Esine resti cekeceksin bu is baska turlu cozulmez bu yuzsuz insanlara nezaman gitceksiniz diye sorsan sanane oglumun evi derler bosuna konusmaya calismayin
Eşimin beni sevmediğini düşünmüyorum
anne ve babasını herkes gibi çok seviyor ancak aradaki dengeyi kuramıyor.
Şöyle düşünün babanız aramadı ve evinize geldi, ne zaman gideceğini söylemiyor
bunu sorarken herkes çekinir ama sorulmalı
anne babanın zaten bunu biliyor düşünüyor olması gerekiyor ama düşünmüyorsa da sorarsın
Kv de esenmineyi rahatsiz etmeyelim dememeli,oglum yeter bu kadar,geldik gorduk kaldik Allah razı olsun demeli.merhaba esenmıne
uzun sure kaldıklarında rahatsız oldugunuza daır hıslerınızı kayınvalıdenıze bellı etmezsenız bu mesele cozulmez
cunku esınızde iş yok.
hoş sımdı dusundumde kayınvalıdenız esenmıneyı artık rahatsız etmeyelım oglum eve donelım dese esınız yok yok kalın dıyecektır
belkı kendısınıze dısarda oyalanacagınız bırsey bulsanız daha ıyı olacak seramık yapım kursu mu olur dıl kursumu ne olursa ısten sonra kursa gıdersınız eve gec gelırsınız yemeklerını yemıs olurlar en azından. sızde atıstırır uyursunuz yapacak bırsey yok
dedıgım gıbı esınızde iş yok.
kayınvalıdesı boyle bırsey dıyebılecek kapasıtede olsa bu kadar uzun sure keyfı olarak kalır mı :)Kv de esenmineyi rahatsiz etmeyelim dememeli,oglum yeter bu kadar,geldik gorduk kaldik Allah razı olsun demeli.
Anne ne oldu esimden mi sebep gidiyorsunuz derse de yok oglum sagolsun bizle ilgilendi etti.ama herkes evini ister yine de,yine geliriz deyip ayrilmalilar,buyuk olmak bunu gerektirir..
Bunu onlar yokken iyice esinizle konusmalisinizevet eşimde iş yok
bugün kv ile konuşursam gider biliyorum
istemese de gider, ama seneye ne olacak? yine mi aynı olacak
ben her kış kv gelecek ne kadar kalacak diye mi düşüneceğim
gelsin gelmesin demiyorum ama gelirsin en fazla 1 ay kalırsın ve gidersin.
ben ne kadar kalacağını dahi bilmiyorum.
Yok ben seni anladim,ama normalde boyle davranmalilar,oglunun yuvasinin catirdamasini kim ister,ya da kimse istememeli,yoksa heveslisi coktur o kesin:/kayınvalıdesı boyle bırsey dıyebılecek kapasıtede olsa bu kadar uzun sure keyfı olarak kalır mı :)
sırf oglu olur mu anne ne gıtmesı kal desın dıye ogluna esenmıneyı rahatsız etmeyelım dıyecek, esenmıne surat yaparsa acısını cıkarmak ıcın
o yuzden oyle dedım
oyle tabıkı normalde bıktırmadan zıyaret edıp gıderkende guzel hayır dualarını sunup bızım gıtme vaktımız geldı demesı gerek dırekt ortaya kımseyı uzmeden kırmadan memnunıyetle ayrılmalı ve arkasında memnunıyetde bırakmalı ınsanYok ben seni anladim,ama normalde boyle davranmalilar,oglunun yuvasinin catirdamasini kim ister,ya da kimse istememeli,yoksa heveslisi coktur o kesin:/
Eşimin beni sevmediğini düşünmüyorum
Ben bir şeyi çok merak ediyorum. Eşinizin evde iş yapmamasının sebebi nedir? Nasıl açıklıyor bu durumu?
oyle tabıkı normalde bıktırmadan zıyaret edıp gıderkende guzel hayır dualarını sunup bızım gıtme vaktımız geldı demesı gerek dırekt ortaya kımseyı uzmeden kırmadan memnunıyetle ayrılmalı ve arkasında memnunıyetde bırakmalı ınsan
... bazı kayınvalıdeler cok dusuncesız umursamaz hatta yasattıgı sıkıntıdan zevk alanlar var... burası oglumun evı dıyen gelını sadece hızmetcı olarak gorende var maalesef
Ona göre herkesin bir görevi vardır ve ev işleri erkeğin işi değildir
Nadiren yardımcı olur , çok söylenirsem vs
Merhabalar,
Size bol sabır diliyorum. Değil kayınvalide ve kayınpeder; insan ennn yakın arkadaşını bu kadar uzun süre misafir etmek zorunda kalsa, en yakın arkadaşından bile soğur. Başka bir şehirde misafirlik dediğin 5 - 10 günü geçmemeli bana göre. Ancak yaşları 70 civarı demişsiniz. Sizi çok iyi anlamakla birlikte, bu yaşlarda bir insana "rahatsız oldum, gitmenizi istiyorum" gibi konuşmak benim biraz vicdanımı sızlatırdı. Sizin yerinizde olsaydım böyle söylemek yerine ısrarla caydırıcı tavırlarda bulunurdum. Bir kere yemek ve hizmeti kısıtlayabilirsiniz. Sürekli hasta olun mesela. Bir gün dişiniz ağrısın, bir gün migren krizlerine girin, bir gün ayağınızı burkun, sürekli yorgunluğunuzu dillendirin ve her akşam eve gelince dışardan yemek söyleyin. Aklıma daha da gelmiyor ama bir şekilde politik davranın. Eşinize "gitsinler" demek işe yaramıyorsa, eşinizin de onların gitmesini istemesini sağlamalısınız.
