How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum..

Altin kesesini kayinvalide dolastirmasi cok buyuk bir gorgusuZluk olmus bence sonucta o bir buyuk dugunde agirligini korumasi gereken biri
Altinlariniz sizde mi peki?

altınları düğün gecesi aldı bizden. kilitli kutu götüreyim anneciğim düğün mekanında ne olacağı belli olmaz dedim. kabul etmedi tabiiki. biz balayından döndükten sonra eve getirdi. gözümle görmediğim için belki de hiç ihtiyacı olduğunu düşünmediğimden konduramadım ama hasılat 500 kişilik düğünün hasılatı ile denk değildi.

altınları düğün gecesi aldı bizden. kilitli kutu götüreyim anneciğim düğün mekanında ne olacağı belli olmaz dedim. kabul etmedi tabiiki. biz balayından döndükten sonra eve getirdi. gözümle görmediğim için belki de hiç ihtiyacı olduğunu düşünmediğimden konduramadım ama hasılat 500 kişilik düğünün hasılatı ile denk değildi.
Bende altinlari vermedigim icin kotu gelinim
Keske o zamandan kotu olsaydiniz daha iyiydi bu durumdan
Kendi tarafindan gelenleri almis olabilir gunahi boynuna

Durumun ayrıntısını bilmiyorum ama kayınvalidenizi anne gibi kabullenmeniz, ev dekorasyonu gibi bir konuda onun müdahalesini kabullenmenizi gerektirmez ki. Hatanız var bence burada. Zevklerinizin ve fikirlerinizin uyuşmadığı ilk an bunun daha büyük bir soruna yol açacağının farkında olarak, kendi istediğinizi kabul ettirmeniz gerekirdi. Bunu ben daha çok biliyorum, burası benim evim tavrıyla söylemek zorunda da değildiniz. Binbir türlü yolla açıklanabilirdi. Kötü senaryoda iş uzardı, sinirler gerilirdi belki ama haklı olanın başından beri siz olduğu bir durumda, olaylar bu şekilde sonuçlanmazdı. İstemediğiniz halde evet demeniz sizi daha iyi yapmaz kimsenin gözünde. Alanınızdaki en iyi iç mimar olsanız dahi beğenmeyecek ve fikrinize katılmayacak insanlar olacaktır ama önce izni verip iş işten geçtikten sonra neden böyle oldu diye düşünmek yersiz.

Ufaktan başlayın, sadece siz ve eşinizin olduğu aile sınırlarınızın etrafına bir çember çizip durumla alakasız, eleştirel her lafına verecek saygılı ve tatmin edici bir cevabınız olsun ve her turda bir hamleyle doğal sınırlara kadar ilerleyin. Sakin ve kendinden emin olan kazanır. Her hamlenizi yumuşatacak bir kalıba da sokabilirsiniz, her minik zaferinizden sonra onun kendini daha iyi hissetmesini de sağlayabilirsiniz, kendi istediğinizi yaptırdığınız bir şeyin sonrası eşinizin yanında onu dolu dolu övmek gibi. El öpmekle dudak aşınmaz sonuçta :) Kolay gelsin.

Anlamiyorum hansi hakla karisiyor ki senin evine. Kv evi ayri, senin evin ayri. Karismasini istemiyorsan hic bi seyde fikirlerini sorma zaten zamanla kendisi de anlar sen sormadikca karisilmayacagini. Ama sen fikirlerini sordukca da devam eder karismaya

Canım üzme kendini inan bana herkeste var bu durum. Sonuçta eşin ailesini senden daha iyi tanıyordur. Sen saygısızlık etmemeye çalış. İnan bana herkesin kvsiyle sorunu var. Seninki devede kulak kalır.
Bu endişelerini ona anlat ben saygısızlık etmicem ama sen de beni ezdirme de. Çok da takılma herşey olacağına varır.

haklısın.. başka da yapacak bir şey yok gibi görünüyor zaten..

