• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

Açıkçası ben de dedim. Parasız saadet olmaz. 5 gün önce söz attım bunları bunları yaşadım diye
benim de bir güzel üstüme gelindi. Ama samimi olduklarını sanmıyorum. Nişanda bir tane bileziksiz giden varsa beri gelsin. Gelinlik giymemiş olan varsa beri gelsin, varım desin şurda. Laf bunlar boş laf. Gayet de yapıldı millete herşey şimdi mütevazi takılanların. Neyse ya herneyse.
Konu sahibine bir faydası olduysa yazdıklarımızın ne ala.
Ben... Buyrun benim. Nişanımda bilezik falan istemedim. Evde yakın dostlarımız ve ailelerimizle küçük bir kutlama yaptık.

Şimdiki zamanda çalışmayan kız istenmiyor genelde. Bu bir çıkar meselesi değil midir?
Kızın maaşına güvenerek yola çıkan bir erkek demek değil midir?
Kız ayrıca güzel de olsun denilir. Eğitim durumu iyi olsun istenilir. Ev işi yapmayı da bilsin denilir. Kızdan çok şey beklenir.
Çocuk yapması beklenir. Bunun karşılığında da kız ve ailesinin birşeyler beklemesi de gayet normal.
Kadın herşeyi yapsın, mükemmel olsum. Erkekse bir bilezik takamasın, güzel bir düğün salonu tutamasın. Zengin olmasın.
Mantıklı konuşanı dokuz köyden kovarlar, diye bir laf uydurdum şuan.

Zaten burada yazanlar aman hiç takı takılmasın sakın alma demiyor ki,takı da takılsin ya da takılmasın sen kendi kendini güvence altına al diyorlar. 'Kopegin bile soyuna bakarak alacaksın.' 'kimsesiz olsam dayanagim olmasa bi b.kum yok diyip evlenmez otururdum.bu mu sizin doğru söz anlayışınız?

cokta lülü benim mutlulugum onemli valla burdakıler gibi erkege para yediremem erkek zaten calısıcak bende eger durumum yoksa calısırım ama varsa calısmam yani

Aynen bende çalışıp bir erkeğe para yedirmem. Benim kazancıma güvenip yola çıkmamalı. Erkek adam tek başına evine bakıcak güçte olmalı. Kadının kazandığı bugün var yarın yoktur. Çocuk olur çalışmayabilir.
Erkek iyi günde kötü günde evine bakacak tek başına benim mantığıma göre. O özgüven olacak. Düğününü de yapacak. Yoksa ben evin erkeğiyim demesin.
Evlilikte erkekten uzun saatler çalışan bayanları, daha çok kazanan bayanları anlamıyorum. Bir de üzerine çoluk çocuk bakıyorlar,ev işi yapıyorlar. Herşeyi kadın yapınca erkeğe ne gerek.

Üzüldüm gercekten insan bir kere evleniyor bir kere nisanlaniyor ve bazi seyleri arzuluyor ve evet bence ne arzu edersen icinde kalmamali cünkü bunlar sadece bir defa olucak neyi nasil istersen öyle yap bence ama tabiki büyüklerinde kalbini kirma:oops:

Açıkçası bir kıskançlık seziyorum. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar.
Limoncu akıllı bir seçim yapmış, hayat standartları iyi

Ya benim anladığım siz mantıklı bir insansınız. Hayatta güzel tercih yapmışsınız. Maddi durumunuz iyi. Düzgün aileye gelin gitmişsiniz. Eşiniz size istediğiniz, hakkettiğiniz değeri vermiş. Adet gelenek ne bilirsiniz.
Bu da etrafta kıskançlık yarattı üstünüze geldiler.
Siz konuyu pek anlamadınız sanırım. Ben bir arkadaşa nişanlığını kendin almak istiyorsan al ben kendi gelinliği mi aldım. Kimseyede ben aldım demedim. Dememle. Limoncunun benim ailemle ilgili sözde bana sahip çıkmıyırmuş gibi yorumları ile başladı. Defalarca düzgün olarak söyledim sen böyle ben böyleyim benim normalim bu vs diye. Ama ısrarla aynı usluba devam ediyor . Ya ben böyle uygun gördüm derseniz birine ve o sizin ailenizin iyi ailelik yapamadığını söylerse nasıl tepki verirsiniz. Yani üstelik iyi aile anlayışımız bile farklı. Benim ailem allah haram yedirmeyecek insan nasip etsin derdi hep. Çok şükür duaları kabul oldu.

