Nazlı Bebişlerin Sabırsız Annişleri Buraya....Eller Havaya:))))))))

ahhhh canım özlem senide mi kandırdı biz onunla 2.çocukları bile evlendiriyorduk oğlun olursa görürüm dünürünü senin :):)
evet cnm evlilik yıldönümlerimizde yakındı yaşlarımızda aynıydı kısmet gerçekten sağlıklı gelsinde bebiş birkaç ay geç gelmiş önemi yok ben inanıyorum bu mübarek günlerde müjdelerle dolucak topiğimiz başta sen olmak üzere en potansiyel hamiş adayımız sensin :):) inşallah ramazan öncesi patlatırsın bir bomba canım benim

:))))) ilahı zeyneppp :))

amın cnm ıns olurr bu ay...çatlatma ıgnesının hıc bır etkısını hıssetmedım...yetısıcem sızeee cnmm :)

Evet teyzesi Yağız oğlan olcak. Yok yaa doktor bi sürü vurdu göbeğime ben öksürdüm nafileeeeeeeee zar zor yarım yamalak eciş bücüş bi resim aldık. Çirkin çıkmış zaten :KK9::KK9::KK9:

Kız dur beee harem kuruyoz şurda oğullarımıza hemen atlama :KK52::KK52::KK52: elifin kızı da benim :KK52::KK52::KK52:

kız ne haremıı benm kızım tek olmalı :)))

aybike duyy duyyyy dünürünü görüyonmu alıcak kızını haremine :KK70::KK70: kızlar buarada çok önemli birşey öğrendim eğer doğum başlamışsa acilden giriyorsun hastaneye ve hiçbir ücret ödemiyorsun ayrıntıları burda bakın mutlaka Özel hastanede doğum bedava - Memurlar.Net çok şaşırdım haziranda doğum yapan bir kızdan öğrendim istemişler para eşi bilgili olduğu için ödememiş :)

Canlarim nasilsiniz bende tatili yavaş yavaş bitiriyorum artık darısı sizlere inşallah.

ben asbecigimjn kizcesi ni bekliyorum aşılama tüp hiç fark etmez kız bizim kızımız :))

Nehar hanim sahalari boş buldu heralde herkese salça oluyor rakibin çok canım misyy,savaş,zeynep,kabilarda bi seninmi oğlun yağız delikanlı he cevap ver :KK1::KK1:

Özel hastanede doğum bedava

SGK yetkilileri doğum sürecine girmiş bir kadının ‘acil hasta’ statüsünde olduğunu söyledi.

31 Mart 2013 10:33
Yazdır

Buna göre bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın özel hastanenin doğum fark ücreti almaması gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kanunu'nda yapılan yeni bir düzenlemeyle özel hastanelerde doğumun ücretsiz yapılabileceğini belirtti. Pekçok kadının bu konuda bilgisinin olmadığını belirten yetkililer "Hamile kadınlar sigorta borcu dahi olsa 'analık sigortası' kapsamında değerlendirilip sağlık hizmetinden yararlanabilir" dedi.

Mevzuata göre doğumsüreci acil kapsamında değerlendiriliyor. Hamile bir kadın sigortalı olsun ya da olmasın kendisine en yakın özel hastaneye gittiğinde, bu hastanenin durumu "acil" olarak görüp doğumu yaptırması ve hiçbir fark ücreti almaması gerekiyor.

ALINAN PARA İADE EDİLDİ

SGK yetkilileri, bununla birlikte uygulama sırasında bazı hastanelerin doğumiçin başvurmuş kadınları "acil hasta" saymayıp ya fark istediği ya da kamu hastanelerine yönlendirdiğini bunun ise yasalara aykırı olduğunu ifade ettiler.

Uygulamada bu tür yanlışları yapan hastanelerin uyarıldığı, ceza verildiği ya da hastadan doğumiçin alınmış paraların iade edildiği belirtildi.

4 KAT FAZLA ÜCRET ALIYORLAR

Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Orhan Demir ailelerin haklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Demir, "Hiçbir gebe kadın sosyal güvencesi yok diye geri çevrilemez. Normal doğum için devletin özel hastaneye ödediği miktar 400 liradır.

A sınıfı özel hastane de bu 400 liranın yüzde 90'ına kadar ücret alabiliyor. Buda sezaryende 437, normal doğumda ise 388 liradır. Tek kişilik oda için alacağı en yüksek ücret 97 liradır. Bütün bunlara rağmen özel hastaneler hastadan 3-4 kat ücret alıyor."

KUVÖZ HiZMETi BEDAVA

Erken doğumlarda, acilolarakkadınıhastaneyekabuledenbazıözelhastaneler doğumdan ücret almıyor. Ancak bebeklerin kuvözde tutulmasını normal tedavi kabul edipücretalıyor. Bu tür durumlarda kuvözdeki bebek için sunulan sağlık hizmetinin de yine "acil" kapsamında değerlendirilmesi gerek. Yani kuvöz hizmeti de ücretsiz.

