- 5 Nisan 2023
- 3.799
- 11.617
- 128
- 27
- Konu Sahibi Kleopatra11
-
Belkide selam vermeden düzeltip dönüyorlar, ama dua okurken birden namaz şeklinden çıkılıyor mu bilmiyorum.Ama selam verip kaldığın yerden başla demiyor farkındaysanız fetvada. Zaten bunu tartışmak istemiyorum kesinlikle ama cevap vermek istedim yinede.
Çocuğa ufak müdahale etmek için selam verilmez. Verdiğim örnekteki gibi. Selam verilecek kadar önemli bir iş varsa da namaz tekrarlanır. Selamdan sonra namaza kaldığın yerden devam edilir i ilk defa duydum.
Ben de ikizlerle namazımı kılmaya çalışan biriyim. İnanın çoğu zaman tepemden inmiyorlar. Konu sahibi de kendine vesvese yapmasın diye yazdım. Ama verdiğiniz öneriyi tekrar yengenize sorun isterseniz. Yanlış yönlendirme olmasın. Bu konular hassas konular. Zaten dini konu tartısmak yasak. Hayırlı geceler
Namaz kılan bizler de bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Selam verip kaldığın yerden devam etmek diye bir şey yok. Onu söylemeye çalışıyoruz. Peki bunu neden anlamıyorsunuzya neyini anlamadiniz namaz kilmayan ben bile anladım.
Selamını ver işini hemen hallet kaldığın rekattan devam et diyor işte
İşte bunu söylemeye çalıştık bizde. Selam verip devam etme diye bir şey yok. O yüzden bu tarz konularda emin olmadıkça çok bilgi vermemek gerekBelkide selam vermeden düzeltip dönüyorlar, ama dua okurken birden namaz şeklinden çıkılıyor mu bilmiyorum.
Sadece çocuklar ağlayıp çekiştirince en başa dönmüyor ondan eminim gördüm çünkü bir çok kez. Baş örtüsünüde düzeltiyorlardı.
Düzeltiyor yada bekliyor sırtına binerse vs.
Benim kız anneme güneş gözlüğü takmış mesela namaz kılarken, onu çıkartmış, çıkartmasam güler namazı bozardı kesin.
yok estafurullah, o kadar çok üst üste bu dediginiz degil yazmışsınız kiGerizekalıyım anlamıyorum.
Onu anladik oyle bir sey yok, ama defalarca ust uste oyle bir sey yok demek yerine, neden öyle bir sey yok un açıklamasi yapilsa daha güzel olacak sanki.Namaz kılan bizler de bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Selam verip kaldığın yerden devam etmek diye bir şey yok. Onu söylemeye çalışıyoruz. Peki bunu neden anlamıyorsunuz
Selam vermek diye bir şey yok mu o zaman?? Bütün namazlar ilk rekattan başlayarak mı kılınmalı?İşte bunu söylemeye çalıştık bizde. Selam verip devam etme diye bir şey yok. O yüzden bu tarz konularda emin olmadıkça çok bilgi vermemek gerek
Ama çünkü o değildi napayımyok estafurullah, o kadar çok üst üste bu dediginiz degil yazmışsınız ki
Sonra açiklamanizi gördüm başka bir yorumda ilk yorumda hayır o öyle bir sey degil ahada sebebi bu deseniz daha kolay olurdu sanırım herkes için.
namazdan belirli durumlar harici kalkilmazmis ( cana gelecek zarar durumları vs) selam verdim cocugu cektim geri yerime oturdum 2.rekattan devam ettin diye bir sey yokmuş yani.Selam vermek diye bir şey yok mu o zaman?? Bütün namazlar ilk rekattan başlayarak mı kılınmalı?
şöyle. Yani selam vermeyi gerektirecek kadar bir işse tabi ki namaz tekrarlanır. Namaz bozulmuş olur. Zaten arkadasın attığı fetva da da böyle yazıyorSelam vermek diye bir şey yok mu o zaman?? Bütün namazlar ilk rekattan başlayarak mı kılınmalı?
namaz kılmam ama merak ederim hep acaba bunun mantıklı açıklaması ne vs diye, bakiyorum bakiyorum cevap yokAma çünkü o değildi napayım
Tam olarak böylenamazdan belirli durumlar harici kalkilmazmis ( cana gelecek zarar durumları vs) selam verdim cocugu cektim geri yerime oturdum 2.rekattan devam ettin diye bir sey yokmuş yani.
