- 22 Ocak 2010
- 7.158
- 19.669
- 498
- Konu Sahibi Midnight Sun
-
Ben... Buyrun benim. Nişanımda bilezik falan istemedim. Evde yakın dostlarımız ve ailelerimizle küçük bir kutlama yaptık.Açıkçası ben de dedim. Parasız saadet olmaz. 5 gün önce söz attım bunları bunları yaşadım diye
benim de bir güzel üstüme gelindi. Ama samimi olduklarını sanmıyorum. Nişanda bir tane bileziksiz giden varsa beri gelsin. Gelinlik giymemiş olan varsa beri gelsin, varım desin şurda. Laf bunlar boş laf. Gayet de yapıldı millete herşey şimdi mütevazi takılanların. Neyse ya herneyse.
Konu sahibine bir faydası olduysa yazdıklarımızın ne ala.
Şimdiki zamanda çalışmayan kız istenmiyor genelde. Bu bir çıkar meselesi değil midir?
Kızın maaşına güvenerek yola çıkan bir erkek demek değil midir?
Kız ayrıca güzel de olsun denilir. Eğitim durumu iyi olsun istenilir. Ev işi yapmayı da bilsin denilir. Kızdan çok şey beklenir.
Çocuk yapması beklenir. Bunun karşılığında da kız ve ailesinin birşeyler beklemesi de gayet normal.
Kadın herşeyi yapsın, mükemmel olsum. Erkekse bir bilezik takamasın, güzel bir düğün salonu tutamasın. Zengin olmasın.
Mantıklı konuşanı dokuz köyden kovarlar, diye bir laf uydurdum şuan.
cokta lülü benim mutlulugum onemli valla burdakıler gibi erkege para yediremem erkek zaten calısıcak bende eger durumum yoksa calısırım ama varsa calısmam yani
cokta lülü benim mutlulugum onemli valla burdakıler gibi erkege para yediremem erkek zaten calısıcak bende eger durumum yoksa calısırım ama varsa calısmam yani
Siz konuyu pek anlamadınız sanırım. Ben bir arkadaşa nişanlığını kendin almak istiyorsan al ben kendi gelinliği mi aldım. Kimseyede ben aldım demedim. Dememle. Limoncunun benim ailemle ilgili sözde bana sahip çıkmıyırmuş gibi yorumları ile başladı. Defalarca düzgün olarak söyledim sen böyle ben böyleyim benim normalim bu vs diye. Ama ısrarla aynı usluba devam ediyor . Ya ben böyle uygun gördüm derseniz birine ve o sizin ailenizin iyi ailelik yapamadığını söylerse nasıl tepki verirsiniz. Yani üstelik iyi aile anlayışımız bile farklı. Benim ailem allah haram yedirmeyecek insan nasip etsin derdi hep. Çok şükür duaları kabul oldu.Açıkçası bir kıskançlık seziyorum. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar.
Limoncu akıllı bir seçim yapmış, hayat standartları iyi
Ya benim anladığım siz mantıklı bir insansınız. Hayatta güzel tercih yapmışsınız. Maddi durumunuz iyi. Düzgün aileye gelin gitmişsiniz. Eşiniz size istediğiniz, hakkettiğiniz değeri vermiş. Adet gelenek ne bilirsiniz.
Bu da etrafta kıskançlık yarattı üstünüze geldiler.
kimsesizsen nasıl okucan bacım nerde öyle sans esirgeme kurumlarını görüyoruz haberlerde bidne bir cıkar okumus insanKimsesizler neden evlenemesin ki? Gayette evlenirsin..Bunun neyle alakası var biliyormusun, kimsesizliği,onu bunu geç sadece EĞİTİM...Eğer ki düzgün bir eğitim almışsan ve elinde mesleğin varsa o zaman kimse seni ezemez,kimse itip kakamaz..Baktın ki kocan sana eziyet ediyor verirsin mahkemeye,boşarsın sonra gider tek başına aslanlar gibi yaşarsın..Çünkü elinde mesleğin var ve özgürsün,kimseye de muhtaç değilsin..Ne kocayı çekersin,ne kaynanayı çekersin...Burda gençlere bu yüzden afedersin,k.çımızı yırtıyoruz okuyun,elinize mesleğinizi alın diye...Para demiyorum bak MESLEK...Çünkü para bugün var,yarın yok..Ama meslek varsa para her zaman var...
hayır anlamıyorum ne oluyor gelinliksiz takısız evlenince dünya mı yıkılıyor? ben mesela eğer maddi imkanım pahalı gelinlik, pahalı düğün dernek ve yurtdışında tatili kaldırmazsa gayet düğün ve gelinlikten vazgeçebilirim. hiç de gocunmam. hayat tercih meselesidir.Açıkçası ben de dedim. Parasız saadet olmaz. 5 gün önce söz attım bunları bunları yaşadım diye
benim de bir güzel üstüme gelindi. Ama samimi olduklarını sanmıyorum. Nişanda bir tane bileziksiz giden varsa beri gelsin. Gelinlik giymemiş olan varsa beri gelsin, varım desin şurda. Laf bunlar boş laf. Gayet de yapıldı millete herşey şimdi mütevazi takılanların. Neyse ya herneyse.
Konu sahibine bir faydası olduysa yazdıklarımızın ne ala.
