How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Ne dersınz?

mahiyem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2021
148
16
48
44
Hayrlı gunler.. Arkadaslar eşimle ben çalışıyoruz. 8 yıllık evlıyız. Onun 2. Eşiyim. Onun çocuğu var benım yok. evlenırken altınları ona verdım o da kendı adına bır hesap açtı. aylığımın 1/4 nı ona her ay verıyorum. Bu arada onceden olan evını satıp benım de katkımın oldugu bu hesapdan ustune koyarak bır ev aldı. Şimdi hesabı ortak hesap yapalım dıyorum kabul etmıyor. Benım çok az bırıkımım var.Kendı memleketımden kendıme ev almak istıyorum sen de yardım et dıyorum nakıt yardımı yapmıyor. Ben de barı bankadan alayım dıyorum. Odemelerı sadece ben yapacagım.Eşim kefıl olmayacak nakıt de vermeyecek sadece muvafakiyet yani yazılı izin verecek. Çunku Banka eşininde muvakatını ıstıyor. Fakat eşim ona da yanaşmıyor. Ben hem kendı adıma yatırım olsun hem de ailem saglık sorunlarından dolayı rahat etsınler ıstıyorum ama buna karşı çıkıyor. Tarlalarını satıp kendılerı nıye almıyor dıyor. Ben de ailemı borca sokmak da ıstemıyorum. Çok zoruma gıdıyor. Iyı bır ınsan ama bu şekılde olunca bu evlılığı yurutmek mantıksız gelmeye başlıyor. Sevgılı hanımlar Nasıl yol ızlemelıyım ya da düşünmelıyım? Tskler..

Hayrlı gunler.. Arkadaslar eşimle ben çalışıyoruz. 8 yıllık evlıyız. Onun 2. Eşiyim. Onun çocuğu var benım yok. evlenırken altınları ona verdım o da kendı adına bır hesap açtı. aylığımın 1/4 nı ona her ay verıyorum. Bu arada onceden olan evını satıp benım de katkımın oldugu bu hesapdan ustune koyarak bır ev aldı. Şimdi hesabı ortak hesap yapalım dıyorum kabul etmıyor. Benım çok az bırıkımım var.Kendı memleketımden kendıme ev almak istıyorum sen de yardım et dıyorum nakıt yardımı yapmıyor. Ben de barı bankadan alayım dıyorum. Odemelerı sadece ben yapacagım.Eşim kefıl olmayacak nakıt de vermeyecek sadece muvafakiyet yani yazılı izin verecek. Çunku Banka eşininde muvakatını ıstıyor. Fakat eşim ona da yanaşmıyor. Ben hem kendı adıma yatırım olsun hem de ailem saglık sorunlarından dolayı rahat etsınler ıstıyorum ama buna karşı çıkıyor. Tarlalarını satıp kendılerı nıye almıyor dıyor. Ben de ailemı borca sokmak da ıstemıyorum. Çok zoruma gıdıyor. Iyı bır ınsan ama bu şekılde olunca bu evlılığı yurutmek mantıksız gelmeye başlıyor. Sevgılı hanımlar Nasıl yol ızlemelıyım ya da düşünmelıyım? Tskler..
eşiniz iyi bir insan değil ilk önce. En başından altınlarınız vermemeniz gerekirdi. Alınan evi de ortak olarak üzerinize almalıydınız. Bu saatten sonra size hiç bir şey vermez bu adam.

Iyı bır ınsan ama bu şekılde olunca bu evlılığı yurutmek mantıksız gelmeye başlıyor.
Evlilik=Ortaklık! Evlilikte, senin paran benim param olur mu? Ortak bir karar alınır, ona göre hareket edilir. Ve eşin iyi bir insan değil, sana öyle geliyor.

Eşiniz iyi bir insan degil.
Para düşkünü,mal delisi saygısız özgüveni olmayan eşinin fikirlerine saygısı olmayan biri gibi geldi.
Anne babanız ekip biçemedigi tarlayı elinde tutmak yerine satıp kendilerine ev alabilirler.
Sizde geleceğinizi düşünüp birikiminizi kendiniz yapabilirsiniz.

Buyuk olcude sizi haksiz buldum. Kadinlar ev hanimiyken yani maddi olarak destek olamamalarina ragmen evlilik birligi icinde alinan mallara ortak oluyorlar(itirazim yok yanlis anlasilmasin). Siz ise maaşlı calisan olmaniza ragmen evin giderlerini daha fazla ustlenmek yahut birikim yapmak yerine maasinizi ailenize ev almak icin kullanmak istiyorsunuz. Eslerin yapilan yatirimlarda, birikimlerde ve giderlerde soz hakki vardir.

