ne yapacagimi bilmiyorum yardim edin

esim en son dedi tamam dedi seni goturmucem bakalim izin zamani gelsin bana yine teklif edecektir bir kere daha tartisma cikacaktir oyle yapcaz zaten ben kendi ailemde kalcam ama iste cocuklar nasil olcak bilmiyorum buyugunu muhakkak goturmek isticek bu sefer benimkiler sorcak nerde diye bakalim ne yalanlar soylicez

bence ayrı ayrı gitmeniz hiçde doğru olmıcaktır
neyi değiştircek
hata daha kötü olacaktır çünkü orada eşini dolduracaklar sen yokken
karına laf geçiremiyorsun onu alıp gelemedin diyecekler
nolacak eşin busefer sana dahada öfkelenecek
hadi eşini geçtim onu tek gönderdin oraya
ya çocuğunu nasıl yolıcaksın
en başta uydurcağın yalanları boşverde sen çocuğunu özlemicekmisin?
orda sana karşı dolduracaklarından korkmuyormusun
en mantıklısı iki yerede birlikte gitmek
mutlu bir aile ayrı ayrı geçirmez tatilini
mutlulu arıyorsun evliliğinde burdan başliyabilirsin
bikaç gün orda bikaç senin ailende kalmanız en doğrusu
sen yerinde olsam giderim eşimlen birlikte ama oraya gittimdede sadece eşimin hatırı için burdayım hiçbirinizin önemi yok imajinida çizerim
yeri geldiğinde lafı sokarım yeri geldiğinde tartışmaktan çekinmem eğer üzerime gelinirse
ama eğerki sana iyi güzel davranırlarsada sende aynı şekilde güzel güzel tatilini yapar dönersin
ben senin yerinde olsam çocuğumu yolamam
buarada konu dışı olacak ama yaşın kaç öğrenebilirmiyim?

Evliliğinize dışarıdan bakmak ve sağlıklı evlilikleri gözlemlemek adına çiftler bir müddet ayrı kalabilir, faydası da olabilir.
Ama çiftlerin ayrı ayrı tatile gitmelerinin, bu esnada çocukların da paylaşılmasının, hele ki eşinizin annesi ile uzun süre başbaşa kalmasının doğru olacağını sanmıyorum.

Yerinizde olsam önce evin kilidini değiştirir ve kopyasını hiç kimseye vermezdim.
Tatile ayrı ayrı gitmez, süreyi çok kısa tutmak şartı ile k.valideme eşimle beraber giderdim.
Neticede 7 aydır görüşmüyorsunuz. Belki o da biraz sakinleşmiştir. Kısa süreli olunca belki sizde daha vurdumduymaz davranabilirsiniz. Ayrıca gittiğiniz yer neresi ve siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum, ama mesela ben k.valideme gittiğimde evde durduğumuz süre sabah 1-2 saat ve akşam 1-2 saattir. Geri kalan sürede ev dışında ailece gezeriz. Akşama kadar yüz yüze bakılması gerekmez.

Çocuklar ufak, yaşları yakın, Allah sabır versin. Eşler çocuk çocuk diye deli olurlar, ama iş ilgilenmeye gelince pek az erkek layığıyla babalık yapar. Acı gerçek.. Tüm bunları eşinizle konuşacağınız başbaşa bir tatil fırsatı yaratsanız çok iyi olur. Çocukları da k.valideye bırakın madem çok özlemiş.

baştan çok vermişşin ipleri ne derlerse desinler sen önce çocuğunu alacaktın onların elinden beni çağırmadılar bana sormadılar diyorsun sormalarına gerek yok çocuk senin sen doğurdun bi şekilde el atacaktın bu kadar susmayacaktın bundan sonra ailesine karşı tavrını koy susma eşine de hiç bişey yokmuş gibi davran başka çarenn yok ki

Bence ayri ayri gidin kafanizi toparlayin.. bencede gitme ve sana teklif ettigi zaman sana soyledikleri incileri esine bir bir anlat ama seni dinlemesini sagla psikolojinin bozuldugunu.. Ailenden icin dagli, amele dediklerini ozguvenini sarstiklarini cok incindigini soyle bunu esin bilmeli.. Tartisarak bagirarak olmuyor bu isler. Iyi bir zamani yakalayip soylemek anlatmak lazim birazda marifet karsidakine bir seyler anlatabilmekte.. Bir an once toparlanin yoksa bu evlilik bitti bitecek..

