Narsist kurbanı olup ayrılmayı ve atlatmayı başaran var mı?

Ben de aynı şekilde ayrılacağımı ama zamanımı beklediğimi söyledim. Sizi çok iyi anlıyorum her konuda illa aman ortalığı karıştırayım aman tartışma çıkarayım da konu gümbürtüye gitsin diye düşünüyorsunuz sanırım. Komik olan birşey yok aslında beğenmemenize saygı duyup yorumumu neden begenmediginizi nerede yanlış yazdığımı öğrenmek istedim sadece.Yanlış yapmışım hiç umursamam gerekirmiş. Size de iyi bayramlar
Bende neden beğenmediğimi açıklayayım da sonra beni de etiketlemeyin. C ChillOutt her konusa ılıman olan , burada ki belki de en olgun insanlardan bir tanesidir.
Bu da yeni moda sanırım beğenmediğim butonundan sonra neden beğenmedin diye sormak.
Her neyse konu sahibine ayıp oluyor böyle gereksiz sorular.
Konu sahibi sizi çok iyi anladım ben narsist insanların en başarılı oldukları konu psikoloji yönetimi. Sizi kendine öyle bir bağlar ki o yokken hiç miş gibi hissettirir.
gelmiş 44 yaşına bu saaten sonra değişme imkanı da yok. Umarım aklı selim davranıp ona gerekli dersi verirsiniz...

Benim eşimde maalesef narsist ve büyün özellikleri harfiyen uyuyor.

İlk tanıltığımızda dikkat çekici, özgüvenli, güler yüzlü ve karizmatikti. Birde Aslan burcu ve Yüksel’ini de Aslan olunca benim durum Daha da fenalaştı . Beni benden çok düşünürdü, evlendik ve birde çocuk olunca iyice gerçek yüzünü gösterdi. Ya da ben aydınlanma yaşadım. Belki de hep aynıydı ama hep karşıdaki insani suçlu olduğuna inandırdığı için anlamıyorsun bir yerde.

Ama ben artık katlanamıyorum. Koşulların olgunlaşmasını bekledim. Yazın tatile Türkiye ye gidiyorum kızımla ve birdaha dönmeyeceğim.
Yapacakları korkutuyor ama bu kızım daha çok anlamıyorlarken son şansım.

Ve vicdan yapıyorum onun için hala ve konuştuğum psikolog zaten Narsistler vicdanlı insanları kurban Seçip zaten onunla beslenirlermiş. Gücünü göstereceği tipleriz bir yerde.

Benim yaşım ondan 10 yaş kadar küçük
Hep beni küçümser ergen çocuk vs der ama kendisi tam çocuktur.

Eğitimim , işim vs ondan daha iyi , başarımı bile kıskanır kavga çıkarır.

Hep o haklı , hep dediği olacak.

Lohusalukta hayatı burnumdan getirdi. Benden daha lohusaydı.

Hasta olsam o da hemen hasta olur .

Hergün bir hastalıktan şikayet eder.

Diyet yapsam hemen başlar, birşey alsam koşar o da alır.

Ama en kötüsü hep kavga çıkarır ve çocuk falan umrunda olmaz. 2 yaşında ki çocuğa ders vermeye çalışır!

Çocuk etkilenir mi etkilenmez mi umursamaz.

Ya dolapta çocuğun organik özel gıdalarını bile yer bitir, son kutu olsa bile umrunda olmaz. Nasıl bencil birisi anlatamam. Ben kızım bir lokma fazla yesin diye aç kalırım gerekirse.

Ama sözde kızını çok sever ve düşünür!

arkadaşım yazdıklarını okudum ama yorumları okuyamadım, gaslighting diye birşey var, ben artık tüm erkeklerin kendilerinden üstun olan kadınlara bunu yaptığını düşünüyorum, onunla uzun süre birlikte olsan muhtemelen kendini beceriksiz aptal ise yaramaz hissedeceksin,çünkü o senin zekânı güzelliğini kıskanıyor, kompleks yaşıuor ve sei ezmeye çalışıyor, düzelir mi evet yoğun uğraşlarla düzeliyorlar ama yillrn geri gelmez uğraşma sakin

