• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Namaz

Cemil Tokpınar'ın Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? diye bir kitabı var yıllar önce okumuştum çok tesirli sevdiriyor okurken ama gel gör ben de gevşetiyorum komşumuz babasını kaybettikten sonra rüyasında görmüş babasını babası demiş oğlum namazlarını sakın aksatma burada çetin bir azabı var deyince ben baya korkmuştum 😔ama aksattığım oluyor Allahım affetsin bizleri 😔

Vaktinden ayırıp yazmışsın çok teşekkür ederim ❤️ belki bizim.icin böylesi daha hayırlıdır.. Bizim gibi dini hassasiyetleri olmayan bir adamla evli olmak ve boyle bir imtihanın içinde ettiğimiz ibadet ve kopmamaya çalışmak belki Allah katında makbul olacaktır. Çünkü çok daha zor.. Oruç tutulmayan bir evde tek başına oruç tutup Sahur yapmak iftar yapmak.. Eşinin tarafına son derece saygı duyduğun halde onların seviyesizce yorumlarda bulunması ve bir şekilde mantıklı yoldan halletmeye çalışmak zor. Bunları eşinle konuşmak zor. Bazen kendini eşine aciklamaya çalışmak zor. Saçma sapan hoca espirilerine katlanamamak.. Gördüğü iki şarlatan yüzünden genele yayip rahatça konuşabiliyor olması ve benim.bu konudaki hassasiyetimin çakismasi.. Çok etkiliyor. İşte bende bazen diyorum ki demek ki böyle olmaliymis. Zorluk icindeyken olmaliymis
Evet gerçekten zor bir imtihandan geçiyorsun okuyunca ve ayriyetten kendimi yerine koydum. Zor. Belki de senin sınavın o. Bırakma dahada sarıl. Düşün sen o ortamda bile Allah tan vazgeçmiyirsun bunun mükâfatı az olurmu. Bir yandan da nimet aslında. Zor ama sonuç çok iyi olacak inşallah.

Çok güzel bir konu. Yorumlarinizida ayriyetten çok güzel. Bende gecenlerde namaz kiliyordum ikindiyi bekledim namazın üstünde dua ediyorum. Kardeşim 14 yaşında. Döndüm ona baktım neden namaz kilmiyorsun dedim. Bana baktı bilmem abla nasıl bilmem derken. Yani abla unutuyorum o esnada ikindi ezanı okundu. Peki dedim bu sesi duymamak mumkunmu. Bu nedir ve ses yapan birşey diyor. Duymamak mümkün mü o anda abdest alıp namaz kilsan baktım duraksadı evet haklısın. Peki dedim. Sence günde 5 vakit namaz ve toplasan hepsi 15 dakika tutar belki . Ama biz istediğimiz herşeye saatler bile ayırırken neden sence buna ayoramiyoruz ve toplasan 3 dakika bile belki tutmaz . Demekki birşey var büyük birşey ki faydalı ki uzaklastiriliyoruz. Oyasaki saçma bir film yada program yada internet saatlerimizi alıyor. Ama o kısa süren şey büyük gekiyor. Demekki çok iyi birşey. Kız kardeşim dondu aaaa abla hakikaten neden ya. Dedi. Şuan yanımda değil kılıyorum bilmiyorum. Zorlamak da istemiyorum. Bazıları dinin zorba olduğunu savunuyor kadını değersiz ettiğini sanıyor. Düşünsenize Allah diyork ki kadın çocuğunu emzirmek zorunda değil rızkını baba getirmek zorunda. Ha verirsede emzirdigi süreye kadar ölürse Cennet kapısı açık. Kim bize böyle güzellikler vad ediyor. Yada kocasının evinde bir tas su bile kaldırma ona sevap yazılır ev işlerini yapma zorunluluğu yok ama evlendigimizde bize mecbursun gibi beyni algilatiyorlar. Yapmazsak yeri geldimi seni niçin almışım gibi vs cümleler sarf ediliyor. Kadın adet gördüğü için namaz kilmiyor ve onları kaza yaptirmiyor . Oruç tutmadığı zaman regl döneminde ama erkek tutmazsa baya süre oruç tutması gerek tam olarak sayıyı hatırlamıyorum şimdilik. Yani kısacası bize bu kadar değer veren seven Rabbim bizim 5 vakit namazımızı mi muhtaç. Ama bize değer vermeyen jaketmedigimiz yada daha ne zorluklarla yasanyan hemcinskerimize yaranmak için neler yapıyoruz ama bir iltifat bir hele dinlen sende yoruldun biraz kaç sefer diyorlar. Herkes of valla un mrumda değil evi afedersn bk götürsn diyor. Ama bunu herkes demiyor hele o evde çocukların varsa yaparsın her türlüsünü. Demem iki bir anne evladına ne kadar merhametli ve sefkatli ise hani hata yapar unutur ooersin koklarsin. Rabbimin merhameti şefkati bin kat o annedden fazladir . O yüzden hepimizin hataları var bu dünya tadımlık Dünya biz buraya öbür dünya için birikim yapmaya geldik ama orada huzur var ve dahası var siz daha iyi bilirsiniz. Bunun için de sevmemek olurmu onun için 5 vakit çok olmamalı vesselam. Hayırlı akşamlar.

