Nasıl sorabilirim :(

Böyle evlilik olmaz bir ay kimse kimsenin evinde kalmaz anladığım kadarıyla beş ay kalacaklar ömür boyi buna razı misin cidden hemde çalışıp para kazanan biri olarak

kesinlikle razı değilim ancak eşim öyle bir konuşuyor ki düşüncemden dolayı kendimi suçlu hissediyorum.

Allah sabır versin çok sıkıntılı bir durum, nezaman gidiceksiniz demek bile ayrı bi olay nasıl diceksiniz yani
Böyle eşlerin ses çıkartmadan oturmaları çok sinir geliyor bana yani.
Bi iş yapmıyorlar annesi babası evinde halindende memnunlar tabi .. ohhh
Çalışmanız sıkıntı cidden eve gel yemek yap iş yap dinlenmeden ..
Yemekleri kötü yap hastaymıl gibi yap yat kalkma hiç, bakalım napıcaklar ozman.. 2 ay cidden çok uzun bir süre yani üst üste ev olmaz

Sen annene git o zaman bunlar gidene kadar gelmem size mutluluklar de

Ya da kaynanana açık açık ne zaman gideceksiniz eşimle beraber olamıyoruz o diyemiyor size ben diyim de hahahahah
annem idare et biz çok idare ettik düşüncesinde

bunun sonu boşanma olursa kendi ailem ile yaşayamam.

Bazı insanlar anlamaz.
Mantık oğlumun evi.
O yüzden gelin ne demiş ne dememis umurlarina olmaz.
Kadın gitse nolck meydan onlara kalcak.
Bu tipler arsız umurlarina olmaz.
Çünkü gelini hizmetçi gören zihniyet.
Sizin şuan yapacaginiz gelip odanıza girmek olur.
Hiç bir işe bulasmazsiniz.
Kendileri yiyip dursunlar.
Siz de dışardan yiyin gelin eve.

annem idare et biz çok idare ettik düşüncesinde

bunun sonu boşanma olursa kendi ailem ile yaşayamam.
Çalışan kadınsınız zaten. Çocuk da yok sanırım. Kurarsınız ayrı düzen nedir yani.

Eşinizin ağzı iyi laf yapıyor anlaşılan ki bu konuda suçlu hissettiriyor. Sizdeki de boşanma korkusu resmen. O da bunun farkında konuşur konuşur susar yine de her işi yaparsınız diye düşünüyor ki buradan da öyle görünüyor. Daha ilişkinin başında söylemişsiniz ama adamın umru değil.

İşten gelip sutyenimi çıkarıp gezemeyeceğim bi evde yaşamak istemiyorum diyin. Sen sormazsan bundan sonra ananın babanın yanında don atlet dolaşacağım kendi evimde özel alanımın olmamasından sıkıldım diyin. Rutininiz nasıl bilmiyorum ama ilişki yaşamayın. Ses olacak diye kasılmaktan odaya tıkılmaktan gece gece tedirgin banyo yapmaktan bıktım artık diyin.

Adam yine de sizi takmazsa boşayın gitsin. Zaten siz odaya çekilince mutlu aile tablosu varmış yokluğunuz hissedilmiyormuş. Ne işiniz var böyle evlilikle.

Biraz büyükler empati yapıp anlayışlı olmaları gerekiyor sonuçta sen çalışıp geliyorsun ev iş eve gel ev işi temizlik koy kaldır yani anlatmam o ki insan olan insan anlar bazı şeylerden rahatsız olurlar
sonuçta evlisiniz yani gelsinler ama yani senenin 3 4 ayını da sizde gecirirlerse çok zor Allah yardımcınız olsun

Haklısınız noktasından virgülüne .

Benim kuzen vertigo oldu yatak dosek yatiyo. Ayaga kalkinca basi donuyo falan. Sizin anneniz de vertigo olmus olsun biraz onda kalin kendi basina idare edemez diye. Esiniz problem yaparsa onun dedigi gibi cevap verin. 3 gunluk dunya sende idare ediver deyin. Hem annen burda o sana bakar diyin ki gercekten bakar ogluna 70 kusur yasindaki insanlar da yemek yapabiliyor.

Evet çocuk yok.
Ağzı iyi laf yapar ve ben ona söz cümle yetiştiremiyorum.
banyo tuvalet bir ve ben bunu en başında söyledim başta surat yaptı sonrasında hiç sözünü etmedi.
oda bu kadar kalacaklarını bilmiyordu belki de bilmiyorum.

ben odama geçip yatıyorum, ne zaman gelmiş görmüyorum.

arada uğrar yanıma neden yanımıza gelip oturmuyorsun en azından benim yanımda otur der ve ben istemediğimi söylerim gider.

her gun dizi mi izlenir? adamların her gün bir dizisi var hani baba anne oğul muhabbet ediyor deseniz hayır asla
dizilerini izlerler kesintisiz.

Annem istemez, en fazla git idare et der

Haklısınız noktasından virgülüne .

