• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne gerek varmış

yazdiklarinizin altina imzami atarim
ayakta alkisliyorum size
gercekten teoriyle Pratik hic uymuyor ozelliklede kendi basina gelince, baskasina demek cok kolay, kimse olaya objektif bakmiyor herkes nereden bakmak isterse oradan bakiyor
bir yorum yaziyorsun en olmayacak kosesinden tutup evirip cevirip bambaska bir yere bambaska birsey demis gibi carpitiliyor
deve kusuna uc demisler ben deveyim demis, kos demisler ben kusum demis-herkes isine geldigi gibi
aynen yaa kızlarını okutsunlar bakalım üni mezunu yapsınlar ama kendi statülerinin dısnsa bi damat cıksın hemen derle rkızım biz seni cok ii yetistirdik o sana bakamaz seni rahat ettiremez derler ama

Saatler önce bıraktım konuyu geldim baktım şimdi halen aktif.
Limoncunun üzerine neden bu kadar gittiniz ben anlamadım. Arada beni de haşladınız.
Herkes herkesle aynı görüşte olmak zorunda mı?
Para pul önemsiz diyenlerin kendi kızları olunca onlar büyüyünceki halleri nasıl olacak acaba?
Damat tarafına 5 tl lik altın suyuna batırılmış bilezik mi aldırırlar, yoksa benim kızım herşeye layık mı derler.
Boş konuşmak kolay. Teoriyle pratik hiç uymuyor.
işte anlaşamadığımız nokta ne biliyor musunuz benim kızım dilerim ki benim gibi mesleği elinde bir kadın olur ve kocasının ailesi ona altın suyuna batırılmış bir bilezik taktığında bu onun için en fazla bir espri konusu, arkadaşlarıyla oturduğunda yapılacak bir dedikodu eğlencesi olur, hayat memat meselesi değil, çünkü benim kızımın umarım ki kayın pederinin takacağı 2 tel bileziğe müdanası olmaz.
zaten ben elin insanına benim kızıma nah şurdan şuraya kadar bilezik takın yoksa kızı vermem demem çünkü kızımı bir pazarlık, bir gösteriş unsuru olarak görmem. ben kızımı inşallah okutur ve bir meslek sahibi ederim, karşıma getirdiği insan da kızım da kendi güçleri dahilinde evlerini kurarlar ben de kendi gücüm dahilinde yardım ederim, zaten kızımı doğru yetiştirdiysem doğru düzgün bir ailesi olan ailesi değilse bile kendisi doğru düzgün olan bir adam bulur, onunla evlenir, karşı tarafın yaptığı da kendi gönlünden geçen olarak kalır.
işte tam olarak bunda anlaşamıyoruz. yani biz gayet dolu konuşuyoruz da sizin taraflarda idrak yolları iniş izni vermiyor.

sadece cekememezlik olsa iyi, erkekde erkek tarafida ustune duseni yapmali deyince kiziyorlar

Açıkçası ben de dedim. Parasız saadet olmaz. 5 gün önce söz attım bunları bunları yaşadım diye
benim de bir güzel üstüme gelindi. Ama samimi olduklarını sanmıyorum. Nişanda bir tane bileziksiz giden varsa beri gelsin. Gelinlik giymemiş olan varsa beri gelsin, varım desin şurda. Laf bunlar boş laf. Gayet de yapıldı millete herşey şimdi mütevazi takılanların. Neyse ya herneyse.
Konu sahibine bir faydası olduysa yazdıklarımızın ne ala.

işte anlaşamadığımız nokta ne biliyor musunuz benim kızım dilerim ki benim gibi mesleği elinde bir kadın olur ve kocasının ailesi ona altın suyuna batırılmış bir bilezik taktığında bu onun için en fazla bir espri konusu, arkadaşlarıyla oturduğunda yapılacak bir dedikodu eğlencesi olur, hayat memat meselesi değil, çünkü benim kızımın umarım ki kayın pederinin takacağı 2 tel bileziğe müdanası olmaz.
zaten ben elin insanına benim kızıma nah şurdan şuraya kadar bilezik takın yoksa kızı vermem demem çünkü kızımı bir pazarlık, bir gösteriş unsuru olarak görmem. ben kızımı inşallah okutur ve bir meslek sahibi ederim, karşıma getirdiği insan da kızım da kendi güçleri dahilinde evlerini kurarlar ben de kendi gücüm dahilinde yardım ederim, zaten kızımı doğru yetiştirdiysem doğru düzgün bir ailesi olan ailesi değilse bile kendisi doğru düzgün olan bir adam bulur, onunla evlenir, karşı tarafın yaptığı da kendi gönlünden geçen olarak kalır.
işte tam olarak bunda anlaşamıyoruz. yani biz gayet dolu konuşuyoruz da sizin taraflarda idrak yolları iniş izni vermiyor.