Hayırlı akşamlar yorumun için çok teşekkür ederim ❤️❤️ neden namaz kıldığımizin en güzel cevaplarından biri de şu, bu çemberinde içinde olduğumuzu göstermek için. Dikkat edin bak namaz kilmadigimizda, ya da kilmadigimda diyeyim, kuran da okumuyorum. Dışarı çıkarsam başörtüsü takıyorum hepsi bu. Sorarsan da Müslümanım. Ama namaz kilmadigim zamanlarda diğer herkesten pek bir farkim kalmıyor. Allah'ı düşünmüyor dünya işlerine yoğunlaşıyorum. Allah'ı dusunmedigim için günahlar işliyorum. Daha çok küfür ediyorum mesela dedikoduya düşüyorum. Daha kötü bir insan oluyorum kendimce. Kilmadigimi bildiğim için İcten içe bir huzursuzluk da var bu yüzden böyle huzursuz bir insan olup o enerjiyi de aileme dağıtıyorum. Hiçbir şey yapasim gelmiyor
Ama namaz kılan bir insan olunca istesende o iyilik çemberinin içinden çıkamiyorsun. Olaylara bakışın güzelleşiyor. Merhametin güzelleşiyor. Huzurun geliyor bütün eve yayılıyor. İyi yönlerini ortaya çıkarıyor yani. Günde 5 vakit olması da Allah'ı hiç unutmamani sağlıyor. Gerçekten namaz farz kilinmasaydi Allah'ı bu kadar hatırlar mıydık bilmiyorum.. Namaz iyi ki var

Evet gerçekten zor bir imtihandan geçiyorsun okuyunca ve ayriyetten kendimi yerine koydum. Zor. Belki de senin sınavın o. Bırakma dahada sarıl. Düşün sen o ortamda bile Allah tan vazgeçmiyirsun bunun mükâfatı az olurmu. Bir yandan da nimet aslında. Zor ama sonuç çok iyi olacak inşallah.
İnşallah canım çok isterim iyi olsun..

Cemil Tokpınar'ın Sabah Namazına Nasıl Kalkılır? diye bir kitabı var yıllar önce okumuştum çok tesirli sevdiriyor okurken ama gel gör ben de gevşetiyorum komşumuz babasını kaybettikten sonra rüyasında görmüş babasını babası demiş oğlum namazlarını sakın aksatma burada çetin bir azabı var deyince ben baya korkmuştum 😔ama aksattığım oluyor Allahım affetsin bizleri 😔
Bende çok rüyalar gördüm Allah hayır etsin. İnşallah tovbelerimiz kabul olur da Allah'ın rızasını kazanırız biz de

