- 1 Mayıs 2013
- 7.132
- 4.597
- 398
- Konu Sahibi Midnight Sun
ama mesela benim cevremde biriinin oglu oldu baslar biriktirmyee zaten cogunlugunun evi vardı hatta kendi apartmanları ama evi olmasa bile ogluna bi sekılde evlenir yani köyde tarlasını satar istanbulda arasasını satar emekli ikramıyesini koyar alır yani ev zaetn alınmıs oldugu icin dügünde pek masrfa olmuyo takılarında cogunlugu lira olarak kenarda durur cumhuriyet yani gelin olunca giderler kuyumcuya kac bilezikse yaparlar takarlar hani erkek anneside ben oglumu okuruyorum ayagına bisey yapmıyolar ben bile simdiden günlere giriyorum oglum olursa bilezikleri hazır olsun diye gelinlik bileziklerimden sonra biraz daha yaptım onları takmıyorm oglum olursa onun yada kızım olursaCanım benim günümüz şartlarında mümkün değil zaten sizin dediğiniz takılar yaşamlar evler arabalar .. Yapabilen azınlık yapıyor ama imkanı olmayıp zorla yaptırılanlar zaten boşanıyor boşanmaların çoğu evlilik öncesi bu tarz aşırı isteklere harcanan borç alınan paralar oluyor .. Siz nasıl isterseniz tabiki yaşarsınız ama dediğim gibi günümüz şartlarında özellikle büyük şehirlerde mümkün değil.. Hayat çok pahalı .. Allah hepimizin yardımcısı olsun
mesela bizde erkek cocugun sünnetinde bile anane babannde ve dedeler bilezik takar göremezsen icimde kalmasın benden hatıra olsun diye cocugun annesi babasıda takar yani bunları hep biriktiricen