k
Kimsesizler neden evlenemesin ki? Gayette evlenirsin..Bunun neyle alakası var biliyormusun, kimsesizliği,onu bunu geç sadece EĞİTİM...Eğer ki düzgün bir eğitim almışsan ve elinde mesleğin varsa o zaman kimse seni ezemez,kimse itip kakamaz..Baktın ki kocan sana eziyet ediyor verirsin mahkemeye,boşarsın sonra gider tek başına aslanlar gibi yaşarsın..Çünkü elinde mesleğin var ve özgürsün,kimseye de muhtaç değilsin..Ne kocayı çekersin,ne kaynanayı çekersin...Burda gençlere bu yüzden afedersin,k.çımızı yırtıyoruz okuyun,elinize mesleğinizi alın diye...Para demiyorum bak MESLEK...Çünkü para bugün var,yarın yok..Ama meslek varsa para her zaman var...
kimsesizsen nasıl okucan bacım nerde öyle sans esirgeme kurumlarını görüyoruz haberlerde bidne bir cıkar okumus insan

Açıkçası ben de dedim. Parasız saadet olmaz. 5 gün önce söz attım bunları bunları yaşadım diye
benim de bir güzel üstüme gelindi. Ama samimi olduklarını sanmıyorum. Nişanda bir tane bileziksiz giden varsa beri gelsin. Gelinlik giymemiş olan varsa beri gelsin, varım desin şurda. Laf bunlar boş laf. Gayet de yapıldı millete herşey şimdi mütevazi takılanların. Neyse ya herneyse.
Konu sahibine bir faydası olduysa yazdıklarımızın ne ala.
hayır anlamıyorum ne oluyor gelinliksiz takısız evlenince dünya mı yıkılıyor? ben mesela eğer maddi imkanım pahalı gelinlik, pahalı düğün dernek ve yurtdışında tatili kaldırmazsa gayet düğün ve gelinlikten vazgeçebilirim. hiç de gocunmam. hayat tercih meselesidir.
eğer eşimin ailesinin maddi imkanı yoksa takı takmasınlar, dilime dolamam, yeter ki gönülleri zengin, hal hatır bilen, iyi niyetli insanlar olsunlar, dirseğime kadar bilezik takıp evliliğimi burnumdan getirecek aile istemem ben. hatta isterim ki annem babam da takmasın ama bilirim ki onlar yapmak ister.hayata aynı yerlerden bakmıyoruz yani.

valla size tebrik ediyorum :) hepimiz kisisel kavgalarla tartismalarla karistik kaldik, asil yapmamiz gereken kiza akil vermekti hor gormeden, dalga gecmeden.. ama bunu en iyi siz becerdiniz, herkes herkes ssizin gibi olabilse
Aslında kavga dan çok burda herkes kendi yaşadığına ailesinin öğretisine göre yorum yapıyot bu yüzdende ters düşülüyor buda bence çok normal normal hayattada öyle değilmi zaten herkes bir renk .. Bende kına nişan söz düğün yapmadım ne aileme nede eşimin ailesine masraf olmayalım dedim .. Kim neye gücü yetiyorsa onu taktı kimisi takamadı ama dua etti .. Bazı gelenekleri zatrn artık gerçekleştirmek heleki bu hayat şartlarında mümkün değil ..

hayır anlamıyorum ne oluyor gelinliksiz takısız evlenince dünya mı yıkılıyor? ben mesela eğer maddi imkanım pahalı gelinlik, pahalı düğün dernek ve yurtdışında tatili kaldırmazsa gayet düğün ve gelinlikten vazgeçebilirim. hiç de gocunmam. hayat tercih meselesidir.
eğer eşimin ailesinin maddi imkanı yoksa takı takmasınlar, dilime dolamam, yeter ki gönülleri zengin, hal hatır bilen, iyi niyetli insanlar olsunlar, dirseğime kadar bilezik takıp evliliğimi burnumdan getirecek aile istemem ben. hatta isterim ki annem babam da takmasın ama bilirim ki onlar yapmak ister.hayata aynı yerlerden bakmıyoruz yani.

ayy sizin gibi iyi insanlarda var mi, kizmayin ama ben bu yorumdaki samimiyete inanmiyorum, herkesin icinde kalir ya herkes ister, bilmiyorum gercekten dediginiz gibiyse helal olsun

bi cok iliskide bu soz,nisan,dugun konulari tartismali oluyor ve bastan ipler koptu mu omur bitiyor yasanalar bitmiyr,sitilip isitilip her kavgada one sunuluyor.
oncelikle size tavsiyem guzellikle halledebiliyorsaniz elbete hayatta 1 defa olan bisy, olmasi daha guzel ama problem yaratacaksa bosverin,hic bisey huzur ve mytluluktan daha onemli degil
nisanlinizi ikna etmeye calisin tatli tatli,ikna olursa o ailesini ikna eder zaten .nacizane fikrim boyle..

ayy sizin gibi iyi insanlarda var mi, kizmayin ama ben bu yorumdaki samimiyete inanmiyorum, herkesin icinde kalir ya herkes ister, bilmiyorum gercekten dediginiz gibiyse helal olsun
Şu mesajınızla sabahtan beri savunduğunuz şeylerin aslında "kötü" olduğunu kabul etmiş olmadınız mı?

