Narsist kocayla nasıl baş edebilirim lütfen yardım edin

Sevgili konu sahibicim; hatalarınızı/eksiklerinizi üstlenmeye razısınız. Kötü muamele (tartaklanma), sürekli eleştiri ve baskı altında olmanıza rağmen istekleri yerine getirmeyide düşünüyorsunuz. Sizce evliliğinizde ki sorun narsist tanısının konması yada konmaması mı? Adam hödük. Adam saygısız. Adam evliliği, bir insana insan olduğu için değer vermeyi, kalp kırmamayı bilmiyor. Nedenleri önemli mi tepkilerinin gerçekten? Sizde onu aşağılayın madem. Bir şeyler bu davranışı aklayabiliyorsa, “yorgunum, çocuk bakıyorum, emzirmekten bıktım, depresyondayım” diyin ve sizde adamı yerin dibine sokun. Görün bakın karşınızdaki ego nasıl ham yapacak sizi.

Boşanmam diyorsanız eşiniz psikiyatriye gidecek ve tedavi olacak. İnsan gibi yaşamayı ve yaşatmayı öğrenecek. Yoksa bu kadar eleştiri yağmurundaki babayla yetişecek çocuk; özgüvensiz, silik, ezik bir karakter olur. Çocuğumda çocuğum demeden önce mantıklı düşünün.

Ama o eskidendi. Şimdi acımasız biri. Ve gayet bilinçli bir kötü.

Telkini eşinizle alakalı değil kendinizi iyileştirmek için yapın.

Bakın size bir öneri.
Elinize iki kağıt alın. Bir kağıda eşinizin ve kendinizin iyi yönlerini yazın.
Diğer kağıda ise eşinizin ve kendinizin kötü yönlerini, hatalarını yazın.

Elbette siz de hatalar yapıyorsunuz ama hatalarınız eşinizi psikolojik olarak çökertmemiş. Demek ti tolere edilir şeyler. Ancak eşiniz zizin psikolojinizi bitirmek için çabalıyor gibi. Yani amaçlar ve şartlar farklı.
Sürekli olumlama yapmayın, objektif bakmaya çalışın.

Narsist biriyle evli olan bunlarin cevabini bulamaz. Cunku narsist hep gel gitler yasar. Bir gun iyi bir gun kotu... bu gelgitler karsisindakinin de psikolojisi bozar. Bir de narsistler cok iyi akil oyunu oynar. Olaylari cok guzel manipule eder. Dolayisiyla narsistle evli olan kisilerin cogu yasadiklarinin normal olmadiginin farkindadir ama kendilerini de suclarlar. Cunku adam iyi bir manipulator.

Evet ama eksikligi birakin baya travma yasamis olmali. Ve bunu sizin uzerinizden atmaya calisiyor olabilir eger gercek bir narsist ise. Dikkatli olmaz, ozguveninizi yuksek tutmazsaniz ve onun soyledigi kotu seyleri uzerinize alirsaniz size de travma yasatir.
Insanlarin 90% narsistik tavirlar icerisinde olabiliyor bilincsiz olduklari icin. ama narsistlerin kendisi tamamiyle bilincsiz kisisel gelisimi duraksamis insanlar. yani ugrasmasi gercekten zor.
Birde onu degistiremezsiniz denemeyin bence. En fazla karsilastiginiz sozsel psikolojik siddete karsi olan tavrinizi degistirebilirsiniz. Buna da sonsuz sevginiz merhametiniz olmali ve kendinizi bilmeniz gerekli. Kendinizi bilirseniz onun size karsi olan sözsel saldirilarina karsi gülebilirsiniz bile. Yani size dokunmaz teget gecer.
Ama fiziksel saldiri varsa durmayin derim.

Soyle de yapabilirsiniz. Biraz ayri yasayip yasadiklarinizi kafanizda oturtmak icin bir sure ayri yasamayi da teklif edebilirsiniz. Baktiniz ki ayri yasayinca daha huzurlusunuz, sonra dilekce verip bosanma davasi acabilirsiniz.

Abinize geçmiş olsun, Allah şifa versin. Narsistle ateşkes kitabı onunla nasıl basedeceginizi dair tavsiyelerde bulunan bir kitap, acil okuyun. Birde eşinizle iletişiminizde onu eleştirmekten kaçının. Rahatsız olduğunuz bir durumda "ben" dilini kullanın. "Bana, bu şekilde davrandığınildiginda kendimi degersiz hissediyorum" gibi. Esinizi suclayici konusmayin biryere varamazsiniz. Aksine tartışmalar büyük kavgalarla sonuçlanır.

