Narsist kocayla nasıl baş edebilirim lütfen yardım edin

Sevgili konu sahibicim; hatalarınızı/eksiklerinizi üstlenmeye razısınız. Kötü muamele (tartaklanma), sürekli eleştiri ve baskı altında olmanıza rağmen istekleri yerine getirmeyide düşünüyorsunuz. Sizce evliliğinizde ki sorun narsist tanısının konması yada konmaması mı? Adam hödük. Adam saygısız. Adam evliliği, bir insana insan olduğu için değer vermeyi, kalp kırmamayı bilmiyor. Nedenleri önemli mi tepkilerinin gerçekten? Sizde onu aşağılayın madem. Bir şeyler bu davranışı aklayabiliyorsa, “yorgunum, çocuk bakıyorum, emzirmekten bıktım, depresyondayım” diyin ve sizde adamı yerin dibine sokun. Görün bakın karşınızdaki ego nasıl ham yapacak sizi.

Boşanmam diyorsanız eşiniz psikiyatriye gidecek ve tedavi olacak. İnsan gibi yaşamayı ve yaşatmayı öğrenecek. Yoksa bu kadar eleştiri yağmurundaki babayla yetişecek çocuk; özgüvensiz, silik, ezik bir karakter olur. Çocuğumda çocuğum demeden önce mantıklı düşünün.

Bu harikaydi bu gerçekten ise yarar bence. Açıkçası ben de bazen buna benzer şekilde kendimi telkin ediyorum. Bebeğim de var ya diyorum ki bak o da bir zamanlar çok tatlı bir bebekti, melekti kimbilir ne eksiklikler yaşadı da böyle oldu
Ama o eskidendi. Şimdi acımasız biri. Ve gayet bilinçli bir kötü.

Telkini eşinizle alakalı değil kendinizi iyileştirmek için yapın.

Bakın size bir öneri.
Elinize iki kağıt alın. Bir kağıda eşinizin ve kendinizin iyi yönlerini yazın.
Diğer kağıda ise eşinizin ve kendinizin kötü yönlerini, hatalarını yazın.

Elbette siz de hatalar yapıyorsunuz ama hatalarınız eşinizi psikolojik olarak çökertmemiş. Demek ti tolere edilir şeyler. Ancak eşiniz zizin psikolojinizi bitirmek için çabalıyor gibi. Yani amaçlar ve şartlar farklı.
Sürekli olumlama yapmayın, objektif bakmaya çalışın.

Cevap için teşekkürler. Işte ben şu an durumdan emin değilim. Aslında dr gitme nedenim de bu. Sorun bende mi onda mi ikimiz de mi? Yoksa yaşam şartlarından dolayı mi yıprandık? Benim sorumluluğum ne bunları öğrenmek. Narsist olduğuna emin olsam ona göre farklı kararlar alacağım.
Narsist biriyle evli olan bunlarin cevabini bulamaz. Cunku narsist hep gel gitler yasar. Bir gun iyi bir gun kotu... bu gelgitler karsisindakinin de psikolojisi bozar. Bir de narsistler cok iyi akil oyunu oynar. Olaylari cok guzel manipule eder. Dolayisiyla narsistle evli olan kisilerin cogu yasadiklarinin normal olmadiginin farkindadir ama kendilerini de suclarlar. Cunku adam iyi bir manipulator.

Bu harikaydi bu gerçekten ise yarar bence. Açıkçası ben de bazen buna benzer şekilde kendimi telkin ediyorum. Bebeğim de var ya diyorum ki bak o da bir zamanlar çok tatlı bir bebekti, melekti kimbilir ne eksiklikler yaşadı da böyle oldu

Evet ama eksikligi birakin baya travma yasamis olmali. Ve bunu sizin uzerinizden atmaya calisiyor olabilir eger gercek bir narsist ise. Dikkatli olmaz, ozguveninizi yuksek tutmazsaniz ve onun soyledigi kotu seyleri uzerinize alirsaniz size de travma yasatir.
Insanlarin 90% narsistik tavirlar icerisinde olabiliyor bilincsiz olduklari icin. ama narsistlerin kendisi tamamiyle bilincsiz kisisel gelisimi duraksamis insanlar. yani ugrasmasi gercekten zor.
Birde onu degistiremezsiniz denemeyin bence. En fazla karsilastiginiz sozsel psikolojik siddete karsi olan tavrinizi degistirebilirsiniz. Buna da sonsuz sevginiz merhametiniz olmali ve kendinizi bilmeniz gerekli. Kendinizi bilirseniz onun size karsi olan sözsel saldirilarina karsi gülebilirsiniz bile. Yani size dokunmaz teget gecer.
Ama fiziksel saldiri varsa durmayin derim.

