Nasıl sorabilirim :(

Ben oĺsam valizi toplar giderdim

Ona göre herkesin bir görevi vardır ve ev işleri erkeğin işi değildir

Nadiren yardımcı olur , çok söylenirsem vs
Pasa hazretlerine deyin ki,
Madem ev isi yapmak benim gorevim o halde adam olup eve para getirmek, eve yetmek de senin gorevin.
Sen karina cocuklarina yetemedigin icin ben calisiyorum, erkegin gorevini yapiyorum o zaman demekki erkek de yeri gelince kadinin gorevini yapicak.

Normalde boyle dusunen birisi degilim, bir evin maddi manevi butun sorumluluklarini iki taraf da paylasmak zorunda. Kadin da erkek de calisacak ve yemegi temizligi ikisi de dusunecek. Sizin kadar yapamiyorsa bile biseylerin ucundan tutacak, en azindan mahcup olup tesekkur edecek...
Bunu bile yapmayan ve yemek temizlik senin gorevin , kadin ol yap diyen ama ben eve para getirince ışık hiziyla parayi kapan, ben adamim eve para getirmek de aslinda benim gorevim demeyen adami yerin dibine sokar sokar cikartirim. Ne erkeklik birakirim ne adamlik.

Azcik degerinizi bilin yahu, calis para getir, yemek yap, temizle , utule, cocugun butun sorumlulugunu ustlen, yok yaa.. yapmayin efendim yaptikca goreviniz olarak bilinir, yapmayin bu kadar....

Açıkça diyorum boşanın eğer bu yüzden sizi bastırıyorsa acil boşanın, çocuk işine asla girmeyin , net...

Açıkça diyorum boşanın eğer bu yüzden sizi bastırıyorsa acil boşanın, çocuk işine asla girmeyin , net...

Kv diğer gelini istemiyor asla gelmelerini kalmalarını sebebini bilmiyorum
Geçen kp dedi ki istemezse istemesin ona gitmiyoruz sonuçta oğlumuzun evi

Düşünceleri kıt bugün gönderirim yarın gelirler

her akşam dışarıdan söyleyin yemeği, maddi olarak sarsılırsa belki etkili olur, tabi durumunuz iyiyse bişi demeyebilir o ayrı. ben olsam yemek yapmazdım artık. ben zaten kendime bile yapmıyorum nerdeyse:) ev ev üstüne olmaz der atalar.

bir de gençsiniz anladığım kadarıyla. aile kültürünüze göre erkeğe hizmet var. siz de bunun yanlış olduğunu biliyorsunuz içten içe, ama öğrenilmiş kodları silmek zor tabi. bu şekilde erkeğin size saygısı kalmaz 5-10 yıl sonra devir iyice değişecek, babalarımız gibi hanım bana hizmet etti deyip evinde oturan, kıymet bilen sayısı çok azalacak. evdeki demode zihniyetli emek veren kadın küçük görülecek, yapmasaydın deyip dışarıdaki iş bilen akıllı işveli hatunlara gözler kayacak. bu hatunlar o erkeğe herşeyi yaptıracak. nankörlük can acıtır. kendinizi feda etmeyi bırakın, durumu eşitleyin. sonra yaptığınız fedakarlıklardan pişman olmayın. boşanın demiyorum. önce kendinizi sevin sayın saydırın, ilişkide alış veriş nasıl olur anlayın benimseyin ve sonra ona öğretin eğitin. o da bilmiyor öğrenmemiş sizin gibi belli ki. ortada iki pasif kişi var. siz eşinize, eşiniz ailesine tepkisiz. bu ilişkinden mutlu son gelmez gibi görünüyor bu taraftan bakınca biraz farkındalık ve doğru aksiyonla çözülür. başarılar...

hiçbir kadın hizmet etmese, o zaman erkekler evdekini terk edip başka hizmetçi bulurum nasılsa düşüncesiyle rahat boşanamaz. kadınlarda aman hizmet edeyim yoksa kocam başka kadına gider korkusuna kapılmaz. kısır döngü erkekleri koruyor. hizmete son.

Üzücü ama bu sizin tercihiniz. Onları kaybetmemek için kendinizden vazgeçmişsiniz. Sonuçları da bu ve katlanıyorsunuz

Bana gore bunu siz degil, eşinizin halletmesi gerek. Misal sizin ailenizle mesele olsa bunu da sizin halletmeniz gerek. Cunku herkes kendi ailesinin muhatabıdır. Bu da demek oluyor ki eşiniz aradaki dengeyi kuramıyor

Bu yine demek olur ki
İşiniz cok zor !

İyi de bu insanlar sizde kışı geçirecekler.
Yani bir düzen kurmuşlsr kendilerince, kışı sizde geçirip havalar ısınınca gitmek.
Bu her yıl böyle olabilir. Bunun adı misafirlik değil. Ve sizin bu düzende fikriniz dahi sorulmamış, hatta kimse sizi umursamıyor.
Apaçık özel hayatınıza, evinize müdahale.
Boşasanız haktır.
Eşiniz en büyük sorumlusu bu durumun.
Çekin konuşun, yeniden boşanma eşiğine mi gelmek istiyormuş, saygı, aile büyüklerine görev vs bir yere kadar. Sizi gözetmek zorunda! Konuşun bir hal çaresi bulsun.
Bulsun yani, sevginiz varsa bulsun.