Her vakit niyetini yenile canim
Akşam yatarken niyetini al ve uygun zamanda uyumaya gayret et..
Uyku hali bize fayda versin istiyorsak öncelikle ibadetlerimiz için kolaylastiracak şekilde düzen kurmalıyız..
Hayatımizi imanimiza göre sekillendirmeye çalıştığımız da tüm kolayliklar bizle geliyor.
Hayatta herşey ile ilgili adablar var tavsiyeler var.
Yolculukta misafirlikte dışarda içerde..
İlmihal akaid fıkıh dersleri de çok önemli..
Hergun bı sohbet dinlemek istifade etmekte besler içimizi.. yani yaşam seklimizde niyet edersek güzel şeylere Rabbim kolaylaştırır inşallah.
Tembellik duygusu hepimizde var ama Allah'ın izniyle öncelikle asacağız inşallah ❤️
Sunnetlerde çok yardımcı oluyor düzenli yaparsak. İstiğfar edip acizligimizle bu yolda sabit kalmayı dileyecegiz son nefese kadar başka elimizden gelen de gereklere uymak🥰

Namazı kaçırmana sebep olacak hiçbir şeyin bir değerinin olmadığını içine sindirirsen çok kolay oluyor.

mesela arkadaşınla çay içiyorsun muhabbet çok tatlı. namazı kılmayacaksın. Değer mi daha mı önemli? Ölüp gittiğinde Allah hesabını sorduğunda neden bu vakit namazı kılmadın? Sebebin geçerli mi bunu düşün. İnan o zaman hiçbir şeyi namazın önüne koyamıyorsun. Sabah namazına nasıl kalkılır diye bir kitap görmüştüm yıllar önce. Piyasada varsa alabilirsin.
Hiçbir şey önüne geçmiyor. Daha önemli hiçbir isim yok. Sabah namazı namazların en tatlısı en şekeri. İnşallah bende baslicam kalkmaya elimden geleni yapicam

Hiçbir şey önüne geçmiyor. Daha önemli hiçbir isim yok. Sabah namazı namazların en tatlısı en şekeri. İnşallah bende baslicam kalkmaya elimden geleni yapicam
Annemin sözü aklıma geldi biz namaza başladığımızda sabah namazına kaldırırken derdi ki

Cennetin anahtarını veriyorlar bu namazı kilana almak ister misin?

Boyle kalkardik namaza.
En erinmedigim namazdır uyanabildigim müddetçe.
Soğuk suyla alırdık o zaman abdesti. Üşürduk kış günü.
Annem bu namaz diğer namazların en tatlısı bu yüzden derdi.

O günler ah o günler. Şimdi konfor olarak daha rahat yaşasak da şükrümuz çok çok az.
Allah im affetsin hidayet versin inşallah.

Her vakit niyetini yenile canim
Akşam yatarken niyetini al ve uygun zamanda uyumaya gayret et..
Uyku hali bize fayda versin istiyorsak öncelikle ibadetlerimiz için kolaylastiracak şekilde düzen kurmalıyız..
Hayatımizi imanimiza göre sekillendirmeye çalıştığımız da tüm kolayliklar bizle geliyor.
Hayatta herşey ile ilgili adablar var tavsiyeler var.
Yolculukta misafirlikte dışarda içerde..
İlmihal akaid fıkıh dersleri de çok önemli..
Hergun bı sohbet dinlemek istifade etmekte besler içimizi.. yani yaşam seklimizde niyet edersek güzel şeylere Rabbim kolaylaştırır inşallah.
Tembellik duygusu hepimizde var ama Allah'ın izniyle öncelikle asacağız inşallah ❤️
Sunnetlerde çok yardımcı oluyor düzenli yaparsak. İstiğfar edip acizligimizle bu yolda sabit kalmayı dileyecegiz son nefese kadar başka elimizden gelen de gereklere uymak🥰
Secdede öylece kalabilirim 🥰 Allah'a en yakın olduğumuz an oymus ya.. Sanki sarılır gibi geliyor bana. Allah'a sarilmak ne güzel bir şey olurdu böyle kollarınla. Bu güzel mesaj için teşekkür ediyorum çok çok iyi geldi h m ❤️ iyi ki varsın, varsınız ❤️

Annemin sözü aklıma geldi biz namaza başladığımızda sabah namazına kaldırırken derdi ki

Cennetin anahtarını veriyorlar bu namazı kilana almak ister misin?

