Narsist kocayla nasıl baş edebilirim lütfen yardım edin

Daha az üzülmek istiyorsan hayalinde esinin totosunda hala bebek bezi oldugunu düsün..tam narsistlere uygun bir canlandirma

Saka bir yana ..ben olsam cekmezdim.

lutfen kendinizize yuklenmeyin hele ki bir egitimcisiniz evlat bahanesiyle yipranmayin allahaskina

Kişilik bozuklukları gerçekten çok zor çalışılan konular, çünkü bir şeylerin yanlış olduğuna dair içgörüleri yok, her şey normal görünüyor onlara. Narsistik kişilik bozukluğu da bunlardan biri maalesef, terapilerde kimseye zaten sizde narsistik örüntü var denmez, terapiye getirdiği konu özelinde çalışılır ve biraz törpülenmesi sağlanır. Bu nedenle sen narsistsin psikoloğa gitmen gerekiyor gibi bir şey fayda etmez, şu durumda yapılabilecek şey; belki çift terapisi almanız olabilir. Son olarak bunu da yapın içiniz rahat etsin en azından her şeyi yaptım diye. Ama eşinizden radikal değişimler beklemeniz size hayal kırıklığından başka bir şey getirmez, gerçekçi olalım.

lutfen bu arkadasin son cumlesini dikkate alin derim

super oneride bulunmus degerli kardesim. tebrikler lutfen evladinizi bahane etmeden saglikli karar almaniz icin savasin derim ama onceliginiz sagliginiza 1 milim dahi zarar vermesine izin vermeme icin cabalayin. onceliginiz sagliginiz olmali. sonra. evlalidiniz olmali. cunku siz saglikli olursaniz evladiniza iyi bir ebebeyin olursunuz. ancak lutfen once kendinize deger verin sonra evladiniz sonrasinda esinizin bu durumuna saglikli olabildikce esin saglikli degilse. siz bukadar zorlukla basedebilmek icin bunlarla cabalamak zorundasiniz sayet esiniz duzelmiyorsa bosanin bu dunyanin sonu degil!!!!!

Ben kafayı yedikten sonra ilaç içmek zorunda kaldıktan sonra mutsuz olduktan sonra çocuğuma emzirecegim süt kesildikten sonra ne yapayım bu kocayı.bırakın gitsin.çocuğunuz bu adamın yanında kalınca iyi mi olacak oda onu örnek alacak .Iyi bir baba mi olacak bu adam.

Bende hep şerrinden korka vazgeçtim çok eski yıllarda ama şimdiki aklım olsa o zaman için bosanirdim diyorum o eziyeti çekmekten se

O anın sabri mmi insana ne sebep oluyor bilmiyorum ama insan sebepsizcd kendini yapacak başka bir şeyi yokmuş gibi görüyor

Sen hala evli misin dersen eskisine oranla çok çok mutluyum düzene girmemizde evliliğimiz de çok büyük değişiklikler olmasına bağlıyorum

Yani eşim ve ben olgun değildik o zamanlar belki de olgunlaştığımiz için iyiye gitti evliliğimiz ..

Ama mutsuzken evliliği sürdürmek zor

Allah yardımcın olsun :/

Arkadaşlar şu an hizlica yazıyorum bebeğim durmuyor. İlgilenen herkese teşekkür ederim. Bebeğim uyur uyumaz fikirlerinizi okuyacağım. Sagolun

Siz de onu ezseniz. Mesela ne yapsa ne biçim yapmışsın . Bu iş böyle mi yapılır. Bir şey bildiğin Yok falan diye. Sizi iyice ezecek bu adam yıllar içinde

Böyle depresyona girip mutsuz bir anne olup çocuğuna verimsiz biri olduktan sonra,Allah aşkına çocuğum için boşanmıyorum demeyinnnnn...bahane hep bahane

Böyle depresyona girip mutsuz bir anne olup çocuğuna verimsiz biri olduktan sonra,Allah aşkına çocuğum için boşanmıyorum demeyinnnnn...bahane hep bahane

bahaneden öte stockholm sendromu gibi oluyor.

pozitif yönlerini adam o kadar parlatıp göze sokuyor ki negatifleri bastırdığını sanıyor insan. çünkü negatifler somut değil hep kadının ruhuyla ilgili oluyor. ve küçümsüyor kadın. halbuki o somut şeyleri kaybetse tekrar elde edebilir ama ruhu düzeltmek zor oluyor.

Ben boşandım. Duygusal şiddetten kurtulduktan sonra toparlanmak kolay olmuyor. Ozgüven olarak kendime gelsem de, hala iş hayatımı, arkadaş çevremi yoluna koyamadım. Yani hasar almadan bu evlilikte kalmak için çok iyi hazırlayın kendinizi yoksa enkaza dönersiniz.

