• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

Kimsesizler neden evlenemesin ki? Gayette evlenirsin..Bunun neyle alakası var biliyormusun, kimsesizliği,onu bunu geç sadece EĞİTİM...Eğer ki düzgün bir eğitim almışsan ve elinde mesleğin varsa o zaman kimse seni ezemez,kimse itip kakamaz..Baktın ki kocan sana eziyet ediyor verirsin mahkemeye,boşarsın sonra gider tek başına aslanlar gibi yaşarsın..Çünkü elinde mesleğin var ve özgürsün,kimseye de muhtaç değilsin..Ne kocayı çekersin,ne kaynanayı çekersin...Burda gençlere bu yüzden afedersin,k.çımızı yırtıyoruz okuyun,elinize mesleğinizi alın diye...Para demiyorum bak MESLEK...Çünkü para bugün var,yarın yok..Ama meslek varsa para her zaman var...
Ah canım benim ısrarla uzun uzun yazıyorsun seni anlama çabası yokki karşında.
Benim Annem bebekken babası ölmüş. Sonra annesi ölünce üvey baba evlendirmiş köyde. Daha 12 yaşında falan mış. Tabi devlet nikahı falan yok. Sonra annem 19 yaşlarında falan bunların zulmünden kurtulup üvey kardeşi ile istanbula kaçmışlar. Annemin okuma yazması yok yaş 19 20 . Girmiş bir fabrikaya çalışmış. Sonra o para ile dayımı evlendirmiş. Yurt dışına gidebilmek için okuma yazma kursuna gitmiş. O kursu bitirmiş işçi alımları bitmiş. Bir devlet kurumuna işe girmiş. Oradan emekli oldu. Ozaman lar alınan paralarla arsalar sayesinde şimdi daireleri var çatır çatır yiyor parasını. Üstelik 30 yıldır oturduğu mahallede hiç bir erkeğe edilmeyen hürmet edilir anneme. Akrabalar içinde yine aynı. O bizim tüm ailemiz in yüz akı hatta tüm sülale nin. Ben yinede utanırım bir annem kadar olamadım diye. Ama zaman kötü ve bir çocuğum var onu birine bırakıp çalışmak istemiyorum. Ama deli gibi çalışmak üretmek istiyorum. Çok ama çok keyifli bir mesleğim var ama çalışma saatleri çok absürd bir anne için

a
Ben ailelerden yardım alınmaması gerektiğini düşünüyorum ama size de katılmamak elde değil. Bütün forum ''idealistliğinden'' düğününü kendi yapan ama o idealistliği diğer konularda gösteremeyen kadınlarla dolu.

Düğünü kendileri yapmış, aileye yardım etmiş, yetmemiş borçlarını ödemiş, o da yetmemiş haftada neden 6 kere gelmedin diye azar işitiyor.

Bu sebeple konunun adetlere karşı olmakla değil de evlenmeye çok meraklı olup, ses çıkarılamayan konulara ''Çok saçma bir adet bence.'' diye bir savunma geliştirilmesiyle alakası olduğunu düşünüyorum. Yoksa neden bayramda ailelere gitmek hiçbir zaman saçma değil de, karşı taraftan maddi beklentiler her zaman saçma?
aynen burda dolu dügünü gelin damat yapmıs ama gelin sürekli kaynanasına gidiyo esi istiyo diye hergun aramalarını istiyo gelinin vs yani dügünü kendileri yapman sen bana bisey yapmadın bizi sizi iplemeyize gelmiyo
eger kaynana cadıysa neleri var neleri

iyide siz o zaman amca dayı hala teyze bunları hic sayıyosunuz el diyorunuz siz kuzenleriizin dügününe gitmediniz mi bileizk takmadımı size teyzenler birlil berabaerlık nerde arkadasta kimmi gene ne varsa ailesinde var adamın
3 5capulunın ıckı parasını vericegime anlı sanlı dügünümü yapar amca dayı hala teyzeme karsılıklı oynarım
e sen oyna bacım elinden ayağından tutan yok. ben oynamak istemiyom belki zorla mı oynatcan.
hem eğer o 3-5 çapulcu dediğin benim arkadaşlarımsa hiç hoş değil bu tabirler.
ben arkadaşlarımı belki bazı akrabalarımdan çok seviyorum ve belki de yapacağım eğlenceye sadece bazı akrabalarımı çağıracağım nerden biliyorsun?
ve daha da önemlisi ben manyak mıyım bütün bunları sana anlatıyorum, sana neyse

Ben ailelerden yardım alınmaması gerektiğini düşünüyorum ama size de katılmamak elde değil. Bütün forum ''idealistliğinden'' düğününü kendi yapan ama o idealistliği diğer konularda gösteremeyen kadınlarla dolu.