Boyle kalkardik namaza.
En erinmedigim namazdır uyanabildigim müddetçe.
Soğuk suyla alırdık o zaman abdesti. Üşürduk kış günü.
Annem bu namaz diğer namazların en tatlısı bu yüzden derdi.

O günler ah o günler. Şimdi konfor olarak daha rahat yaşasak da şükrümuz çok çok az.
Allah im affetsin hidayet versin inşallah.
Amin inşallah.. Uykudan ayilmayalim diye sıcak suyu bekliyoruz resmen simdi.

Secdede öylece kalabilirim 🥰 Allah'a en yakın olduğumuz an oymus ya.. Sanki sarılır gibi geliyor bana. Allah'a sarilmak ne güzel bir şey olurdu böyle kollarınla. Bu güzel mesaj için teşekkür ediyorum çok çok iyi geldi h m ❤️ iyi ki varsın, varsınız ❤️
Haydiiii öyle ise 🥰
Çok.sukur hatırlatana 💜 yolumuz açık olsun 🌸

Vaktinden ayırıp yazmışsın çok teşekkür ederim ❤️ belki bizim.icin böylesi daha hayırlıdır.. Bizim gibi dini hassasiyetleri olmayan bir adamla evli olmak ve boyle bir imtihanın içinde ettiğimiz ibadet ve kopmamaya çalışmak belki Allah katında makbul olacaktır. Çünkü çok daha zor.. Oruç tutulmayan bir evde tek başına oruç tutup Sahur yapmak iftar yapmak.. Eşinin tarafına son derece saygı duyduğun halde onların seviyesizce yorumlarda bulunması ve bir şekilde mantıklı yoldan halletmeye çalışmak zor. Bunları eşinle konuşmak zor. Bazen kendini eşine aciklamaya çalışmak zor. Saçma sapan hoca espirilerine katlanamamak.. Gördüğü iki şarlatan yüzünden genele yayip rahatça konuşabiliyor olması ve benim.bu konudaki hassasiyetimin çakismasi.. Çok etkiliyor. İşte bende bazen diyorum ki demek ki böyle olmaliymis. Zorluk icindeyken olmaliymis
Tabiki bu anlattığın durumlar kolay değil, ama bu bizi yıldıramaz 😊 bendeki durum da eşimle zıt şekilde aslında, o dini hassasiyeti olan bi ailede büyümüş birçok şeyi benden daha iyi biliyor, yapsa daha güzel yapacak yani. Ama bu o kadar özel bi durum ki Allah la kul arasında o yüzden kimseye müdahele edemeyiz, kimsenin de bize edemeyeceği gibi. Dediğin gibi bu zorluklar senin için hayırlara vesile olacaktır belki de. ❤

