- 25 Aralık 2014
- 5.669
- 4.736
Kayınvaliden de ayıp etmiş ama... Gelemeyebilir ama insan bir telefon eder...maddi menfaatler olacak ama esimin ailesinin geliri yok ve onlara yardimci olacagiz. Ablamlar da diyor sanki para biriktircen me olacak, onlarin evlerini yaptircaksiniz, onlari hacca yollicaksiniz, onlara aylik para verceksiniz. Neden maddi menfaati dusunuyorsun hal boyleyken diye dusunuyorlar. Esimin ailesi maddi yonden sifir..bir inekleri iki keçilerinden baska hicbirseyleri yok. Sut satiyorlar.annesi yazlari arada bir sebze topluyor , sebze karsiliginda vs.evlerinde tek bir kanepe bile yok. Esim yillarca simit satmis alninin teriyle kazanmis bu gunlere gelmis. Ailesine bakmakla esim yukumlu ve ablamlar da annesi dogumuma gelmedigi ve Tel.etmedigi icin tepkili ailesine
Sebep her ne olursa olsun,ablalarının bu kadar pervasızca senin evliliğin hakkında fikir yürütme hakları yok.Bu hakkı belli ki sen vermişsin.Eşin ailesine yardım etmesi,burda da olsa yapacaktır.Eşin yıllarca simit satmışta,onu da simit satacak yaşa ailesi getirmiş.Millet 7 kat yabacıya yardım ediyor.Eşin kendi öz anasına babasına yardım etmeyip,kadın kızla mı yeseydi.İnsanlık herşeyden evladır.Senin ailenin de başına gelebilirdi.Hayatta herşey maddiyatta değil.Eşinin yol problemi var ve öyle bir imkanı çıkmış.Bence sen aklını kullan ve ablalarından uzaklaş.He bu arada doğum yapan sensin,kaynana da senin kaynana.Varsa bi sorunun kendin halledersin.Varsa bi tepki sen verirsin.[/maddi menfaatler olacak ama esimin ailesinin geliri yok ve onlara yardimci olacagiz. Ablamlar da diyor sanki para biriktircen me olacak, onlarin evlerini yaptircaksiniz, onlari hacca yollicaksiniz, onlara aylik para verceksiniz. Neden maddi menfaati dusunuyorsun hal boyleyken diye dusunuyorlar. Esimin ailesi maddi yonden sifir..bir inekleri iki keçilerinden baska hicbirseyleri yok. Sut satiyorlar.annesi yazlari arada bir sebze topluyor , sebze karsiliginda vs.evlerinde tek bir kanepe bile yok. Esim yillarca simit satmis alninin teriyle kazanmis bu gunlere gelmis. Ailesine bakmakla esim yukumlu ve ablamlar da annesi dogumuma gelmedigi ve Tel.etmedigi icin tepkili ailesine
Sebep her ne olursa olsun,ablalarının bu kadar pervasızca senin evliliğin hakkında fikir yürütme hakları yok.Bu hakkı belli ki sen vermişsin.Eşin ailesine yardım etmesi,burda da olsa yapacaktır.Eşin yıllarca simit satmışta,onu da simit satacak yaşa ailesi getirmiş.Millet 7 kat yabacıya yardım ediyor.Eşin kendi öz anasına babasına yardım etmeyip,kadın kızla mı yeseydi.İnsanlık herşeyden evladır.Senin ailenin de başına gelebilirdi.Hayatta herşey maddiyatta değil.Eşinin yol problemi var ve öyle bir imkanı çıkmış.Bence sen aklını kullan ve ablalarından uzaklaş.He bu arada doğum yapan sensin,kaynana da senin kaynana.Varsa bi sorunun kendin halledersin.Varsa bi tepki sen verirsin.
Senin ablanlar gerçekten iyi niyetli insanlar değil. Sanki seni kıskanıyorlarmış gibi.maddi menfaatler olacak ama esimin ailesinin geliri yok ve onlara yardimci olacagiz. Ablamlar da diyor sanki para biriktircen me olacak, onlarin evlerini yaptircaksiniz, onlari hacca yollicaksiniz, onlara aylik para verceksiniz. Neden maddi menfaati dusunuyorsun hal boyleyken diye dusunuyorlar. Esimin ailesi maddi yonden sifir..bir inekleri iki keçilerinden baska hicbirseyleri yok. Sut satiyorlar.annesi yazlari arada bir sebze topluyor , sebze karsiliginda vs.evlerinde tek bir kanepe bile yok. Esim yillarca simit satmis alninin teriyle kazanmis bu gunlere gelmis. Ailesine bakmakla esim yukumlu ve ablamlar da annesi dogumuma gelmedigi ve Tel.etmedigi icin tepkili ailesine
cnm ucaklik bir durum yok. Esimin ailesi arabayla birbucuk saat mesafede bir sehirdeler. Esim surekli gider yanlarina . Isteseler esimle beraber arabaya biner gelirlerdi. Kadin bastan beri beni istememis.Senin ablanlar gerçekten iyi niyetli insanlar değil. Sanki seni kıskanıyorlarmış gibi.
