Namaz kılarken oğlum ağlıyor kucağıma oturuyor.

Belkide selam vermeden düzeltip dönüyorlar, ama dua okurken birden namaz şeklinden çıkılıyor mu bilmiyorum.
Sadece çocuklar ağlayıp çekiştirince en başa dönmüyor ondan eminim gördüm çünkü bir çok kez. Baş örtüsünüde düzeltiyorlardı.
Düzeltiyor yada bekliyor sırtına binerse vs.
Benim kız anneme güneş gözlüğü takmış mesela namaz kılarken, onu çıkartmış, çıkartmasam güler namazı bozardı kesin.

ya neyini anlamadiniz namaz kilmayan ben bile anladım.
Selamını ver işini hemen hallet kaldığın rekattan devam et diyor işte
Namaz kılan bizler de bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Selam verip kaldığın yerden devam etmek diye bir şey yok. Onu söylemeye çalışıyoruz. Peki bunu neden anlamıyorsunuz

İşte bunu söylemeye çalıştık bizde. Selam verip devam etme diye bir şey yok. O yüzden bu tarz konularda emin olmadıkça çok bilgi vermemek gerek

Namaz kılan bizler de bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Selam verip kaldığın yerden devam etmek diye bir şey yok. Onu söylemeye çalışıyoruz. Peki bunu neden anlamıyorsunuz
Onu anladik oyle bir sey yok, ama defalarca ust uste oyle bir sey yok demek yerine, neden öyle bir sey yok un açıklamasi yapilsa daha güzel olacak sanki.
Diger bayan sonradan bir yorumunda gayet mantikli aciklamis mesela.
Omuzlar kibleden cevrilmemeli, onun disinda tabiki bebegimize bu sartlar altinda emzik vs veriyoruz yazmiş

İşte bunu söylemeye çalıştık bizde. Selam verip devam etme diye bir şey yok. O yüzden bu tarz konularda emin olmadıkça çok bilgi vermemek gerek
Selam vermek diye bir şey yok mu o zaman?? Bütün namazlar ilk rekattan başlayarak mı kılınmalı?

Selam vermek diye bir şey yok mu o zaman?? Bütün namazlar ilk rekattan başlayarak mı kılınmalı?
namazdan belirli durumlar harici kalkilmazmis ( cana gelecek zarar durumları vs) selam verdim cocugu cektim geri yerime oturdum 2.rekattan devam ettin diye bir sey yokmuş yani.
Yemedin icmedim arastirdim

şöyle. Yani selam vermeyi gerektirecek kadar bir işse tabi ki namaz tekrarlanır. Namaz bozulmuş olur. Zaten arkadasın attığı fetva da da böyle yazıyor

Ama mesela şimdi konu sahibesi bayan dogruyu bilmedigi icin bu sekilde davranmış, ne olacak kıldıği namazlar boşamı oldu yani
Konu sahibi kıldığı namazlar konusunda vesveseye kapılmış. Ben de o şekilde kılıyorum yani cocuklarla. Vesveseye kapilmasın devam etsin dedik. Bu tarz şeylerde vesvesenin sonu gelmiyor cunku. Bir zaman sonra şunu düşüne bilir. E zaten benim namazım olmuyor kılmamayım diye.
Bunu öneri olarak yazan başka arkadaştı. Ki sonra o da yazdı yani selam vermemiş olabilirler dedi

namazdan belirli durumlar harici kalkilmazmis ( cana gelecek zarar durumları vs) selam verdim cocugu cektim geri yerime oturdum 2.rekattan devam ettin diye bir sey yokmuş yani.
Yemedin icmedim arastirdim
Sondurak2515 doğrudur bilemiyorum ama evde tek başına çocuk bakan kadınlar için zorlayıcı bir durum olabilir

Benim kizda kayinpederin basinda bekler secdeye varmak kısmı sanırim tam o esnada sirtina binip onla beraber inip inip kalkar kizim.
kayinpeder devam eder oyle adamcagiz, hic aha bozuldu bastan yapayim yada sirtimdan indireyim diye bi cabasi olmadi.
demek ki sorun olmuyo

Sondurak2515 doğrudur bilemiyorum ama evde tek başına çocuk bakan kadınlar için zorlayıcı bir durum olabilir
Yani Allah ın izniyle bir şekilde halloluyor. İkizlerle kılmaya çalışıyorum. Eksikte olsa. Zorluklarla yapmak daha makbul oluyordur diye düşünüyorum. Zaten her şey de selam vermesine gerek kalmıyor. Sırtına çıkarsa bekler inmesini. İlla ki inecek. Önüne geçerse hafif kenara ittirir. Ne bileyim bir şekilde halloluyor.

Belkide sağına soluna selam vermeden düzeltme yapıyor bizimkilerde. Ben selam vermek=ara vermek olarak kullandım.
Usulü neyse o şekilde ara verip devam edebiliyor işte baştan başlamasına gerek yok demişler.
Birde annem bazen içeri gelip son sünnetim kaldı onu kılıcam diyor, o yüzden her türlü ona selam denir diye düşündüm.

Ahha biz de öyleyiz. Sorun olmuyor

Mesela çocuk diyelim ki canina zarar verecek bir sey yapiyo o an namaz terkedilebilirmiş.
Tabi namaz bozuluyomus en baştan başlamak lazimmis, yaridan devam edeyim diye bir sey yok.
namaz bozmak icin gecerli sebepler kısmına giriyo diğer turlusu günahmıs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…