Soyle de yapabilirsiniz. Biraz ayri yasayip yasadiklarinizi kafanizda oturtmak icin bir sure ayri yasamayi da teklif edebilirsiniz. Baktiniz ki ayri yasayinca daha huzurlusunuz, sonra dilekce verip bosanma davasi acabilirsiniz.

Arkadaslar bir iki kisi haricinde herkese Hakaret içermeyen yorumlarindan ötürü teşekkür ederim.

Konuyu gece bebegimi uyuturken yazdığım ve bebeğim çok sık uyandığı için eksik kaldığım bazı noktalar oldu.

Sanırım bundan dolayi Bazı empati yoksunu cokbilmisler beni acımasızca eleştirme hakkını kendilerinde görmüşler.

Konuya gelecek olursam başlık yanlış oldu sanırım çünkü eşimin narsist olduğu kesin bir durum değil. Psikiyatrist olabilir dedi sadece. Ki ben bu konuda dr söylemeden önce de çok araştırdım. Kendim fikir yürütmeye çalıştım ama Allah'a şükür cin olmadan adam çarpma gibi huylarım yok bazı üyeler gibi. Sonuçta ben eşimi kendi gozlemlerimle ve büyük ihtimalle objektif olamadan degerlendiriyorum. Psikiyatrist de benim anlattiklarima dayanarak konuşuyor. Eşimle görüşmeden tanı koyamaz. Ben de kesin emin olmadan narsist olduğunu düşünerek radikal kararlar alamam.

Çünkü ben de şu an sağlıklı düşünemiyorum. Evliligim haricinde de sikintilarim var. Beni şu an en çok belki eşimin davranışları üzüyor ama sadece o değil. Abimin ölümcül hastalığı var bütün ailem onun bakımıyla meşgul ve herkes perişan. Ailemden şu an destek alamam hatta haberleri bile yok cektiklerimden. Haberdar etmek istemiyorum çünkü zaten herkes çok kötü durumda. O yüzden sadece eşime yuklenemem. Birçok faktör var bu duruma gelmemizde. Benim buraya yazma amacım ben eşimin duzelmeyecek bir durumu olduğuna kesin emin olana kadar elimden geleni yapmış olmak. Benim yapabikeceklerimi yaptıktan sonra hala ayniysa tabi ki farklı kararlar alabilirim ama şu an olmaz. Eşim su an tani almış değil. Şu an onu sadede aşırı eleştirel kibirli ve aşağılık kompleksleri olan biri olarak görmem daha uygun olacak. Çünkü elimdeki somut şeyler bunlar. Üstelik bunlar da benim yorumum.

Benim sizden ricam ben birseylerden emin olana ve ailemden destek alabileceğim bir zamana ulaşana kadar bu adamın tavırlarına karşı ne yapabilirim bu konuda öneride bulunmanız.

En azından eleştirilerine aldirmamayi sakin kalmayı ve eşimin bu tavirlarına rağmen ona anlayışlı ve güleryüzlü olmayı nasıl basarabilirim bunu bana anlatmaniz. Çünkü bana dediği şu; ben senden hicbisey beklemiyorum sadece güleryüz bekliyorum.

Fırsat buldukça yazıyorum iyi niyetli her yorum benim için değerli. En azından destek almış oluyorum. Bu demek değil ki eleştiri olmasın. Eleştirenlere de saygı duyarım yeter ki üslup düzgün olsun. Amaç üzüm yemek olsun bağcıyı dövmek değil.

Teşekkürler.
Abinize geçmiş olsun, Allah şifa versin. Narsistle ateşkes kitabı onunla nasıl basedeceginizi dair tavsiyelerde bulunan bir kitap, acil okuyun. Birde eşinizle iletişiminizde onu eleştirmekten kaçının. Rahatsız olduğunuz bir durumda "ben" dilini kullanın. "Bana, bu şekilde davrandığınildiginda kendimi degersiz hissediyorum" gibi. Esinizi suclayici konusmayin biryere varamazsiniz. Aksine tartışmalar büyük kavgalarla sonuçlanır.

Ben kafayı yedikten sonra ilaç içmek zorunda kaldıktan sonra mutsuz olduktan sonra çocuğuma emzirecegim süt kesildikten sonra ne yapayım bu kocayı.bırakın gitsin.çocuğunuz bu adamın yanında kalınca iyi mi olacak oda onu örnek alacak .Iyi bir baba mi olacak bu adam.
Çocuğunu çok seviyor. Bilemiyorum. Benle olan durumu hariç ilgilenir bebegimizle. Evde herşeyi yapar ben bebeğe bakıyorum diye. Iyi yönleri de çok eşimin. Bilmiyorum.