arkadaşım yazdıklarını okudum ama yorumları okuyamadım, gaslighting diye birşey var, ben artık tüm erkeklerin kendilerinden üstun olan kadınlara bunu yaptığını düşünüyorum, onunla uzun süre birlikte olsan muhtemelen kendini beceriksiz aptal ise yaramaz hissedeceksin,çünkü o senin zekânı güzelliğini kıskanıyor, kompleks yaşıuor ve sei ezmeye çalışıyor, düzelir mi evet yoğun uğraşlarla düzeliyorlar ama yillrn geri gelmez uğraşma sakin
Ben düzelebileceklerini hic sanmiyorum. Bir yerlerde okuduguma göre terapi, ilac tedavisi bunlarda işe yaramiyor. Tedaviyle bir insan olmalari imkansiz. Cogu forumda bunlardan "devil" yani şeytan diye bahsediliyor. Cünkü bu yaratiklarda vicdan, merhamet, empati yapabilme gibi insana mahsus seyler, bebeklikten itibaren yok. Duygulari inanilmaz yuzeysel ve ilkel seviyede. Kendi cocuklarini bile derin bir sekilde sevemezler. Hic dikkat ettiniz mi, gözleri bile donuk donuk bakar. Duygulari tanimazlar, bilmezler. Sadece taklit etmeye calisirlar. Bunlar ölümcül varliklardir. Karınlarini doyurmalari kurbanlarini yiyip tüketmekle olabilir ancak. Ruhen ve bedenen bizim gibi insanlari tüketmeleri gerekir ki tatmin olsunlar. Bir narsist bir vampirdir. Bir vampiri tedavi ederek, terapi aldirarak, ilaclar vererek, gercek bir insana dönüsturmenin yolu yoktur.

Ben düzelebileceklerini hic sanmiyorum. Bir yerlerde okuduguma göre terapi, ilac tedavisi bunlarda işe yaramiyor. Tedaviyle bir insan olmalari imkansiz. Cogu forumda bunlardan "devil" yani şeytan diye bahsediliyor. Cünkü bu yaratiklarda vicdan, merhamet, empati yapabilme gibi insana mahsus seyler, bebeklikten itibaren yok. Duygulari inanilmaz yuzeysel ve ilkel seviyede. Kendi cocuklarini bile derin bir sekilde sevemezler. Hic dikkat ettiniz mi, gözleri bile donuk donuk bakar. Duygulari tanimazlar, bilmezler. Sadece taklit etmeye calisirlar. Bunlar ölümcül varliklardir. Karınlarini doyurmalari kurbanlarini yiyip tüketmekle olabilir ancak. Ruhen ve bedenen bizim gibi insanlari tüketmeleri gerekir ki tatmin olsunlar. Bir narsist bir vampirdir. Bir vampiri tedavi ederek, terapi aldirarak, ilaclar vererek, gercek bir insana dönüsturmenin yolu yoktur.
o zaman herkese narsist dememek lazm, bazıları bazı özellikler acısından benziyor diyelim

Uzaydan gelmiş bi yaratık sanki :)
Gözleri donuk doğru ama narsist mi emin değilim...narsistler hiç ilgilenmezmiş başkasının derdiyle ama o sorar...ama ben onun laf olsun diye sordugunu düşünüyorum çünkü çözüm üretmeye pek çalışmaz derdime...diyelim ki hastayım ilaç alıorum...sürekli ilacını alıo musun dan başka laf yok yani her gun aynı soru plak gibi...ama o hasta olsa brn arastırırım ederim üzerine konusurum vs...anlatabildim mi bilmem...ama zaman ilerleyip yıllar geçtikçe sürekli kin doldu her şeyime her sözüme kinliydi

Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık harika bir mesaj olmuş🥰 konu oldukça dikkatimi çekti.Başka bildiğiniz özellikleri var mıdır? Nasıl bi yaklaşım sergilemeliyiz? Bir de insan neden ve nasıl böyle narsist oluyor genetik mi hastalık mı ?

Merhaba arkadaşım, güzel tespitlerde bulunmuşsun gerçekten...Ben ondan meslek olarak üstünüm ama bunu bi üstünlük olarak görmedim ve mütevazi bir insanımdır..Uzun süre birlikte olsan demişsin ama zaten yazdığım gibi 5 senedir falan ve evet benim yaptığım işleri çok eleştirir...Örnek vereyim örneğin bahçede semaveri yıkadım, kaldırırken de içine dış borusunu da koydum su konan yere yani, baktı bu buraya mı konur dedi..Yani benim yaptığım işler eksik ve yanlıştır ona göre hep sanki ne olacak yıkamışım zaten ...Bir de mesela evde balık yapılacaktı, ben yıkamak için balıkları torbadan çıkardım koydum, bana dediği onları fırına atmadan önce yıkayacaksın biliosun inşallah....Sanki ben bi b.k bilmeyen beceriksizin tekiyim...Sürekli o öyle yapılmaz bu böyle yapılmaz modunda...Yemek yaparken bile en ufak bir işte bile tepeme dikilip onu şöyle yap ...

Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık harika bir mesaj olmuş🥰 konu oldukça dikkatimi çekti.Başka bildiğiniz özellikleri var mıdır? Nasıl bi yaklaşım sergilemeliyiz? Bir de insan neden ve nasıl böyle narsist oluyor genetik mi hastalık mı ?

Sadece okumayın ama kendi yaşadıklarınızı da anlatın faydalanalım

Ben yasinizinizin ufak olmadigini tahmin ediyorum. Karsinizdaki adam da 44 yasinda. 5 yila yakindir da birlikteymissiniz. Elbette guzel zamanlariniz da olmustur ama son yillar cekilmez oldu da demissiniz. Ayrildim ama yine ozliycem biliyorum, nasil kurtulabilirim diye soruyosunuz. Ben sise sunu soylemek istiyorum. Nereden donerseniz kardir. Ayrica 44 yasina gelip de 5 senedir sizinle olan bu adamin evlilik gibi bir niyeti bile olmamis demek ki. Resmen yillarinizi calmis.

Mune Mune bu şekilde uzun uzun psikiyatrik bir rahatsızlığı yermelerini lütfen izlemeyin .
Iliskide oldukları insanlara kendi kendine tani koyup burada uzun uzun yazıyorlar . Uzun uzun gömüyorlar daha doğrusu .
Gerçekten bu tanıyı alan insanların bu başlığı okuyup kendilerini incitmelerini istemiyorum .
Narsizim bir kişilik bozukluğudur. Tanısını ancak bir psikiyatrist yapar .
Lütfen bu başlığı inceleyin .

Mune Mune bu şekilde uzun uzun psikiyatrik bir rahatsızlığı yermelerini lütfen izlemeyin .
Iliskide oldukları insanlara kendi kendine tani koyup burada uzun uzun yazıyorlar . Uzun uzun gömüyorlar daha doğrusu .
Gerçekten bu tanıyı alan insanların bu başlığı okuyup kendilerini incitmelerini istemiyorum .
Narsizim bir kişilik bozukluğudur. Tanısını ancak bir psikiyatrist yapar .
Lütfen bu başlığı inceleyin .
@hayalci1234 narsist olduğundan emin olmadığını belirterek sorunlu iliskisini paylasmis, diğer arkadaşlar da kendi deneyimlerini paylasarak yardimci olmaya calisiyor. Bu konuda farkındalık yaratmak çok önemli. İlişki sırasında birçok kadın ne yaşadığını anlamlandiramiyor. Herkesin psikolojik destek, terapi alma gibi bir durumu da olamayabiliyor. Kimsenin psikolojik teşhis koymaya çalıştığı yokki.. Ayrıca kişilik bozukluğu olarak narsizm tanısı konanlarin bu başlıği okumaları, kendilerini incitmekten ziyade, olmayan duygularını zorlayabilmeleri ve cevresindekilere verdikleri zararı bir nebze de olsa farketmeleri açısından yararlı olabilir.

@hayalci1234 narsist olduğundan emin olmadığını belirterek sorunlu iliskisini paylasmis, diğer arkadaşlar da kendi deneyimlerini paylasarak yardimci olmaya calisiyor. Bu konuda farkındalık yaratmak çok önemli. İlişki sırasında birçok kadın ne yaşadığını anlamlandiramiyor. Herkesin psikolojik destek, terapi alma gibi bir durumu da olamayabiliyor. Kimsenin psikolojik teşhis koymaya çalıştığı yokki.. Ayrıca kişilik bozukluğu olarak narsizm tanısı konanlarin bu başlıği okumaları, kendilerini incitmekten ziyade, olmayan duygularını zorlayabilmeleri ve cevresindekilere verdikleri zararı bir nebze de olsa farketmeleri açısından yararlı olabilir.
Dalga geçiyor olmalısınız. Terapi durumu yok kadın forumlarına yazalım öyle mi bu bakış açısına hic bir şey diyemiyorum.
Son sayfalara bakıp bunları diyorsanız da hic bir şey diyemiyorum .
Lütfen beni alıntılamayın .

X