- 11 Eylül 2023
- 774
- 87
- 18
- Konu Sahibi Kleopatra11
-
Bilmiyordum gerçekten bilgi için çok teşekkür ederimDini konular yasak, ama benim bildigim u konularla ilgili hocalarin youtube da videolari var. Oraya bir göz atin.
Benim annemde namaz kılar 5 vakit. Kızıma bakarken namaz vakitlerinde oda önüne oturur bazende çekelermiş oyuncak vermeye çalışırmış vs (27 aylık benimkide) annem o an düzeltemeyeceği şeyse selam verip sakinleştirip kaldığı yerden devam ediyormuş.Merhaba 2 yaşında oğlum var gurbette yaşıyorum aileden uzak yardımcı destekçi kimsem yok kendimden başka eşim hep nöbet iş cocukla pek ilgisi yok. Namaz kılıyorum elhamdülillah Rabbim herkese nasip etsin inşAllah oğlum ile çok zorlanmaya başladım namaz esnasında kucağıma oturuyor secdeye gidemiyorum namazım bozuluyor tekrar tekrar kılmak zorunda kalıyorum. Süreleri zaten şaşırıyorum o uyuduktan sonra en rahat yastı namazımı kılıyorum sabah namazinda benimle uyanıyor sessiz çıkmama rağmen odadan mide ninni açmama rağmen işkence olmaya başladı abdest alırken ağlıyor aslında asıl sorum şu namazım kabul oluyor mudur çok vesveseliyim bu konudabazen kerahat vakti kılıyorum ezana yakın kılmak zorunda.kaliyorum
İlk defa duydum bunu, uygun gelmedi.Benim annemde namaz kılar 5 vakit. Kızıma bakarken namaz vakitlerinde oda önüne oturur bazende çekelermiş oyuncak vermeye çalışırmış vs (27 aylık benimkide) annem o an düzeltemeyeceği şeyse selam verip sakinleştirip kaldığı yerden devam ediyormuş.
Diyelim 3. Rekata geçtin onu bitiremeden bi şey oldu selam verip 3. Rekattan başlıyor. Namazını bozmuyor yani.
Sizde durmayıp geldiğinde baktınız devam edemiyorsunuz böyle yaparsınız en azından en baştan başlama durumu olmaz.
Annemin din bilgisi sağlamdır ama yinede güvendiğiniz bir hocaya sorup danışabilirsiniz
Teşekkür ederim cevabınız içinBenim annemde namaz kılar 5 vakit. Kızıma bakarken namaz vakitlerinde oda önüne oturur bazende çekelermiş oyuncak vermeye çalışırmış vs (27 aylık benimkide) annem o an düzeltemeyeceği şeyse selam verip sakinleştirip kaldığı yerden devam ediyormuş.
Diyelim 3. Rekata geçtin onu bitiremeden bi şey oldu selam verip 3. Rekattan başlıyor. Namazını bozmuyor yani.
Sizde durmayıp geldiğinde baktınız devam edemiyorsunuz böyle yaparsınız en azından en baştan başlama durumu olmaz.
Annemin din bilgisi sağlamdır ama yinede güvendiğiniz bir hocaya sorup danışabilirsiniz
Çok teşekkür ederim cevabınız içinTabii ki oluyordur, bu kadar zorlanmaya aman kılmayayım demiyorsunuz, değeri ne kadar katlanıyor Allah bilir.
Ona da minik bir seccade alıp oyuncaklarını dizin; ilgisini çeker, oyalanır.Merhaba 2 yaşında oğlum var gurbette yaşıyorum aileden uzak yardımcı destekçi kimsem yok kendimden başka eşim hep nöbet iş cocukla pek ilgisi yok. Namaz kılıyorum elhamdülillah Rabbim herkese nasip etsin inşAllah oğlum ile çok zorlanmaya başladım namaz esnasında kucağıma oturuyor secdeye gidemiyorum namazım bozuluyor tekrar tekrar kılmak zorunda kalıyorum. Süreleri zaten şaşırıyorum o uyuduktan sonra en rahat yastı namazımı kılıyorum sabah namazinda benimle uyanıyor sessiz çıkmama rağmen odadan mide ninni açmama rağmen işkence olmaya başladı abdest alırken ağlıyor aslında asıl sorum şu namazım kabul oluyor mudur çok vesveseliyim bu konudabazen kerahat vakti kılıyorum ezana yakın kılmak zorunda.kaliyorum
Denedim canım arada Evet ise yarıyor bakıyor öğle namazımin son rekatinda sıkılıyor yine uğraşıyor kafama oyuncak ile vuruyorOna da minik bir seccade alıp oyuncaklarını dizin; ilgisini çeker, oyalanır.
Dini konular neden yasakmış?Dini konular yasak, ama benim bildigim u konularla ilgili hocalarin youtube da videolari var. Oraya bir göz atin.
Teşekkür ederim cevabınız içincanım öyle namaz olmuyor maalesef namazda hareketler üç ile sınırlı ve subhanallah diyecek kadar ayrıca konu sahibi kıldığınız namaz ne kadar zor oluyordur eminim ama sevabı herkesten daha çoktır
Dini konular neden yasakmış?
Dua, dini paylaşımlar vs için başka topik var, isteyen oradan giriyor. Dini konular derken hangi din mesela? Al buradan böyle böyle başlıyor tartışma mesela.Dini konular neden yasakmış?
Cübbeli Ahmet hocayı dinle araştırMerhaba 2 yaşında oğlum var gurbette yaşıyorum aileden uzak yardımcı destekçi kimsem yok kendimden başka eşim hep nöbet iş cocukla pek ilgisi yok. Namaz kılıyorum elhamdülillah Rabbim herkese nasip etsin inşAllah oğlum ile çok zorlanmaya başladım namaz esnasında kucağıma oturuyor secdeye gidemiyorum namazım bozuluyor tekrar tekrar kılmak zorunda kalıyorum. Süreleri zaten şaşırıyorum o uyuduktan sonra en rahat yastı namazımı kılıyorum sabah namazinda benimle uyanıyor sessiz çıkmama rağmen odadan mide ninni açmama rağmen işkence olmaya başladı abdest alırken ağlıyor aslında asıl sorum şu namazım kabul oluyor mudur çok vesveseliyim bu konudabazen kerahat vakti kılıyorum ezana yakın kılmak zorunda.kaliyorum
Bu bilgiyi nerden aldınız ben ilahiyatciyim hiç böyle bişey duymadım zaruret halinde caizdir normal bir durumda değil ki . Hepimizden daha çok kabul oluyordur hattacanım öyle namaz olmuyor maalesef namazda hareketler üç ile sınırlı ve subhanallah diyecek kadar ayrıca konu sahibi kıldığınız namaz ne kadar zor oluyordur eminim ama sevabı herkesten daha çoktır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?