- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
Bugün organik pazara gittim okul tatil diye, çok güzel alışveriş yaptım vallahi :) tabi eve gelince annemin yumurtanın fiyatını görünce pörtleyen gözleri aynı duyguları paylaşmıyordu ama
Bugün organik pazara gittim okul tatil diye, çok güzel alışveriş yaptım vallahi :) tabi eve gelince annemin yumurtanın fiyatını görünce pörtleyen gözleri aynı duyguları paylaşmıyordu ama
ne kadara aldın? burda 70 kuruş tanesi :44:
arkadaşlar sab sabundan el sabunu sipariş etmiş bulunmaktayımalışveriş sayfasını kapatıyorum bir süreliğine, ipin ucunu kaçıracağım yoksa el sabunu diye başladım, ay pisbocuk çamaşır sodası tavsiye etmişti ondan alayım, yok el için çamaşır tozu alayım, makine için tuz varmış, deneyeyim derken bir sürü şey aldım yine misvak tozu da deneyeceklerim arasında. bakalım sonuçlar ne olacak
bu arada naturalive markasına mail atmıştım, diş macunundaki mısır ürünleri gdosuzmuş, belgeleri varmış. bütün hazırlıklar bitince sitelerinde yayınlayacaklarmış
ersağ tabi ki dönmedi... bazen çok burnu havada bir firma gibi geliyor, sinir oluyorum ama yapacak bir şey yok, ürünleri güzel ne yapalımama ben diş macunları bitsin, bırakacağım. olmazsa da naturalive alırım
canım bence ersağın sorunu sorgulayıcı tüketici kitlesinin oldukça az olması bir de nedense bu tarz konularda oldukça acemiler. üretim ok, pazarlama ok ama bilgi paylaşımı, müşteri hizmetleri zayıf maalesef..
Canım emin misin öyle yazdığına. Kostik ve küllü su apayrı şeylerdir. Kostik kimyasaldır yahu! Sabun haricinde zeytinde ve deterjanda da kullanılır. Bunu niye yazmış anlamadım. Küllü su, adı üzerinde zaten....ama naturalive'inki de öyle sanırım. çünkü bu tarz müşterilerimizin olması sevindirici, yazmış. açıklamış da içeriği falan, sab sabun da öyle. onlar da pek karşılaşmıyorlardır ama yine de açıklıyorlar. hele sab sabun bir şeyler yazmış da pek anlamadım, güvendim. biliyor yazan kişi çünkü belli. küllü su da mesela kostikmişöyle yazmış hanımefendi
"Küllü suda kostik etkisi yapar ki asırlarca bu yöntem kullanılmıştır. Yani küllü suda kostiktir.
Temel ifade: SABUN KOSTİKTEN YAPILIR AMA SABUNDA KOSTİK BULUNMAZ.
Sabun dediğimiz madde yağın kostik ile reaksiyona girmiş halidir.
Her yağa göre kullanılan kostik miktarı, moleküler ağırlığına bağlı olarak, değişiklik gösterir. Mesela zeytin yağlarında bu miktar 100 gr/15 gr iken don yağlarında yani hayvansal yağlarda ise 100 gr / 18 gr civarındadır. Her yağa göre değişir."
böyle yazmış görevli :44:
boreas ben ayten altıntaş ın yazılarını okurken şunu anlamıştım: eskiden de kostik kullanılırmış, ama fazla miktarda değil. bir de kullanıldıktan sonra sabunlar yıkanırmış. bu şekilde yapılırsa zararlı olmazmış. ama günümüzde hem sabunlara fazla kostik konuluyormuş hem de yıkanmıyormuş. belki kastettiği odur, bilemiyorum ki :44: ya da sadece küllü su da kostik görevi görür ve bu sebepten kostiktir gibi bir önermede bulunmuş mantık yapısıyla
Yine de bilgi yanlış olur canım ya! Küllü su kostik görevi görür demesi büyük handikap zaten. Çünkü küllü su, iyi bir temizleyicidir ama doğal bir temizleyicidir. Kostik hem temizleyici hem sertleştiricidir daha doğrusu kıvam verir ama doğal değildir. Onun için daha önce de kostiksiz sabun demiştik.... Var bir yanlış:44:
Dediğin gibi gelince bakarsın:44:olabilirneyse ürünler gelsin de bakayım. aldık artık. e ne yapayım yok ki küllü sabun satışı yapan online bir şenköylüleri buldum, onlar da ortalıktan kaybolmuşlar galiba. satan adama ulaşılamıyormuş, facebook sayfasında gördüm
Canım doğruyu öğrenmek için illaki kimyager olmak gerekmiyor, ya da kimyager bulsak. Şimdi bile yaz küllü su diye google'a,bir sürü yazı çıkar ya da yaz kostik diye, hemen kimyagerlerin forumlarına ulaşırsın. Ayrıca haklısın ne yapacağımızı şaşırdık. Zaten küllü su ile yapılan sabunları bulmak günümüzde çok zor. En iyi üretici bile az da olsa kostik koyuyor.. Bak bugün bir yazı okudum; zeytinin hemen olgunlaşması için bütün üreticiler kostik kullanıyormuş, bunu ticaret gereği yapmak zorundalarmış. Öbür türlü 1-5 ay beklemeleri gerekiyormuş, bunu da hiç bir üretici beklemezmiş (Pınar Kaftancıoğlu) Ama yeter ki insanlar, hele ki bu işle uğraşanlar yanlış şeyler yazıp kafamızı iyice karıştırmasınlaryani yorumlamalar, anlatımlar, çıkarımlar o kadar farklı oluyor ki. kimyager bulsak o da farklı şeyler söyleyecek belki. şimdi günayder ve mavicik aklıma geldi. bazı konularda ikisi de bilgili ama zıt bilgilerdi... misal tıp dünyası. o da öyle. ne yapacağımızı şaşırdık yahu.