27 yaşına girdim namaz kılmaya 14 yaşında ramazan ayında başladım 13 yıl oldu ögrencilik döneminde eve gelerek kılamadıgım öglen ve ikindi namazlarını akşam ve yatsı namazlarının arakasına kaza ederdim siz dua ederek başlayın gerisi gelir ezan okunur okunmaz abdestinizi alın namazını kılın 10 dk sonra kılarım 20 dk sonra kılarım diyerek bir bakmışsın namaz saati geçmiş.
kendinizi mecbur hissetmeniz gerek. zorla da olsa kılmanız gerek. zaten en fazla ne kadar sürüyor ki 1 vakit? biz 1 vakte ayırmadığımız zamanı ne boş şeylere harcıyoruz.
üşenmeden kalkıp kılınsa devamı geliyor.
sonra zaten namaz sizi bırakmıyor
Alışana kadar sadece farzlarını kılabilirsin zamanla tamamlama isteği kendiliğinden doğar.
Bayanlar ben ne zaman namaza başlasam bi türlü devamını getiremiyorum.
Çok istiyorum fire vermemek ama 5 vaktin biri hep kaçıyor.
Ya da 5 vakit kılsam da devamını getiremiyorum. Sürekli olmuyor bi türlü
İllaki siz de yaşamışsınızdır böyle bi sorun. Sürekli hale getirdiyseniz nasıl başardınız acaba :26::26:
evet o şeytana karşı durmak gerekah o şeytan yok mu cnm o şeytan çıkarıyo insanı bastannama kanma ona Rabbine teslim ol cek besmeleni kıl namazını dosdoğru besmele varsa şeytan gelemz ztnn..nesfini zorla herzaman onun isteklerini diil rabbinin emrettklerine yönel her daim..buarada kıldın mı yatsı namazını kılmadıysan hadi kalk kıl
İllaki siz de yaşamışsınızdır böyle bi sorun. Sürekli hale getirdiyseniz nasıl başardınız acaba :26::26:
maşallah 13 senetembel uyuşuk bir insan değilimdir ama bir istekle başlıyorum sonra sanki " kılmasam da olur" şeklinde bir düşünce kafama yerleşiyor. Allah affetsin ne kadar yanlış ve günah biliyorum ama.. :26:
dediğiniz gibi ben de düşünüyorum abdest alıp kılmak 10 dakikacık ama nedense alışkanlık haline getiremiyorum.
gerçekten etkileyici bir cümle olmuş.. hiç namaz kılmayan insan olur mu..mevzu zaten şeytanı yenebilmek sen bu isteksizliğe rağmen namaz kılarsan sevepların katlanır ben mesela gönül kırgınlığım ve ruhen boşluğum olduğu zamanlarda sığınmak için başladım namaza o zaman bu boşluklar geçene kadar kıldığımdan bünyem alışmıştı ALLAH kabul ettiklerinden eylesin devam ediyorum şimdi eğer çok rehabet çökerse üstüme içimden diyorum ki tabi ki zor olacak zor olmassa zaten imtihan olmaz bir anlamı olmaz tabi ki zor gelecek bu çok normal diye diye kalkıp abdest aldığım zamanlar oldu. birde yaşlı bir annaannem ile dedem var dedemin hep namaz kıldığını görürdüm ama anaannem kıldığını görmezdim dedim ki bigün ananne sen namaz kılmıyo musun ben hiç görmedim sonra bana baktı şaşırdı böyle sanki sen yemek yemiyo musun sen nefes almıyomusun demişim gibi bana dedi ki şaşkın şaşkın 'hiç namaz kılmayan insan olur mu' canım artık bütün insanların namaz kıldığını sanması var ya beni çok utandırdı bu cümle kafamda yakınlanmıştı HİÇ NAMAZ KILMAYAN İNSAN OLUR MU?
alışana kdr die bişi yok cnm yanlış yönlerdirme olur die yazıyorum..Rabbim nasıl uygun gördüyse farzları sünnetleri öyle başlanmalı ve kılınmalı namzlar kaldı ki sadece akşam ve sbh namazlarını farzlarını kılmazsın hepsini kılman lazım ve yani cok mecbur kalmadıkça diğer vakitlerinde sünnetlerini terk etmen doğru olmaz..
Benim sorunumda tam olarak kendimi verememek..
Yani bir borcu yerine getirmiş olmak için yapıyor gibi oluyorum.
Tam olarak kendimi veremiyorum. Bunun için ne yapmak gerekiyor.
Tam olarak tatmin olamıyorum kıldığım namazdan.biryerlerde yanlış yapıyor gibiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?