan yasamis oldugumuz sehirde , ama diledigim an tayin isteyebilirim il disi tayinler Su an acilmis durumda ( 10-16 haziran arasi ) es durumu tayinleri ise agustosta. Esim , kendisinin calistigi sehre tasinmamizi istiyor, Hem gunluk bir saat gidip, bir saat gelmekten biktigini, Hem de gitmemizin maddi acidan yararimiza olacagini, para biriktirebilecegimizi soyluyor, ablamlarla beş dakika yurume mesafesindeyim ve ablamlardan uzaklasip nasil sehir disina cikarim bilmiyorum, bunu onlara nasil aciklarim bilmiyorum..hattaa esime, tasinmayi kabul ettigimi soyledim, ve ailemin bundan haberi yok !!! Esim, her haftasonu beni ablamlara getirecegine soz verdi, tasinirsak bana otomotik vites araba alcaz ve ben istedigimde ablamlara gidebilcegimi soyledi, araba surmede profesyonellesirsem , profesyonellesene kadar kendisinin goturecegini soyledi. Esime tasinmayi kabul ettigimi soylesem de , icim icimi yiyor ve aileme aciklayamiyorum..vaz mi gecsem ne yapsam..esim annemi hic sevmiyor ve annemin kalbini Fena kirmis birisi , esim icin bunu yapmaya deger mi, bilemiyorum akil verin ne olur...
Cnm rehber ogretmenim, ama boyle bir ihtimal de var cidden ..soyle ki : esim yrd.doç.uni de, ve esimin calistigi uni Ye psikolojik danisman almayi dusunuyormus rektor..( akademisyen olarak degil, psikolojik danisman olarak ) esim belki boyle bir ihtimal olur dusunursen dedi bana, ablama bahsettim, burun kivirdi ..
Sen evlilik ne demek tam olarak biliyor musun? Ne kadar saçma bir düşünce "eşim için bunu yapmaya değer mi" değmiyorsa niye evlisin değmeden adamla.Bunu eşin için değil kendin için de yapmış olacaksın.Eşin çalışıp tek başına yemiyor herhalde.Bir evi geçindiriyorsunuz.İnsanlar lojman hakkını bir yana bırak,iş yerine yakın uygun bir ev bulma telaşındayken senin ki kusura bakma ama gerçketen düşüncesizlik.Ablanları aileni kopamayacak kadar çok seviyorsan evlenmeyecektin.Evli bir kadın kocasıyla iş yüzünden kendi verdikleri taşınma kararını ailesine nasıl söyleyeceğini mi düşünüyor.Buna ailenin karışma söz söyleme hakkı varmı sence.1 saat yolda gidip gelmenin eziyeti,artı kira...
Bence düşünmen hata.Sen bir ailesin.Ablamdan ayrılamam,her hafta gelirim,aileme açıklayamam.....gibi laflarla evlilik yürümez.
valla unutamazsan boşanacaksın. böyle ömür boyusürmez
Herkes boyle dusunuyor sanirim..as once konuyu anneme actim..annem de buradaki hanimlarla ayni dusunuyor..esim anneme selam bile vermemesine ragmen, annem de sizlerle ayni dusuncede..burada soylenilenlerin hepsini hatta daha fazlasini soyledi annem..sen evine yuvana bak,nasil mutlu olacaksaniz oyle yap, vs..soylediklerinizin tamamini soyledi annem...ablamlara aciklamam gerekecek galibaEvet affetinizse artık konuyu kapatmanız gerek bu başka bir mevzu eski konunuzuda biliyorum siz artık aile oldugunuzu idrak edip ona göre davranın gerçekten daha mutlu olursunuz
tesekkurler. Buradaki hanimlar agiz birligi yapmiscasina boyle dusunuyorlarsa , benim de bir durup dusunmem gerekli evet..haklisinizya sen nie evinde her olan biteni ablanlara bahsediyorsun ki. eşinin ikinci öğretimlerin dersine de gireceğini gidip ablanlara söylemişsin ona da burun kıvırmışlar.. bence burunlarını bir evliliğin içine sokmasınlar.. benim eşim subay ve biz de ailelerimizden uzaktayız hem de gayet 6 saat uzaklıkta.. eşinle aranızdaki sıkıntıların sebebi ailenin seni yanlış yönlendirmesi olmasın sakın.. bence ailenden biraz uzak ol eşinin yanına git.. ben evlendiğimden beri annem dahil herkes kapı dışındadır.. evimdeki kötü ya da karar verilecek hiçbir şeyi danışmam kimseye eşim de danışmaz.. çok şükür bu sayede birbirimize saygımız hiç bitmedi..