yani ben cıbılı biriyle evlenirim diyorun ve ailende sana alkıss tutarr vuuuueueueu diyee :)))
cıglık atar benim damatın bi seyi yok ama beni kızım var calsıcak yapıcak haa :))komıkmıs gülseemi bilmemedim

aynen her zaman derim herkez kendi tarafıyla evlensin diye valla gecenlerde trakyalı olmayn bi dügüne gittik kız tarafı baska yöreydi tabi dügün bizimya bızımkılerde davul zurna oo aynuyolar yan masada kızın annesi babası var ay diyolar nasıl davul zurnda oynanır mıs cok sacmaymıs tabı onların tafa oynarken bizimkiler surat asıyo
oyüzden herkez kendi yöresiyle olmalı yemeyi uyar konusması uyar dügünü uyar
Canım benim günümüz şartlarında mümkün değil zaten sizin dediğiniz takılar yaşamlar evler arabalar .. Yapabilen azınlık yapıyor ama imkanı olmayıp zorla yaptırılanlar zaten boşanıyor boşanmaların çoğu evlilik öncesi bu tarz aşırı isteklere harcanan borç alınan paralar oluyor .. Siz nasıl isterseniz tabiki yaşarsınız ama dediğim gibi günümüz şartlarında özellikle büyük şehirlerde mümkün değil.. Hayat çok pahalı .. Allah hepimizin yardımcısı olsun

Şu mesajınızla sabahtan beri savunduğunuz şeylerin aslında "kötü" olduğunu kabul etmiş olmadınız mı?

hayir
her genc kizin hakki bohca dugun nisan balayi vs herneyse iste
ama eger bunlardan vazgecen olmasada olsun diyen insan varsa helal olsun, ben yapamam

Zaten burada yazanlar aman hiç takı takılmasın sakın alma demiyor ki,takı da takılsin ya da takılmasın sen kendi kendini güvence altına al diyorlar. 'Kopegin bile soyuna bakarak alacaksın.' 'kimsesiz olsam dayanagim olmasa bi b.kum yok diyip evlenmez otururdum.bu mu sizin doğru söz anlayışınız?

Ya valla o kadar mesaj yazıldı ki o kısmı okumadım. Herkesin sözü kendine. Herkesin yaşantısı da kendine.
Ben öyle isterim. O öyle ister. Bu böyle ister. Benim demek istediğim o. Ortak bir noktaya varmak zorunda değiliz.
Sanki biz konu açan kişinin tarafı, uymayanlar erkek tarafı gibi oldu. Aramızda anlaşalım hadi.
Gençler evlensin mi ayrılsın mı? :KK70::KK70::KK70:
Yani açıkçası ben sözü attım. Konuları okuyup teselli bulucaktım kafamca. Keşke kendime konu açaydım da
benimkine hep beraber sayaydık. Bu konuya yazmak kolayıma geldi gelmez olaydı.
Herneyse ne diyorduk, konuyu açankızımıza herşey yapılsın yoksa atıcaz nişanı ona göre. diceğim bu. :KK70:
Ya benim anlamadığım birşey oldu bu konuda. Biz burda kadınların hakkını savunurken erkek tarafını göçertelim derken,
bize kızan yine kadınlar olması çok saçma değil mi? Hani nerde kadın dayanışması. Erkek tarafını niye tutuyorsunuz bir anlasam. :KK31:

hayir
her genc kizin hakki bohca dugun nisan balayi vs herneyse iste
ama eger bunlardan vazgecen olmasada olsun diyen insan varsa helal olsun, ben yapamam
:)) Yeminle şuradaki üç dört kişi sayesinde kendimi Honolululu gibi hissediyorum artık.
Neyse beyhude çaba benimki, bu aşikar. :)

yani ben cıbılı biriyle evlenirim diyorun ve ailende sana alkıss tutarr vuuuueueueu diyee :)))
cıglık atar benim damatın bi seyi yok ama beni kızım var calsıcak yapıcak haa :))komıkmıs gülseemi bilmemedim
ben yurt dışında tatil diyorum ve siz bunu mu anlıyorsunuz? gerçekten hoşmuş.
sizin hayattaki yegane başarınız size düğün dernek yapacak bir koca bulmak olmuş olabilir, ama benim değil. o yüzden kendi kriterlerinizle beni değerlendirmeyin.
evet düğünsüz de evlenirim gerekirse, gelinliksiz de. kocam ters bir şey olup da işsiz kaldığında ona da ben bakarım, çünkü eşim olacak insan benim hayat arkadaşımdır benim için ben onunla maddiyatı değil hayatı paylaşırım. kendi maddiyatçı fikirlerinizi benim hayatıma adapte edemezsiniz. farklı durumlardayız.

Back