Düğünü kendileri yapmış, aileye yardım etmiş, yetmemiş borçlarını ödemiş, o da yetmemiş haftada neden 6 kere gelmedin diye azar işitiyor.

Bu sebeple konunun adetlere karşı olmakla değil de evlenmeye çok meraklı olup, ses çıkarılamayan konulara ''Çok saçma bir adet bence.'' diye bir savunma geliştirilmesiyle alakası olduğunu düşünüyorum. Yoksa neden bayramda ailelere gitmek hiçbir zaman saçma değil de, karşı taraftan maddi beklentiler her zaman saçma?
yok vallaha ben her bayramda da aile ziyaretine karşıyım, bayram tatilimi çalışan bir insan olarak tatil amacıyla kullanırım, zırt pırt adet ayağına kayınvalideye gidilmesine, kayın validenin nazının çekilmesine de, kadınınhayat müşterek ayağına hem evde hem işte çalışmasına da karşıyım. eşin ailesine saygı gösterilir ama esas olan benim.
ama demek istediğinizi anladım, fikrimi yazayım dedim.

a

aynen burda dolu dügünü gelin damat yapmıs ama gelin sürekli kaynanasına gidiyo esi istiyo diye hergun aramalarını istiyo gelinin vs yani dügünü kendileri yapman sen bana bisey yapmadın bizi sizi iplemeyize gelmiyo
eger kaynana cadıysa neleri var neleri

İşte ikisi de yapılmamalı bana göre.

Adetlere karşı mıyız, özgür, kendi ayakları üzerinde duran bireyler miyiz, harika. Düğünü kendimiz yapalım.

Bir zahmet kayınvalidemizin evini de temizlemeyelim, sabah akşam aramak zorunda olmayalım, ''Erkekler annecidir, politik ol.'' laflarına gerek duymayalım, hakkımızı bilelim.

İki tarafın da tutarlı olması gerektiğine inanıyorum. Ailelerden yardım almadan evlenemeyenler ailelerin beklentilerini karşılasın. Hayır yardım almayacağım diyenler de iki taraftan da almasın, erkek ailesi karşısında ezilme adetini de yerine getirmesin.

