- 9 Mart 2011
- 11.942
- 9.486
- 448
- Konu Sahibi Katibin Ruhu
-
Ben de böyle bir cocuktum. Bu şekilde olduğum dönem ailemle aile binasından uzakta yaşıyorduk. İlkokul ikinci sınıfta geri döndük. Kendimle yaşıt erkek kuzenim ve onun ablasıyla vakit geçirmeye başladım. Abla da yaşına göre inanılmaz açık bir çocuktu. Ve dışarda parkta biri beni ittiginde falan yirtardi kendini öyle korurdu. Onlarla dolaşa dolaşa ve kuzenimden çirkeflik öğrene öğrene açıldım şimdi hepsinden daha fenayım hala derim kız sen olmasan ben adımı soyleyemiyordum diye ahshsh güven ortamında sosyallik işe yarıyor yaniMerhaba hanımlar.
Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?
İstanbul 'da yaşıyoruz, görümcem ve eski bakıcıları memlekete yerleşti. Biz de 2 yıl sonra gitmeyi planlıyoruz, bekliyorlar bizi. Belki kızım da onlardan öğrenir bir şeyler. :) Şöyle kuzenlerim olmadı ya, sülalece sakindik.Ben de böyle bir cocuktum. Bu şekilde olduğum dönem ailemle aile binasından uzakta yaşıyorduk. İlkokul ikinci sınıfta geri döndük. Kendimle yaşıt erkek kuzenim ve onun ablasıyla vakit geçirmeye başladım. Abla da yaşına göre inanılmaz açık bir çocuktu. Ve dışarda parkta biri beni ittiginde falan yirtardi kendini öyle korurdu. Onlarla dolaşa dolaşa ve kuzenimden çirkeflik öğrene öğrene açıldım şimdi hepsinden daha fenayım hala derim kız sen olmasan ben adımı soyleyemiyordum diye ahshsh güven ortamında sosyallik işe yarıyor yani
Ya kuzenim tam bir ablaydi. Evin içinde bizimle dalga geçer dışarda tabiri caizse kimseye yedirmezdi. Eve gelince de bana ogretirdi bak sana bunu yaparlarsa bunu de baktın olmuyor saçını çek. Seni ablama söylerim de diye shshshsİstanbul 'da yaşıyoruz, görümcem ve eski bakıcıları memlekete yerleşti. Biz de 2 yıl sonra gitmeyi planlıyoruz, bekliyorlar bizi. Belki kızım da onlardan öğrenir bir şeyler. :) Şöyle kuzenlerim olmadı ya, sülalece sakindik.
Ay ben görümce ve kızlarından umutluyum, tam deli bozuk hepsiYa kuzenim tam bir ablaydi. Evin içinde bizimle dalga geçer dışarda tabiri caizse kimseye yedirmezdi. Eve gelince de bana ogretirdi bak sana bunu yaparlarsa bunu de baktın olmuyor saçını çek. Seni ablama söylerim de diye shshshs
Annem kendince sessiz olduğum dönemlerde benimle hep sohbet etmeye çalışırdı. İzlediğim çizgi filmlerden kitaplardan konuşurdu hep o da kendimi ifade ederken özgüven kazanmami sağladı. Aklınızda olsun.
Ay ben görümce ve kızlarından umutluyum, tam deli bozuk hepsiYa kuzenim tam bir ablaydi. Evin içinde bizimle dalga geçer dışarda tabiri caizse kimseye yedirmezdi. Eve gelince de bana ogretirdi bak sana bunu yaparlarsa bunu de baktın olmuyor saçını çek. Seni ablama söylerim de diye shshshs
Annem kendince sessiz olduğum dönemlerde benimle hep sohbet etmeye çalışırdı. İzlediğim çizgi filmlerden kitaplardan konuşurdu hep o da kendimi ifade ederken özgüven kazanmami sağladı. Aklınızda olsun.
O zaman annemden alıntı yapıyorum size: "bazen sessiz halini çok özlüyorum kızım." Shshshshs umarım sizin de aynı olurAy ben görümce ve kızlarından umutluyum, tam deli bozuk hepsiçoğoşuma gidiyo.
