- 3 Kasım 2019
- 13.604
- 28.753
- 548
- 38
- Konu Sahibi Katibin Ruhu
-
İlk defa bu kadar çocuğu görünce bocalamis olabilir.Anaokulu veya kreşe gitmedi. Bu kadar çok akranı ilk defa gördü. Öğretmeni tanıdığım kadarı ile iyi biri, yaşına rağmen çocuk ile çocuk olabiliyor, gözlemlediğim bu oldu. Beni bu konuda ilk kendisi uyarmıştı, ki bekliyordum.
Eşim çok sosyal, aktif biri. Ben asosyalim biraz, yaptığım iş nedeniyle mecbur az açıldım.
Yeni yeni konuşmaya başladım, onu konuşturmaya çalışıyordum, umarım bu son olayda iyice kapanmaz, zaten zor konuşturuyoruz. Despot sayılmam bence, rahat sıkmayan bir yapım olduğunu düşünüyorum ama eşim senin sözlerinin yaptırımı oluyor diyor. Veliler ile yeni yeni görüşmeye başladım, öğretmenle iletişime ara ara geçiyorum, ama üstüne fazla mı gidiyorum diye çekindiğim oluyor.Bu arada sizinle iletişimi de önemli nasıl bir annesiniz? Despot, kuralcı bir anne misiniz? Çocuğunuz siz sormadan sizinle gün içinde yaşadıklarını paylaşır mı?
Kendi velilerimde fark ettiğim en önemli şey çevresiyle ve Öğretmenle iletişim halinde olan daha esnek annelerin çocukları da bir o kadar dışa dönük, sosyal oluyor.
Sert, Öğretmenle,diğer veliler ile sınırlı iletişimi olan Veli'nin çocuğu ya içe kapanık ya saldırgan , oyun kuramayan , oyunlara katılamayan çocuklar oluyorlar.
Malesef pandemi nedeniyle bir çok akranı böyle. Kızlar ile anlaşamadığını da düşünüyorum, arkadaşlarını sorduğumda hep erkek adı :)Pedagogla görüşün, benim kızımda da bu yıl bazı sorunlar baş gösterdi, psikologa götürüyorum psikodramaya başlayacaklar.
Onun bu yönüyle ilgili stresinizi çocugunuza belli etmeyin. Daha küçücük çocuk sonuçta. Böyle bir durumla daha önceden karsılaşmadıgı için vermesi gereken tepkiyi bilmiyordur. Siz de bu tarz durumlar da kendini nasıl savunması gerektigini ve böyle durumları öğretmenine söylemesi gerektiğini anlatın. Ilkokuldaki hocam benim için anneme çok içine kapanık demişti 1. sınıftayken. Ama hiç de öyle biri değildim. Sonraki senelerde de çok konuşmamdan şikayetçiydiMerhaba hanımlar.
Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?
ben su kitabi okuyorum simdi cocuklarla iletisim icin, turkcesi var mi bilmiyorum, https://www.tbcs.org/uploaded/Resou...uccess_16/How_to_Talk_So_Kids_Will_Listen.pdfMerhaba hanımlar.
Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?
Benim oğlum da çok içine kapanık malesef. İnsan çocuğu için çok üzülüyor biliyorumBeni kim sakinleştirecek?Benim kafam çalışırsa sanki başaracağız gibi geliyor. Her olayda ben böyle mi olacağım, kafamı duvara mı sürteceğim? Çocuk uyudu, şimdi odaya kapandım, bağırsam bağıramıyorum, dağlara koşup haykırmak istiyorum.
Benim oglum da böyle cok üzülüyorum yasitlari rüzgar gibi benim ki sakin cok uysal bir cocukMerhaba hanımlar.
Hayatının her döneminde o yapamaz, edemez diyerek özgüvenleri baskılıyoruz, tek başına yiyemez, tek başına uyuyamaz daha küçük, ayakkabısını giyebilecekken biz giydiriyoruz falan. Yani fazla korumacı oluyoruz, belki de sorun bizde katip, sal gitsin. Hangimiz silgimiz eve geri döndük. Ben de annemin silgime delik açıp iple boynuma astığını hatırlıyorum.Ben hazır olduğunu düşünmüyordum. Anasınıfına gitsin rapor alalım dedim. Eşim, '' Tam öğrenme çağında, bırak. Alışır. " dedi '' Kaç gün yanında olacaksın, kaç gün koruyacaksın, alışsın evin dışındaki hayata '' falan dedi. Başımıza geleceği biliyordum ben. Hatam onu dinlemek oldu.
Katipcim evde eşinle durumlar nasıl,tartışma filan oluyormu kızının rahatsız olabileceği durumlar,bunlarda etkiler çocukları.Malesef. Küçükken daha hareketliydi, sakindi yine ama bu kadar da pasif değildi.
Yok abla, kavga etmeyiz biz hiç. Büyük bir sorunumuz da yok.Katipcim evde eşinle durumlar nasıl,tartışma filan oluyormu kızının rahatsız olabileceği durumlar,bunlarda etkiler çocukları.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?