- 28 Ocak 2013
- 79
- 38
-
- Konu Sahibi karelibattaniye
Maalesef o akdar yavaş yavaş olmuyor; iki gün çok tepininyor sabırlı olursan 3. de az ağlayıp 4. ya da 5. günn düzen oluşuyor
daha büyüklerde bile böyle.
Oğlumun bir TV programını izlemesini istemiyordum; bak 7+ çıkıyor dedim ama beni dinlemedi ben de başlayınca aldım başka odaya götürdüm; bağırdı çağırdı iki gün sonra o program başlayınca kendi kapatmaya alıştı..
Uyku eğitimi konusunda bir şey diyemeyeceğim zira ben o konuda çok başarılı bir anne değilim 2,5 yaşına kadar emerek uyuduk biz. Okulda öğretmenleri uyumayı öğrettiler :) Kelin merhemi olsa başına sürerdi yani
Ama sonra bir süre yanında yattım; bir süre o kendi yatağında ben odadaki diğer yatakta uyuttum; artık kitap okuyup ışığı kapatıp çıkıyorum; uyuyorrrr
bu bir süreç o nedenle kendini de çocuğu da çok yıpratma
yiğenim de oyleydi, biz öyle yaptık. bir süre sonra zaten sıkıldıİNANIR MISIN DÜŞÜNMUYOR DEĞİLİM GERÇEK SAÇTAN PERUK TARZI BİRŞEY ALIP BEBEKLERİNE TAKIP
İNŞALLAH SIKILIR BENİM KIZIMDAyiğenim de oyleydi, biz öyle yaptık. bir süre sonra zaten sıkıldı
Benim bebeğim yok ama annesinin saçını göz kapağını burnunu tutarak uyuyan çocuklarda uyurken annesi gidecek korkusu olduğunu okumuştum :) ne kadar doğru bilmiyorum ama bebekler o çağlarda battaniye eşarp oyuncak gibi belli nesnelere bağımlı olabiliyorlar. Çözümü konusunda birşey bilmiyorum tabiki ama evladınızla sizi öyle tatlı tatlı cebelleşirken düşününce çok sevimli buldum :) umarım tez vakitte çözüm bulursunuz. Rabbim kuzucuğunuzun ömrünü uzun etsin annesi
ÇOK GÜZEL BİRŞEY ELİ YANAĞIMA DÜŞÜYOR DALINCA BENDE ONA SARILIYORUM MİS KOKUSUNU ÇEKE ÇEKE UYUYORUM BAZEN YANINDA 1 SAAT FLN AMA EV DIŞINDA ÇOK ZOR OLUYOR O YÜZDEN BAŞKA BİRŞEYLERE ALIŞSIN İSTİYORUMBenim bebeğim yok ama annesinin saçını göz kapağını burnunu tutarak uyuyan çocuklarda uyurken annesi gidecek korkusu olduğunu okumuştum :) ne kadar doğru bilmiyorum ama bebekler o çağlarda battaniye eşarp oyuncak gibi belli nesnelere bağımlı olabiliyorlar. Çözümü konusunda birşey bilmiyorum tabiki ama evladınızla sizi öyle tatlı tatlı cebelleşirken düşününce çok sevimli buldum :) umarım tez vakitte çözüm bulursunuz. Rabbim kuzucuğunuzun ömrünü uzun etsin annesi
