Namaza devam edememek..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sünnetler tamamlayıcıdır
farzınızdaki bir eksikliği belki allaha sünnetinize nazaran afeyler
sabret canım seytana karsı dimdik dur
allahımız namaza çok önem veriyor
namazı terstten oku: zaman !
zamanın kıymetini bil diyor aslında bir anlamda...namaz yoksa dinde yarımdır namaz dinin direğidir birazcık sabırla azimle aksatmadan basla ama sünneti kılmadan alıstırma evresidir diye sünnetleri kacırma..tam kıl.
hem nelere zaman buluyoruz be arkadaslar 23 yasındayım 10 senedir kılıyorum
kılıcaz kılmak zorundayız !

Ezan okunur okunmaz hemen abdest alıp kıldınmı zor gelmez ben öyle yapıyorum hem vaktinde kılmış olursun namazımı kıldıktan sonraki o huzur hiçbir şeye değişilmez Allah yar ve yardımcımız olsun

http://m.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=14991
Hiç 5 vakit en fazla ne zamanını alacak demiycem sana çünkü bu huşu için yeterli değil Bu verdiğim linkteki yazıyı okumanı önericem Bi ara benim de içimdeki huşu kaybolmuştu, Allah affetsin ama vaktim varken bahaneler bulup namazımı ya vaktinde kılmıyodum ya da geçiştiriyodum. Sonra bu yazıyla karşılaştım, benim gibi namazda huşu eksikliği çeken arkadaşlarıma da attım çok iyi geldi. Bu yazıyı okuduktan sonra inan daha çok dikkat ediyorum. İnsanı cesaretlendiriyor ve namazın önemini gerçekten öğrenince çok daha dikkatli oluyor ya da olmaya çalışıyor Huşu için mutlaka namazla ilgili kitaplar, dualar, hadis vs. okumak gerekiyor sadece namazını kılıp bırakmayla olmuyor bu iş, dinle daha iç içe olmak gerekiyor olabildiğince, cidden faydasını göreceksin

İmam-ı Azam'a göre bir davranışın alışkanlık haline gelmesi için 40 gün geçmesi gerekir. Yine İmam-ı Azam'a göre birine tavsiye verip de o tavsiyenin yerine ulaşması için o tavsiye verenin o durumu yapıyor olması gerekir (Bal hikayesinde olduğu gibi).

Sana şimdi 40 gün sabret gerisi huzur demeyi isterdim ancak aynı problemi ben de yaşıyorum. Şu an senin de mesajınla birlikte inşallah karar aldım 40 günlük namaz kaçırmama orucuna başlıyorum inşallah. Hatta yoldaş ararsan gel birlikte başlayalım

ekmek gibi su gibi dusunun,kilmak abdestiyle kilmasiyla falan 10 dk yi gecmiyor ama kilmamak icin mucadele etmek ve vicdan azabi, pismanlik saatlerce bazen gunlerce devam ediyor.
nasil ki yemek yemeden duramiyoruz cunku bi ihtiyac,namazi da oyle dusunup vazgecilmezimiz kilmaliyiz...ve en onemlisi, namazi hayatimizda uydurmak yerine hayatimizi namaza uydurmaliyiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…