Narsist kocayla nasıl baş edebilirim lütfen yardım edin

Cevap için teşekkürler. Eşimi ikna etmeye çalışacağım fakat ikna olması için bende bir ilerleme görmesi gerekiyor sanırım. Benden istediği şeyler konusunda bi ilerleme görürse belki gelir. Konuda bunları anlatmayı dusunemedim. Ben neden savaşmak istiyorum çünkü benim de eksiklerim var. Belki sorunumuzu asabiliriz ben eksiklerimi telafi edebilirsem. Kimse mükemmel değil. Benim de hatalarım eksiklerim var ama eşimin üslubu çok kötü ve bazen haksizca. Ben diyorum ki bunlara rağmen benden istediklerini yerine getirebilirsem sorun çözülür mu? O yüzden ben eksiklerimi telafi edene kadar onun bu huylarina karşı ne gibi önlem alabilirim? Daha az etkilenmek adına. Bu konuda yardıma ihtiyacım var ya da desteğe bilemiyorum. Çok üzgünüm sadece bildiğim bu.

N nilayblt ye özelden yazın. Ve onun konularına bir göz atın.
O üye sizinle aynı dertten muzdarip.

Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diyorsanız onunla mutlaka yazışın derim.

Allah abinize ve size acil şifalar versin.

yapamazsınız. çünkü insansınız. size kötü davranan birine canınızı yakan içinizi kavuran birine güler yüz gösteremezsiniz. robot değilsiniz. eğer yaparsanız zaten kocanızın istediğini yapmış olduğunuz için bu sefer başka bir şeyinize takacak ve onu değiştirmeye çalışacak.

o sizi bırakana kadar kurtulamayacaksınız gibi görünüyor. narsistler asalaktır. şu an iyi yönünüz ne kaldıysa onu sizde yok edene kadar sizi sömürecek daha sonra yeni bir enerji kaynağı bulup sizi bırakacak.

yıllar sonra eşim aldattı terketti diye konu açabilirsiniz bunlar olursa şaşırmayın. madem ayrılmamaya ısrarcısınız olacakları bilin bari.

Evlenmeden tam taniyamiyorsunuZ. Bazı şeyler düşündürüyordu ama iyiye yordum. Mesafeliydi mesela. Herşeyi ona danismami isterdi ama çoğu konuda gerçekten de bilgiliydi. Ama bunlar beni ezmesi için geçerli bir neden olamaz. Herkes kendi kararlarını almak ister. En fazla fikir alırsınız.

Onu elestiremem çünkü eleştiriye karşı çok hassas. Başka zaman acısını çıkarır. Aslında bazen üzülüyorum ona. Bu hale nasıl geldi acaba diyorum.

Evet yapamıyorum zaten yapmaya zorladigimda kendimi çok aptal hissediyorum kendimi kandırmış kendime ihanet etmiş gibi. Ama ne bileyim bu kısır döngüyü belki böyle kırarım diyorum belki ben yaparsam o da değişir diyorum.

Esiniz kusurlu olduğunu düşünmediği icin aile terapisine felan ikna olmaz. Siz gidip sonradan "doktor seninde bir iki defa katilman lazim dedi iyileşmem için" diye kandirirsaniz belki. Diger taraftan adam psikolojinizi zaten bozmuş ve buna karşı koymanız o aynı evde dururken gayet zor. Siz kendiniz zayıf olduğunuzu kabul ediyorsunuz zaten ama çocuğunuz da bu ortamda büyüyecek. En büyük hasarı o asaglanmis bir annenin ve mutsuz evliliğin ortasinda büyüyerek görecek. Yani "babasız büyümesin" diye çocuğunuzu korumuş olmuyorsunuz. Size tavsiyem kendiniz için psikolijik tedaviye baslamak. Güçlendikce ancak bu adamin sizi ne kadar zehirledigini anlarsınız. Narsist insanlar dünyadan keşke silinip gitse.

eğer kafanızda belli bir süre varsa atıyorum abinizin iyileşmesi diyelim 2 sene.

bu 2 sene için kendinizi tutabilir narsistin arkasından kendinizi hazırlayabilirsiniz.

elinize bir kağıt alın hayatınızda yok ettiklerinin envanterini tutun ve onları düzeltmek için gerekenleri düşünüp not alın.

çocuğunuz olduğuna göre kendinize maddi imkanınız yoksa iş bulacak hazırlıkları yapın.

kendinize narsist dışında bir çevre oluşturun arkadaş çevresi ve aile bağlarınızı sıkı tutun.

hayata bağlı kalın. bu sırada narsisti he evet canım gülüm diye oyalayın.

siz enerji doldukça narsist size geri yapışacaktır kaçmayasınız diye. kıskançlıl krizleri kavgalar olabilir bu değişiminizden dolayı ve sizi çok yıpratabilir. hazırlıklı olun.

güçlendiğiniz anda da narsisti hayatınızdan bıçak gibi kesip çıkarın.

size verebileceğim tek tavsiye bu.

neredeyse intiharı düşünecek duruma gelmiş bi insan olarak yazıyorum bunu. arkadaşlar narsist biriyle olan kadının günlüğünü paylaşmış okudum biraz da. her mutlu günümü bile nasıl mahvedip beni ağlattığını hatırladım ve kendime acıdım!

umarım siz de kendinize acır da harekete geçersiniz.

not: bu kağıdı narsistten ölümüne saklayın benim ajandamı günlüğümü telefonumu okuduğunu yeni anlıyorum.