Vakti gelince bana da nasip olur inşallah :) tatlı dert bunlar ağzına soktuğunda zarar vermeyecek yutamayacağı büyüklükte yumuşak bir nesne belki çözüm olurÇOK GÜZEL BİRŞEY ELİ YANAĞIMA DÜŞÜYOR DALINCA BENDE ONA SARILIYORUM MİS KOKUSUNU ÇEKE ÇEKE UYUYORUM BAZEN YANINDA 1 SAAT FLN AMA EV DIŞINDA ÇOK ZOR OLUYOR O YÜZDEN BAŞKA BİRŞEYLERE ALIŞSIN İSTİYORUM
torununua bakmayan nice babaanne anneanneler varCANIM KIZIYORUM ODA SÖYLÜYOR ANNE TUTMASIN ETMESİN DİYE AMA BENİM KAYNANA DEĞİŞİK ÇOK SEVİYORUM ÇOK İYİ AMA KAFA GİDİK BAZI KONULARDA
YANLIŞ İFADE ETTİM BAZI KONULARDA KENDİ BİLDİĞİNİ OKUYOR ANLAMINDA DEMEK İSTEMİŞTİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK İYİDİR HER İŞİMİ YAPAR ÇOCUĞUMA BAKAR TEK ÇOCUK EĞİTİMİ KONUSUNDA BEN DAHA DİSİPLİNLİYİM VE RAHATIM YANİ KENDİ YESİN DÜŞEBİLİR BİŞEY OLMAZ DERİM O DÜŞMESİN AY AY AY BOĞAZINDA KALIR YİYEMEZ FLN DİYE PANİK YAPIYOR KIZIM 13 AYLIK VE YÜRÜMÜYOR HALAtorununua bakmayan nice babaanne anneanneler var
yine sağolsun çocuğunuza bakıyor ediyor bence kafa gidik falan demeyin
böyle kendinizi doldurmayın
yıllık izne çıkıyormuşsunuz o zaman alışacaktır inşallah
korkuyordur emanet diyeYANLIŞ İFADE ETTİM BAZI KONULARDA KENDİ BİLDİĞİNİ OKUYOR ANLAMINDA DEMEK İSTEMİŞTİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK İYİDİR HER İŞİMİ YAPAR ÇOCUĞUMA BAKAR TEK ÇOCUK EĞİTİMİ KONUSUNDA BEN DAHA DİSİPLİNLİYİM VE RAHATIM YANİ KENDİ YESİN DÜŞEBİLİR BİŞEY OLMAZ DERİM O DÜŞMESİN AY AY AY BOĞAZINDA KALIR YİYEMEZ FLN DİYE PANİK YAPIYOR KIZIM 13 AYLIK VE YÜRÜMÜYOR HALA
KÖPEK ÇOK SEVİYOR VARDA VERİYORUM AMA ONLARI ALMIYOR ŞİMDİ LAHANA BEBEK ALICAM BELKİ ONUN AÇIYLA OYNAR HAVALAR ISINDI ODA ASLINDA SAÇIMDAN RAHATSIZ OLUYOR AMA GENE TUTUYORçok sevdiği bir çizgi film karakteri veya hayvan falan varsa onun yumuşak oyuncaklarından alıp,uyku arkadaşı yapın..
uykuya dalmak için birşeyler arıyor işte.öyle alıştığı içn de saçtan başka birşey olmuyordur:):)KÖPEK ÇOK SEVİYOR VARDA VERİYORUM AMA ONLARI ALMIYOR ŞİMDİ LAHANA BEBEK ALICAM BELKİ ONUN AÇIYLA OYNAR HAVALAR ISINDI ODA ASLINDA SAÇIMDAN RAHATSIZ OLUYOR AMA GENE TUTUYOR
uykuya dalmak için birşeyler arıyor işte.öyle alıştığı içn de saçtan başka birşey olmuyordur:):)
yeğenim de sırtını kaşıtarak uyurdu..ablam nerdeyse 7 yaşına kadar bu şekilde uyuttu.