Empati kuruyorum. Esimin ailesinin ev alabilecek imkani varken tarlalarini satip ev almak yerine bizden ev talep ediyorlarsa acikcasi sicak bakmam. Neden oturmayacagim, faydalanamayacagim evin kredisini 10-15 yil odeyelim ki? Tarlalarini satip ev alsınlar. Ayrica siz altınları harcasin diye vermemissiniz ev sahibi olmussunuz. Bunda abes birsey yok.
Birikim hesabiniz ise en basindan ortak olmaliydi. Esiniz aç gözlü gibi geldi bana

Önceden var olan evini satıp sizin katkınızla bir ev aldıysa tapu onun adına bile olsa ev ikinizindir. Empati kurmaya çalışıyorum, eşim kafasına göre kendi memleketinden ev alıp ailesini oturtmak istese ben de karşı çıkarım. Adamın bu tavrı bana garip gelmedi. Ama siz de boşanacaksanız boşanın. Babaannenize evinde bakmak istemiyor, acaba boşansam mı? Ailem için ev almak istiyorum, para vermiyor, acaba boşansam mı? Bu böyle gitmez. Sizi sömürüyor ama kendisi hiç fedakarlık yapmıyorsa böyle bahanelere gerek yok, yol verin gitsin.

Empati kurunca eşim maaşıyla eve destek olacağına memleketteki ailesine oturması için ev alsın istemezdim. Benim de geleceğim için yatırım diyorsunuz bence siz evliliğin ortaklık olduğunu anlayamamışsınız. Siz de eşiniz de.

Evliliğinizin garip gidişatı gibi sizin Ailenize ev alma hevesiniz de çok enteresan.

Evli değil gibisiniz herkes kendi davulunu çalıyor. Böyle olacaksa bence de evli kalmanız mantıksız.

Niye siz adama paranızı altininizi veriyorsunuz.Evin yolunu bulan birisi parasına da sahip cikar

Eşiniz altınlarla evlilik öncesi sahip olduğu evini de satıp yeni bir ev almış doğru mu anladım? O evde sizin de hakkınız var zaten. Neden kendi adınıza ayrı yatırım istiyorsunuz? Şu an yapacağınız herhangi bir yatırımda eşinizin de hakkı olur. Aileniz otursun diye ev almak istiyorsanız evlenmeden önce yapsaydınız keşke.

Evliliğinizin garip gidişatı gibi sizin Ailenize ev alma hevesiniz de çok enteresan.

Evli değil gibisiniz herkes kendi davulunu çalıyor. Böyle olacaksa bence de evli kalmanız mantıksız.
Aileme almıyorum kendı adıma alıyorum. Ama ailem oturacak. Eşimin sonuçda bu evde yasal hakkı da olcak.

Buyuk olcude sizi haksiz buldum. Kadinlar ev hanimiyken yani maddi olarak destek olamamalarina ragmen evlilik birligi icinde alinan mallara ortak oluyorlar(itirazim yok yanlis anlasilmasin). Siz ise maaşlı calisan olmaniza ragmen evin giderlerini daha fazla ustlenmek yahut birikim yapmak yerine maasinizi ailenize ev almak icin kullanmak istiyorsunuz. Eslerin yapilan yatirimlarda, birikimlerde ve giderlerde soz hakki vardir.

Empati kuruyorum. Esimin ailesinin ev alabilecek imkani varken tarlalarini satip ev almak yerine bizden ev talep ediyorlarsa acikcasi sicak bakmam. Neden oturmayacagim, faydalanamayacagim evin kredisini 10-15 yil odeyelim ki? Tarlalarini satip ev alsınlar. Ayrica siz altınları harcasin diye vermemissiniz ev sahibi olmussunuz. Bunda abes birsey yok.
Birikim hesabiniz ise en basindan ortak olmaliydi. Esiniz aç gözlü gibi geldi bana
Tsk ederım. Evi ben aileme degıl kendı adıma alcaktım ama ailem kalacaktı. Sonunda da eşimin yasal hakkı zaten bu evde olcaktı. Altınları da evde durmanın guvenlı olmadıgını soylemştı ben de ona ıstınaden takmak için 2 bılezğiın dışındakılerı ona vermıştım. Ortak hesaba çevırnenın çok tartışmasını yaptım ama degışmedı. Ben ona her bır mıktar verıyorum ayrıca evın tum gıda gıderlerını de ben karşılıyordum.

Eşiniz altınlarla evlilik öncesi sahip olduğu evini de satıp yeni bir ev almış doğru mu anladım? O evde sizin de hakkınız var zaten. Neden kendi adınıza ayrı yatırım istiyorsunuz? Şu an yapacağınız herhangi bir yatırımda eşinizin de hakkı olur. Aileniz otursun diye ev almak istiyorsanız evlenmeden önce yapsaydınız keşke.
Tsk ederım. Evt haklısınz evlenmeden once almalıydım ama bırçok nedenlerı var ve sıkıntılar yaşadık. Şimdi ev alsam bıle zaten yasal onun da hakkı olcak. Olsun zaten bışey demıyorum.

Back