- 30 Ocak 2019
- 79
- 100
-
- Konu Sahibi Gizemavcisi
Cevap için teşekkürler. Eşimi ikna etmeye çalışacağım fakat ikna olması için bende bir ilerleme görmesi gerekiyor sanırım. Benden istediği şeyler konusunda bi ilerleme görürse belki gelir. Konuda bunları anlatmayı dusunemedim. Ben neden savaşmak istiyorum çünkü benim de eksiklerim var. Belki sorunumuzu asabiliriz ben eksiklerimi telafi edebilirsem. Kimse mükemmel değil. Benim de hatalarım eksiklerim var ama eşimin üslubu çok kötü ve bazen haksizca. Ben diyorum ki bunlara rağmen benden istediklerini yerine getirebilirsem sorun çözülür mu? O yüzden ben eksiklerimi telafi edene kadar onun bu huylarina karşı ne gibi önlem alabilirim? Daha az etkilenmek adına. Bu konuda yardıma ihtiyacım var ya da desteğe bilemiyorum. Çok üzgünüm sadece bildiğim bu.Tamam güzel, kalıp savaşmak istiyorsun..
Ama bu tek başına üstesinden gelebileceğin birşey değil ki.
İlk adımın doktora yalnız değil eşinle birlikte gitmek olsun.
Hem psikolojik, hem de fiziksel şiddet var çünkü..
Umarım başarabilirsin, ama dediğim gibi eşinin de seninle beraber istemesi ve çabalaması lazım.
N nilayblt ye özelden yazın. Ve onun konularına bir göz atın.Cevap için teşekkürler. Eşimi ikna etmeye çalışacağım fakat ikna olması için bende bir ilerleme görmesi gerekiyor sanırım. Benden istediği şeyler konusunda bi ilerleme görürse belki gelir. Konuda bunları anlatmayı dusunemedim. Ben neden savaşmak istiyorum çünkü benim de eksiklerim var. Belki sorunumuzu asabiliriz ben eksiklerimi telafi edebilirsem. Kimse mükemmel değil. Benim de hatalarım eksiklerim var ama eşimin üslubu çok kötü ve bazen haksizca. Ben diyorum ki bunlara rağmen benden istediklerini yerine getirebilirsem sorun çözülür mu? O yüzden ben eksiklerimi telafi edene kadar onun bu huylarina karşı ne gibi önlem alabilirim? Daha az etkilenmek adına. Bu konuda yardıma ihtiyacım var ya da desteğe bilemiyorum. Çok üzgünüm sadece bildiğim bu.
En azından eleştirilerine aldirmamayi sakin kalmayı ve eşimin bu tavirlarına rağmen ona anlayışlı ve güleryüzlü olmayı nasıl basarabilirim bunu bana anlatmaniz. Çünkü bana dediği şu; ben senden hicbisey beklemiyorum sadece güleryüz bekliyorum
Evlenmeden tam taniyamiyorsunuZ. Bazı şeyler düşündürüyordu ama iyiye yordum. Mesafeliydi mesela. Herşeyi ona danismami isterdi ama çoğu konuda gerçekten de bilgiliydi. Ama bunlar beni ezmesi için geçerli bir neden olamaz. Herkes kendi kararlarını almak ister. En fazla fikir alırsınız.Acaba evlenmeden önce belirtileri yok muydu, bizim gibi daha evlenmemiş kadınlara keşke şunu gördüm de farkına varmam gerekirdi dediğiniz şeyler var mı?
Bir ikincisi de siz de ona karşı narsist olun. Siz de onu begenmeyin. Aynı şekilde davranmayı deneyin.
Onu elestiremem çünkü eleştiriye karşı çok hassas. Başka zaman acısını çıkarır. Aslında bazen üzülüyorum ona. Bu hale nasıl geldi acaba diyorum.Acaba evlenmeden önce belirtileri yok muydu, bizim gibi daha evlenmemiş kadınlara keşke şunu gördüm de farkına varmam gerekirdi dediğiniz şeyler var mı?
Bir ikincisi de siz de ona karşı narsist olun. Siz de onu begenmeyin. Aynı şekilde davranmayı deneyin.
Evet yapamıyorum zaten yapmaya zorladigimda kendimi çok aptal hissediyorum kendimi kandırmış kendime ihanet etmiş gibi. Ama ne bileyim bu kısır döngüyü belki böyle kırarım diyorum belki ben yaparsam o da değişir diyorum.yapamazsınız. çünkü insansınız. size kötü davranan birine canınızı yakan içinizi kavuran birine güler yüz gösteremezsiniz. robot değilsiniz. eğer yaparsanız zaten kocanızın istediğini yapmış olduğunuz için bu sefer başka bir şeyinize takacak ve onu değiştirmeye çalışacak.
o sizi bırakana kadar kurtulamayacaksınız gibi görünüyor. narsistler asalaktır. şu an iyi yönünüz ne kaldıysa onu sizde yok edene kadar sizi sömürecek daha sonra yeni bir enerji kaynağı bulup sizi bırakacak.
yıllar sonra eşim aldattı terketti diye konu açabilirsiniz bunlar olursa şaşırmayın. madem ayrılmamaya ısrarcısınız olacakları bilin bari.