oğlum da yanak yanağa vermeden uyumaz. illa sarılıcaz yanak yanak uyuacağız.onun yatağında tabii..ama sıcaklarda resmen ter akıyor,ona rağmen devam :):)
YANLIŞ İFADE ETTİM BAZI KONULARDA KENDİ BİLDİĞİNİ OKUYOR ANLAMINDA DEMEK İSTEMİŞTİM ALLAH RAZI OLSUN ÇOK İYİDİR HER İŞİMİ YAPAR ÇOCUĞUMA BAKAR TEK ÇOCUK EĞİTİMİ KONUSUNDA BEN DAHA DİSİPLİNLİYİM VE RAHATIM YANİ KENDİ YESİN DÜŞEBİLİR BİŞEY OLMAZ DERİM O DÜŞMESİN AY AY AY BOĞAZINDA KALIR YİYEMEZ FLN DİYE PANİK YAPIYOR KIZIM 13 AYLIK VE YÜRÜMÜYOR HALA
Büyükler bakınca bu sıkıntılar oluyor
Yürümüyor diye dert etme; yürür o da zamanı gelince
Yürüteci varsa geç yürümesi normal; zira büyükler onu elinden tutup gezdirmek yerine genelde yürüteç tercih ediliyor o zaman da çocuk onunla her yere gittiği için kendi yürümeye ihtiyaç duymuyor.
Kv de haklı emanet çocuk; yerken boğazına kaçsa düzgün bakmamış der herkes; sen kaçırsan annesiyim ben de kötü olsun istemedim dersin olur biter.
CANIM YÜRÜTECİNE 1-2 AY BİNDİ DÜŞER DİYE BİNDİRMEDİ ELİNDEN TUTUP YÜRÜTÜYOR HEP AMA ÇOCUĞA FIRSAT VERMİYOR Kİ YÜRÜMESİ İÇİN
İŞE BAŞLADIĞIM İLK GÜN DAHİL HİÇ ARAMADIM HALA ARAMAM SIRF KENDİNE GÜVENİ KIRILMASIN DİYE BAKAMIYOR MUYUM DİYE DÜŞÜNMESİN DİYE VE HEP DERİM ANNE ÇOCUK BU DÜŞER KALKAR BİŞEY OLMAZ DİYE BIRAK HASTA OLSUN BAĞIŞIKLIĞI GELİŞİR DİYE AMADEDİĞİN GİBİ BÜYÜKLER BAKINCA EMANET OLUNCA HEP BÖYLE SORUNLAR OLUYOR
4,5 yaşında..1 yaşından beri odası ayrı.önce kitap okuruz,sonra da sarılıp yatarız kendi yatağında..daha sonra ben kalkıyorum tabi o uyuyunca :)aslında ara ara sen yerde otur ben uyurum diyor.yapıyoruz da bu şekilde.ama çalışan anne olunca,sarılıp yatmak hoşuma gidiyor özlüyorum çünkü ...ama sanırım artık kıştan itibaren kendi başına uyur..HALA ÖYLE Mİ UYUYORSUNUZ KAÇ YAŞINDA ŞUAN
BAZEN BENİ SİNİR KRİZLERİNE SOKSA DA KABUL ETTİM ÖYLE ALLAHTAN KIZIM AZ YIRTIK CAZGIR :) ŞİMDİDEN BELLİ EDİYOR KENDİNİ KORKAK OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM AMA GENEDE BELLİ OLMAZ BÜYÜK İHTİMALLE 3 YAŞINA KADAR O BAKICAK SONRA KREŞE FLN VERİCEM YARIM GÜNO zaman kv yi olduğu gibi kabul edeceğiz fazla hassas ama uzun süre bakacaksa dikkatli ol, gölgesinden bile korkan bir kızın olmasın; fazlaca nazlı
kaynanadaki sadistliğe bak neden saçlarını yoldurtuyormuş kiYOK İSTEMİYOR ASLINDA Bİ ARA BATTANİYESİNE TUTUNARAK UYUMAYA BAŞLAMIŞTI TEKRAR DİŞ ÇIKARTMAYA BAŞLADIK VE TEKRAR SAÇTA İNANIN ÇALIŞMIYOR OLSAM İNATLAŞIP UNUTTURURUM AMA HEM UYKUSUZ KALICAZ HEMDE GÜNDÜZ KAYNANAM AĞLAMASIN DİYE GENE SAÇINI TUTTURACAK ZATEN ALIŞTIRAN DA O