Namaz kılarken oğlum ağlıyor kucağıma oturuyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nıye burası f.hus batagı mı
O ne demek???
Yani kaç farklı yorum geldi. Kimisi selam verilir, kimisi namaz baştan kılınır kimisi 2. rekat kimis 3. rekat yazdı. Herkes kendi bildiğinin en doğru olduğunu savunuyor. Dinin tersi fuhuş batağı mı oluyor, bu ikisinin bağlantısı ne?

Ah cidden değişikmiş ilginç bir bakis açisi ama bana da intihar gibi geldi
Ya olmeyip sakat felan kalsa napacak

Ya aynıyız seni hatırlıyorum. ikizlerimizin arasında çok yaş farkı yoktu

Mantikli aslinda seslenebilirim o halde

Hayır o değilde bugün namaza başlasam küçük çocuğumda var saygısızlık olmasın diye selam vere vere benim iş aforoza kadar gidermiş asdfgdf
Aslında böyle sanmamın sebebi, senelerce namaz Allahın huzuru olarak anlatıldı bende öyle görüyorum, bir şey demeden o huzurdan ayrılınmaz hepsinde veriyorlar gibi düşünmüştüm.
Zaten en zor ibadet, omuzlara bile dikkat edilmesini yazmış bir üye ben oramı buramı düzelteyim toplayım derken benim iş selama kadar gelse iyi yine

Bu dinin tersi degıl onu yazan uyenın üslubunun karşılığı olarak yazılmış bir cevap.

Rica ediyorum bafelis, senınle tartısmayacagım

Yazdıgım yorumun muhatabı gelsın

Birde sehiv secdesine Varabılır dıye dusunuyorum.
Namazı bastan almak degıl rekatı bastan almak
Ya evet tabi ki sehiv secdesi de var da. Sehiv secdesinde rekat baştan baslanmiyor konu gittikçe dallanıyor kk dan konulacam diye korkuyorum bir de zaten ayrıntı anlatacak kadar ilim sahibi değilim. Konu sahibine sadece vesvese yapma hepimiz öyleyiz yazacaktım. Konu uzadı

Benim bebegim de sürekli kucak isteyen bir bebek önüne dikkatini cekecek oyuncak veriyorum pusetine asıyorum namazlar önce sünnetten baslanir ama ben önce farzlıyorum. Sonra bakıyorum duruyorsa devam ediyorum durmazsa en azından farzini kilmis oluyorum yatsi ve sabah namazlarini rahat kiliyorum birinde uyuyor oluyor digerinde esim evde oluyor digerlerini de idare ediyorum kilacagim diyen bir sekilde kiliyor.Bazen ben de sasiriyorum gec kildigim da oluyor ama ameller niyetlere göredir kabul oluyordur insallah

Ayyy aman o zaman sen kaynanamdan kurtulurum yeter diye intihar dusunursun
ya ilk o depremde bunlr cikmiyor diye bende cikamadim ikna edene kadar gece yarisi ikinci depreme yakalandim.
Kaynanami secdeden kaldiramiyoz ki kacalim.
Seytan dedi bak tam o anda madem boyle olmek istiyo at 12.kattan gunahi bana
Herkesin cani kurtulsun

Kalıplaşmış oluyor onların düşünceleri, değişmez.
Annemin de takıntılı olduğu konular var, ama peygamber bile daha esnek davranmış mesela o konularda.
Gördükleri gibi veya içlerine sindiği gibi yaşıyorlar.

aslina baktiginda hepimiz icimizden geldigi sekilde inanip yasiyoruz, onlarinki de boyle demek ki ama iste ucu bana dokunuyo oyle birakip gidemedigimden bende kacamiyodum

Yok ya gövde kıbleden çevrilmez anlamında söyledim ben onu, basit bir şey, yapmazsın kolay kolay.
Ama saygı için selam vermek iyiydi, bana da makul gelmeye başladı birkac kez okuyunca

Çocuğunuz kucağınıza falan geldiği için namazınızı bozmanıza gerek yok hareket edemeyeceğimiz durumda onun zarar görmemesi için kalkmasını bekleyebilirsiniz namaz içerisinde. Eğer secdeye gidemeyecek durumdaysanız hafifçe elinizle yana çekebilirsiniz. Siz kabul olur temennisiyle kılın kimsenin kabul olur ya da olmaz deme yetkisi yok siz elinizden geldiği şekilde kılarsınız

Ben selam verilir dedim ama vermiyolarmış. Namaza devam ediyor nerde kaldıysa ama devam işi selamsız oluyormuş.
Yani selam verme kısmı yanlış devam etme kısmı doğru.
Aslında belirli kurallar var sencesi benceside çok yok. Benim demek istediğim baştan başlamak gerekmiyor çocuğu yada üstünü düzeltip kaldığın yerden devam edebilirsindi. Ben bunu selam ile sanıyordum, hem üyeler hemde annem (tam içerde namazı bitmişti ondan örnek verdim diye sordum) öyle yapmadığını selam vermediğini, sadece sünneti bitirip farza geçersin o ara kalkılır diğer türlü olmaz dedi.

Yaz uzun zamandır girmiyorum hatirlamana sevindim
Benimkiler 2.5 olma yolundalar şuan 29 ayliklar
Seninkiler kaç aylik
Konuşuyorlar mı birde
Benimkiler Mayısta 4 olacaklar. Ay saymayı bıraktım artık ben de baya bir ara vermiştim. Yazın tekrar bağımlılığım hortladı. Geri döndüm. Konuşuyorlar çok şükür. Dil gelişimleri baya iyi. Kızım 1.5 tan sonra oğlumda 2 den sonra baya net konuşmaya başladılar.
Senin arada mesajlarına denk geliyordum. İkizlerinde biri yoğun bakımda baya zor zamanlar atlattı diye hatırlıyorum ama bir ara hep denk gelmiştim yazılarına. 2021 ikiz annelerinde takılıyorduk. Oraya da yazmıştin sanki

Şu dünyada tek benim kvde kafadan kırık sanıyordum yalnız değilmişim
Cidden insanın cinnet geçiresi geliyor

Merhaba bu konuda yanlış bilgilendirme yapmak istemiyorum ama namaz bırakılıp tekrar başlanır mı hiç bilmiyorum iyice araştırın o konuyu. Diğer türlü vesveseye kapılmayın lütfen. Sert tepki de vermeyin. Benim oğlumun da en sevdiği aktivite namazda sırtımıza kafamıza çıkmak çok sıkışırsam çizgi film falan açıyorum ya da oyalanacağı lego tarzı oyuncaklarla oyun kurup hemen namaza geçiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…