Narsist kurbanı olup ayrılmayı ve atlatmayı başaran var mı?

Ben şunu anlamıyorum...Bir erkek karşısında ona her zaman değer veren seven biri varken ve 5 yıl da kendisi de ayrılmamışsa neden sürekli hatalısın deyip sürtüşür ve bundan beslenir...Adam resmen küsüp azarlamaktan besleniyor...

oo narsistler uzmanlık alanım. zaten ayrılmışsınız geriye çöken psikolojinizi ve özgüveninizi yeniden kazanmak kalıyor. bu süreçte unutacaksınız. ben en güzel unutma şeklinin bir başkasını/bir başka şeyi onun yerine koymak olduğunu düşünüyorum. yani başka bir alışkanlık edinmeye çalışın. belki psikolojik yardım (bdt tedavisi) alabilirsiniz ya da bu konuda bir şeyler izleyin, okuyun. ama çok kararlı olmanız lazım sizi arasıra yoklayacaktır. ve size sanki siz onu terk etmişsiniz ve tek suçlu sizmişsiniz gibi hissettirecektir ikna olacaksınız hatta içten içe tüm suçu ve sorumluluğu size yıkacaktır, buna sakın kanmayın önemsediğinizi anlarsa oradan daha da vurmaya çalışır ve size vicdan azabı çektirdiği için de mutlu olur.

Çünkü adam hasta. Normal bir zihin yapısı yok. Bu sebeple siz bunu hiç anlayamayacaksınız.
Farketmişsiniz bu çok güzel. Şimdi muhtemelen sizi geri kazanmak için geri vites yapacak. Hani diyorsunuz ya iyiyken çok iyi, heh bu çok fena işte. Asil önemli olan kötüylen nasıl, kavgada nasıl, kötü günde nasıl?
Önemli olan sizin bu adamı güzelce çözmeniz, o zaman narsizme maruz kaldığınızda farkında olup oltaya gelmeyeceksiniz. İşte şu an bunu yapıyor diyebildiğiniz noktada kurtulabilirsiniz ancak.
Tabi sizi duygusal olarak istismar edememek onu delirtecek büyük ihtimalle.
Bir blog vardı bir narsistle ilişki yaşamıs hatta çocuk yapmış ve ondan ayrılmayı başarmışbir kadının yazdığı, onu bulayım da yazayım size. Bir inceleyin. Yardımcı olur belki.

Onun geri vites yapacağını sanmam..Nasılsa alıştı ya o arayacak diye aylar geçse de bekler herhalde...Ego da 1500...Nasılsa kendi düşer der her zamanki gibi...

Narsisizme uymayan seyler de var ama...o siteyi biliorum mesela narsistler kadının derdini işini felan hiç.sormazmış ama o sorardı yalandan da olsa

Söylediğim bir narsist özelliği aslında. Canına okur okur dayanamayacagın noktaya geldiğini anladığında hoop ipleri gevşetir. Kendini acınacak durumda gösterip geri kazanmaya calışır. Duygusal olarak sömürdüğü avını kaybetmek istemez çünkü. Daha doğrusu o hiç kaybetmek istemez.

Zaten bu süreçleri defalarca yaşadım...Daha önce terkettim ama o zaman bu derece saygısız terbiyessiz değildi, bi.şekilde barıştık...Sonra ben bi patlama yaşadım ağzıma geleni saydım sabrım taştığında, bunu o yüksek egosu kaldıramadı tabi direkt bitti asla dönüşüm yok dedi sana...1 yıl ayrı kaldık...Arada ben yokladım malesef bittiğini kabullenemedim kendime rağmen...Hep güzel anılar aklıma geldi o 1 yıl içinde...Neler yapmadım kendime terapi için günlük tuttum, psikologa gittim psikolog ta berbat çıktı...Ağladım sızladım tek başıma atlatmaya başladığımı düşünürken tamam artık dönmez derken annesiyle evime geldi barışmak için...Barıştık, sabaha dek konuştuk, hatalarımızı ortaya koyduk temiz sayfa açıp hatalar tekrarlanmayacak dedik...Söz ver dedim küsmeyeceksin ayrıl ama küsme, küsmeye belirsiz bi sürece girmeye dayanamıyorum dedim...Derdin varsa konuş halledelim ya da bitirdim de ama küsme haftalarca dedim söz dedi