Bir kere geliyorum hayata, taş çatlasın yaşasam 80 sene; bunun 20-30 senesi anam evinde geçmiş bir şekilde, okuluydu, iş güç edinmesiydi şuydu buydu derken. Gelmişiz, geliyoruz yolun yarısına. Sevmiş, mutlu huzurlu otururuz hayatıma yoldaş olur diye de evlenmişim; bir bakıyorum hoop ömür, hayat arkadaşı dediğin adamın ve sülalesinin sçtığı boku temizlemekle, midelerine girecek aşı pişirmekle geçmeye başlıyor. Ya insan bunun kendine yapılmasına müsaade eder mi?

Niye kimse senin önüne hazır sofranı getiriverip bi güzellik yapmıyor? Niye sen temizliyorsun evin tuvaletini paso, niye sen bklu sidikli donlarını makineye koyup alıp serip kurutup katlayıp temizce önüne sunuyorsun? Otel mi işletiyorsun, kat görevlisi misin yavrum sen bu evlilikte? Hani hayat arkadaşı? Hani yükün paylaşımı?

Kocan hayatının orta yerine sermiş postu oooh, keyfi paşa keyfi.
Bulaşığı yıkanır, çamaşırı yıkanır önüne gelir, yemeği pişer, boku temizlenir. Yetmez yedi sülalesini eve getirir sen kimsin sana niye sorsun ki fikrini? Onlara da hizmet ettirir, onların da bokunu yıka et...

Bir kere geldiğin hayatta yaşadığın şeye, kendine yaşatılmasına izin verdiğin şeye bak.

Ee karşıdakinin umru değil tabii o durumda yapacağınız madem kalacaklar sende el at demek yardım etmiyorsa bırak herşeyi kendi yapsın

Senin mesele kayınvalide-kayınpeder değil. Senin mesele seni eşi değil sülalenin hizmetçisi, hatta kölesi gibi gören eşin. Çek resti, yapma hiçbir şey. Evi bok götürsün gerekirse. Akşam işten çıkmadan bir çorba sipariş et veya bir sandviç yap kendine iş yerinde. Kendi yemeklerini pişirsinler, bulaşıklarını kaldırsınlar.

Ay bu konular çok zor eş destek olmadığı sürece gitmezler bulmuslar yerlerini en güzeli hastasıyım deyip en az bir hafta hiç bir işe elini sürme kadın yapsın ki o zaman eşiniz annesine de yardım eder 1hafta sonrada yemek hazır olunca gidip masaya oturup yeyin kalkın odanıza gidin onlar toplasın eşiniz soracak mutlaka kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum iyi değilim bu aralar idare ediver deyin alttan alarak onu sinirlendirecek şekilde değil belki işe yarar bilemedim arada gündüzleri iş yerinden telefon edip tatlı yemek sipariş edin kaynananiza akşama yaparmisin diye maksimum 15 güne giderler

biliyorum ki konuşursam tekrar boşanmaya gideceğiz çünkü eşim anlamıyor.
varsın bir kaç ay rahat etmeyelim anne baba razı olsun düşüncesinde.

haklısınız rollerimiz tam tersi olsaydı belki o hiç düşünmeden ilerleyecekti.
beni endişelendiren ailemin arkamda olmayışı..
sadece eşimi değil ailemi de kaybedeceğim.

Konuyu okurken içim daraldı yorumlara şöyle bi baktım tümden buhrana girdim. Eşinizin size karşı sevgiyi geçtim saygısı dahi yok. Siz de bir çok şeyin farkındasınız zaten. Lütfen kendinize bunu reva görmeyin.

Cok kotu bi durum cidden.yemekleri guzel mi yapiyosunuz acaba belki ondan kaynana yapmiyor.yemekleei ben yapsam mesela kaynanam kacar giderdi
Ayy çok güldüm bu cevabınıza Allah iyiliğinizi versin , benim kaynana da öyle kaçacak yer arar dermişim ay çok şükür benimki kocasına düşkündür diye gelmiyor hiç

Eşimin beni sevmediğini düşünmüyorum
anne ve babasını herkes gibi çok seviyor ancak aradaki dengeyi kuramıyor.
Şöyle düşünün babanız aramadı ve evinize geldi, ne zaman gideceğini söylemiyor
bunu sorarken herkes çekinir ama sorulmalı

anne babanın zaten bunu biliyor düşünüyor olması gerekiyor ama düşünmüyorsa da sorarsın

Bence eşinizin üstüne gitmeyin bu konuda zaten anlamıyor o halde niye huzursuzluk çıksın ki ?? Bence siz farklı yollarla onların evden gitmesini sağlayın mesela annenlere gidin eşinizle beraber yada kardeşiniz varsa size gelsin kalsın 1 kaç gün felan bak hemen nasıl rahatsız olup kaçarlar varya .. bence bir dene gerçekten böyle düşüncesiz kaynana ve kayınpederi de anlamıyorum .. düşünceli olmalılar ya pes doğrusu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…