Evet yapamıyorum zaten yapmaya zorladigimda kendimi çok aptal hissediyorum kendimi kandırmış kendime ihanet etmiş gibi. Ama ne bileyim bu kısır döngüyü belki böyle kırarım diyorum belki ben yaparsam o da değişir diyorum.
Ben bu durumu kabullensem burda konu açmam. Lütfen biraz sagduyulu olun. Ben düzeltme imkanım var mi onu araştırıyorum. Duzelmezse de illa ben bu adamla olecegim demiyorum. Ayrıca ben dr a gittim diye her dediğine eyvallah demiycem herhalde. Nice nice yanlış teshisler yanlış tedaviler okuyoruz görüyoruz. Tek bir dr un lafiyla hayati kararlar almak mantıklı mi? Mesela dr sordum emziriyorum ilaç almak istemiyorum sadece terapi için geldim dedim bana dedi bu güvenli bi ilaç hamilelere bile veriyoruz. Eve geldim prospektusu okudum zorunlu olmadıkça kullanmayın diyor emzirirken. Ben kendimde dayanma gücü buluyorum şimdilik. Emzirme bitene kadar da ilaç almadan idare edebilirim. Çünkü herşeyin farkındayım kendimi telkin ediyorum. Etkilenmemeye çalışıyorum. Bazen olmuyor ama ben bu şekilde daha az zarar gördüğümuze inanıyorum. Ilaç alsam bir de bunun vicdan azabini yaşayacağım. Neden bu kadar yargılayici konuşuyorsunuz? Görüyorsunuz ki zaten zor bir durumdayım. Siz bana bu şekilde konuşunca daha mi iyi olacağım sanıyorsunuz?boşandığınız zaman çocuğu babasız büyütmüş olmuyorsunuz, çocuk babasıyla gayet de iyi kaliteli vakit geçiriyor.çocuğun esas evde böyle bir ortamda büyümesi onun için çok yıpratıcı ve psikolojisini bozacak bir şey.ayrıca kim kimden çocuğunu alıyormuş?ortada yüz kızartıcı gibi ekstrem bir şey olmadıkça velayet anneye verilir, hele ki emziriyorum diyorsunuz babanın alma şansı yok.kendinize bu adamı layık görüyorsanız dayağımı ve psikolojik şiddetimi yer otururum diyorsanız dert edinmeyi bırakın.he kendinizi düşünmüyorsanız belki çocuğunuzu düşünürsünüz ve sağlıklı bir ortama geçersiniz.peki bu adam hep böyleyse çocuk neden? ilaç konusunda da doktor ilaçlık bir durum gördüyse kendi kafanıza kendinize tedavi uygulamayın, dediğini yapmayacaksınız doktora gitmeyin.emzirme döneminde olduğunuzu ve ona göre tedavi istediğinizi söylediniz mi?
Sağolun. Bu konuda kesinlikle haklısınız bir şekilde sizi kusurlu çıkarma ya calisiyorbenim narsist karşı cins bi arkadaşım var. bana hakaret edip (sadece bana değil herkese) ama sen de o hakarete çok takıntılısın, bi sıkıntın mı var o konuda? diyordu. yani bu adamları ne yapsan düzeltemezsin. zor. Allah kolaylık versin demeye geldim
Şu anda gelmez terapiye bu kesin. Ama ben narsist olduğuna emin değilim. Bana göre kompleksleri mevcut sadeceSizin adınıza ne yapilabilir bilmiyorum çok üzüldum hepmi böyleydi peki bi haberde görmüştüm aşağılık kompleksi bı nebze olsun terapilerle düzeliyor ama narsist kişilik bozukluğunda yol alınamıyor diye sizle terapiye gitmez mi esiniz sizin duygularınızı anlamasi acidindan
Paylaştığınız için teşekkürler. Ben emin olsam belki adım atacağım ama emin değilim şu an. Çünkü sağlıklı düşünemiyorum. Biraz toparlanirsam inşallah doğru kararlar alabilecegim
9 sene narsist bi adamı çekmiş biri olarak depresyonlardan döndüm. bana verdiği zararı gerçekten ancak yeni anlayabiliyorum. herkesin parmakla gösterdiği mutlu neşeli başarılı güzel bir kadınken herşeyimi kaybettim. resmen adam gittikten sonra enkaza dönmüştüm ki konularımda gören de görmüştür.
