Nasıl açacağım bu çocuğu?

Katibin Ruhu

Daadii Daaadi Polis Emre geldi. 👮🏻‍♀️🚨
Pro Üye
Anneler Kulübü
19 Mayıs 2020
47.253
212.207
548
Merhaba hanımlar.

Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?

Karakter özelliği gibi duruyor katip. Eğer öyleyse bir yere kadar açabilirsin. Mizacı bu çocuğun sanki.

Bol aktivite, bol arkadaş. Gerekirse aileyle birlikte oyun terapisi vb şeyler.
Kendini ezdirmesin yeter ya. Önünden malını alıp götürürken '' Huuoopp hayırdır bilader. '' diyebilsin en azından.

Çok geçmeden bir uzman yardımı almak ona göre hareket etmek en doğrusu bence katip. Sen aştın mı bu durumunu aştıysan nasıl aştın
Ben 18 yaşında büyük bir depresyon geçirdim. Sosyal fobim var. Sancılı bir dönüşümüm oldu. Benim gibi olsun istemiyorum.

Kendini ezdirmesin yeter ya. Önünden malını alıp götürürken '' Huuoopp hayırdır bilader. '' diyebilsin en azından.
Tiyatro yapabilirsiniz. Eşiniz ve siz o kizlar olun kızınız tepki versin. Ve siz de örnek olarak daha disadonuk olabilirsiniz bu süreçte.

Bu tarz çocuklar çoğunlukla akran zorbalığına maruz kalabiliyor. Bir uzmandan destek almanız iyi olacaktır. Ayrıca öğretmenine çocuk hakkında bilgi verin, daha çok gözü üstünde olsun..
Öğretmeni 3.günde çağırdı beni. '' Çok tepkisiz, kitabınızı çıkarın diyorum, kızınız öyle bakıyor. '' diyordu. Sonra da zaten benim sinirlerim kaldırmadı, babası konuştu hep.

Bol aktivite iyi gelebilir.
Bir benzeri durum yasiyoruz. Düzelme var ama cok zor bir sürec. Hala canini birsey sIksa, sorsamda zor anlatir. Mimikleri, durgunlugu hemen belli ediyor bizde birsey olduysa.
Ve oglum gibiydim bende.

Benim kizim sizinki kadar olmasa da içine kapanık. Bende açacağım diye bayağı uğraşıyorum eskisinden daha iyi durumda bence.
Yalnız şu var ki biz eşimin ve benim ailemden 2 saat uzakta bir şehirdeyiz. Ne zaman ailelere gitsek onların yanında daha sosyal girişken bambaşka biri oluyor. Normalde parka gidince başka çocuklara karışmayan kizim onlar parka götürünce önündeki cocuga çekil önümden diyip eliyle kenara doğru itmiş. Normalde asla yapmayacağı şeyi halasının amcasının yanında yapmış. Çok şaşırdım.
Bir yetemiyoruz diye düşünüyorum ben artık. Yalnız kalıyor cocugum o da sosyalligine etki ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…