bu konunun bu kadar uzamasının birbirini asla anlamayacak 2 kadın profilinin birbirine kendi doğrusunu ıspatlamaya çalışmasına bağlıyorum. limoncu belli ki hayat kaygısı evinin eşyası ve siparişle yemek yiyebilmek üzerine kurulu bir kadın. konularına girip okudum, tahsilli değil, çalışmayı düşünmüyor, sahip çıktığını iddia ettiği ailesinden kaçarak evlenmiş, eşinin babası onlara ev açmış, 70 bin liralık masraf yapmış içini döşemiş, düğünde kollarını bilezik doldurmuş. kocası da 1700 tl maaşla vardiyalı bir işte çalışıyor, bu maaş limoncunun istediği yaşam standardı için yeterli ve hatta birikim bile yapıyor, nasıl olsa ailem ölünce bana para kalacak, kocam da o paranın farkında, başkasına yedirmez, o yüzden beni de bırakmaz diyor, yanlış mıyım limoncu? bunları senin yazdıklarından okudum hep. kendi içinde çelişkilisin, ailen bir el üstünde tutuyor, bir evde oturduğun süre için senden doğalgaz parası istiyor. eh, senin bakış açınla bu doğalgaz meselesi tam bir paradoks, madem doğurmuş, bakmak zorunda olan, mutlu etmek zorunda olan ana baba ısıtmak zorunda değil? ya da 70 bin liralık eşya alan kayınpeder mi ısıtmak zorunda acaba? o kısmı tam anlamadım. veya kollar boydan boya bilezikle dolduğu andan itibaren sana bakma yükümlülüğü kocana geçiyor da olabilir. neyse. özetle limoncu zaten böyle bir hayal etmiş, tam da kendi hayal ettiği hayatı yaşıyor, doğru bildiği gibi davranmış, istediğine ulaşmış, o yüzden de çok mutlu. limoncu neden çalışsın, zaten karnı tok, sırtı pek, bankada parası, kolunda bileziği var, canı çekti mi iskenderini söylüyor, size ne? :)
diğer gruba gelelim. belli ki çoğunlukla tahsil sahibi, okumuş, kendi ayakları üstünde duran, okumasa bile belli bir hayat görüşü edinmiş, kendi kendine yetebildiği için de başkasının verdiğine tenezzül etmeyen insanlar. bilezik takılsa ne, takılmasa ne. önemli olan evdeki huzur, biz olma hissi, aile olma hissi. baş başa verince herşey yapılır. hem kadın mal mı, bir aileden çıkıp diğerine "verilen" birşey mi? altınla değer biçilmeyi kadınlık haysiyetine yakıştıramayan, gururu, kendi düğünü kendi yaptığı için ödediği kredi yüzünden her estiğinde dışarıda yiyemediği yemeğin önünde kadınlar. Limoncuya "çalışsana" diyorlar. Limoncu neden çalışsın? limoncunun hayatla işi bitmiş. alacağını almış, pardon aldıracağını aldırmış. birbirinizi anlamanız mümkün değil. değer yargılarınız başka. limoncu sizin yastığa başınıza koyduğunuzda hissettiğiniz o "karnı doyduğu için kimseye minnet duymama" hissini anlayamaz. bir de küçümser o hissi. herkesin doğrularını vizyonu belirler. birbirinizden umudu kesin:)
calısanlar kimseye minnet duymuyoda ben nedne duyuyım kı zaten
bayan calısmak zorunda degil esim calısıyosa ailesi icin calısıyo ben minet etmem evlilik böyledir yani
calısamam ayrıca maas 2000 oluyo ve ikramıyeleride yazmamıssın bak onu kacırmıssın o yazmadıgın ikramıyelerler ben 3 ayda bi bilezik yapıp ogluma yada kızıma gelecek hazırlıyorum

e sen oyna bacım elinden ayağından tutan yok. ben oynamak istemiyom belki zorla mı oynatcan.
ben arkadaşlarımı belki bazı akrabalarımdan çok seviyorum ve belki de yapacağım eğlenceye sadece bazı akrabalarımı çağıracağım nerden biliyorsun?

yok vallaha ben her bayramda da aile ziyaretine karşıyım, bayram tatilimi çalışan bir insan olarak tatil amacıyla kullanırım, zırt pırt adet ayağına kayınvalideye gidilmesine, kayın validenin nazının çekilmesine de, kadınınhayat müşterek ayağına hem evde hem işte çalışmasına da karşıyım. eşin ailesine saygı gösterilir ama esas olan benim.

Ben sizin yazdıklarınızın benim çizdiğim tarife uymadığını bildiğim için sizi hiç dahil etmedim zaten. Sizin isteğiniz ideali, ben de aynı fikirdeyim ama bu forumun yüzde 90ı benim çizdiğim profile uyuyor.

Yani aslında istemiyor veya karşı değiller de, aman sesimi çıkarmayayım yoksa adam kızar/ailesi karşı çıkar falan diye kabul ediyorlar. Sonra da paşa paşa diğer adetleri yerine getiriyorlar.