HASTANE CEZA YER

Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Başkanı Reşat Bahat ise şunları söyledi:"Neticede devletin hastaneye ödediği 400 lira bir ücret var. Bunun en fazla yüzde 90'ı vatandaştan alınabilir. Onun dışında da yatak ücr eti alınır. Bütün bunlar 900 lirayı geçmez. Fazla ücret alınır ve vatandaş ihbar ederse söz konusu hastane yıl bazında 1 milyon lirayı bulan cezalar yiyebilir."

Bu ücretleri bilin

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sağlık Uygulama Tebliği'nde özel hastanelerin doğum için alacağı tavan ve taban fiyatlar belirlendi. Buna göre A sınıfı özel bir hastane normal ve müdahaleli doğum için, en fazla 388,80 TL, epidural anesteziyle doğum için 413,10 TL, suda doğum için 360 ve sezaryen için en fazla ödenecek tutarın 437.40 TL olacağı belirtildi. Uygulama kapsamında Epidural ile doğum ve suda doğum istisnai sağlık hizmetleri olduğu söz konusu özel hastane 3 katını geçmemek üzere ilave ücret alınabiliyor. Bu da epidural anesteziyle doğumda 1.239 lira, suda doğumda ise 1.080 lira denk geliyor.

Zeynepcim bende siyle bişey araştırıp fark ettim isim vermiyeyim istanbulda benim gittiğim ufak bir semt hastanesi katkı payı oranı %90,çok meşhur ve bir okadar da sosyetik bir hastanenin oranı %25.tabiki bi lüks hastane doğumda manyak para istiyor aslında hakkı yok devlet Ona normal doğumdan 100 tl fark ücreti alabilirsin diyo :KK1: gidip cirkeflikmi yapsak ne yapsak 100 tl verip gelsek :KK1::KK1:

Son düzenleme:
Zeynepcim bende siyle bişey araştırıp fark ettim isim vermiyeyim istanbulda benim gittiğim ufak bir semt hastanesi katkı payı oranı %90,çok meşhur ve bir okadar da sosyetik bir hastanenin oranı %25.tabiki bi lüks hastane doğumda makyaj para istiyor aslında hakkı yok devlet Ona normal doğumdan 100 tl fark ücreti alabilirsin diyo :KK1: gidip cirkeflikmi yapsak ne yapsak 100 tl verip gelsek :KK1::KK1:

valla hiç haberimiz yokmuş hiçbirşeyden o kızı okudum iyi yaptım :KK70::KK70: son zamanlarda bütün çevrem sezeryan yaptı bunlada çok alakalı olabilir çünkü sezeryanda acil olarak gitmiyorsun (istisnalar dışında) ve parasını alıyorlar ama baksana doğumu başlayanlar acil statüsünde oluyor para ödemiyor.özel hastaneler bunları nasıl riske atar ya daha 20 gün önce arkadaşım 5900 tlye sezeryan oldu inşallah normal doğum olursam eşimide tembihledim ara hakkımızı diye :):):)

Kizlar napiyosunuzz

asbecim bnde yine hic bir belirti yok yaa
Bir belirti aramiyaym diorum ama dusunuyorumm..geleck hafta batim 3 yada 4 temmuz yani 7 - 8 gün varr...Rabbimm yollamistir inss melegimi
Calismalra devam edelm dimi kücuk yumoslarda vardi onlar bi arada catlarmi ki
canım benimmm belirti olmasa da olur bebiş gelsin yeter ki ve Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlarımızı yollayacak hiç merak etme bu ay olmazsa öbür ay ama ben bu seneyi hamiş kapatacağımıza canı gönülden inanıyorummm beklios:KK34:
son bir hafta canım artık çatlama olur mu bilemedim şimcik:44:
Teyzeleri canım teyzeleri maşallah oğluşumun kontrolü çok iyi geçti :nazar::nazar: uzun uzun seyrettim sıpa bi yüzünü açmadı sakladı elleriyle :KK1:
Yine bakarken şükrede ede bi hal oldum, adlarınız geçti dilimden aybikem asbem,umut..... Allahımmmmm inşallah tez zamanda sizin de dolacak göbecikleriniz aminnn kere amiiinnnnnn
canım benimmm ne güzel haberlerle geldin öyle delikanlımız da pek utangaç he:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:
aminnnnnnnnn
günaydın kızlar, harika bi gün sizin olsun.. asbem kocişin çook düşünceli bi eş maşallah , tatil bile gözünde değil adamın , inşallah Rabbim dileğinizi gerçek kılacak amiiinn..
fatmacım face de buldum seni, ekliorum, ipekkız da gerçekten ipekmiş :):nazar:
amin kuzum aminnnnnnn beni de ekle beni de bananeeeeee:KK1::KK1:
fatmaa bende ekledim hadi tahmin et ben kimimmmm:KK1::KK1:
ahhhh canım özlem senide mi kandırdı biz onunla 2.çocukları bile evlendiriyorduk oğlun olursa görürüm dünürünü senin :):)
evet cnm evlilik yıldönümlerimizde yakındı yaşlarımızda aynıydı kısmet gerçekten sağlıklı gelsinde bebiş birkaç ay geç gelmiş önemi yok ben inanıyorum bu mübarek günlerde müjdelerle dolucak topiğimiz başta sen olmak üzere en potansiyel hamiş adayımız sensin :):) inşallah ramazan öncesi patlatırsın bir bomba canım benim
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Canlarim nasilsiniz bende tatili yavaş yavaş bitiriyorum artık darısı sizlere inşallah.