Sonraki süreçte ise noldu ; o ayrılığa sebep olan patlamam hep başıma kakıldı, başka kimse seni affetmezdi, o sözlerini bile affettim dedi (söylediğim sözlerde küfür falan var sanma sadece yıllarca yasadıklarımı sayıp döküp sen şöylesin vs )
Sürekli o olay her tartısmada başıma kakıldı, barışmasını lütuf olarak gösterdi ama ben sen de şunu yaptın desem sen sidik yarışındasın, sen geçmişte yaşıyorsun dedi...Gittikte saygısız aşırı saygısız olmaya başladı...O 1 yıl önceki patlamamı affedemiyorsan neden barıştın bunun kiniyle yaşanmaz dedim ama faydası olmadı

O bugune dek kendini hiç acınacak durumda göstermedi...Barışmak isterse sadece hiçbişi yok gibi arar nasılsın sen nabız yoklar...güzel cvp verirsem aynı gün tekrar arar oyle oyle barışmaya çalışır hiçbi konu konuşmadan

Hımm kendince taktiği bu demek ki. Şimdiye kadar hep sonuç almış, şimdiden sonra ayni sonucu alamazsa pisleşebilir dikkat edin.

Aynen dediğiniz gibi, manipule etmesine izin vermezseniz cürmu kadar yer yakar.
Amaaan 3 günlük dünyada elin narsistiyle uğrasmayın valla.

Resmen 5 yılım gitti..başlarda bu kadar kötü değildi gittikçe aşırı saygısız oldu...ağzına geleni söylemeye aşırı derecede kırıcı laflar hakaretler etmeye başladı...sanki düşmanıydım ki düşmanına bile o lafları soylemezsin...gittikçe neden kötü oldu üstelij 1 yıl ayrılıktan sonra yani

Bilemeyiz ki neden. Büyük ihtimalle kendi bile tam bilmiyordur. Boyle seylerin nedenleri çok derinlere dayanıyor. Nedenini bulmak için önce kişinin faekında olup çözmeye niyet etmesi ve bu yönde terapilerle çalışması lazım.
Siz onun için bir sey yapamazsınız ve emin olun konunun sizinle hiç ilgisi yok.

Evet ben biraz geç anladım benle ilgisi olmadığını...
Daha önceleri ilk yıllarda bu adamı ben delirttim galiba diye düşünüp hep pişman oluyor, kendi kendime bidaha tartışmayacağım diye söz veriyordum...Ama oyle seyler oluyordu ki sineye çekmek mümkün değildi...Ben ona aşıktım çok seviyordum başta şu anda ise bana düşman ve kötülük yalan makinesi birini görüyorum ve bu canımı çok yakıyor

Kendinizi iyileştirmeye odaklanın. Alabilirseniz terapi alın. Bu da böyle bir şeymiş geldi geçti hayatınızdan. Yillar geçip de uzaktan baktığınızda neler ögrendiğinizi göreceksiniz. Öğrendiklerim yanima kar diye düşünün. Geleceğe odaklanın. Kendinizi sevin. Geçmis bitmiş olsun

Çok sağolun

o narsistse sen de mazosistsin. nasil kendine bunu yaparsin? evli degilsin seni baglayan bisey yok. ardina bile bakma. 44 yasinda adam ergen gibi kusuyor. ne bu caresizligin?

44 yaşında küsmek mi?
40'lı yaşlarda böyle ise ilerleyen zamanlarda kafayı yememek icin ne yapabilirim? diye sormaya başlarsın.
Nasıl baş edildiğini ne yapacaksin be bacım?
Hazır kurtulmuşsun bak keyfine.
Hem küsen hem narsist hala annesinin biricik aşkı olan adamdan ışık hızıyla soğurdum ne özlemesi?
Madem sormuşsun cevap vereyim narsist kurbanı oldum ayrıldım ve çok da güzel şekilde atlattım tatile çıktım gezdim tozdum baş etmek de ne ola?!
Sefam olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…