Bende ‘gitsinler’ demek istemiyorum ancak bu cümleyi kurmaktan çok kurdurmamakta gerekli diye düşünüyorum .
Dışarıdan yemek söylemek de hoşlarına gider
Sürekli surat aşıyorum en basitinden eve girince selam vermiyorum ama Umurlarında dahi değil
Çok haklısınız evet misafirdir.Heleki anne baba sonuçta ama bi yere kadar.sonuçta sizde çalışan bi bayansınız.kolay değil tabi eşinizinde empati yapması gerekiyo çünkü onun için hava hoş ama olan size oluyor.eve geldiğinde rahatça uzanmak varken yemekti hizmetti çokmzor ..bide bir iki günde değil.onlardada anlayış yok demek.bi şekilde evden göndermeye bakın..iş dolayısıyla şehir dışına gidicez diyin .Yada şu akraba çağırdı filan diyin.Ki onlarda yol alsın.Kimse canınızdan kıymetli değil.Aranız kötü olunca yapılan iyilikler güzellikler unutulur sizden kötüsüde olmaz ...Selamlar Hanımlar,
3 senelik evliyim
Kayınvalidem ve kayınpederim yaklaşık 2 ay önce İstanbul a bize geldiler.
15 günlük bir karantina sürecimizi çıkarırsak 1.5 aydır bendeler. Ne zaman köye / memleketlerine/ evlerine gideceklerini hiç bilmiyorum.
Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ... 70 yaş civarındalar çok şükür hasta değiller ama kaynanam yemek yapmaz asla en fazla oğlu isterse yapar .
Gelmesinler demiyorum ancak gelirsin 1 ay kalırsın gidersin yada dersin ki şu gün gideceğim o da yok
bugün sordum diğer oğlu da farklı bir şehirde ona ne zaman gideceksiniz dedim havalar ısınınca cevabını aldım
yahu mevsim kış havalar ısınınca ne demek oluyor
ben rahatıma konforuma düşkünüm, eşime evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim ama nerdeee .... her şey evlenene kadar
daha önce bunun konusu tartışması oldu ve boşanmaktan döndük
sizce sormalı mıyım? ne zaman gideceksiniz ben bu durumdan rahatsızım demeli miyim?
Ne demeliyim ne yapmalıyım bana fikir vermenizi rica ediyorum
Ya neden kendini suçlu hissEdesin ..eşinin tuzu kuru.neden herseyde her konuda olan hep kadınlara oluyo ya anlamıyorum.Misafirliğin kısası makbuldür.siz çalışmasanız bile aylarca kalmaları normal değil düşğncesizlik.eşinizbyemekte temizlikte yardım ediyorum işten gelince.Aynı şekilde sizin aileniz gelseydi eşiniz işten gelip hizmet etseydi mümkün olur muydu.Kusurabakmayın ama eşiniz çok bencilkesinlikle razı değilim ancak eşim öyle bir konuşuyor ki düşüncemden dolayı kendimi suçlu hissediyorum.
Onların hoşuna gidip gitmemesini bilemem ancak bence her gün yemek için ekstra masraf olması eşinizin hiç hoşuna gitmez. İnada bindirin yapmayın yemek falan.
Yuh gerçekten, eşinize ve ailesine acil sınır koyun, evdekilere de belli edin yemek temizlik yapmayın, işten gelince hastayım deyip odanıza kapanın, gerekirse kavga edin hatta boşanmaktan korkmayın, böyle insanlarla yaşamaktansa tek yaşamak en iyisi, sakın hamile kalma hemen önce birşeylerin düzelmesine odaklanın derim ...Selamlar Hanımlar,
3 senelik evliyim
Kayınvalidem ve kayınpederim yaklaşık 2 ay önce İstanbul a bize geldiler.
15 günlük bir karantina sürecimizi çıkarırsak 1.5 aydır bendeler. Ne zaman köye / memleketlerine/ evlerine gideceklerini hiç bilmiyorum.
Eşime sorduğumda ne kadar kalacaklarsa kalırlar, gitmek istedikleri zaman giderler kışı burada geçirsinler diyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. ikimizde çalışıyoruz yorgun argın eve geliyoruz ve ben hizmet etmek zorunda kalıyorum. her gün yemek yapmak zorunda kalıyorum evi derli toplu tutmak vs vs ... 70 yaş civarındalar çok şükür hasta değiller ama kaynanam yemek yapmaz asla en fazla oğlu isterse yapar .
Gelmesinler demiyorum ancak gelirsin 1 ay kalırsın gidersin yada dersin ki şu gün gideceğim o da yok
bugün sordum diğer oğlu da farklı bir şehirde ona ne zaman gideceksiniz dedim havalar ısınınca cevabını aldım
yahu mevsim kış havalar ısınınca ne demek oluyor
ben rahatıma konforuma düşkünüm, eşime evlenmeden önce sağlıksal vs bir zorunluluk olmadıkça asla ve asla birlikte yaşamak veya uzun süreli görüşmelerin olmamasını söylemiştim ama nerdeee .... her şey evlenene kadar
daha önce bunun konusu tartışması oldu ve boşanmaktan döndük
sizce sormalı mıyım? ne zaman gideceksiniz ben bu durumdan rahatsızım demeli miyim?
Ne demeliyim ne yapmalıyım bana fikir vermenizi rica ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?