Aslında kavga dan çok burda herkes kendi yaşadığına ailesinin öğretisine göre yorum yapıyot bu yüzdende ters düşülüyor buda bence çok normal normal hayattada öyle değilmi zaten herkes bir renk .. Bende kına nişan söz düğün yapmadım ne aileme nede eşimin ailesine masraf olmayalım dedim .. Kim neye gücü yetiyorsa onu taktı kimisi takamadı ama dua etti .. Bazı gelenekleri zatrn artık gerçekleştirmek heleki bu hayat şartlarında mümkün değil ..valla size tebrik ediyorum :) hepimiz kisisel kavgalarla tartismalarla karistik kaldik, asil yapmamiz gereken kiza akil vermekti hor gormeden, dalga gecmeden.. ama bunu en iyi siz becerdiniz, herkes herkes ssizin gibi olabilse
hayır anlamıyorum ne oluyor gelinliksiz takısız evlenince dünya mı yıkılıyor? ben mesela eğer maddi imkanım pahalı gelinlik, pahalı düğün dernek ve yurtdışında tatili kaldırmazsa gayet düğün ve gelinlikten vazgeçebilirim. hiç de gocunmam. hayat tercih meselesidir.
eğer eşimin ailesinin maddi imkanı yoksa takı takmasınlar, dilime dolamam, yeter ki gönülleri zengin, hal hatır bilen, iyi niyetli insanlar olsunlar, dirseğime kadar bilezik takıp evliliğimi burnumdan getirecek aile istemem ben. hatta isterim ki annem babam da takmasın ama bilirim ki onlar yapmak ister.hayata aynı yerlerden bakmıyoruz yani.
Şu mesajınızla sabahtan beri savunduğunuz şeylerin aslında "kötü" olduğunu kabul etmiş olmadınız mı?ayy sizin gibi iyi insanlarda var mi, kizmayin ama ben bu yorumdaki samimiyete inanmiyorum, herkesin icinde kalir ya herkes ister, bilmiyorum gercekten dediginiz gibiyse helal olsun
k
kimsesizsen nasıl okucan bacım nerde öyle sans esirgeme kurumlarını görüyoruz haberlerde bidne bir cıkar okumus insan
yani ben cıbılı biriyle evlenirim diyorun ve ailende sana alkıss tutarr vuuuueueueu diyee :)))hayır anlamıyorum ne oluyor gelinliksiz takısız evlenince dünya mı yıkılıyor? ben mesela eğer maddi imkanım pahalı gelinlik, pahalı düğün dernek ve yurtdışında tatili kaldırmazsa gayet düğün ve gelinlikten vazgeçebilirim. hiç de gocunmam. hayat tercih meselesidir.
eğer eşimin ailesinin maddi imkanı yoksa takı takmasınlar, dilime dolamam, yeter ki gönülleri zengin, hal hatır bilen, iyi niyetli insanlar olsunlar, dirseğime kadar bilezik takıp evliliğimi burnumdan getirecek aile istemem ben. hatta isterim ki annem babam da takmasın ama bilirim ki onlar yapmak ister.hayata aynı yerlerden bakmıyoruz yani.
Canım benim günümüz şartlarında mümkün değil zaten sizin dediğiniz takılar yaşamlar evler arabalar .. Yapabilen azınlık yapıyor ama imkanı olmayıp zorla yaptırılanlar zaten boşanıyor boşanmaların çoğu evlilik öncesi bu tarz aşırı isteklere harcanan borç alınan paralar oluyor .. Siz nasıl isterseniz tabiki yaşarsınız ama dediğim gibi günümüz şartlarında özellikle büyük şehirlerde mümkün değil.. Hayat çok pahalı .. Allah hepimizin yardımcısı olsunaynen her zaman derim herkez kendi tarafıyla evlensin diye valla gecenlerde trakyalı olmayn bi dügüne gittik kız tarafı baska yöreydi tabi dügün bizimya bızımkılerde davul zurna oo aynuyolar yan masada kızın annesi babası var ay diyolar nasıl davul zurnda oynanır mıs cok sacmaymıs tabı onların tafa oynarken bizimkiler surat asıyo
oyüzden herkez kendi yöresiyle olmalı yemeyi uyar konusması uyar dügünü uyar
Şu mesajınızla sabahtan beri savunduğunuz şeylerin aslında "kötü" olduğunu kabul etmiş olmadınız mı?
Zaten burada yazanlar aman hiç takı takılmasın sakın alma demiyor ki,takı da takılsin ya da takılmasın sen kendi kendini güvence altına al diyorlar. 'Kopegin bile soyuna bakarak alacaksın.' 'kimsesiz olsam dayanagim olmasa bi b.kum yok diyip evlenmez otururdum.bu mu sizin doğru söz anlayışınız?
Yoksa siz o" fikirler ölsün " diyen Porsche li kızmısınız :)evlenecegi kadina bir gelinlik alamayacak olan adam evlenmesin, gelininede bir bilezik takamayacak adam ben anne babayim diye gecinmesin
:)) Yeminle şuradaki üç dört kişi sayesinde kendimi Honolululu gibi hissediyorum artık.hayir
her genc kizin hakki bohca dugun nisan balayi vs herneyse iste
ama eger bunlardan vazgecen olmasada olsun diyen insan varsa helal olsun, ben yapamam
ben yurt dışında tatil diyorum ve siz bunu mu anlıyorsunuz? gerçekten hoşmuş.yani ben cıbılı biriyle evlenirim diyorun ve ailende sana alkıss tutarr vuuuueueueu diyee :)))
cıglık atar benim damatın bi seyi yok ama beni kızım var calsıcak yapıcak haa :))komıkmıs gülseemi bilmemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?