Diyor ki bir adam gelsin parası pulu olmasın,arkası da olmasın sen de annene babana para yediricem de aferin desin.
vay annem fanteziye gel.
yahu neden ille parasız pulsuz adam buluyorum, yok mu şöyle işi gücü olan bir adam. ayrıca ben çalışmayan erkekle evlenmem vallaha, annemlere gerek yok.
çalışmayan adamla evlenip napıcam.
ha çalışır ikimizin kazandığını düğüne yatırmak yerine evimize harcamak daha mantıklıdır o olur ama eli cebinde gezen adam benim dengim değil zaten. almayayım ben limoncu28 limoncu28

bak ben calısmıyroum ama her bayramda kaynanama gitmiyroum demekki calsıp para kazanmakla ilgisi yokmu bu isin ben gitmiyorum ya tatile gidiyoru yada bayramın 1 ci günü esim yanımd aoluyo 2 günü kendi gidip el öpüp geliyo ben calısmıyroum diye onlara öyle el pence gelin olamam bayram demek benim tatilim demek esimle basbasa kalmak demek
kimseye veremem tatilimide kocamıda

calısanlar kimseye minnet duymuyoda ben nedne duyuyım kı zaten
bayan calısmak zorunda degil esim calısıyosa ailesi icin calısıyo ben minet etmem evlilik böyledir yani
calısamam ayrıca maas 2000 oluyo ve ikramıyeleride yazmamıssın bak onu kacırmıssın o yazmadıgın ikramıyelerler ben 3 ayda bi bilezik yapıp ogluma yada kızıma gelecek hazırlıyorum

bence de iyi yapıyorsun, senin gelinin de bir ev, 70 bin liralık eşya bekleyecek nihayetinde, ona da senin yapman lazım bu bakış açısıyla

Benim Annem bebekken babası ölmüş. Sonra annesi ölünce üvey baba evlendirmiş köyde. Daha 12 yaşında falan mış. Tabi devlet nikahı falan yok. Sonra annem 19 yaşlarında falan bunların zulmünden kurtulup üvey kardeşi ile istanbula kaçmışlar. Annemin okuma yazması yok yaş 19 20 . Girmiş bir fabrikaya çalışmış. Sonra o para ile dayımı evlendirmiş. Yurt dışına gidebilmek için okuma yazma kursuna gitmiş. O kursu bitirmiş işçi alımları bitmiş. Bir devlet kurumuna işe girmiş. Oradan emekli oldu. Ozaman lar alınan paralarla arsalar sayesinde şimdi daireleri var çatır çatır yiyor parasını. Üstelik 30 yıldır oturduğu mahallede hiç bir erkeğe edilmeyen hürmet edilir anneme. Akrabalar içinde yine aynı. O bizim tüm ailemiz in yüz akı hatta tüm sülale nin. Ben yinede utanırım bir annem kadar olamadım diye. Ama zaman kötü ve bir çocuğum var onu birine bırakıp çalışmak istemiyorum. Ama deli gibi çalışmak üretmek istiyorum. Çok ama çok keyifli bir mesleğim var ama çalışma saatleri çok absürd bir anne için
Helal olsun annene,bayılıyorum böyle kadınlara ya...Böyle insanlar ekmeğini taştan çıkartır,kimseye muhtaç olmadan yaşar..İşte böyle kadınları kimse ezemez bu hayatta..Ay bayıldım annene selamlarımı ilet kendisine,ellerinden öperim :)

vay annem fanteziye gel.
yahu neden ille parasız pulsuz adam buluyorum, yok mu şöyle işi gücü olan bir adam. ayrıca ben çalışmayan erkekle evlenmem vallaha, annemlere gerek yok.
çalışmayan adamla evlenip napıcam.
ha çalışır ikimizin kazandığını düğüne yatırmak yerine evimize harcamak daha mantıklıdır o olur ama eli cebinde gezen adam benim dengim değil zaten. almayayım ben limoncu28 limoncu28

Seni dilenciyle evlendiricem ben..:KK47:

İşte ikisi de yapılmamalı bana göre.

Adetlere karşı mıyız, özgür, kendi ayakları üzerinde duran bireyler miyiz, harika. Düğünü kendimiz yapalım.

Bir zahmet kayınvalidemizin evini de temizlemeyelim, sabah akşam aramak zorunda olmayalım, ''Erkekler annecidir, politik ol.'' laflarına gerek duymayalım, hakkımızı bilelim.