Yemedin icmedim arastirdim
Ama mesela şimdi konu sahibesi bayan dogruyu bilmedigi icin bu sekilde davranmış, ne olacak kıldıği namazlar boşamı oldu yaniTam olarak böyleAllah razı olsun.
Ben de anlaşılır yazdığımı sanıyorum, konuyu ortasından anlatmaya başlayan eşime söylenmem bir dahanamaz kılmam ama merak ederim hep acaba bunun mantıklı açıklaması ne vs diye, bakiyorum bakiyorum cevap yok
Konu sahibi kıldığı namazlar konusunda vesveseye kapılmış. Ben de o şekilde kılıyorum yani cocuklarla. Vesveseye kapilmasın devam etsin dedik. Bu tarz şeylerde vesvesenin sonu gelmiyor cunku. Bir zaman sonra şunu düşüne bilir. E zaten benim namazım olmuyor kılmamayım diye.Ama mesela şimdi konu sahibesi bayan dogruyu bilmedigi icin bu sekilde davranmış, ne olacak kıldıği namazlar boşamı oldu yani
namazdan belirli durumlar harici kalkilmazmis ( cana gelecek zarar durumları vs) selam verdim cocugu cektim geri yerime oturdum 2.rekattan devam ettin diye bir sey yokmuş yani.
Yemedin icmedim arastirdim
Benim kizda kayinpederin basinda bekler secdeye varmak kısmı sanırim tam o esnada sirtina binip onla beraber inip inip kalkar kizim.Konu sahibi kıldığı namazlar konusunda vesveseye kapılmış. Ben de o şekilde kılıyorum yani cocuklarla. Vesveseye kapilmasın devam etsin dedik. Bu tarz şeylerde vesvesenin sonu gelmiyor cunku. Bir zaman sonra şunu düşüne bilir. E zaten benim namazım olmuyor kılmamayım diye.
Bunu öneri olarak yazan başka arkadaştı. Ki sonra o da yazdı yani selam vermemiş olabilirler dedi
Yani Allah ın izniyle bir şekilde halloluyor. İkizlerle kılmaya çalışıyorum. Eksikte olsa. Zorluklarla yapmak daha makbul oluyordur diye düşünüyorum. Zaten her şey de selam vermesine gerek kalmıyor. Sırtına çıkarsa bekler inmesini. İlla ki inecek. Önüne geçerse hafif kenara ittirir. Ne bileyim bir şekilde halloluyor.Sondurak2515 doğrudur bilemiyorum ama evde tek başına çocuk bakan kadınlar için zorlayıcı bir durum olabilir
Belkide sağına soluna selam vermeden düzeltme yapıyor bizimkilerde. Ben selam vermek=ara vermek olarak kullandım.Arkadaşım selam verilmez, sizin gönderdiğiniz yazıda da selam ver demiyor.
Takıldığımız nokta selam.
Yoksa çocuğu alıp kenara koyuyoruz, ne bileyim emziği düşse emzik verilir tek elle, ama omuzlar kıbleden çevrilmez veya selam verilmez.
Arkadaş da anlatmış yukarıda.
AhhaBenim kizda kayinpederin basinda bekler secdeye varmak kısmı sanırim tam o esnada sirtina binip onla beraber inip inip kalkar kizim.
kayinpeder devam eder oyle adamcagiz, hic aha bozuldu bastan yapayim yada sirtimdan indireyim diye bi cabasi olmadi.
demek ki sorun olmuyo
Mesela çocuk diyelim ki canina zarar verecek bir sey yapiyo o an namaz terkedilebilirmiş.Sondurak2515 doğrudur bilemiyorum ama evde tek başına çocuk bakan kadınlar için zorlayıcı bir durum olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?