Ruh hastası ve şiddet uygulayan kocaya yapışmak için çocuğu bahane eden mantıksız, bencil bir anneye diyecek sözüm yok.

Allah çocuğun yardımcısı olsun.

Ruh hastası ve şiddet uygulayan kocaya yapışmak için çocuğu bahane eden mantıksız, bencil bir anneye diyecek sözüm yok.

Allah çocuğun yardımcısı olsun.
Sizin gibi enerji emen insanlarin yazmasini engellemek adina mesajimda yorum yaparken incitici olmayın diye belirtmeme rağmen bunu yazacak kadar öfkeden ve nefretten besleniyorsaniz Allah sizin de yardımcınız olsun. Benim de size yapacak yorumum yok. Muhatap olmuyorum sizinle. Lütfen polemik yaratmayı ve o guzel yorumlarinizdan beni mahrum birakin

İncinmek mi? Enerji emen mi?
Kocanız olacak ruh hastasından bahsediyorsunuz.

Sizi ve bebeği her yönden inciten, yaşam enerjisini emen, ilaç kullanmaya mecbur edecek kadar psikolojinizi bozan, koca değil adeta işkence etmeyi seven efendi gibi davranan bir adam için çocuğunun geleceğini mahvetmeyi göze alan köle ruhlu bir kadına, hatta çocuğuna acımayan bir kadına acıyacak değilim.

Siz tedaviye devam edin. Umarım evladınız yara almadan kurtulur sizlerden.

Arkadaslar bir iki kisi haricinde herkese Hakaret içermeyen yorumlarindan ötürü teşekkür ederim.

Konuyu gece bebegimi uyuturken yazdığım ve bebeğim çok sık uyandığı için eksik kaldığım bazı noktalar oldu.

Sanırım bundan dolayi Bazı empati yoksunu cokbilmisler beni acımasızca eleştirme hakkını kendilerinde görmüşler.

Konuya gelecek olursam başlık yanlış oldu sanırım çünkü eşimin narsist olduğu kesin bir durum değil. Psikiyatrist olabilir dedi sadece. Ki ben bu konuda dr söylemeden önce de çok araştırdım. Kendim fikir yürütmeye çalıştım ama Allah'a şükür cin olmadan adam çarpma gibi huylarım yok bazı üyeler gibi. Sonuçta ben eşimi kendi gozlemlerimle ve büyük ihtimalle objektif olamadan degerlendiriyorum. Psikiyatrist de benim anlattiklarima dayanarak konuşuyor. Eşimle görüşmeden tanı koyamaz. Ben de kesin emin olmadan narsist olduğunu düşünerek radikal kararlar alamam.

Çünkü ben de şu an sağlıklı düşünemiyorum. Evliligim haricinde de sikintilarim var. Beni şu an en çok belki eşimin davranışları üzüyor ama sadece o değil. Abimin ölümcül hastalığı var bütün ailem onun bakımıyla meşgul ve herkes perişan. Ailemden şu an destek alamam hatta haberleri bile yok cektiklerimden. Haberdar etmek istemiyorum çünkü zaten herkes çok kötü durumda. O yüzden sadece eşime yuklenemem. Birçok faktör var bu duruma gelmemizde. Benim buraya yazma amacım ben eşimin duzelmeyecek bir durumu olduğuna kesin emin olana kadar elimden geleni yapmış olmak. Benim yapabikeceklerimi yaptıktan sonra hala ayniysa tabi ki farklı kararlar alabilirim ama şu an olmaz. Eşim su an tani almış değil. Şu an onu sadede aşırı eleştirel kibirli ve aşağılık kompleksleri olan biri olarak görmem daha uygun olacak. Çünkü elimdeki somut şeyler bunlar. Üstelik bunlar da benim yorumum.

Benim sizden ricam ben birseylerden emin olana ve ailemden destek alabileceğim bir zamana ulaşana kadar bu adamın tavırlarına karşı ne yapabilirim bu konuda öneride bulunmanız.

En azından eleştirilerine aldirmamayi sakin kalmayı ve eşimin bu tavirlarına rağmen ona anlayışlı ve güleryüzlü olmayı nasıl basarabilirim bunu bana anlatmaniz. Çünkü bana dediği şu; ben senden hicbisey beklemiyorum sadece güleryüz bekliyorum.

Fırsat buldukça yazıyorum iyi niyetli her yorum benim için değerli. En azından destek almış oluyorum. Bu demek değil ki eleştiri olmasın. Eleştirenlere de saygı duyarım yeter ki üslup düzgün olsun. Amaç üzüm yemek olsun bağcıyı dövmek değil.

Teşekkürler.

Psikiyatra gidip hasta olanlarin etrafindakiler hastadır aslinda da niye ilaci doktora gelene veriyorlar .
Al bunu kocana içir dese ya .Hem narsist teshisi koymus .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…