Çocuğunu çok seviyor. Bilemiyorum. Benle olan durumu hariç ilgilenir bebegimizle. Evde herşeyi yapar ben bebeğe bakıyorum diye. Iyi yönleri de çok eşimin. Bilmiyorum.

Işte ben de bunun için birşeyler yapmak istiyorum. Eşimin bu davranışları çok üzücü yıpratıcı ama eşim bundan ibaret değil ki. Çok iyi yönleri de var ve daha oturmadı evliliğimiz bazı dış etkenlerden ötürü. O yüzden elimden geleni yapmak istiyorum.

Teşekkür ederim. Sitelere bakacağım. O konuyu da okumuştum.
Rica ederim. Asağılama, hakaret gibi durumlarla karşılaştığınizda; sizde bir sorun olmadigini, eşinizin karakteri nedeniyle bunlara maruz kaldiginizdan emin olun, her ne sartta olursaniz olun, asla ve asla kendinize güveninizi kaybetmeyin ve kendinizi sorgulamayin, işte bu çok önemli.

Evet çok haklısınız. Dediğiniz gibi oluyor. Ama ben eşim bana böyle davrandiginda o kadar çok icerliyorum ki konuşmak içimden gelmiyor susuyorum. Bazen bikac saat sonra mesaj yazıyorum bunu da son zamanlarda yapmaya başladım. Çünkü anlatmasina kendini haklı sanmaya devam edeceğini düşündüm ama mesajlarima hiç cevap vermedi ben de istemedim zaten hatta şöyle diyordum ona bana cevap yazma yazacaklarini kaldiramiyorum diye.

Canım biz çok badireler atlattık çok sorunlar yaşadık evliligimizde mahkeme için herşey hazırdı ucundan döndük yani

Önemli olan hatadan dönebilmek karşılıklı fedakarlık güven ve saygı

Haklısınız bazı insanlar kendini çok iyi saklıyor bir de. Siz de onun yaptığını yapın, siz de onu begenmeyin hep eleştirin. O zaman napacaginizi bakalım.

Ne kadar incindiginizi tahmin edebiliyorum. Yaşamayan 3. Kişilere anlatmak gerçekten çok zor. İçinizdeki düzelebilir, yeterince doğru davranırsam düzeltebilirim umutları hic tukenmiyor. O yüzden elinizden gelen çözüm yollarinin hepsini deneyin. Birlikte aile terapistine gitmek yada eşinizin psikoloğa gitmesine onu ikna etmek gibi. Keşke düzelse keşke bebeğiniz annesi ve babasıyla huzurlu bir evde buyuyebilse. Ancak onun degismesine dair umut çıtasını çok yüksek tutmayın. Düzelirse düzelir, düzelmezse hayal kırıklığı yasamamaniz için söylüyorum. Sonuçta bu işin asıl yükünü çekecek olan sizsiniz, tahminim esiniz cok değişmeyecek, kendinden odun vermesi gereken taraf her zaman siz olabilirsiniz. Bu nedenle elinizden gelen herseyi yapın ama beklentinizi minumum seviyede tutun. Ayrılmak istemiyorsanız eşinizin uyguladigi psikolojik siddete devam ederse; dağ gibi, kaya gibi güçlü olun.. kendiniz ve bebeğiniz icin

Şu anda gelmez terapiye bu kesin. Ama ben narsist olduğuna emin değilim. Bana göre kompleksleri mevcut sadece
Yani evet doktor tanı koyabilir zaten inşallah narsist kişilik bozukluğu yoktur size nasıl davraniyorsa öyle davranın bı sure sebebini sorunca da empati kursun biraz ne bilim belki faydası olur

Emziren ve gebelere de ilaç verilebilir.
Her prospektusta kullanmayın diye yazar zaten sorumluluk almamak için.
Etken maddesini e-lactancia.org sitesinde aratabilirsiniz.

Kibirli birine kibirli davranacaksın bence ancak o zaman anlar hatasını ama dikkat edin bu seferde kibirli olmayın sadece rol yapacaksın takdik bu olmalı ayrıca manipülede edebilirsiniz o elim agrıyor mu diyor siz kolum agrıyor diyin vs takdik uygulayın bence diğer türlü cok ezilirsiniz Allah yardımcınız olsun

Kesinlikle böyle

Ben yapamadım ama siz evli kalmak istiyorsunuz. Çevremde ve kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak size vurdumduymaz olmayı önerebilirim.
Ayrıca önemli olan sağlıklı bir evlat yetiştirmektir. Siz tedavinizi olun, elinizden geleni yapın gerisi belki zamanla değişir. Ama önce siz saglıklı düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…