Hayırlı akşamlar yorumun için çok teşekkür ederim ❤️❤️ neden namaz kıldığımizin en güzel cevaplarından biri de şu, bu çemberinde içinde olduğumuzu göstermek için. Dikkat edin bak namaz kilmadigimizda, ya da kilmadigimda diyeyim, kuran da okumuyorum. Dışarı çıkarsam başörtüsü takıyorum hepsi bu. Sorarsan da Müslümanım. Ama namaz kilmadigim zamanlarda diğer herkesten pek bir farkim kalmıyor. Allah'ı düşünmüyor dünya işlerine yoğunlaşıyorum. Allah'ı dusunmedigim için günahlar işliyorum. Daha çok küfür ediyorum mesela dedikoduya düşüyorum. Daha kötü bir insan oluyorum kendimce. Kilmadigimi bildiğim için İcten içe bir huzursuzluk da var bu yüzden böyle huzursuz bir insan olup o enerjiyi de aileme dağıtıyorum. Hiçbir şey yapasim gelmiyor
Ama namaz kılan bir insan olunca istesende o iyilik çemberinin içinden çıkamiyorsun. Olaylara bakışın güzelleşiyor. Merhametin güzelleşiyor. Huzurun geliyor bütün eve yayılıyor. İyi yönlerini ortaya çıkarıyor yani. Günde 5 vakit olması da Allah'ı hiç unutmamani sağlıyor. Gerçekten namaz farz kilinmasaydi Allah'ı bu kadar hatırlar mıydık bilmiyorum.. Namaz iyi ki var
Çok şükür var. Dahada sıkı sıkıya sarılmayi nasip etsin Rabbim. Manen çok şey katıyor .insanı yumuşatıyor kendini iyi hissettiriyor ayrıca bide bir ferahlik anlatılmaz yaşanır.

Elhamdülillah namaz kılmayi seviyorum. Ama arkadaşlar şu regl girdiği zaman bir vesvese geliyor bana ben toparlayamiyorum. Her regl zamanı aynı şey. Benimki 8-9 gün sürüyor. O kadar zaman kilmayinca sonrasında bir tutukluk yaşıyorum ve pişmanlığından da kendimi yiyorum. Sonra yine namaza başlıyorum ama 9 gün regl desek, ben bu esneklikten 3-4 gün de kendim kilmiyorum. 13 günluk bir açık ediyor bana. Toplamda 17-18 gün namaz kılmış oluyorum. Ve yine bu namazlarda sabah namazına nadiren yetisebiliyorum. Sanki Rabbim 4 vakit farz kılmış gibi 4 kılıyorum. Kazasini kılıyorum bazen ama ne bileyim büyük esneklik yapıyormusum gibi geliyor.

Bu zaman içinde şöyle bir şey yaşıyorum, dışarı çıktığım zaman ya da bir arkadaşımla oturuyorken namazı kaçırabiliyorum. Bazen günde 1 vakit kildigimi görüyorum bazen 5 vakit kildigimi görüyorum. Kendime aşırı kızıyorum. Lütfen bana öyle bir şey söyleyin ki ben namazlarımi kesintisiz kilayim.. Gerçekten çok üzülüyorum.

Namaz kılmayı çok seviyorum. Gerçekten kılınmasi farz olduğu için Allah korkusundan kılmak bir yana (tabi ki o da var ama) hani ezbere değil gerçekten Allah'ı çok sevdiğim için kilmayi da çok seviyorum. Şimdi diyeceksiniz ki biz sevmiyor muyuz.. Tabi ki seviyorsunuz. Ben bendeki durumu anlatmaya çalışıyorum sadece.

Bak ben böyle şeytana uyunca esneklik gösterince Allah'ın bana verdigi güzellikleri nimetleri unutunca bile Allah yine o güzellikleri benden almıyor. Yemegim pişiyor şükür hasta değiliz sağlığımız yerinde. Gözlerim görüyor ellerim tutuyor. Gülüyoruz eğleniyoruz burada günümüz güzel geçiyor. Bu neşeyi bana sağlayan da Rabbim. O bana bu merhameti gösterirken şuanda da gözlerim doluyor. Kulunu görmeye çağırıyor ezanlarla ve gitmemek.. İstese başıma bir bela bir musibet verir. Vermiyor. Rabbim sabrediyor tövbe kapılarını açıyor. Samimi bir tovbeyle günahlarımızı bile inşallah affediyor. Namaz kilmadigim zaman kendimi son derece korumasız herkesten gizli ayıp bir iş yapıyormusum gibi kötü hissediyorum. Yani üstünde düşününce böyle geliyor. Çok günahkar..