aciz felan olmazsın eşinin yanında olmakla.. eşin o senin ya.. artık birinci sıradaki ailen.. bir de rehber öğretmensin.. belli ki psikoloji felan biliyorsun.. eşinle bir olarak aciz olarak görüyorsa ablanlar seni asıl sen ablanlara karşı acizsin..
evliliğine ailesini karıştıran kadınları burda okuyunca kan beynime sıçrıyor.. Türk kadınlarının maalesef genel sıkıntısı bu.. yapmayın allah aşkına yaa.. kocanızla kapatın kapınızı dışarı kararları kendiniz verin lütfen.. sonra yıllar geçiyor kocamın bana saygısı yok.. tabi ki olmaz..
O nasıl abla ya? Ablanız bile olsa ne eşinize ne de sizin evliliğinize karışma hakkını vermeyin... Sonra çok pişman olursunuz...esim uni de calisiyor. Ikinci ogretimlerin dersine girmeye baslayacak eylulden itibaren.. aksam saat 10 da isten ciktigi gunler olacak .esim, o saatte nasil 1 saat giderim diyo..ablamlarla gecen konusurken, ablama bahsettim, ikinci ogretimlere girmesin , girmeye mecbur mu dedi..mecbur olup olmadigini bilmiyorum acikcasi
Yahu güzelim kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin.SEN EVLİSİN.AYRI BİR EVİN BİR DÜZENİN VAR.EŞİNLE KENDİ KARARINIZI ANCAK KENDİNİZ VERİRSİNİZ.Evladın var ev geçindiriyorsunuz,tabiki maddi menfaatleri de göz önünde bulunduracaksın.Herkes boyle dusunuyor sanirim..as once konuyu anneme actim..annem de buradaki hanimlarla ayni dusunuyor..esim anneme selam bile vermemesine ragmen, annem de sizlerle ayni dusuncede..burada soylenilenlerin hepsini hatta daha fazlasini soyledi annem..sen evine yuvana bak,nasil mutlu olacaksaniz oyle yap, vs..soylediklerinizin tamamini soyledi annem...ablamlara aciklamam gerekecek galiba
maddi menfaatler olacak ama esimin ailesinin geliri yok ve onlara yardimci olacagiz. Ablamlar da diyor sanki para biriktircen me olacak, onlarin evlerini yaptircaksiniz, onlari hacca yollicaksiniz, onlara aylik para verceksiniz. Neden maddi menfaati dusunuyorsun hal boyleyken diye dusunuyorlar. Esimin ailesi maddi yonden sifir..bir inekleri iki keçilerinden baska hicbirseyleri yok. Sut satiyorlar.annesi yazlari arada bir sebze topluyor , sebze karsiliginda vs.evlerinde tek bir kanepe bile yok. Esim yillarca simit satmis alninin teriyle kazanmis bu gunlere gelmis. Ailesine bakmakla esim yukumlu ve ablamlar da annesi dogumuma gelmedigi ve Tel.etmedigi icin tepkili ailesineYahu güzelim kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin.SEN EVLİSİN.AYRI BİR EVİN BİR DÜZENİN VAR.EŞİNLE KENDİ KARARINIZI ANCAK KENDİNİZ VERİRSİNİZ.Evladın var ev geçindiriyorsunuz,tabiki maddi menfaatleri de göz önünde bulunduracaksın.