Durumun ayrıntısını bilmiyorum ama kayınvalidenizi anne gibi kabullenmeniz, ev dekorasyonu gibi bir konuda onun müdahalesini kabullenmenizi gerektirmez ki. Hatanız var bence burada. Zevklerinizin ve fikirlerinizin uyuşmadığı ilk an bunun daha büyük bir soruna yol açacağının farkında olarak, kendi istediğinizi kabul ettirmeniz gerekirdi. Bunu ben daha çok biliyorum, burası benim evim tavrıyla söylemek zorunda da değildiniz. Binbir türlü yolla açıklanabilirdi. Kötü senaryoda iş uzardı, sinirler gerilirdi belki ama haklı olanın başından beri siz olduğu bir durumda, olaylar bu şekilde sonuçlanmazdı. İstemediğiniz halde evet demeniz sizi daha iyi yapmaz kimsenin gözünde. Alanınızdaki en iyi iç mimar olsanız dahi beğenmeyecek ve fikrinize katılmayacak insanlar olacaktır ama önce izni verip iş işten geçtikten sonra neden böyle oldu diye düşünmek yersiz.

Ufaktan başlayın, sadece siz ve eşinizin olduğu aile sınırlarınızın etrafına bir çember çizip durumla alakasız, eleştirel her lafına verecek saygılı ve tatmin edici bir cevabınız olsun ve her turda bir hamleyle doğal sınırlara kadar ilerleyin. Sakin ve kendinden emin olan kazanır. Her hamlenizi yumuşatacak bir kalıba da sokabilirsiniz, her minik zaferinizden sonra onun kendini daha iyi hissetmesini de sağlayabilirsiniz, kendi istediğinizi yaptırdığınız bir şeyin sonrası eşinizin yanında onu dolu dolu övmek gibi. El öpmekle dudak aşınmaz sonuçta :) Kolay gelsin.

çok haklısınız.. yorumunuz için çok teşekkür ederm : )

Anlamiyorum hansi hakla karisiyor ki senin evine. Kv evi ayri, senin evin ayri. Karismasini istemiyorsan hic bi seyde fikirlerini sorma zaten zamanla kendisi de anlar sen sormadikca karisilmayacagini. Ama sen fikirlerini sordukca da devam eder karismaya

keşke fikrini istiyor olsam.. o zmn karışsın tabi.

valla bende bu yıl iç mimar olacağım, benim uzman olduğum okulunu okudugum bı konuda kımse bu denli akıl veremez yanı. heleki bilgisi dergilerden ileri gidememiş insanlar asla. vallaha sinir oldum. ben olsam en baştan karıştırtmazdım. benim hayallerim var bilgimde var ben hallederim nişanlımlada konuşup derdim. siz hatayı başta yapmışsınız o yuzden şimdi nasıl toparlanır zor. bi iç mimar için en buyuk referansı kendi evi. çok sinir bozucu bi durum gerçekten. bundan sonrası için bence eşinizle konuşun o kadında anlayacak kapasite yok. ben kendi evimleilgili karar veremeyecekmiyim? burda bende yaşıyorum ama annenin daha çok söz hakkı var falan deyin. birdahada hiçbirşeyi yaparken o bayana söylemeyin

yasiniz kac bilmiyorum ama yazlik eve benzemis dediginde alinmak yerine siz de zevklisiniz o yuzden en guzelini dosemissiniz diyip profosyonel bi sekilde ona degerlendirme yapar hem de esimin annesini uzmek istemiyorum derdinden onun gonlunu oksayarak siyrilirdiniz.

Musterileriniz veya patronunuz hic patavatsizlik yapmadi sanirim ya da olmayacak isler istemedi...? Cunku kusura bakmayin ama idare etmeyi bilmiyorsunuz.
Ya da susmayacak tavrinizi koyacaksiniz...
Ikisini de yapamamissiniz olan sinirlerinize ve bosa giden paraya olmus.

Her sey bir tecrube.
Bundan sonra ya mesafeli durup hic karistirtmayacak ya da onlarin da gonlunu alarak tatli dille kendi isteklerinizi yapacaginizi soyleyeceksiniz.

Ayrica dekorasyon icin -elbette egitiminizi ve tasarim ilkelerine dair bildiklerinizi ve yapisal degerlendirmelerinizi reddedecek degilim- teorik bilgiden ziyade "gormek" uygulama alaninda hatta projelendirme asamasinda cok daha onemli olabiliyor...
Estetik alginin belli standartlar saglandiktan sonra tarihe ve yasanilan kulture gore oznel birsey oldugnu aldigniz egitimle de ogrenmis olmaniz gerekirdi...

