- Konu Sahibi Kleopatra11
-
Yani kaç farklı yorum geldi. Kimisi selam verilir, kimisi namaz baştan kılınır kimisi 2. rekat kimis 3. rekat yazdı. Herkes kendi bildiğinin en doğru olduğunu savunuyor. Dinin tersi fuhuş batağı mı oluyor, bu ikisinin bağlantısı ne?Nıye burası f.hus batagı mı
O ne demek???
Ah cidden değişikmiş ilginç bir bakis açisi ama bana da intihar gibi geldiYa kaynanamın olayı farklı, yani namaz saati degil mesela sarsinti oluyo kaynanam hemen namaza geciyo ölursede namaz kilarken ölecekmiş.
İşte sarsinti oluyo biz sokaga cikiyoruz kaynanam mutfakta sogan dograyip ilahi esliginde bekliyo dua ede ede.
yani allah bilir tabi ama bana intihar gibi geliyo ya, canini kurtarma sansin varken boyle bisey yapmak
Ya aynıyızBen bir namaza duruyorum ikiside tepemde ama onlarla namaz kılmak daha hoşuma gidiyor
Kabul olurmu bilmiyorum orasını rabbim bilir ama buyumeye başladıkça uzaklaşacaklar zaten
Küçük seccadeler aldım bazen ilgilerini çekiyor bazen de başıma çıkiyorlar
Ama ameller niyetlere göre namazi onlar öyle diye bırakma insallah rabbim sevabını daha çok verir
Yaz uzun zamandır girmiyorum hatirlamana sevindimYa aynıyızseni hatırlıyorum. ikizlerimizin arasında çok yaş farkı yoktu
Mantikli aslinda seslenebilirim o haldeŞöyle kapının kenarından bak. Sana bakıyorsa namazı bitmiştir. Namaz hareketlerine devam ediyorsa namaz kılıyordur.Anlamazsan hafif seslen. Baba namazin bitti mi diye. Sıkıntı olmaz. Bittiyse cevap verir zaten.
Salona gelmesini bekleme hiç. Diyelim öğlen namazını kılıyor. İlk 4 rekat sunnetini kıldı selam verdiğini anlarsan odaya dalabilirsin. Farza başlayana kadar zaten alacağını alır çıkarsın. İşini halletmiş olursun
Napacak chamallows bakacakAh cidden değişikmiş ilginç bir bakis açisi ama bana da intihar gibi geldi
Ya olmeyip sakat felan kalsa napacak
Bu dinin tersi degıl onu yazan uyenın üslubunun karşılığı olarak yazılmış bir cevap.Yani kaç farklı yorum geldi. Kimisi selam verilir, kimisi namaz baştan kılınır kimisi 2. rekat kimis 3. rekat yazdı. Herkes kendi bildiğinin en doğru olduğunu savunuyor. Dinin tersi fuhuş batağı mı oluyor, bu ikisinin bağlantısı ne?
Ya evet tabi ki sehiv secdesi de var da. Sehiv secdesinde rekat baştan baslanmiyorBirde sehiv secdesine Varabılır dıye dusunuyorum.
Namazı bastan almak degıl rekatı bastan almak
Ayyy aman o zaman sen kaynanamdan kurtulurum yeter diye intihar dusunursunNapacak chamallows bakacak
ya ilk o depremde bunlr cikmiyor diye bende cikamadim ikna edene kadar gece yarisi ikinci depreme yakalandim.Ayyy aman o zaman sen kaynanamdan kurtulurum yeter diye intihar dusunursun
Kalıplaşmış oluyor onların düşünceleri, değişmez.Yani bakin dini bilgim az derim ben hep ama ben bile bilirim cana eziyet etmek buyuk gunahtır, namaz kilarken öleyimde cenneti garantileyim kafasinda.
Kadini ikna edemiyorum defalarca soyledim bak o oyle bisey degil diye ama kim dinler beni yani.
aslina baktiginda hepimiz icimizden geldigi sekilde inanip yasiyoruz, onlarinki de boyle demek ki ama iste ucu bana dokunuyo oyle birakip gidemedigimden bende kacamiyodumKalıplaşmış oluyor onların düşünceleri, değişmez.
Annemin de takıntılı olduğu konular var, ama peygamber bile daha esnek davranmış mesela o konularda.
Gördükleri gibi veya içlerine sindiği gibi yaşıyorlar.
Yok ya gövde kıbleden çevrilmez anlamında söyledim ben onu, basit bir şey, yapmazsın kolay kolay.Hayır o değilde bugün namaza başlasam küçük çocuğumda var saygısızlık olmasın diye selam vere vere benim iş aforoza kadar gidermiş asdfgdf
Aslında böyle sanmamın sebebi, senelerce namaz Allahın huzuru olarak anlatıldı bende öyle görüyorum, bir şey demeden o huzurdan ayrılınmaz hepsinde veriyorlar gibi düşünmüştüm.
Zaten en zor ibadet, omuzlara bile dikkat edilmesini yazmış bir üye ben oramı buramı düzelteyim toplayım derken benim iş selama kadar gelse iyi yine
Ben selam verilir dedim ama vermiyolarmış. Namaza devam ediyor nerde kaldıysa ama devam işi selamsız oluyormuş.Yani kaç farklı yorum geldi. Kimisi selam verilir, kimisi namaz baştan kılınır kimisi 2. rekat kimis 3. rekat yazdı. Herkes kendi bildiğinin en doğru olduğunu savunuyor. Dinin tersi fuhuş batağı mı oluyor, bu ikisinin bağlantısı ne?
Benimkiler Mayısta 4 olacaklar. Ay saymayı bıraktım artıkYaz uzun zamandır girmiyorum hatirlamana sevindim
Benimkiler 2.5 olma yolundalar şuan 29 ayliklar
Seninkiler kaç aylik
Konuşuyorlar mı birde
Şu dünyada tek benim kvde kafadan kırık sanıyordum yalnız değilmişimya ilk o depremde bunlr cikmiyor diye bende cikamadim ikna edene kadar gece yarisi ikinci depreme yakalandim.
Kaynanami secdeden kaldiramiyoz ki kacalim.
Seytan dedi bak tam o anda madem boyle olmek istiyo at 12.kattan gunahi bana
Herkesin cani kurtulsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?