laçkalaştırmıssınız ilişkinizi ailecek..
aileye küfür etmek ne demek bedduaetmek ne demek..
bana benım alıeme sövecek adamla ne işim olabılır benım ..
bitiirir bu sevgimide tabii saygı önden gider...
benı bu gunume getıren ailemı beğenmıycek heee?sıkar baya sıkar..
ne derdi varsa senınle çözsün aileye anaya sövülmez sende haksızsın beddua etmemelisin hiç kimseye yakıştıramıyorum çok çirkin geliyo bana...
hakkınızda hayırlısı olsun!

valla ne denirki allah yardımcın olsun canım...
böyle insanlarla uğraşmak çok zor gerçekten sabıra ve güce ihtiyacın var....

Birinci çocuktan sonra ikincisi için bu kadar acele etmeseymişsiniz keşke
biraz kafanızı dinleseymişsiniz
gerçekten çoks sessiz kalmışsınız çok ezdirmişsiniz kendinizi hem eşinize hem ailesine
küfürlerin havada uçuştuğu bir evliliği hayal bile edemiyorum
umarım işler yoluna girer

kusura bakma ama bu derece saygısız duruma gemenizde hiçmi senin suçun yok,bu derece suçsuz oabiirmisin sence,sende bi yerde hata yapmışsındır mutaka..

İşte sana atasözü ; ' deli deliyi görünce sopasını saklarmış'
Kesinlikle taviz verme. Aklına ve mantığına ne uygun geliyorsa o şekilde davran. İnsanlara güler yüz, iyi niyet gösterdikçe daha fazlasını isterler bunu unutma. Gayet soğuk ve çocukların konusunda kuralcı davran bence. Onlar seni kolay lokma görüp ezmeye çalışmışlar. Ezilirsen eğer daha çok isterler. Ne güzel işte görüşmüyormuşsunuz. Kafandan tekrar tekrar aynı şeyleri geçirip üzülme. Yaşanan şeyler seni husuzsuz ettikçe sen de eşini ve çocuklarını huzursuz ediyorsun bence. Unut hepsini gitsin. bundan sonra da ilişkini çok mesafeli tut. Çat kapı evine gelemeyeceklerini anlasınlar. Ziyaret konusunda da eşinle konuş. Onun ailesinde kaç gün kalınacaksa senin ailende de o kadar kalınsın. Orda olduğun sürece de çocuklarının düzeninin bahane et, kafalarına göre davranmalarını engelle.

kusura bakma ama bu derece saygısız duruma gemenizde hiçmi senin suçun yok,bu derece suçsuz oabiirmisin sence,sende bi yerde hata yapmışsındır mutaka..

yazmistim zaten tekrar yazim ben tek sucum sinirlenip icime atip kapilari biraz sert kapatmam ve yuzumun gulmemesi suratsiz olmam onlarda bun u soyluyor zaten nasil gulebilirim iki yuzluluk yapamiyorum iste yapsam iyi olcak ama yenemiyorum su huyumu yapmacik olamiyorum biri benim icin kotu bisey soyledini duyunca o insandan soguyorum mesafeli duruyorum kim olursa olsun

yazmistim zaten tekrar yazim ben tek sucum sinirlenip icime atip kapilari biraz sert kapatmam ve yuzumun gulmemesi suratsiz olmam onlarda bun u soyluyor zaten nasil gulebilirim iki yuzluluk yapamiyorum iste yapsam iyi olcak ama yenemiyorum su huyumu yapmacik olamiyorum biri benim icin kotu bisey soyledini duyunca o insandan soguyorum mesafeli duruyorum kim olursa olsun

Ben de hiç yapmacık olamam .Hep derim kendime azcık politikacı ol bişi kaybetmezsin diye.Ama yok anam yok olamıyorum napayım.

