Namaza devam edememek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hem birlikte birbirimize destek olmaya devam ediyoruz o halde ..... ikindi ile devammm ezanı beklemedeyiz............yalvaracağımız ağlayacağımız tek mercii Rabbimmm............

Öncelikle namazı Allah için değil de bizim yapmamız gereken görevimiz olduğunu düşün hep.Tıpkı yemek yemek gibi.Mesela yediğin yemeğin,uyuduğun uykunun şükrü olarak gör ve ezanı duyduğun an namaza koş ve hep abdestli ol ki şeytan seni abdest almaya üşenmekle kandıramasın veee kalbi temiz iyi niyetli birilerinden de dua iste devamını getirebilmek için.Allah yardımcın,şeytan düşmanın olsun canım

malesef ben de senin gibiyim, bu sefer tamam diyorum başlıyorum ama araya 1 vakit girdi mi bir bakıyorsun günler giriyor. :2:

Cehennemi iğne ucu kadar bile görseydiniz kafanızı secdeden kaldırmazdınız. Hz.Muhammed(S.A.V)

kıldım geldim bile namazımı Allaha şükür :))

olur ınsaallah tatlım rabbımın ıznıyle :) arkadasların her bırı ayrı guzel yorum ypmslar agızlarına sagık bna soyleyecek bir şey kalmamış zaten :) ramazanda 5vaktini birden kılabılırsın bence :) şeytanlar zincirlere vuruluyorya :) senin savaşman gereken bir tek nefsin kalıyor :) onuda ezdin mi anacım gerisi çorap söküğü gibi geliyor :)

Bu konu benimde en büyük derdim Başla başla bırak yapıyorum devamını getiremiyorum büyük huzursuzluk. Kendimi depresyonda hissediyorum... " Kalpler yalnızca Allah'ı anmakla huzur bulurmuş" İşte benimki bulamıyor o huzuru nefsim engel oluyor. Bir yanım kalk diyor bir yanım ama çok yorgunsun sen diyor. Anlayacağınız kendimi kandırıyorum. İnşallah Allah tüm namaz kılmak isteyen arkadaşlara nasip eder devamlılığı. Kendime telkin vermem gerek. Bir tarafımı kaldıramıyorum

Kızlar, her namazdan sonra mutlaka ilk duanız namazdan ayrılmamak olsun. Diğer bütün istekler yanında solda sıfır kalıyor çünkü...

Bende ayni durumdayim fakat bugun bi sohbete katildim musluman olupta namazini ihmal edenler mahserde hinzir hayvani suretinde kalkacakmis namaz muminin miraciymis evin en guzel yerinde herseyi arkanda birakip kilacakmisin ben cok etkilendim rabbim hepimizi namazini gecirmemis ve namazi kabul olunmuslardan eylesin hay. ramazanlar

sana yardımcı olayım namazslamın sartlarından bırı oldugunu bılıyorsun öldügümüz zaman ılk sorgu namazdan olacagını unutma.ben de de vakıt kacırmaları oldugunda allah a sıgındım bu da seytanın vesveselerınden bırı oldugunu unutma buyüzden hemen allaha sıgın yanı euzu besmeleyı cek seytan yanasamaz sana kılamadıgın veya kacırdıgın vakıt namazının kazasını kılabılırsın allah kabul eder ıyısallah sen yeterkı rabbıme yonel o bagıslayan ve merhamet edendır allah ıcıne namaz hıdayetı yanı sıcaklıgı versın

40 gün kılamayız ki düzenli olarak biz. adet olunca kılınmıyo zaten.ben bir ara başladım cokta düzenli kıldım bir ay boyunca sabah saat kuruyodum kalkıyodum zorla kalkıyodum sabah ılk 2-3 gun ama cok sevap ölcez kalkmalıyım dıyodum.sonrasında bır huzur bır mutluluk hıssı içimde.çok güzel bişey.ezan sesını duydugumda abdest alıyodum hemen kılıyodum vakıt gecse huzursuz oluyodum sankı böyle çatlıcakmısım gibi sıkılıyodum kılamadım dıye.sonra adet oldum o sırada kılamadıgımız için araya ıster ıstemez zaman giriyo bir iki derken bırakmıstım.sımdı bende yenıden baslamak ıstyorum sabah namazıyla baslıcam ınsallah o huzuru yasamak bambaska.

Aynı dertten muzdarip ne çok bayan varmış..:26:
Herkese yazdıkları güzel şeyler için teşekkürl
er, bunları duymaya ihtiyacım vardı. İnşallah bundan sonra hiç bırakmamak üzre başladım.
Rabbim hepimize eksiksiz kılmayı nasip etsiin.

duacı ol rabbıme o seytanını vesveselerındendır bunu hıc unutma euzu besmele cek yanı seytandan allaha sıgınıyorum demek bol bol bunu yap hayılı geceler

o zamanlar için şöyle bir şey yapılsa olmaz mı sizce ? namaz kılacakmış gibi seccade serip huzura çıkıp dua etmek ?

içinden ne gelirse dile getirmek.
:26:

yurgune saglık rabbım bu hıdayetınle kabrını genısletsın kıldıgın namazlar safaatcı olsun sana

bence namaz adet olursa - pek bir faydası yok - sen onu ibadet haline getireceksin. o zaman onu hiç bırakmazsın- arada çok büyük fark var .

şimdi benim kafam karıştı:
bazı inanışlarda sünneti kılmasanızda olur deniyor.
onlar sadece sünnetmiş.

sana katılıyorum namaz allahla kul arasındakı bır bag bır koprudur sankı allahı goruyormus gıbı o bıze hayranlıkla seyredıyormus gıbı husu ıcınde kılmamız gerekır peygamberımız bıle ayakları sısınceye kadar sabahlara kadar namaz kılarmıs sana bu konuda hayran kaldım allah razı olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…