Demek ki kendinin cozebilecegi bir şey değil. Bence çocuğuna nasıl yaklasman gerektiğine dair bir uzmandan yardım al. Belki böyle böyle , gide gele kendi içindeki yaralarını da sarmayı öğrenirsin. Annem, 30 yil kadar önce ablamı psikologa götürmüş. Bir seneye yakın gidip gelmişler. Aslında ablamın bir durumu yokmuş ama böyle böyle seanslarla annemin panikatagi geçmiş)
Ablam demişken, o da aynı böyle bir çocuktu . Ergenlikte açıldı. Simdiyse çocuğuna 'olsun canım,bir kerecik yesin" diye paketli gıda vermeye korkuyoruz, annesinin gazabından
Bana da tatlı giyor ama evde 2 adet var abla kardeş kafayı yedirttiyorlarAy çok güldüm ya
Çok tatlı değil mi .
Bence çok tatlı
Bence psikologa goturmek onemli yuzde yuz katiliyorum eklemek istedigim bir sey daha var ama: cocugu sanki olmadigi biri gibi olmaya zorlamamaya da dikkat etmek lazim. Cocuklar anne babanin hayal kirikligini anliyor ve bu onlari daha da ozguvensiz yapiyor.
Ben kucukken bilirdim mesela benim gibi asiri sessiz, asiri sakin, hayal dunyasinda yasayan, surekli bir seyleri unutan, dalgin, arkadaslari tarafindan ezilen ve saf bi cocuk yerine soyle derli toplu, girisken, becerikli, cevval bir kiz cocugu istediklerini soylemeseler de cok iyi bilirdim ve surekli bu eksiklik hissiyle yasardim. Annem benim pisirik oldugumu gorunce bir de o kizacak diye endiselenirdim hatta ezildigim olaylarda bile yalan soylerdim ogrenmesinler diye. Bence cocugun karakterini degistirmek degil de kabul edip ozguven artirmak lazim. Malesef Turkiye'de sadece 1 tip insan makul. Sessiz sakin insanlar cok begenilmiyor ezik goruluyor ve bir de bundan dolayi ozguvenleri zedeleniyor. Yani bir kismi karakterse bir kismi da sonradan gelisitirilen bir eziklik oluyor.
Katip öncelikle sakin ol, muhtemelen kızının anlattıklarından kendi uğradığın zorbalıklar aklına geldi şuan ona üzülüyorsun aslında, ama kızın sen değil ve şuan bi yetişkin onun yaşadığı şeyin farkında, dolayısıyla senin gibi olmayacak. İlk yapacağın şey kızına hissetiği şeyi anladığını hissettireceksin, “Çocukken benim de kalemliğimi alırlardı ben tepki veremezdim eğer verirsem bana daha büyük bi zarar verecekler diye korkardım hatta öğretmenime bile şikayet edememiştim, onları şikayet ettiğimi farkederler sonradan beni oyunlarına almazlar sanardım” diye hissettiği şeyi tanımlayıp ona yardımcı olacaksın, halbuki ne zaman etrafımdaki büyüklerden yardım istedim bu tarz şeyler sona erdi biliyor musun diye usulca aslında yapması gerekeni söyleyeceksin. Kendim de tepki verdim biliyor musun diyeceksin. Vs vs
Evde bize aslansın millete kedisin kendini ezdiriyorsun nolacak böyle vs deyip eleştirmek yok. Bakalım nasıl karşılayacak.Katibin Ruhu
Benim babam ortaklari tarafindan 1234 kere dolandirdi. Herkese borc para verdi herkese inandi. Sabah uyanmaz aksam uyuyamaz duygusal, bir anda parlar, her seye aglar, ucaklarini otobuslerini kacirir, tembel ve usengec, kimseyi dinleyemez, ortamlarin sevimli ama ciddiye alinmayan nesesidir. Kucuklukten beri babama benzetilmek kaderim oldu. Babam daha cok kizardi benim kendisine benzedigimi gordukce... Sonra da genetik DEHB hastaligimiz oldugunu kesfettik. DEHBe bagli ozguven ve ozsaygi eksikligi ve kendini adamdan saymama, defolu mal gibi gorme gelismis bizde. Ben cocugum olursa artik farkli davranirim. Herkes farkli ama herkes ozeldir. Butun cocuklarin ozguven kazandirilmaya, dinlenmeye, desteklenmeye ihtiyaci var. Keske herkes Katip gibi bilincli olsa da bu sekilde forumlara soru sorup kendini gelistirmeye calissa. Anne babalikta bence Turkiye'de cok yol kat edildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?