Eşiniz tam bir geri kafalı .Evlendık dıye bıze her seyı yapacaklarını sanıyorlar.Allahım sen sabır ver .Sinir oluyorum gercekten

Ona göre herkesin bir görevi vardır ve ev işleri erkeğin işi değildir

Nadiren yardımcı olur , çok söylenirsem vs

Tamam da siz ne düşünüyorsunuz?
Siz de bu isler kadinin gorevi diye mi düşünüyorsunuz, yoksa eşinizin size haksızlık ettiğini mi düşünüyorsunuz?

Ben cidden anlamıyorum sizi suanda. Yillarca annelerimiz kadinlar çalışsın, para kazansın, özgür olsun diye cabaladilar. Bugünün kadini bu çabayı vermek zorunda değil ne güzel diyoruz. Ama bir bakiyoruz ki kadın aslinda ozgurlesmemis, +1 daha yüklenmiş. Cok üzülüyorum cok cidden.

Ben eşitlikten yanayım
İş seçmek değil işi birlikte veya o an kim müsaitse onun hallediyor olmasından
Cinsiyete özel görev dağılımlarını doğru bulmuyorum

Ben bu adamla evlenmeden önce tek yaşıyor paşa paşa tüm işleri yapıyordu , buralara gelebileceğimizi öngöremedim

İkimiz çalıştığımız için kv ve kp bizim durumumuzu çok çok iyi sanır yani onların rahatsız olacağı bir durum olmaz
27 yaşındayım
Ben eşimin tavırlarını görünce konuşmak istemiyorum
Biz bu konuları konuştuk boşanmaktan döndük ve ben değişmedim kararım isteklerim değişmedi
Ben açık açık rahatsız olduğumu dile getirdim ve bunu tekrar tekrar konuşmak istemiyorum anlaşın istiyorum
Konuşunca çözülmeyecek biliyorum bu sebepten olmalı ki konuşmak gelmiyor içimden.
Hizmet konusuna gelince evet haklısınız o kadar çok erkeğin oturduğunu kadının hizmet ettiğini gördük / gördüm ki aksini düşünsem dahi iş gerçekliğe gelince bir tuhaf geliyor doğrusu.

Hizmet konusuna gelince evet haklısınız o kadar çok erkeğin oturduğunu kadının hizmet ettiğini gördük / gördüm ki aksini düşünsem dahi iş gerçekliğe gelince bir tuhaf geliyor doğrusu.

Konunuzu okuduğumda tam da aklimdan bu geçiyordu.
Dusuncelerinize kendiniz bile inanmiyorsunuz aslinda, sorun da bu. Siz onu yapmam bunu istemem deseniz de erkeklerin çoğu kime neyi yaptirip kime neyi yaptiramayacaklarini anliyorlar, biliyorlar genelde.

evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim

Eşinize bunu soylemişsiniz ama adam sizi taniyor o yüzden soylediginizi ciddiye bile almamiş muhtemelen cunku sizin dusunceleriniz başka yetişme şekliniz başka o da gormustur bunu. Bu yuzden boşanamayacaginizi ve hoşunza gitmese de yapacaginizi biliyor bence bu duzen boyle gider.

“Biz de mi sizle gelsek memlekete, özledik oraları aslında. Ne zaman gitsek ki?” Gibisinden bir şeyler söyleseniz. Sonra da bir bahane bulup gitmezsiniz. En kötü gider iki gün kalırsınız ya bu durumdan iyidir

Onlarda suç yok eşin suçlu
Zihniyetleri çirkin tabi ama onlara bu genişliği veren eşin. Şimdi yapman gereken net olmak, sen sustukça tepene çıkıyorlar, açıkça soracaksın ne zaman gideceksiniz diye, ip kopsun palan düşsün, kendi ayaklarının üzerinde dur. Eş olarak bu adamın sana zaten faydası yok, ailende kendi bilir silecek mi sevecek mi, ömür bir tane, giden zaman geri gelmiyor, bu kadar sıkıntılı yaşamak için hayat çok kısa

Düşünce kıtsa konuşup had bildirmek size düşüyor. Bunlar şimdi böyle, siz bebek sahibi olunca yakanıza yapışıp hiç ayrılmayacaklar torun bakma ayağına. Bunun da önünü alabilmek için bir an önce harekete geçmelisiniz. "orası oğlumun evi" dediği anda lafı yapıştırmanız lazımdı "hayır orası ikisinin kendi evi, çağ eski çağ değil" diyecektiniz. Kötü de olacak olsanız gerçek direnişe geçmeniz lazım, alın karşınıza söyleyin "ben kocamla benim evim olsun diye evlendim, kimsenin evine gelin gelmedim. O yüzden misafirliğinizin limitini merak ediyorum, bütün kışı burada geçirmezsiniz umarım" deyin. Siz göndermezseniz değil kışı ömürlerini sizin evde geçirecekler.

Ciddi ciddi boşanmayı düşünün, çocuk yokken kurtulun bunlardan , yoksa ölene kadar iliğinize kadar sömürür bunlar, eşiniz sizi sevmiyor sevseydi acır ve asla bu yükü yüklemezdi, kolay mi isten gelip misafirle uğraşmak, sakın susmayın, diğer gelin akıllı kurtarmış kendini...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…