İçim neyse dışıma vurur herzaman,sevmediğime hoşlanmadığıma içim sinir olurken dıştan sevgi gösterisinde bulunamam .

Sen de benim gibisin sanırım.

Sakın taviz verme hele de haklıysan ki öylesin sakın tavırlarından vazgeçme.

canım maalesef eşinlede ailesiylede çok yüz göz olmuşsunuz.keşke bu raddeye gelmeseydi ilişkiniz:1no2:
şimdi yapabileceğin tek şey var o da yaşananları unutmaya çalışıp eşine ailesinden bahsetmemek.siz işi ailelere küfüre kadar getirmişsiniz cinsel hayatınız bile sıfırlanmış:1shok:bunlar çok kötü şeyler önce şikayetlerden vazgeç eskiyi unutmasan bile yaşanmamış say ve eşinle aranı düzeltmeye bak
ailesiylede mümkün olduğunca az görüşmeye çalış.

canım merhaba.
insanların arkandan konuşmaları yuvanı yıkmak için bir sebep olmamalı.bence sinirlenmek içinde bir sebep olmamalı. bırakacaksın onları bir kenara,ne halleri varsa görsün.
dırdırcı bir kadın sakın olma,senide eşinide yorar.
ailesinin yanına beraber gidin. tavrını koy,seni ezmelerine asla müsade etme.
sakın ama sakın bağırarak cevap verme ,sukunetini koru,cevabını öyle ver. kapıları çarpıp,surat asma,ama yüzlerine gülme de. çocuklarının annesi sensin,onlar senin.sevsinler gezdirsinler asla esirgeme. oradayken eşini ayart akşamları dışarı çıkın,hatta çocukları onlara bırakıp yalnız çıkın. en büyük silahın kadınlığındır,ama onuda kadının çenesi gölgeler. benden sana tavsiyeler.
bu arada asla yavrularından hırsını alma derim.onlar daha çok küçük. sana dönük büyüsünler. Allah yardımcın olsun.

canım merhaba.
insanların arkandan konuşmaları yuvanı yıkmak için bir sebep olmamalı.bence sinirlenmek içinde bir sebep olmamalı. bırakacaksın onları bir kenara,ne halleri varsa görsün.
dırdırcı bir kadın sakın olma,senide eşinide yorar.
ailesinin yanına beraber gidin. tavrını koy,seni ezmelerine asla müsade etme.
sakın ama sakın bağırarak cevap verme ,sukunetini koru,cevabını öyle ver. kapıları çarpıp,surat asma,ama yüzlerine gülme de. çocuklarının annesi sensin,onlar senin.sevsinler gezdirsinler asla esirgeme. oradayken eşini ayart akşamları dışarı çıkın,hatta çocukları onlara bırakıp yalnız çıkın. en büyük silahın kadınlığındır,ama onuda kadının çenesi gölgeler. benden sana tavsiyeler.
bu arada asla yavrularından hırsını alma derim.onlar daha çok küçük. sana dönük büyüsünler. Allah yardımcın olsun.

bu guzel yorumlarin icin tesekkur ederim canim aslinda bir yanim git diyor ayip onlarin ayibi esim icin gitmek istiyorum ama aklima geldikce derinlere daldikca vazgeciyorum diyorum 1 kere gitmesem belki dusunup hatalarini anlayabilirler diye dusunuyorum yinede kararsizim

ad1 bu soz cok dogru ... en büyük silahın kadınlığındır,ama onuda kadının çenesi gölgeler

bu sozunu uygulamaya calisiyorum ama malesef olmuyor devamli tartistimiz icin kadinlik kar etmiyor anlayacagin ceneyi tutmak lazim ama yediremiyorum cok sarsildim 7 aydir atamadim hala icimde kendimi kuruyorum sabahtan aksma akadar ama bir muhabbetin sonu onlara dayaniyor sinirlerime hakim olamayip basliyoz tartismaya buda yataga vuruyor hamilelik bilmem ne derken 1 senedir cinsel hayatimiz yok hamileligin devamini bu sorunlarimiz getirdi cok uzuluyorum ama ne yapacagimida bil;miyorum .biliyorumda iste uygulayamiyorum cenemi tutamiyorum

