leyya88 sana tek yardım namazın ta kendisi...sendeki bu vicdan takdire şayan güzelim...niceleri var ki namaz kılmıyor ve hatta kılmadığı için vicdan azabı bile duymuyor...Allah o kadar merhametliki biz kulların evlatlarımıza beslediğimiz merhameti bile yanında hiç kalırmış düşün bir anne nasıl yavrusuna kıyamazsa rabbim ona yöneldiğimiz sürece neden bize yardım etmesin neden affetmesin yeterki biz olabildiğince ona yönelelim...kapalılık meselesine gelince ben de değilim ve nefsim çok ağır bu konuda ama rabbim affetsin olabildiğince frenlemeye çalışıyorum kendimi ama kapanmayı düşünmüyorum önceliklerim farklı....namazlarımı tam yapayım,yalan söylemeyeyim,kul hakkına girmeyeyim,dedikodu yapmayayım...bunları bir düzelteyim gerisi nasip kısmet...
çok teşekkür ederim canim inşallah düzelir bu durum, evde olunca illaki hiçbir namazi geçirmiyorum ama dedigim gibi işte veya dişarda olunca geri gelip kilmiyorum

bu vicdan azabi olmasaydi belkide terk ederdim ama namazin bana huzur verdigini biliyorum yemek içmek gibi saati gelince yapilmasi gereken bir ibadet gibi bir iş gibi bir ödev gibi mecburi bir şey olarak görüyorum ama gel görki yinede şeytana uyuyorum bazen...
bu mesajini okurken bile agladim, aslinda o kadar çok dilegim gerçek olduki, hepsinin namazin sayesinde oldugunu düşünüyorum yani namazin çok faydali oldugunu biliyorum ama işte, her sene dahada uzaklaşiyormuşum gibi geliyor