Ben bu durumu kabullensem burda konu açmam. Lütfen biraz sagduyulu olun. Ben düzeltme imkanım var mi onu araştırıyorum. Duzelmezse de illa ben bu adamla olecegim demiyorum. Ayrıca ben dr a gittim diye her dediğine eyvallah demiycem herhalde. Nice nice yanlış teshisler yanlış tedaviler okuyoruz görüyoruz. Tek bir dr un lafiyla hayati kararlar almak mantıklı mi? Mesela dr sordum emziriyorum ilaç almak istemiyorum sadece terapi için geldim dedim bana dedi bu güvenli bi ilaç hamilelere bile veriyoruz. Eve geldim prospektusu okudum zorunlu olmadıkça kullanmayın diyor emzirirken. Ben kendimde dayanma gücü buluyorum şimdilik. Emzirme bitene kadar da ilaç almadan idare edebilirim. Çünkü herşeyin farkındayım kendimi telkin ediyorum. Etkilenmemeye çalışıyorum. Bazen olmuyor ama ben bu şekilde daha az zarar gördüğümuze inanıyorum. Ilaç alsam bir de bunun vicdan azabini yaşayacağım. Neden bu kadar yargılayici konuşuyorsunuz? Görüyorsunuz ki zaten zor bir durumdayım. Siz bana bu şekilde konuşunca daha mi iyi olacağım sanıyorsunuz?

Madem öyle bir süre Güler yüzlü olmayı deneyin. Diğer bütün seçenekler söylenmiş zaten ama mücadele etmeye değer diyorsanız deneyin bunları. Mesela Söylediği şeylere kirilsaniz da aşırı tepki vermeyin . Yani gülün geçin. Bakalım tepkisi ne olacak. Üzüldüğünüz bir sözü ya da davranışı olduğunda içinize atmayın o anda konuşun ama kavga ederek ya da karşılığında hakaret ederek değil. Mesela neden öyle söyledin aşkolsun ya kırıldım gören duyan da beni öyle sanacak falan deyip gecistirin. Bunun gibi tepkilerle bir süre gözlemleyin belki değişir .umarım.

Sağolun. Bu konuda kesinlikle haklısınız bir şekilde sizi kusurlu çıkarma ya calisiyor

Burada esleri hakkında konu açan kisilere illaki birileri cirkin ifadelerle saldiriyor.

Konu açan kisi basta bi ofkeyle yaziyor sonra yazdikca rahatliyor bu arada da bosanmalisin ya da duzelmez yorumlari geldikce de bu kez kendini ve esini savunmaya gecmek zorunda kaliyor.

Siz şu an zaten terapi alıyorsunuz, esim bunu asla kabul etmez diyorsunuz.

Onun bu davranislarina karsi nasil tepkisiz kalirim ve guleryuzlu olurum diye soruyorsunuz.

Bu durumda yapilacak tek sey var, esinizi hasta kabul edin siz de onun 7/24 yatili hemsiresisiniz bu hayattaki amaciniz da onunla sorunsuz gecinebilmek, onu iylestirmek.

Kadin ve insan olarak beklentilerinizi sıfırlayın. O ne yaparsa ya da ne derse bunu kisisel olarak almak yerine onun tedavisinde kullanacaginiz bir veri olarak algılayın.

Sunacaginiz bu sonsuz ve sınırsız sevgi karsısında tas olsa eriyecegi icin zamanla esinizde de duzelme olabilir diye umit edin.

Ha ama soyle de bir durum olabilir ki bunu lutfen psikiyatristinize de danışın.

Bu sekilde uydu haline gelmeniz eger ki esiniz narsistse onun bu durumunu percinleyebilir. Cunku amaci zaten bu sizi ona itaat eden bir bagimli haline getirmek.

Siz bu sekilde kendi kimliginizi de koruyup ayni anda da evliligi surdurebilirseniz zaten basarmis olursunuz. Yalniz kendi kimliginizi ve ruh sagliginizi da korumaniz onemli zira kimligi erimis bir kadindan sıkılıp baska kadinlara meyletme riski de evliliginizi tehdit edebilir bunu da gözonüne almanız gerekebilir.

Allah kolaylik versin...

Şu anda gelmez terapiye bu kesin. Ama ben narsist olduğuna emin değilim. Bana göre kompleksleri mevcut sadece

Paylaştığınız için teşekkürler. Ben emin olsam belki adım atacağım ama emin değilim şu an. Çünkü sağlıklı düşünemiyorum. Biraz toparlanirsam inşallah doğru kararlar alabilecegim

Cevap için teşekkürler. Işte ben şu an durumdan emin değilim. Aslında dr gitme nedenim de bu. Sorun bende mi onda mi ikimiz de mi? Yoksa yaşam şartlarından dolayı mi yıprandık? Benim sorumluluğum ne bunları öğrenmek. Narsist olduğuna emin olsam ona göre farklı kararlar alacağım.

Esiniz kendini hatali görmüyor anladigim kadariyla ona bu konuyla ilgili kitap falan alsaniz okumaz mi yani diger arkadaşlar bi cok sey yazmis aklima bu geldi hani okusa kendinden biseyler bulup hatalarini görebilir kendini duzeltmeye çalışabilir yani bi umut aklima bu geldi

Daha az üzülmek istiyorsan hayalinde esinin totosunda hala bebek bezi oldugunu düsün..tam narsistlere uygun bir canlandirma

Saka bir yana ..ben olsam cekmezdim.
Bu harikaydi bu gerçekten ise yarar bence. Açıkçası ben de bazen buna benzer şekilde kendimi telkin ediyorum. Bebeğim de var ya diyorum ki bak o da bir zamanlar çok tatlı bir bebekti, melekti kimbilir ne eksiklikler yaşadı da böyle oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…