Bende hep şerrinden korka vazgeçtim çok eski yıllarda ama şimdiki aklım olsa o zaman için bosanirdim diyorum o eziyeti çekmekten se

O anın sabri mmi insana ne sebep oluyor bilmiyorum ama insan sebepsizcd kendini yapacak başka bir şeyi yokmuş gibi görüyor

Sen hala evli misin dersen eskisine oranla çok çok mutluyum düzene girmemizde evliliğimiz de çok büyük değişiklikler olmasına bağlıyorum

Yani eşim ve ben olgun değildik o zamanlar belki de olgunlaştığımiz için iyiye gitti evliliğimiz ..

Ama mutsuzken evliliği sürdürmek zor

Allah yardımcın olsun :/

Işte ben de bunun için birşeyler yapmak istiyorum. Eşimin bu davranışları çok üzücü yıpratıcı ama eşim bundan ibaret değil ki. Çok iyi yönleri de var ve daha oturmadı evliliğimiz bazı dış etkenlerden ötürü. O yüzden elimden geleni yapmak istiyorum.

Teşekkür ederim. Sitelere bakacağım. O konuyu da okumuştum.
Rica ederim. Asağılama, hakaret gibi durumlarla karşılaştığınizda; sizde bir sorun olmadigini, eşinizin karakteri nedeniyle bunlara maruz kaldiginizdan emin olun, her ne sartta olursaniz olun, asla ve asla kendinize güveninizi kaybetmeyin ve kendinizi sorgulamayin, işte bu çok önemli.

Abinize geçmiş olsun, Allah şifa versin. Narsistle ateşkes kitabı onunla nasıl basedeceginizi dair tavsiyelerde bulunan bir kitap, acil okuyun. Birde eşinizle iletişiminizde onu eleştirmekten kaçının. Rahatsız olduğunuz bir durumda "ben" dilini kullanın. "Bana, bu şekilde davrandığınildiginda kendimi degersiz hissediyorum" gibi. Esinizi suclayici konusmayin biryere varamazsiniz. Aksine tartışmalar büyük kavgalarla sonuçlanır.
Evet çok haklısınız. Dediğiniz gibi oluyor. Ama ben eşim bana böyle davrandiginda o kadar çok icerliyorum ki konuşmak içimden gelmiyor susuyorum. Bazen bikac saat sonra mesaj yazıyorum bunu da son zamanlarda yapmaya başladım. Çünkü anlatmasina kendini haklı sanmaya devam edeceğini düşündüm ama mesajlarima hiç cevap vermedi ben de istemedim zaten hatta şöyle diyordum ona bana cevap yazma yazacaklarini kaldiramiyorum diye.

Işte ben de bunun için birşeyler yapmak istiyorum. Eşimin bu davranışları çok üzücü yıpratıcı ama eşim bundan ibaret değil ki. Çok iyi yönleri de var ve daha oturmadı evliliğimiz bazı dış etkenlerden ötürü. O yüzden elimden geleni yapmak istiyorum.
Canım biz çok badireler atlattık çok sorunlar yaşadık evliligimizde mahkeme için herşey hazırdı ucundan döndük yani

Önemli olan hatadan dönebilmek karşılıklı fedakarlık güven ve saygı

Evlenmeden tam taniyamiyorsunuZ. Bazı şeyler düşündürüyordu ama iyiye yordum. Mesafeliydi mesela. Herşeyi ona danismami isterdi ama çoğu konuda gerçekten de bilgiliydi. Ama bunlar beni ezmesi için geçerli bir neden olamaz. Herkes kendi kararlarını almak ister. En fazla fikir alırsınız.

Haklısınız bazı insanlar kendini çok iyi saklıyor bir de. Siz de onun yaptığını yapın, siz de onu begenmeyin hep eleştirin. O zaman napacaginizi bakalım.