diyelim kiziniz uni mezunu basarili is sahibi biri oldu, sevdigi ve evlenmek istedigi kisi lise mezunu ve parasi pulu yok?

Bak ben sana diyorum ki ya bu imkanlara sahip olmasaydın ya da bir anda tüm bu malvarlığını kaybetsen, sen de bana diyorsun ki babamın ikramiyesi katlana katlana büyüyor..Ben şuan çalışmasam da benim babamın parası bana yeter de artar bile ama bugün yeter,yarının garantisini verebilir mi? Veremez..Çünkü kimin ne olacağı belli olmaz bu hayatta,1 gün de bile yerle bir olursun,ne olduğunu anlayamazsın yani..O yüzden ne oldum demeyeceksin,ne olacağım diyeceksin..Sen çalışmayabilirsin, kendi seçimin saygı duyarım..Ama yanlış mesajlar vermeyelim başkalarına çünkü gerçekten kocanın ailesinden gelecek parayla olmuyor bu işler..
Bir de küçük bir tavsiye arkasında kimse olmayan kişiye bende laf söylerdim deme..Allah korusun yarın öbür gün kimsesiz kalırsan,senide itip kakmasınlar sonra...
yaaa diyroum ya sen diger yorumları okumuyomusun kımsesiz olsam zaten kimle evlenicem elaleme kendimi ezdircem yada mal varlıgııı kayedicen falan bunlar olmayan varsayımlar allah yazmasın o baska ama suan var ve ben bunu söyluyorum yani annem babam olmasa kimseyle evlenenm heralde zaten bi bokum yok derim otururum tek basıma
zaten öyle yani tek basına kalırsan itilir kakılırsın dünya böyle istemesende yaparsın

Açıkçası ben de dedim. Parasız saadet olmaz. 5 gün önce söz attım bunları bunları yaşadım diye
benim de bir güzel üstüme gelindi. Ama samimi olduklarını sanmıyorum. Nişanda bir tane bileziksiz giden varsa beri gelsin. Gelinlik giymemiş olan varsa beri gelsin, varım desin şurda.

evlenecegi kadina bir gelinlik alamayacak olan adam evlenmesin, gelininede bir bilezik takamayacak adam ben anne babayim diye gecinmesin

sadece cekememezlik olsa iyi, erkekde erkek tarafida ustune duseni yapmali deyince kiziyorlar
aman bırak bıze böyle catlak gelinler düsmesin söyle gönlüme göre anlı sanlı dügün yapıyım gelinim kolunu boynunu dolduryım oglum aslan gibi karsılarsın olsn gelinin hicbi istegi eskik kalmasın ama bunlar ne anlar lar
hala takılmıslar kaynanam bana niye kilot alsında bunlar o kafada

Annem de trakyalı hemde arnavut gittim sordum limoncunun söylediği adetleri meraktan güldü bana biz trakyalıyız ama o zihniyetten değiliz dedi .. Konu sahibesi aslında bu derece maddiyatçı olmak ne kadar tepki çekti görüyorsunuzdur demekki sizde kp 50 bin lirasını dilinize doladığınızda yada nilanlınıza paracı konuşmalar yaptığınızda ( yada ilerde yaparsanız) bu kadar itici duruma düşeceksiniz .. Herkesin zihniyeti kendine işte bu yüzden ailelerin kültürleri geleneklerini yaşayıp yaşamamaları evlenirken çiftler için çok önemli .. Farklı zihniyetteki aileler hiç bir zaman anlaşamaz .. O yüzden allah herkesi aynı zihin yapısında dünya görüşünde kişilerle eşleştirsin inşallah .. Son bir şey daha varki konu sahibesi sen bu işi 2 kere düşün burda bir çok arkadaşımında seni uyardığı en önemli konu nişanlın laf taşıyan ve yanındaki kişiye göre şekil alan biri .. Senin yanında sana uyuyor ailesinin yanında ailesine uyuyor birde birbirinizin lafını taşıyor bu çok tehlikeli .. İlerde evlendiğinde bu davranışını düzeltmexse seni çok üzer ..