Yetersizlik duygusuna kv nin soyledigi ayni bende var ile girmeniz de cok yersiz.
Ozguveninizi toparlamak icin onu kotulemeniz de bir o kadar gereksiz.
Is hayatinda cok ciddi sorunlarla karsilasabilir, sabahladigniz projeleri okulda hocalarin yirtmasindan daha da agiriniza gidecek sozler isitebilirsiniz... ustelik en ufak fikri olmayan kisiler tarafindan...
Bu isin ogrenciligi de sinir harpleri de universiteyle sınırlı kalmiyor...

İzleyeceğiniz yol kayınvalideniz gibi incitmeden laf sokmak ve müdahale etmek.

Siz de gidin onun evine, anne şurayı şöyle yapalım falan diyin hatta ben iç mimarım ya neden benim yeteneklerimi kullanmıyorsun diyin.

iç mimar olan sizsiniz karıştırmayın bencede üstünlük taslıyor kvniz bence...alıp karşınıza konuşmayı deneyin

Kayınvalideniz benimkine çok benziyor.Oda kendini mimar zanneder.
Bende evimi dekore ederken duvar kağıdından perdeye kadar kendi seçip bana ben bunları beğendim diye katalog göndermişti.:confused:
Hatta ''mutfağı o renk yaparsanız evinize gelmem'' bile dedi en son.
Eşimde ''sen karışma anne ,ben bile karışmıyorum,herşeyi parkon keyfine göre yaptıracak ,kullanacak olan o''dedikten sonra sustu.
Böyle durumlarda sizin cevap vermeniz falan işe yaramaz,çünkü kayınvalideniz size hükmetmeye çalışıyor ve dediğini yaptırana kadar sizi çileden çıkartır.
Ya iyice kavga edeceksiniz(ki ben bunu asla yapamam büyüğüme karşı) yada siz duymazdan geleceksiniz,eşiniz müdehale edecek.

Yalnız kayınvalide çok ilginç ve bence inanılmaz bir kıskançlık söz konusu. O mimarsa ben de eksik kalmam gibisinden... Benim mimar gelinim olsa ben zevkine saygı gösterir takdir ederdim.

Yalnız kayınvalide çok ilginç ve bence inanılmaz bir kıskançlık söz konusu. O mimarsa ben de eksik kalmam gibisinden... Benim mimar gelinim olsa ben zevkine saygı gösterir takdir ederdim.
Aynen ya, benim gelinim mimar olacak nasil degerlendirirdim fikirlerini. Kayinvaliden fazlasiyla kiskanc geldi bana da.
Fikrini sormayin, karismaya kalkarsa da tatlilikla "ben boyle cok begendim." deyin gecin. Eger esin annesinin eve karismasina firsat verecek karakterdeyse hic hos degil tabii.

Son düzenleme:
Aynen ya, benim gelinim mimar olacak nasil degerlendirirdim fikirlerini. Kayinvaliden fazlasia kiskanc geldi bana da.
Fikrini sormayin, karismaya kalkarsa da tatlilikla "ben boyle cok begendim." deyin gecin. Eger esin annesinin eve karsimasina firsat verecek karakterdeyse hic hos degil tabii.

Ya bu şey gibi. Benim gelin doktor olacak ben de onu dinlemek yerine sağa sola ilaç tavsiyesi vericem.. Aynı şey yani çok saçma :)

ya da ben senin yaptığını taklit edecek kadar kapasitesiz olamam heralde? tam sızı haklı bulacakkkeeeeennn tataaammm bu nasıl bır cumledır kayınvalıdenızı gectım okudum dıye boburlenıyorsunuz fakat saygısızsınız ınsan kayınvalıdeyıde gectım bır buyugune kapasıtesız der mı? esınız aynı seyı annenız ıcın kullansa? kv nızın karısmasını ıstemıyorsanız madem okudunuz mımarsınız ya alırsınız karsınıza catır catır soylersınız karıstırmazsınız boyle cırkın usluplara ne gerek var? ayrıca egıtımını almıs dıye her mımar da zevklı olacak tasarımları harıkulade olacak dıye bır kaıde yok zira nıce okuyanlar goruyoruz :KK14:
Kayinvalidesine kapasitesiz dememiş doğru anlamadan yorum yapılmamalı.

Back