resmen küllerimden doğdum, kariyerimi yoluna sokmaya çalışıyorum işsizim çünkü kendime güvenimi sıfırladı. kilo vermeye çalışıyorum çünkü sıfır bedenken ye ye can boğazdan gelir diye diye zorla tatlılar patatesler (çok severim bilir) ile sabote etti. ailemle aram berbat oldu ki yorumlarının tetiklemesi ile uzaklaşmamıza etkiliydi hala tam düzeltemedim ama eskisi kadar kavga etmiyoruz. arkadaşlarımı yok etti doğum günlerimde bile hiçbir arkadaşımı çağırmadan plan yapardı yabani olduğu için resmen zaten insanlar kaçtı etrafımdan.
ve işin kötüsü ne biliyor musunuz ben çok burnu dik beni kimse yönlendiremez bana kimse laf edemez diyen biriyim. buna rağmen bunları nasıl yaşadım inanın şimdi bakınca aklım almıyor. çünkü bu insanlar böyle sizi kendi çıkarları için kullanıyorlar yönetiyorlar beyninize giriyorlar. asla ama asla sizin iyi olmanızı istemiyorlar çünkü sizlw yarışıyorlar ama bu sefer yarattıkları enkaza bakıp beğenmiyorlar dışarıdakiler cazip geliyor.
yani daha yazsam kitap olur. lütfen kendi ruh sağlığınız için boşanın. ben rica ediyorum. lütfen.
ve narsistik kişilik bozukluğu en kötü kişilik bozukluğu çünkü asla kendilerinde hata bulup da doktora gitmiyorlar. ben senelerce ilişkimizdeki sıkıntılar için birlikte doktora gidelim dedim bugün yarın diye diye atlattı adamdan ayrılınca kendi başıma gidebildim. yani o adam düzelmez unutun bunu.
Cevap için teşekkürler. Işte ben şu an durumdan emin değilim. Aslında dr gitme nedenim de bu. Sorun bende mi onda mi ikimiz de mi? Yoksa yaşam şartlarından dolayı mi yıprandık? Benim sorumluluğum ne bunları öğrenmek. Narsist olduğuna emin olsam ona göre farklı kararlar alacağım.Narsist biriyle evli kalan biri kurban rolundedir genelde. Anladigim kadariyla sindirilmissiniz. Narsistlerin yaptigi da budur. Sindirilen surekli manupule edilen narsistle evli kadinlar da nedense kurban rolunden pek cikmak istemez, akil tutulmasi yasar. Ne narsistle yasayabilir, ne de ondan ayrilabilir. Taaa ki narsist onu terk edene kadar...
Cocugum icin bosanamam demissiniz. Burada yanlis bir anlasilma var. Bosanan siz ikiniz olacaksiniz cocuk degil. Yani adamin babalik vazifesi bitmeyecek. Cocuk babasiyla gorusecek. Bu adamla oldugunuz surece psikolojinizin duzelmesi, saglikli dusunmeniz mumkun degil. Anne mutlu ise cocuk da mutludur. Cocuk babasiz kalmasin derken aslinda hem kendinize hem cocugunuza zulum ettiginizin farkinda degilsiniz. Bu arada ben de bosandim. Oglum benden daha cabuk toparladi. Evet ben de boylr biriyle evli idim. Bu arada merak etmeyin cocugu her halukarda hakim size verir, o is o kadsr kolay degil. Narsist de anca sizi korkutur, aslinda onlar disariya korkaktir yani cocugu kacirma size gostermeme gibi seyleri goze alamaz. O isler de o kadsr kolay degil. Polisi hakimi var...
Narsisizm bir kisilik bozuklugudur ve tedavisi de pek mumkun degil ancak kendi duzelmek isterse ki esiniz zaten tedaviyi kabul etmeyen biriymis. Siz bari kendinizi ve cocugunuzu kurtarin
Bu arada narsistler asla sevmez. Sevme duygulari yok sadece kendilerini severler. Bir gun beni sever duzelir diye bekliyorsaniz yaniliyorsunuz. Bosanin demeyin demissinuz ama baska careniz yok cunku bozuk bir psikolojiyle me kadar cocugunuza verimli olursunuz ki...
Teşekkür ederim. Sitelere bakacağım. O konuyu da okumuştum.http://www.narsistleyuzlesme.com https://www.narsistlemucadele.com/?m=1 bu siteleri inceleyin. Geçenlerde nilayblt isimli Üye "eşimin öfkesi ve benim sindirilmisligim" başlığında bir konu açmıştı. orda bu konu ile ilgili yorumlar var okuyun. Allah yardımcınız olsun..
Bu harikaydi bu gerçekten ise yarar bence. Açıkçası ben de bazen buna benzer şekilde kendimi telkin ediyorum. Bebeğim de var ya diyorum ki bak o da bir zamanlar çok tatlı bir bebekti, melekti kimbilir ne eksiklikler yaşadı da böyle olduDaha az üzülmek istiyorsan hayalinde esinin totosunda hala bebek bezi oldugunu düsün..tam narsistlere uygun bir canlandirma
Saka bir yana ..ben olsam cekmezdim.