evlenecegi kadina bir gelinlik alamayacak olan adam evlenmesin, gelininede bir bilezik takamayacak adam ben anne babayim diye gecinmesin
aynen ya ne evleniysoun o zaman ne diye cıkıcan kız istemeye biz kızınızı istiyoruz ama gelinligini kendi alsın dügünü kendi yapsn oldu be anacım

yaaa diyroum ya sen diger yorumları okumuyomusun kımsesiz olsam zaten kimle evlenicem elaleme kendimi ezdircem yada mal varlıgııı kayedicen falan bunlar olmayan varsayımlar allah yazmasın o baska ama suan var ve ben bunu söyluyorum yani annem babam olmasa kimseyle evlenenm heralde zaten bi bokum yok derim otururum tek basıma
zaten öyle yani tek basına kalırsan itilir kakılırsın dünya böyle istemesende yaparsın

Ya şu yaptığın çok ayıp şok oldum.

diyelim kiziniz uni mezunu basarili is sahibi biri oldu, sevdigi ve evlenmek istedigi kisi lise mezunu ve parasi pulu yok?
hayır izin vermem....
bunu mu dememi bekliyorsunuz? hayır demem. benim babam ilkokul mezunu bile değil yani insanları diplomalarına göre yargılamam kaldı ki bir üniversite mezunu olarak çok diplomalı eşek gördüm.
eğer karşıma getirdiği parası pulu olmasın ama işi gücü yerinde, doğru, düzgün, dürüst, ahlaklı bir insan ise onayımı veririm, yok değilse ve gönlüm razı değilse önce kendimce doğruyu yanlışı anlatır, iyice düşünmesini söylerim yok dinlemezse dilim razı olur ve kızımın arkasında olurum. çünkü bilirim ki kızım ben değil, insan hatayla öğrenir. en fazla boşanır, gelir omzumda ağlar.

Annem de trakyalı hemde arnavut gittim sordum limoncunun söylediği adetleri meraktan güldü bana biz trakyalıyız ama o zihniyetten değiliz dedi .. Konu sahibesi aslında bu derece maddiyatçı olmak ne kadar tepki çekti görüyorsunuzdur demekki sizde kp 50 bin lirasını dilinize doladığınızda yada nilanlınıza paracı konuşmalar yaptığınızda ( yada ilerde yaparsanız) bu kadar itici duruma düşeceksiniz .. Herkesin zihniyeti kendine işte bu yüzden ailelerin kültürleri geleneklerini yaşayıp yaşamamaları evlenirken çiftler için çok önemli .. Farklı zihniyetteki aileler hiç bir zaman anlaşamaz .. O yüzden allah herkesi aynı zihin yapısında dünya görüşünde kişilerle eşleştirsin inşallah .. Son bir şey daha varki konu sahibesi sen bu işi 2 kere düşün burda bir çok arkadaşımında seni uyardığı en önemli konu nişanlın laf taşıyan ve yanındaki kişiye göre şekil alan biri .. Senin yanında sana uyuyor ailesinin yanında ailesine uyuyor birde birbirinizin lafını taşıyor bu çok tehlikeli .. İlerde evlendiğinde bu davranışını düzeltmexse seni çok üzer ..
aynen her zaman derim herkez kendi tarafıyla evlensin diye valla gecenlerde trakyalı olmayn bi dügüne gittik kız tarafı baska yöreydi tabi dügün bizimya bızımkılerde davul zurna oo aynuyolar yan masada kızın annesi babası var ay diyolar nasıl davul zurnda oynanır mıs cok sacmaymıs tabı onların tafa oynarken bizimkiler surat asıyo
oyüzden herkez kendi yöresiyle olmalı yemeyi uyar konusması uyar dügünü uyar

valla size tebrik ediyorum :) hepimiz kisisel kavgalarla tartismalarla karistik kaldik, asil yapmamiz gereken kiza akil vermekti hor gormeden, dalga gecmeden.. ama bunu en iyi siz becerdiniz, herkes herkes ssizin gibi olabilse

