Nasıl Daha Doğal Yaşarız - Neler Yapabiliriz Paylaşalım

krizsavarcım, tohumlara baktım... buradan da alacağım şeyler olacak, güzel bilgiler de var amatör yetiştiriciler için...

sabunlar da çok güzel görünüyor..

evet canım, duş jeli ve el yıkama köpüğünü kullanıyorum.. katı sabunu uzun zamandır lavaboyu ve duş teknesini sabun artıkları ile kirlettiği için tercih etmiyordum... ersağla tanışınca da onun ürünlerine geçiş yaptım...

balkonlar ve saksıda yetiştiricilikle ilgili elimden geldiğince yardımcı olurum.. ha ben çok usta mıyım değilim ama kendimce birşeyler yapıyorum 3-4 yıldır..

yeşillik her mevsimde yetişebiliyor diye biliyorum.. ben kışın birşey ekmiyorum, balkonla uğraşmamak için. yazın ise evde geçirdiğim zamanın çoğunu balkonumdaki kuzucuklarımla geçiriyorum bakıyorum, seviyorum, çay kahve içiyorum onlarla

peyniri bekliyorum ha.. hem tarif vericen hem de senin yaptığın nasıl oldu anlatırsın..

Son düzenleme:

bende yaptırıcam bu torbalardan resimlerini koyarım 2 kilo alıcak şekilde cnm deterjan koymadan kısmını araştırıp cevap vericem

döküm tencerelerim yüzünden hayattan soğudum şuan acaba bu ev yapımı bulaşık det da aynı etkiyi yapar mı onda da boraks var öff

teyzemler balıkesirin ücra bir köyünden kadınların kendi kendine yaptığı bir sabun bulmuşlar diğer sabunlardan farklı erimiyor pamuk gibi yapıyor hatta teyzemde bildiğiniz kellik var saçlar çıkmaya başladı bir yerde daha duymuştum bu kalıp sabunlar durdukça bakteri topluyormuş deliriciğim
ersağ nın sitesinden alışveriş nasıl yapılıyor

Son düzenleme:
deliriciğim toplu deliriciğiz lyre ersağ maalesef doğrudan satış yöntemini uyguluyor bence en azından online satışa geçmeliler

Son düzenleme:
arkadaşlar aslında sodyum hidroksit sabunlaşırken zararını kaybediyormuş, ama doğru oranda kullanılırsa. yani bizim dikkat etmemiz gerekn doğru oranda kullanılıp kullanılmadığına bakmak. ama önce bunun için doğru oranı öğrenmemiz gerekiyor :44::26: küllü su da sağlıklı mıdır ki acep, aman canım sıkıldı

Lyre dün yazmayı unutmuşum deniz tuzu yada kaya tuzuyla ovalayarak da temizleniyo ama ben denemedim bi dene istersen.

rengarenk sabunların bizi cezbedeceğini mi sanıyor bu üreticiler ya? doğal yazmış kıpkırmızı gül yaprağı sabunu satıyor

2 kuzenim kimya mühendisi, 1i kimyager, kardeşim ziraat teknisyeni, kaynım biyolog, eşimle ben avukat, 1 kuzenim de maliyeci... bu iş böle olmayacak... toplanıp bir şirket kurma zorunda kalıcaz sanırım sonunda

evet aradığım formatta bir ürün buldum ve mail attım. beklemedeyim. sab sabundan bakalım nasıl bir cevap gelecek :44:

Son düzenleme:
rengarenk sabunların bizi cezbedeceğini mi sanıyor bu üreticiler ya? doğal yazmış kıpkırmızı gül yaprağı sabunu satıyor
Valla canım o kadar da emin olma! Bazı gül yaprakları öyle renk verir ki şaşarsın. Annem her yaz, bizim sitenin bahçesinden gül yaprakları toplayıp şerbet yapar ve o sıradan güllerin kıpkırmızı suyu çıkar.

nette bir butik sabun üreticisiyle (sanırım balıkesir taraflarındandı) yapılan bir röportaj okudum daha demin, işin içinde olan biri. ve o yeşil sabunlar falan hepsine maalesef boya katılıyor demiş. seda sakacı da beyaza yakın sarımtırak olur yazmış kitabında -tabi renkli bitkilerden yapılanları kastetmiyor, zeytinyağı ssabunlarını kastediyor- bunlara istinaden bir çıkarımda bulunmuştum. sizinkinde sadece su ve gül var, renk doğal. ama buna bir sürü bir şey katıyorlar nasıl kıpkırmızı oluyor ki, hem o gülü nasıl bir şekilde değerlendiriyorlar onu da bilmiyorum... veya lavanta sabunları mosmor. neden o kadar mor, hafif lila olsa neyse ne de... tabi ki dediğiniz gibi de olabilir, işin içini tam bilmiyorum sonuçta :44:

şimdi düşünüyorum da bitki sandığndan aldığım gül suyu kırmızı değil, lavanta mor değil :44: veya karakafesotu kreminde bir sürü bitki var ama yeşil değil, sarımtırak bir şey ben renk ve kokusu fazla olan ürünlerden işkilleniyorum...

cnm mekke gülü diye bir gül türü var kırmızı gıda boyası gibi keskin bir renk verir gül şerbeti yaparken kullanıomda ordan biliyorum belki o gül türündendir sabun dünya üzerinde bizim bilmediğim çok fazla bitki meyve türü var
bulaşık deterjanını araştırdım herhalde temizlik garanti olsun diye kullanyorlar ben kullanmdan denicem önce

Bugün organik pazara gittim okul tatil diye, çok güzel alışveriş yaptım vallahi :) tabi eve gelince annemin yumurtanın fiyatını görünce pörtleyen gözleri aynı duyguları paylaşmıyordu ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…