leyya88 sana tek yardım namazın ta kendisi...sendeki bu vicdan takdire şayan güzelim...niceleri var ki namaz kılmıyor ve hatta kılmadığı için vicdan azabı bile duymuyor...Allah o kadar merhametliki biz kulların evlatlarımıza beslediğimiz merhameti bile yanında hiç kalırmış düşün bir anne nasıl yavrusuna kıyamazsa rabbim ona yöneldiğimiz sürece neden bize yardım etmesin neden affetmesin yeterki biz olabildiğince ona yönelelim...kapalılık meselesine gelince ben de değilim ve nefsim çok ağır bu konuda ama rabbim affetsin olabildiğince frenlemeye çalışıyorum kendimi ama kapanmayı düşünmüyorum önceliklerim farklı....namazlarımı tam yapayım,yalan söylemeyeyim,kul hakkına girmeyeyim,dedikodu yapmayayım...bunları bir düzelteyim gerisi nasip kısmet...
Bende yeni yeni başladım. Eskiden çok sıkılırdım ama kararlıyım bırakmak yok. Bunun için kendime yöntem geliştirdim, namaz kılarken eğlenmekSaçma geliyor ama mesela ezan okununca yaşasıııın namaz var Ben abdest alırken eşim soruyor, yine uçuşa geçiyoruz bakıyorum Özellikle (en zor gelen) yatsı namazı benim favorim. Çünkü vitir namazı çok eğlenceli Kaçırdığım zaman "rabbim beni sevmiyor mu acaba nasip olmuyor" diyorum. Kıldığım zamanda "yaşasıııın seviyormuş" diyorum. Her namaz dua etmek için kaçırılmaz bir fırsat. Namaza özel çok güzel namazlığım ve örtülerim, abdest için de özel terliklerim, havlum var. Her giydiğimde bayrama gidiyor gibi oluyorum Namaz kıldığım zaman ayrıcalıklıyım, kılmadığım zaman yoksunum. Böyle işte...
madem nefsini yenip kılabiliyosun neden sadece farzıkizlar benim durumum bambaşka, bende bir kaç yil önce başladim, hatta başladigimda hayatimda hiç namaz kilmamiştim, karar verdim ve tam hatirlamiyorum ama birkaç hafta bir deftere namazda okunacak sureleri yazdim ezberledim, ardindan hangi namaz kaç rekat, ne zaman ruküya egilecegimi falan yazdim (herkesten gizlice)
ezberledikten sonra, defteri önüme aldim ve yazilanlara bakarak ve okuyarak namaz kildim, ardindanda birakmamak üzere başladim...
ama iki yildir neredeyse, çok nadir sünnet kiliyorum sadece farzla yetiniyorum, vede kilamadigim namazlarimin %95 inin kazasini kilmiyorum
o kadar utaniyorumki bu durumdan, oysa içimde var yani, hocalari falan dinlerken nasil agliyorum, böyle bir kul olmaktan çok utaniyorum, Allah'in karşisina nasil çikacagim diyorum, sonra ölmek istiyorum daha fazla günaha batmamak için, kapanmak istiyorum olmuyor, yalan dünyaya kapildim işimden dolayi kapanamam; vicdan azabi çekiyorum,
şu an yie ayniyim namazi hiç birakmadim ama kilamadiklarimi çok nadir kiliyorum, her namazda dua ediyorum Allah'im beni tekrar dinimize dogru yönelt diye ama bakalim....bu mesaji yazarken bile göz yaşlarima engel olamiyorum
bana yardim edecek biri varmi?
ne güzel ifadeler bayıldımmm.............bende duaları ya yanlış okuyorsam diye vesvese yapıyorum inşallah kabul eder Rabbim
Vesvese hep var canım. Hala daha selam verdikten sonra acaba yanlış kıldım mı diye düşünmüyor değilim. İşte o bizi namazdan soğutmak için şeytanın bir oyunu.
Bayanlar ben ne zaman namaza başlasam bi türlü devamını getiremiyorum.
Çok istiyorum fire vermemek ama 5 vaktin biri hep kaçıyor.
Ya da 5 vakit kılsam da devamını getiremiyorum. Sürekli olmuyor bi türlü
İllaki siz de yaşamışsınızdır böyle bi sorun. Sürekli hale getirdiyseniz nasıl başardınız acaba :26::26:
kizlar benim durumum bambaşka, bende bir kaç yil önce başladim, hatta başladigimda hayatimda hiç namaz kilmamiştim, karar verdim ve tam hatirlamiyorum ama birkaç hafta bir deftere namazda okunacak sureleri yazdim ezberledim, ardindan hangi namaz kaç rekat, ne zaman ruküya egilecegimi falan yazdim (herkesten gizlice)
ezberledikten sonra, defteri önüme aldim ve yazilanlara bakarak ve okuyarak namaz kildim, ardindanda birakmamak üzere başladim...