Son düzenleme:
ah huysuzum aaah ah. canım benim hatalarının farkına kimse varmaz varırlar diye sakın ama sakın bekleme. eskiyide düşünme boşver gitsin.ben zamanında çok düşündüm ama baktımki eşim ve kendimi yıpratıyorum. baktım olmayacak bıraktım artık.
sende gideceğiniz günden başla canım. o günden itibaren sana olumsuz anlamda ne yaparlarsa yapsınlar yada söylesinler asla ve asla sinirlenerek vede bağırarak değil canım,gayet sakin ve mülayim birşekilde lafını söyle,seni neyin rahatsız ettiğini bilsinler. ama saygıyı sakın elden bırakma. eşinide sen kollarının altına al. kendine çek. inşallah başarırsın hayatım. çünkü yuvaların başkaları yüzünden dağılmasını istemeyen bir insanım heleki bu eşin ailesi yüzünden olmamalı. herşeyi aşabilecek yaştasınız. dilerim gönlünüzcede olur.

canım,seni çok ama çok iyi anlıyorum.6 senelik evliyim,genç ve biraz dediğim dedik bir kayınvalidem vardır. birçok sorunlar yaşadık,atlattık. ama zamanla öğreniyor insan bazı şeyleri. çok kafama takardım aşırı derecede hemde,neden böyle oluyor benmiyim suçlu diye. ama sonra kendimin suçlu olmadığını,ama onlarında çok hatalı olmadığını anladım. daha doğrusu öyle anlamak istedim artık. çünkü çok yıpranıyordum. kimse dört dörtlük değildir hayatım. kimi kaynana çok bilmiştir,kimisi herişe burnunu sokar,kimi çok konuşur,kimi dedikodu yapar, bazılarında hepsi vardır. ama bu herkes için geçerlidir. ben şimdi onlara her kızdığımda benim için bunu yapmışlardı diyorum iyi anlamda, ve kızgınlığım azalıyor. ve yavaş yavaş öğreniyorum artık bunu yapmayı iyice. hala kızdığım yanları oluyor olmuyor değil hemde nasıl. ama koyuyorum tavrımı,söylemem gereken birşey varsada söylüyorum.
öfkeyle kalkan zararla oturur,ne kadar çok asabi olursan o kadar haksız durumuna düşersin. sukünet iyidir.

madem sende onlarin silahini kullan canim esinin yaninda iyi ol esin yokken ver cevaplarini
birde sürekli esine ailesini kötüleme bu esini senden sogutut sogutmusta zaten bir yilda iki kez ne demekohaoldumsmile

Sana ters laf edildiğinde sadece surat asmak kapıları çarpmak falan hiçbir işe yaramaz tecrübeyle sabittir. Karşıdaki insan sana nasıl davranıyorsa sende aynı şeklide cevap vermelisin. Mesela sana surat yaparsa sen de ona surat yaparsın veya kapıyı çarparsa sen de çarparsın. Ama kaba veya ters birşey söylerse seninde aynı şekilde terslemen gerekir sözle yoksa insan doğası gereği anında tepene çıkarlar.Bu kabalık terbiyesizlik falan değildir kendini savunmaktır. Öz anne ve baban bile olsa bu kural geçerlidir. Çünkü doğa kanunu gereği cevap vermeyen kendini savunmayan anında ezilir. Kuranda bile yazıyor kendinizi savunun diye. Sana iyi davranana iyi davran. Kötü davranana karşı ise aynı şekilde kendini savun. Bak bakalım bir daha bir laf edebiliyorlar mı? Sana terbiyesiz diyecek olurlarsa da yine aylarca konuşmazsın derslerini alırlar. En sonunda da senin kolay lokma olmadığına kanaat getirip derslerini öğrenirler ve de hadlerini bilip sana iyi davranmaya başlarlar. Bunlar hayatın gerçekleridir ve test edilip onaylanmıştır. Sen onlara cevap vermediğin için için içini yiyor ve hem kocanı hem de çocuklarını mutsuz ediyorsun.Susup cevap yapıştırmayıp kendini ezdireni ezerler canım bunu sakın unutma.Doğanın kanunudur bu.

X