Evet çok haklısınız. Dediğiniz gibi oluyor. Ama ben eşim bana böyle davrandiginda o kadar çok icerliyorum ki konuşmak içimden gelmiyor susuyorum. Bazen bikac saat sonra mesaj yazıyorum bunu da son zamanlarda yapmaya başladım. Çünkü anlatmasina kendini haklı sanmaya devam edeceğini düşündüm ama mesajlarima hiç cevap vermedi ben de istemedim zaten hatta şöyle diyordum ona bana cevap yazma yazacaklarini kaldiramiyorum diye.
Ne kadar incindiginizi tahmin edebiliyorum. Yaşamayan 3. Kişilere anlatmak gerçekten çok zor. İçinizdeki düzelebilir, yeterince doğru davranırsam düzeltebilirim umutları hic tukenmiyor. O yüzden elinizden gelen çözüm yollarinin hepsini deneyin. Birlikte aile terapistine gitmek yada eşinizin psikoloğa gitmesine onu ikna etmek gibi. Keşke düzelse keşke bebeğiniz annesi ve babasıyla huzurlu bir evde buyuyebilse. Ancak onun degismesine dair umut çıtasını çok yüksek tutmayın. Düzelirse düzelir, düzelmezse hayal kırıklığı yasamamaniz için söylüyorum. Sonuçta bu işin asıl yükünü çekecek olan sizsiniz, tahminim esiniz cok değişmeyecek, kendinden odun vermesi gereken taraf her zaman siz olabilirsiniz. Bu nedenle elinizden gelen herseyi yapın ama beklentinizi minumum seviyede tutun. Ayrılmak istemiyorsanız eşinizin uyguladigi psikolojik siddete devam ederse; dağ gibi, kaya gibi güçlü olun.. kendiniz ve bebeğiniz icin

Şu anda gelmez terapiye bu kesin. Ama ben narsist olduğuna emin değilim. Bana göre kompleksleri mevcut sadece
Yani evet doktor tanı koyabilir zaten inşallah narsist kişilik bozukluğu yoktur size nasıl davraniyorsa öyle davranın bı sure sebebini sorunca da empati kursun biraz ne bilim belki faydası olur

Ben bu durumu kabullensem burda konu açmam. Lütfen biraz sagduyulu olun. Ben düzeltme imkanım var mi onu araştırıyorum. Duzelmezse de illa ben bu adamla olecegim demiyorum. Ayrıca ben dr a gittim diye her dediğine eyvallah demiycem herhalde. Nice nice yanlış teshisler yanlış tedaviler okuyoruz görüyoruz. Tek bir dr un lafiyla hayati kararlar almak mantıklı mi? Mesela dr sordum emziriyorum ilaç almak istemiyorum sadece terapi için geldim dedim bana dedi bu güvenli bi ilaç hamilelere bile veriyoruz. Eve geldim prospektusu okudum zorunlu olmadıkça kullanmayın diyor emzirirken. Ben kendimde dayanma gücü buluyorum şimdilik. Emzirme bitene kadar da ilaç almadan idare edebilirim. Çünkü herşeyin farkındayım kendimi telkin ediyorum. Etkilenmemeye çalışıyorum. Bazen olmuyor ama ben bu şekilde daha az zarar gördüğümuze inanıyorum. Ilaç alsam bir de bunun vicdan azabini yaşayacağım. Neden bu kadar yargılayici konuşuyorsunuz? Görüyorsunuz ki zaten zor bir durumdayım. Siz bana bu şekilde konuşunca daha mi iyi olacağım sanıyorsunuz?
Emziren ve gebelere de ilaç verilebilir.
Her prospektusta kullanmayın diye yazar zaten sorumluluk almamak için.
Etken maddesini e-lactancia.org sitesinde aratabilirsiniz.

Kibirli birine kibirli davranacaksın bence ancak o zaman anlar hatasını ama dikkat edin bu seferde kibirli olmayın sadece rol yapacaksın takdik bu olmalı ayrıca manipülede edebilirsiniz o elim agrıyor mu diyor siz kolum agrıyor diyin vs takdik uygulayın bence diğer türlü cok ezilirsiniz Allah yardımcınız olsun

bahaneden öte stockholm sendromu gibi oluyor.

pozitif yönlerini adam o kadar parlatıp göze sokuyor ki negatifleri bastırdığını sanıyor insan. çünkü negatifler somut değil hep kadının ruhuyla ilgili oluyor. ve küçümsüyor kadın. halbuki o somut şeyleri kaybetse tekrar elde edebilir ama ruhu düzeltmek zor oluyor.
Kesinlikle böyle

Ben yapamadım ama siz evli kalmak istiyorsunuz. Çevremde ve kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak size vurdumduymaz olmayı önerebilirim.
Ayrıca önemli olan sağlıklı bir evlat yetiştirmektir. Siz tedavinizi olun, elinizden geleni yapın gerisi belki zamanla değişir. Ama önce siz saglıklı düşünün.

X