- 20 Mart 2008
- 141.908
- 213.803
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi Katibin Ruhu
-
Çocukların içe dönük olmalarının en büyük etkilernden biriside bu zaten.Yok abla, kavga etmeyiz biz hiç. Büyük bir sorunumuz da yok.
İnşallah atar. Atsın. Lütfen.Çocukların içe dönük olmalarının en büyük etkilernden biriside bu zaten.
Şöyle düşün belkide kızının karakteri bu şekildedir,bunu belki zamanla üzerinden atabilir ..
Birde pandemiden dolayı çocuklar hep evdeydi,bununda biraz etkiside olabilir..İnşallah atar. Atsın. Lütfen.
Lütfen böyle olsun, karakter ise zor düzelir.Birde pandemiden dolayı çocuklar hep evdeydi,bununda biraz etkiside olabilir..
Üzülme sakın düzelirsenin desteğinle.
Beni kim sakinleştirecek?Benim kafam çalışırsa sanki başaracağız gibi geliyor. Her olayda ben böyle mi olacağım, kafamı duvara mı sürteceğim? Çocuk uyudu, şimdi odaya kapandım, bağırsam bağıramıyorum, dağlara koşup haykırmak istiyorum.
katipcim farkettımde sureklı ınsallah duzelır dıyorsun cocugunda bır yamukluk bozukluk yok kı :)Lütfen böyle olsun, karakter ise zor düzelir.
Destekle sorunalrıda geçebilir katibim .Lütfen böyle olsun, karakter ise zor düzelir.
Merhaba hanımlar.
Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?
Bence bu önemli bir bilgi. İkisini de siz dogurdunuz siz yetistiriyorsunuz ama genelde olan ilk çocuğa oluyor. İlk çocukta anne babanın acemiliği çıkıyor. İlk çocuk genellikle proje çocuk gibi anne (ya da baba) hayalinde nasıl bir çocuk istiyorsa onu gerçekleştirmeye çalışıyor. Siz muhtemelen kendi çocuklukta yaşadıklarınızı yaşamasın diye özgüveni yüksek bir çocuk hayal ettiniz ve belki de farkında olmadan bu konuda baskıcı davrandiniz. Ailede ne görüyorsak ben öyle yapmayacağım diye düşünsek de farkında olmadan onu uyguluyoruz. Ben özgüvenin büyük bir kısmının genlerle alakalı olduğunu ancak ailenin yetiştirme tarzıyla da geliştiğine inanırım. Kendinizi suçlamadan yaptığım hatalar var mı diye bir değerlendirme yapabilirsiniz belkiKüçük kızım aksine, dişi terminatör gibi.
Haklısın. Ben bana benzetmesini kabullenemedim, kendim bugüne zar zor gelmişken, kızımı yolun başında gördüm, çok ağır oldu.katipcim farkettımde sureklı ınsallah duzelır dıyorsun cocugunda bır yamukluk bozukluk yok kı :)
kendımızde pay bıcelım bır cogumuz akran zorbalıgına maruz kaldık ama bu yasa geldık sapasaglam ... yasayacagı sıkıntı ıcın uzuluyorsan eger o yuzden uzulme evet keske daha atılgan daha aktıf herkesın satasamayacagı bırı olsaydı daha rahat ederdı ama boyle de guzel boyle de ıyı bu da lazım ve duzelmesı gereken bır durumu yok
zamanla ortama alısacaktır bazıları daha zorlanır bazıları cabuk adapte olur canını sıkma bosuna stres yapıyorsun bunu goren cocuk kendısınde sorun var sanıp daha içe kapanacak ... once sen rahatla
Öncelikle sizin tepkilerini duygularinizi kontrol etmeyi ogrenmeniz gerekiyor , çocuğunuz sizden öğreniyor çoğu şeyi .Öğretmeni 3.günde çağırdı beni. '' Çok tepkisiz, kitabınızı çıkarın diyorum, kızınız öyle bakıyor. '' diyordu. Sonra da zaten benim sinirlerim kaldırmadı, babası konuştu hep.
Küçükler hep biraz daha fena oluyor, kendimde ve çevremde gözlemlediğim buKüçük kızım aksine, dişi terminatör gibi.
Bukadar abartmayın yaBeni kim sakinleştirecek?Benim kafam çalışırsa sanki başaracağız gibi geliyor. Her olayda ben böyle mi olacağım, kafamı duvara mı sürteceğim? Çocuk uyudu, şimdi odaya kapandım, bağırsam bağıramıyorum, dağlara koşup haykırmak istiyorum.
Ben de dua ediyom kocama benzesin diye.Bukadar abartmayın ya
Duyanda birşey oldu sanır. Allah korusun.
Dünyaya kibar, naif insanlarda lazım. Tabii yeri gelince hakkını korusun, ama bunu ona hayat öğretecek zaten. Hangimiz o küçüklüğümüzdeki minnoşuz ki. İşte bazıları bir tık fazla cazgır oluyor. Buda çok iyi birşey değil, ben okul zamanımda çok şikayet alıyordum mesela. Annem benim aksime çok sessiz, tatlı bir kadındır. Ah gide gide babaannene benzedin, az bana benzeseydin diye çok üzülürdü
Oldu cınım. Varsa bize de söylesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?