Yaşlı, muhtaç bir anne baba diyorsun. Tabii ki acızık merhameti varsa ana-babasına yardımcı olacak. Hem kadın gelse n'olur, gelmese n'olur doğuma. Muhtemelen, uçağı falan de tek başına beceremiyecekler insanlar.
Herkes aynı şeyi demiş, bir de ben ekleyeyim. Ablalarına hiç bir açıklama yapman gerekmiyor. Ne kadar uzaksan o kadar huzurlu bir evliliğin olacağı belli zaten. Sen eşinle iyi ol. Yarın bir gün boşansan, gel bizimle kal demeyicek ne ablanlar ne eniştenler.
aynenKayınvaliden de ayıp etmiş ama... Gelemeyebilir ama insan bir telefon eder...
Hadi seni benimseyemedi de torununu da mu merak etmedi? İyi niyetli bir kadına benzetemedim açıkcası...
Boşver canım ya, gelmiyorsa gitmiyorsa, zararı da yoktur en azından. Senin ailen sizin hayatınıza çok müdahil.cnm ucaklik bir durum yok. Esimin ailesi arabayla birbucuk saat mesafede bir sehirdeler. Esim surekli gider yanlarina . Isteseler esimle beraber arabaya biner gelirlerdi. Kadin bastan beri beni istememis.
Ablamlar da aynen boyle diyor. Ve haklilar daHadi seni benimseyemedi de torununu da mu merak etmedi? İyi niyetli bir kadına benzetemedim açıkcası...
mecbur olup olmadığını bilmiyorum ne demek ya. şaka gibisiniz vallahi. ablanıza mı sorcak eşiniz gireceği dersleri, izin mi istiycek ondan. mecbur olmasına gerek yok ki. adam çalışıyor işte. keyfi olarak ta girebilir o derslere ablanıza ne? anlamadım valla. kafam almadı.esim uni de calisiyor. Ikinci ogretimlerin dersine girmeye baslayacak eylulden itibaren.. aksam saat 10 da isten ciktigi gunler olacak .esim, o saatte nasil 1 saat giderim diyo..ablamlarla gecen konusurken, ablama bahsettim, ikinci ogretimlere girmesin , girmeye mecbur mu dedi..mecbur olup olmadigini bilmiyorum acikcasi
Ablalarınız fazla müdahil olmuyor mu sizcede? Adamın gireceği derse kadar karar veriyor kendince.esim uni de calisiyor. Ikinci ogretimlerin dersine girmeye baslayacak eylulden itibaren.. aksam saat 10 da isten ciktigi gunler olacak .esim, o saatte nasil 1 saat giderim diyo..ablamlarla gecen konusurken, ablama bahsettim, ikinci ogretimlere girmesin , girmeye mecbur mu dedi..mecbur olup olmadigini bilmiyorum acikcasi
Iyi aksamlar hanimlar. Durumumu net bir sekilde ozet gecmeye calisicam , lutfen bana fikir verin ben napacagimi sastim cunku... Esimle 3 senelik evliyiz ve 2 senedir turkiyedeyiz , ikimizinde ebeveynlerinin oldugu sehirden farkli bir sehirde ama benim iki tane ablamla ayni sehirde yasiyoruz..evlenirken boyle karar almistik. Esim, yasadigimiz sehre arabayla 50 dakika mesafede baska bir sehirde calisiyor. Gunluk gidip geliyor.. yasadigimiz sehirde 850 tl kira + 50 tl aidat veriyoruz. Yakinda zam yapar ev sahibi.. esimin calistigi sehirde lojman hakki verildi bize ve sıfir daire, 325 tl kira..ve isyerine sifir mesafede..(kampusun icinde ) benim kadrom ise, suan yasamis oldugumuz sehirde , ama diledigim an tayin isteyebilirim il disi tayinler Su an acilmis durumda ( 10-16 haziran arasi ) es durumu tayinleri ise agustosta. Esim , kendisinin calistigi sehre tasinmamizi istiyor, Hem gunluk bir saat gidip, bir saat gelmekten biktigini, Hem de gitmemizin maddi acidan yararimiza olacagini, para biriktirebilecegimizi soyluyor, ablamlarla beş dakika yurume mesafesindeyim ve ablamlardan uzaklasip nasil sehir disina cikarim bilmiyorum, bunu onlara nasil aciklarim bilmiyorum..hattaa esime, tasinmayi kabul ettigimi soyledim, ve ailemin bundan haberi yok !!! Esim, her haftasonu beni ablamlara getirecegine soz verdi, tasinirsak bana otomotik vites araba alcaz ve ben istedigimde ablamlara gidebilcegimi soyledi, araba surmede profesyonellesirsem , profesyonellesene kadar kendisinin goturecegini soyledi. Esime tasinmayi kabul ettigimi soylesem de , icim icimi yiyor ve aileme aciklayamiyorum..vaz mi gecsem ne yapsam..esim annemi hic sevmiyor ve annemin kalbini Fena kirmis birisi , esim icin bunu yapmaya deger mi, bilemiyorum akil verin ne olur...