Şimdiki zamanda çalışmayan kız istenmiyor genelde. Bu bir çıkar meselesi değil midir?
Kızın maaşına güvenerek yola çıkan bir erkek demek değil midir?
Kız ayrıca güzel de olsun denilir. Eğitim durumu iyi olsun istenilir. Ev işi yapmayı da bilsin denilir. Kızdan çok şey beklenir.
Çocuk yapması beklenir. Bunun karşılığında da kız ve ailesinin birşeyler beklemesi de gayet normal.
Kadın herşeyi yapsın, mükemmel olsum. Erkekse bir bilezik takamasın, güzel bir düğün salonu tutamasın. Zengin olmasın.
Mantıklı konuşanı dokuz köyden kovarlar, diye bir laf uydurdum şuan.

Bak ben sana diyorum ki ya bu imkanlara sahip olmasaydın ya da bir anda tüm bu malvarlığını kaybetsen, sen de bana diyorsun ki babamın ikramiyesi katlana katlana büyüyor..Ben şuan çalışmasam da benim babamın parası bana yeter de artar bile ama bugün yeter,yarının garantisini verebilir mi? Veremez..Çünkü kimin ne olacağı belli olmaz bu hayatta,1 gün de bile yerle bir olursun,ne olduğunu anlayamazsın yani..O yüzden ne oldum demeyeceksin,ne olacağım diyeceksin..Sen çalışmayabilirsin, kendi seçimin saygı duyarım..Ama yanlış mesajlar vermeyelim başkalarına çünkü gerçekten kocanın ailesinden gelecek parayla olmuyor bu işler..
Bir de küçük bir tavsiye arkasında kimse olmayan kişiye bende laf söylerdim deme..Allah korusun yarın öbür gün kimsesiz kalırsan,senide itip kakmasınlar sonra...
Sana katılıyorum arkadaşım geçen sabah bi uyandım eşim yanımda yatıyor aha dedim bugün günlerden ne Perşembe dürttüm hemen uyan saatinmi çalmadı işe gidicen dedim uyandı ben işden çıkdım dedi saat sabah 7-30 kaldım öle garanti bitti gitti:KK43: Çok şükür şefi geri götürdü işe :KK76:

Kimsesizler neden evlenemesin ki? Gayette evlenirsin..Bunun neyle alakası var biliyormusun, kimsesizliği,onu bunu geç sadece EĞİTİM...Eğer ki düzgün bir eğitim almışsan ve elinde mesleğin varsa o zaman kimse seni ezemez,kimse itip kakamaz..Baktın ki kocan sana eziyet ediyor verirsin mahkemeye,boşarsın sonra gider tek başına aslanlar gibi yaşarsın..Çünkü elinde mesleğin var ve özgürsün,kimseye de muhtaç değilsin..Ne kocayı çekersin,ne kaynanayı çekersin...Burda gençlere bu yüzden afedersin,k.çımızı yırtıyoruz okuyun,elinize mesleğinizi alın diye...Para demiyorum bak MESLEK...Çünkü para bugün var,yarın yok..Ama meslek varsa para her zaman var...

Açıkçası bir kıskançlık seziyorum. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar.
Limoncu akıllı bir seçim yapmış, hayat standartları iyi

Ya benim anladığım siz mantıklı bir insansınız. Hayatta güzel tercih yapmışsınız. Maddi durumunuz iyi. Düzgün aileye gelin gitmişsiniz. Eşiniz size istediğiniz, hakkettiğiniz değeri vermiş. Adet gelenek ne bilirsiniz.
Bu da etrafta kıskançlık yarattı üstünüze geldiler.
cokta lülü benim mutlulugum onemli valla burdakıler gibi erkege para yediremem erkek zaten calısıcak bende eger durumum yoksa calısırım ama varsa calısmam yani

Back