ama iki yildir neredeyse, çok nadir sünnet kiliyorum sadece farzla yetiniyorum, vede kilamadigim namazlarimin %95 inin kazasini kilmiyorum
o kadar utaniyorumki bu durumdan, oysa içimde var yani, hocalari falan dinlerken nasil agliyorum, böyle bir kul olmaktan çok utaniyorum, Allah'in karşisina nasil çikacagim diyorum, sonra ölmek istiyorum daha fazla günaha batmamak için, kapanmak istiyorum olmuyor, yalan dünyaya kapildim işimden dolayi kapanamam; vicdan azabi çekiyorum,
şu an yie ayniyim namazi hiç birakmadim ama kilamadiklarimi çok nadir kiliyorum, her namazda dua ediyorum Allah'im beni tekrar dinimize dogru yönelt diye ama bakalim....bu mesaji yazarken bile göz yaşlarima engel olamiyorum
Geçmişte kılmadığınız namazların kazasını kılamasanız bile şimdi kıldığınız sünnetler ona sayılabiliyormuş.Yani fetva vermek anlamında demiyorum haşa.Ama hocamıza böyle bir soru sormuştum o da ne olura olsun sünnetleri kıl demişti.Kazalarına sayılır belki demişti....kizlar benim durumum bambaşka, bende bir kaç yil önce başladim, hatta başladigimda hayatimda hiç namaz kilmamiştim, karar verdim ve tam hatirlamiyorum ama birkaç hafta bir deftere namazda okunacak sureleri yazdim ezberledim, ardindan hangi namaz kaç rekat, ne zaman ruküya egilecegimi falan yazdim (herkesten gizlice)
madem nefsini yenip kılabiliyosun neden sadece farzı
ah canım aslında herseyın nasılda farkındasın allahın huzuruna nasıl cıkacagım dıyorsun ozaman elınden gelenı yap ve borcumuz olan namaz hadısesını gerceklestır hesaplanmıs 1 senelık namaz 5 vakıt sadece 12 saatmiş düşünün koskoca 1 senemızde 12 saat rabbımıze olan ıbadetımızı borcumuzu odemek ıcın cokmu allah yardmcın olsun canım umarım baslarsın ve hıc bırakmazsn :)
özellikle yatsı namazı yüzünden erkenden uyur oldum. Şeytan nasıl bişeyse namaz saati yaklaşınca gözlerimi açamıyorumuykudan. :) ve sabahlarıda kalkarsam tekrar uyuyamam. sabah işe gitcem diye ,kalkamıyorum ,sabah kalktığımda kılıyorum..
((
Ne yapsak acaba bi topik açıp birbirimizi aşka mı getirsek..temizlik yapanların topiki gibi..:44:
aslinda ilk başlarda hep sünnetleride kiliyordum, sonra ögrenciyken işe başladim ve çok yorgun geliyordum eve hemen yatiyordum gün boyu ayakta oldugum için, o zaman yorgunluktan sadece farzlari kilmaya başladim, şimdide galiba daha kolayima geliyor, birde işten eve gelince, namaz saati geçmek üzere oluyor, bu yüzden sadece farzini kiliyordum ama hafta sonlari evde oldugumdada artik sadece farzi kiliyorum
evet bir yilda 12 ssat nedirki, kim bilir belkide internette 12 saatin 20 katini harciyoruzdur, ama şeytan işte ne yapip edip kandiriyor beni
maşallah 13 senetembel uyuşuk bir insan değilimdir ama bir istekle başlıyorum sonra sanki " kılmasam da olur" şeklinde bir düşünce kafama yerleşiyor. Allah affetsin ne kadar yanlış ve günah biliyorum ama.. :26:
dediğiniz gibi ben de düşünüyorum abdest alıp kılmak 10 dakikacık ama nedense alışkanlık haline getiremiyorum.
Canım bir söyleşi dinledim. Konu şuydu... Sırf bize ayda 1000 lira maaş verecek diye bir işverenin işine sabah 8 akşam 6 gidiyoruz. Üstelik birsürü eziyetine katlanıyoruz... ya bize dünyaları veren ve öldüğümüzde muhteşem bir ahiret yaşantısını armağan edecek olan rabbimize günde 40 dkyı çok görüyoruz. Tabiki nefsimiz ve şeytan bizi yenmek için hazırda bekliyorlar mücadele zor. Fakat gerçek de bu.
Farz ve sünnete gelirsek. Farz Allah tarafından zorunlu olduğumuz ibadet kısımları. Kıymeti ise Farz okyanus ise, sünnet bir damla su imiş. Fakat öyle zamanlar olurki hiç tahmin etmediğimiz sevaplar çıkar ortaya, sünnetler bizim öyle hatalarımızı örterki şaşar kalırız. Bizi düşünen, huyları mükemmel, iyi kalpli Peygamberimizin hatrına yaparız sünnetleri. Fakat getirisi de çoktur. Allah için değmez mi? 5 dk daha fazla namaz kılacağız hepsi bu.
Ya ruhumuzun açlığı, kılmadığımız namazların vicdanımızda yaptığı yaralar ne olacak... Herşeyden önce göreceğiz ki ibadet bizim ruhumuzu doyuracak, hayata daha dinç bakacağız, uyuyamadğımız 5 dk uyku ozaman problem olmayacak. Yorgunluk da nedir ki diyeceğiz Allah'a kavuşmanın yanında... Biz ona muhtacız, aciziz.
Haydi busefer şeytanı yenelim. Ona bu keyfi tattırmayalım, ruhumuz doysun ve mutlu olsun.
aha da gaza geldim bu malum hafta geçsin başlıycam inşallah
ve ikindi yaklaşıyor kızlarrrrrrr ..................... Hazır mıyızzzzzzzzzzzzzzzzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?