ben asbecigimjn kizcesi ni bekliyorum aşılama tüp hiç fark etmez kız bizim kızımız :))

Nehar hanim sahalari boş buldu heralde herkese salça oluyor rakibin çok canım misyy,savaş,zeynep,kabilarda bi seninmi oğlun yağız delikanlı he cevap ver :KK1::KK1:
canım benim seviyorum seni balımmmmm inşallahhh doğum günü hediyem gelecek bu ay inşallahhhhh:KK16::KK16:

canım benimmm belirti olmasa da olur bebiş gelsin yeter ki ve Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlarımızı yollayacak hiç merak etme bu ay olmazsa öbür ay ama ben bu seneyi hamiş kapatacağımıza canı gönülden inanıyorummm beklios:KK34:

canım benimmm ne güzel haberlerle geldin öyle delikanlımız da pek utangaç he:nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek:
aminnnnnnnnn

canım benim seviyorum seni balımmmmm inşallahhh doğum günü hediyem gelecek bu ay inşallahhhhh:KK16::KK16:

hahaha hemen buldum :)

aminnnnnnnnn

cnmm bnm ıınsss bu sene ıcınde fatma sen ben de kalıcazz tabı umutta innşş..

dünn o kadr turşuu yedımkı anlatamam..kocişe gelırkende kornişon aldırdım...gıdıp gelıp yıyomm..cnmm bu arada yarın ıgneyı vurulalı 10 gun olacakk kac gunde cıkıyoo dogru sonuc ıgnedn sonra..

dünn o kadr turşuu yedımkı anlatamam..kocişe gelırkende kornişon aldırdım...gıdıp gelıp yıyomm..cnmm bu arada yarın ıgneyı vurulalı 10 gun olacakk kac gunde cıkıyoo dogru sonuc ıgnedn sonra..

tamammmmm bir oğlan daha geliyor :):):) bende ilk haftalar deli gibi kornişon yedim taki midem rahatsızlana kadar :):) ayyy canım benim inşallah hamişsindir sen adet gününü bekle bence

canım bekle bence şu an çıkmaz zaten Rabbim nasip edecek inşallahhh bu ay sana kornişonları götürdüğüne göre uzamayacak sanırsammmm:KK52::KK52:

canım bekle bence şu an çıkmaz zaten Rabbim nasip edecek inşallahhh bu ay sana kornişonları götürdüğüne göre uzamayacak sanırsammmm:KK52::KK52:

cnmm ınanamazsın habıre turşu yıyorum şu ufak olanlar varyaa gecen aksam anıden aklıma kornıson geldı kokusunu aldım sankı kocıse dedımm o da bana aş mı erıyon dıoo aklımdn cıkmadı bnde dün al gel dedım..
cnm beklıycm ztn test ıcın ınsss vardır bebıs...
ayın 2sınde ıstanbula gıdıyozz. bakalım nasıl test yapacksmm artıkk....

tamammmmm bir oğlan daha geliyor :):):) bende ilk haftalar deli gibi kornişon yedim taki midem rahatsızlana kadar :):) ayyy canım benim inşallah hamişsindir sen adet gününü bekle bence

öyle mı dıosnnn erkekk mıııdır... :)))) neharımmmm cnmm duyuyonmuuu :d
cnm beklıcmm adet gununu cıkmaz sımdı herhlde

slm kızlar asbe ve rımel eklemişler resimlerden tanımadığım için yaşadığı yer ve ünv.den anladım :21::21::21:

Aybike yehanda turşu yiyordu cnm ama kızı olcak...bebiş olsunda farketmez istanbula gideceksen yanında hazır test bulundur arama bide test günün geçince yaparsın testi.
asbe senin yumoşlarda büyüyordur ne zaman gideceksin Dr.a
bizde pazar tatile başlıyacağız telefondan zor giriyorum 1 hafta ne yapcaksam

öyle mı dıosnnn erkekk mıııdır... :)))) neharımmmm cnmm duyuyonmuuu :d
cnm beklıcmm adet gununu cıkmaz sımdı herhlde

valla canım benim öyle oldu çevremdeki bir kaç kişininde öyle yehan kız olmuş olabilir Allah bilir tabi benim içimden öyle geçti sadece inşallah bebişin seninledir.sen bir açılış yapta gelsin artık müjdeler :)

aybikeeeeeeeeee hamişsin sen bencee anaamm turşu haaaa kızz yehan da acayip turşu yemişti hatta batına daha 1 hafta varkendi hatırlaaaaa :KK52::KK52:

fatma seni bulamadımmmm, asbeeee beni fatmaya öner ya da onu bana öner yani buluştur bizi hadi gülümmmm :KK9::KK9:

X