İki tarafın da tutarlı olması gerektiğine inanıyorum. Ailelerden yardım almadan evlenemeyenler ailelerin beklentilerini karşılasın. Hayır yardım almayacağım diyenler de iki taraftan da almasın, erkek ailesi karşısında ezilme adetini de yerine getirmesin.
aynen canm hani calısan kadınlar ezilmeyen degil tam tersi ezilenler burda okuyrouz yai kız calısıyo maas kartı esinde her aksam kaynanaya gidiyolar hizmetci gibi kızı kullanınlar yemek bulasık cay servisi ohh her aksam bi misafirlik eee hani kız calıstı hayır dese ya
ama evde oturup calısmanaynların daha cok sözü geciyo evlilikte

bak ben calısmıyroum ama her bayramda kaynanama gitmiyroum demekki calsıp para kazanmakla ilgisi yokmu bu isin ben gitmiyorum ya tatile gidiyoru yada bayramın 1 ci günü esim yanımd aoluyo 2 günü kendi gidip el öpüp geliyo ben calısmıyroum diye onlara öyle el pence gelin olamam bayram demek benim tatilim demek esimle basbasa kalmak demek
e iyi de ben bunun çalışıp para kazanmakla ilgisi olduğunu söylemedim ki? onu nerden çıkardın? ben kendi görüşümü söyledim orada. yoksa çalışıp da her bayramı kocasının ailesiyle geçiren çok hemcinsim var, ben bayramda kendi aileme bile gitmezdim çalışırken tatile çıkardım, kayınvalideme hiç gitmem demek istemiştim yani kaynanama gitmem diye övünmüyorum, benim bakışım bu zaten olaya.

bence de iyi yapıyorsun, senin gelinin de bir ev, 70 bin liralık eşya bekleyecek nihayetinde, ona da senin yapman lazım bu bakış açısıyla
o beklemeden ben yapmak zorudayım zaten kız bulamazsın derler biziö burda nerdeymsi öyle evsiz barksız dügün olması alay konusu resmen

e iyi de ben bunun çalışıp para kazanmakla ilgisi olduğunu söylemedim ki? onu nerden çıkardın? ben kendi görüşümü söyledim orada. yoksa çalışıp da her bayramı kocasının ailesiyle geçiren çok hemcinsim var, ben bayramda kendi aileme bile gitmezdim çalışırken tatile çıkardım, kayınvalideme hiç gitmem demek istemiştim yani kaynanama gitmem diye övünmüyorum, benim bakışım bu zaten olaya.
sen calısan kadınların hersey ı yapabıldıgını idda ediysoun ya öyle bisey olmuyo tam tersi
calısan kadınları daha cok sömürüyolar burda gördük bayramda yapıcagı tatlının ceviz parasnı bile oglundna gelinden isteyeni her bayram kız calısmıs ama kaynanasında 3 gun annesinde 3 saat

Adamlar almak istemiyorsa zorla aldırmaya çalışmak abes değil mi sence de? Çirkin duruyor.

aynen canm hani calısan kadınlar ezihayaen degil tam tersi ezilenler burda okuyrouz yai kız calısıyo maas kartı esinde her aksam kaynanaya gidiyolar hizmetci gibi kızı kullanınlar yemek bulasık cay servisi ohh her aksam bi misafirlik eee hani kız calıstı hayır dese ya
ama evde oturup calısmanaynların daha cok sözü geciyo evlilikte

Siz istediğiniz örnekleri seçiyorsunuz bence.limoncu28 bence sizin sorununuz herkesin hayatını kendinizinki gibi sanmanız,ne güzel maddi durumum iyi çalışmıyorum diyorsunuz umarım hep böyle olur ama hayat bu değil.Benim annem çalışamadığı için yıllarca babamdan boşanmadı,haftalık hatta günlük olarak kocalarından çocuk gibi harçlık alan kadınlar biliyorum ben.Çalışan kadının ekonomik özgürlüğü var en azından,herkesin ailesi seninki gibi degil ki herkesin güvencesi yok insanlar kendi kendine ayakta durmak zorunda.

Böyle bir annenin kızı olarak çok gurur duyuyor olmalısınız...Bir sürü erkeğin yapamayacağı şeyleri yapmış.
Mükemmel bir anneniz varmış, hayran kaldım. Ellerinden öpüyorum onun.

Eee bu ne perhiz ne lahana turşusu. Hani güzel adetlerimiz de adetlerimiz.

Back