şimdi benim kafam karıştı:
bazı inanışlarda sünneti kılmasanızda olur deniyor.
onlar sadece sünnetmiş.
bazı inanışlar derken cnm senn inanısın ne Müslüman diilmisin sünnet ne peygamberimizin yaptıkları...peygamber efendimiz kılarmış bizde onu örnek almalıyız herzaman bnm düşüncem tabi.birde bunlar var. 1- İbni Hümam buyuruyor ki: Sünnetleri kılmamak, sevablarına ve yüksek derecelere kavuşmamaya sebep olur. (Cevhere, Dürr-ül-münteka, Redd-ül-muhtar, Tahtavi)
2- Müekked ve gayri müekked sünnetleri terk etmek günah olmaz. Bunları terk eden, yalnız sevablarına ve yüksek derecelere kavuşamaz ve azarlanır. (Halebî-yi sagir)
3- Sabahın sünneti çok faziletli olmasına rağmen, kılmayan için bir ceza bildirilmedi. (Tahavi)
4- Sünnetleri özürsüz terk eden, günaha girmezse de, sorguya çekilip, azarlanır. (S. Ebediyye)
şimdi benim kafam karıştı:
bazı inanışlarda sünneti kılmasanızda olur deniyor.
onlar sadece sünnetmiş.
Hem dört rekat namaz toplam 3 dk sürmüyor, 3 dkcık daha sünnet kılsak çok mu rabbimize..
zaman meselesi değil onlar için de zaten.
ki başka şeyler de kat be kat tamamlıyorlar okuduğum kadarıyla.
ama inanışları bu konuda farklı.
maşallah 13 senetembel uyuşuk bir insan değilimdir ama bir istekle başlıyorum sonra sanki " kılmasam da olur" şeklinde bir düşünce kafama yerleşiyor. Allah affetsin ne kadar yanlış ve günah biliyorum ama.. :26:
dediğiniz gibi ben de düşünüyorum abdest alıp kılmak 10 dakikacık ama nedense alışkanlık haline getiremiyorum.
Bir söz duymuştum bu beni çok teşvik ediyor inşallah sizide aşka getirir. "mümin namazda secdeye başını koyunca allah la en yakın olduğu zaman bu zamandır .bu yüzden namazı kaçıranlar neyi kaçırdığını bir düşünsünler "diye. çok hoşuma gitmişti .
Bayanlar ben ne zaman namaza başlasam bi türlü devamını getiremiyorum.
Çok istiyorum fire vermemek ama 5 vaktin biri hep kaçıyor.
Ya da 5 vakit kılsam da devamını getiremiyorum. Sürekli olmuyor bi türlü
İllaki siz de yaşamışsınızdır böyle bi sorun. Sürekli hale getirdiyseniz nasıl başardınız acaba :26::26:
gerçekten etkileyici bir cümle olmuş.. hiç namaz kılmayan insan olur mu..
benim de 85 yaşında dedem birrrr kere bile aksatmadan kılarr senelerdirr.
Maşallahı var çok takdir ederim onu hep ağır ağır kılar bi de
öncelikle burada herkez olabildiğince kendi görüşünü savunmuş yalnız doğru birdir sizinde bildiğinz üzere. Şöyle açıklıyayım Allah ın kati emri farzlardır. yalnız Peygamberimiz(sav) kendi şefaatinden faydalanmak isteyenlere kendi kıldığı sünnetleri devam etmeleri halinde verecektir. bunu kimse inkar edemez. ancak şöyle olabilir mesela bir yerden geldik vakit çok dar o an farz kılınır sünnet kılınmaz ve sünneti kılamadığın için Allah hesap sormayacaktır çünkü sen görevini yerine getirmişsindir.ANCAK SÜNNETİ HAFİF BİRŞEY OLARAK GÖRÜP VAKİT ÇOKKEN KILMAMAK HZ. MUHAMMED(SAV) İN ŞEFAATİNDEN MAHRUM KALMAYI YAKLAŞTIRIR.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?