- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.831
- 348
- Konu Sahibi Katibin Ruhu
-
Aynen öyleHayatının her döneminde o yapamaz, edemez diyerek özgüvenleri baskılıyoruz, tek başına yiyemez, tek başına uyuyamaz daha küçük, ayakkabısını giyebilecekken biz giydiriyoruz falan. Yani fazla korumacı oluyoruz, belki de sorun bizde katip, sal gitsin. Hangimiz silgimiz eve geri döndük. Ben de annemin silgime delik açıp iple boynuma astığını hatırlıyorum.evde hep sus dendiğinden okulda ağzımı bıçak açmazdı. Şimdi bunu bile bile bazen kızıma bi sus dediğimde içim cız ediyor.
İki evladım var. daha küçükler ama biri cazgır, biri de uysal, oturan boğa yattığı yerden dönmüyor... Karakter de etkiliyor davranışlarını, eminim senin küçücüğün de tam tersidir. Halbuki aynı anne babaların evlatları... Ben tecrübe ettim o öyle olmasın diye bir şey yok, o da kendini korumayı malına sahip çıkmayı öğrenecektir. Kıyaslamadan sabretmek gerekiyor.
Nacizane Dilek Cesur'un kitaplarını okumanı tavsiye edebilirim bir anne olarak
Benim kızım da böyleydi Katip. Şu an 5.sınıfa gidiyor. Sürekli anlatmaktan dilimde tüy bitti. İyi gidiyor sanırım derken sınıfından bir çocuğun annesiyle karşılaştık. Bana ‘ Senin kızına bayılıyoruz, benim kız hiç kimseyle anlaşamıyor, apartmanda kuzenleri var onlarla bile görüşmezler ama kızınla çok iyiler, arkadaşlıkları hiç bozulmaz inşallah’ gibi laflar etti. İyi bir şey anlatıyor sanmıştım sonra dank etti, kızıma sordum. Niye kimseyle değil de seninle anlaşabiliyor diye. Meğer bizimki bayıldığı için değil kız onu yönetebildiği için yanındaymış. Üstelik başka çocuklarla arkadaşlık etmesini de engelliyormuş. Teneffüste nereye gideceklerine bile o karar veriyormuş. Nasıl yıkıldığımı anlatamam.Kendini ezdirmesin yeter ya. Önünden malını alıp götürürken '' Huuoopp hayırdır bilader. '' diyebilsin en azından.
Zorunlu değil, olsa bilirdik. Yok, bilmiyorlar. Anaokuluna gidenler var, daha hepsi sökemedi, anca.Krese nasıl gitmedi zorunlu değl mi?
Okuma yazma biliyordur arkadasları ayrıca,son sene okuma yazma ögretiyorlar.
Enterasan geldi bana.
Ben aslında öyle peşinden koşmadım hiç. Bakıcısına da tembih ettim, her şeyi eline verme ayağına getirme diye. Yemeğini bile ben yedirmezdim, kendi yerdi. Aç kalır diye endişe etmezdim, istediği zaman yerdi. 4 yaşında kendi dişini fırçalamaya başladı, üstünü giyebiliyor. Annem bizi tam tersi yetiştirmişti. :) Dezavantajlarını çok gördüğümden rahat bıraktım.Aynen öyle
Büyükler daha cok yapamaz,döker eder diyor
Kızım 27 aylık kresde ayakkabularını giymeyi ögretmisler,2 aydır hersabah 10 dk kapıda dikilip bekliyorz
Anneme nezamn gitsek,okulda kendin giy kızım diyip giydiriyor
Bu birazda karakter özellikleri ile alakalı. Ama peşini bırakmayın öğretmenle yakın temas ve kızınıza tatlı telkinlerde bulunun. Benimde küçük kızım öyle . Ama şu an 4 sınıfta ve başlangıca göre muhteşem ilerledikMerhaba hanımlar.
Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?
Bence de pedagog dan destek alın, ne kadar küçükken önlem alınırsa o kadar çok değişme ihtimali var büyüdükçe karakter oturur çok daha haksızlıklara uğrar. Bende böyle bir çocuktum malesef. Eğer ailesi olarak çok korimaci iseniz çocuklar kendilerini korumayı ogrenemiyorlar. Ortaokul dayken bile servisle okula giderken ayakta giderdim ben en son biniyorum diye oturamazdim halbuki ayakta öğrenci götürmek yasak ve ailem kesinlikle kabul etmiyordu şoför de tamam diyordu ama gene fazla öğrenci alıp ben ayakta kalıyordum. Söyle ailene ne olacak onlar çözer ama onu bile söylemiyodumÇok geçmeden bir uzman yardımı almak ona göre hareket etmek en doğrusu bence katip. Sen aştın mı bu durumunu aştıysan nasıl aştın
Katip üzülmeni anlıyorumBeni kim sakinleştirecek?Benim kafam çalışırsa sanki başaracağız gibi geliyor. Her olayda ben böyle mi olacağım, kafamı duvara mı sürteceğim? Çocuk uyudu, şimdi odaya kapandım, bağırsam bağıramıyorum, dağlara koşup haykırmak istiyorum.
Ay benim eşimde sessiz. Aşırı sakin. Huzurlu sükunetli bir adam.Ben de dua ediyom kocama benzesin diye.
Kolay olmadı. Zaten yaşadıklarımı düşündükçe geriliyorum şimdi.Katip sen nasıl değiştin peki? O pisirik çocuk nasıl bu kadar yaman oldu?
Küçük kızım boyuna bakmadan gurk tavuk gibi saldırıyor.Ay benim eşimde sessiz. Aşırı sakin. Huzurlu sükunetli bir adam.
5 liralık ürüne 50 lira desinler sorun çıkarmaz. Hep sakindie.
Ben de suskunum mesela.
Bizim oğlan teyzeye çeksin
Küçükken parkta teyzelere kadınlara kök söktürüyordu. 6 yaşında laf sokuyordu ya koca kadınlara
Karate kursu çok istedim ben ama o resim istiyorKarakter yapisi boyle ise anaokulu kres vs oyle aman aman bir sey değiştirmiyor.. en azindan benimkinde değiştirmedi..
Ayni ozelliklere ve yasta bir erkek cocugum var..
Cok ketum asla hic birseyini anlatmaz.. zorla sora sora anlattiririm..
Cekingen ice dönük bir cocuk.. hakkini asla savunamiyor.. bacagi boyuna gelen cocuklardan korkup kaciyor..
Ben en azindan kendini savunabilsin zorbaliga ugrarsa ozguveni olsun diye bir savunma sporuna göndermeyi düşünüyorum.. yarari olur mu bilmiyorum ama denemeye deger
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?