Kendimi Allah'a karşı çok samimiyetsiz hissediyorum böyle olunca. Secdeden başımı kaldirmadan tövbeler eden de ben, bunu yapan da ben. Yüzüm kalmadı. İnsanlık duygularımla böyle düşünüyorum. Nefret ediyorum böyle olmaktan. Güzel Allah'ım ne kadar hayal kırıklığına uğruyor kim bilir.. İnsanı duygular belki bunlar nasıl ifade edilir Allah'ın nezdinde bilemiyorum. Benim bildiğim Rabbim gazaplanir ve memnun olur. Ama sanki O'nu üzüyorum gibi bir his içimde. Günahsa böyle hissetmek Allah affetsin

Konuyu açmamin sebebi çaresiz hissediyorum. Bu duyguyla nasıl baş edicem. Siz ne yapıyorsunuz böyle bir durumda. Sürekli tövbe edilir mi.. Nasıl yine su duruma geliyorum..

Öncelikle söylediğin regl sonrası durumu aynen yaşıyorum. Benim kilmamak değil de zor geliyor ki bu çok normal geliyor bans. O kadar aradan sonra ısınma turum 2-3 gün sürüyor.

Namaz durumu yerleşene kadar tövbe durumlarıni çok yaşadım, yüzüm yok diye ağladım vs. Mahcubiyet çok insanı ama tevbe etmek, edebilmek ulvi bir durum benim için.
Disari çıktığım zamanları namaz saatine göre ayarlamaya çalışırım. Sırt çantamda namaz elbisesi, tülbent ve şu otel terliklerinin olduğu bir poşet bulunur hep (tesettürlü değilim) Kilamadigim zaman olur mu tabi ki olur, önce tevbe sonra kaza olarak sonra ki vakitte kılarım.( Kaza namazı konusunda ikna olmuş değilim, vakti olan ve her durumda yapılabilen bir ibadetin kazası olmaz diye dusunuyorum. Bu tamamen benimle ilgili)

Namaz konusunda beni tetikleyen kutsal kitabımız. Her yerinde tekrar eden, namaz kılın ve zekat verin ikilisi. Yani anladım ki bunun kaçışı yok. Yine kitabımızda, sabah namazı sahitlidir diye bir ayet var. Özellikle sahitlidir yazdığına göre ayrı bir hikmeti olduğunu düşünüp sartlaniyorum 🤗

Ben namaz kılmayı şoyle alışkanlık haline getirdim..hani Mahser yerinde anne babanın bile seni tanımayacağı o yangın yerinde yalnız başınayken Peygamberimiz insanlar arasında dolaşıp "bu bizdendir" deyip müminleri golgelenecekleri bir yerde toplayacak ya..işte o gün benim karşıma geldiginde bu bizden değildir dersee 🥺 ve eklerse ahh ne yaptın sekerpare neden vaktini bosa harcadın çok ağladım sizin için ama düzelmediniz derse...ya gönül koyarsa..ve hatta şu an Peygamberim benim için aģlıyorsa..Peygamberimiz ummeti icin bunca göz yaşı döküyorken o gözyaşlarından biri benim için olmamalı...ben tebessum sebebi olmalıyım o mübarek yüzde..
Dusun ki bir yol uzerindesin(hayat yolu) ve bu yolda önünde Allah Rasulü gidiyor..ayak izlerine basa basa gidiyorsun..hic birden ben bu izlere basmayayım dermiydin?eminim demezdin...bunu düşün namazi aksatmak icimden geldiginde bak nasil direliyorsun😊
Sabahları kalktığında kendine dua et..ilk sözun besmele ardından da Allahim beni abid kullarından eyle diye dua et.ardindan esine çocuğuna..abid çokça ibadet eden demek.tabi sen arttirabilirsin abid arif saliha sadık kullarından et diye.kendini hesaba cekmek tabi ki cok önemli ama dua da çok önemli 🤲💕💦 biraz da gözyaşı 🥰 ağlamak lazım halimize..gönül ıslak olacak biraz..
Sevgi ve Dua ile 💕💕💕

Ah ah chococan. Benim de kanayan yaram bu. Kocaman göbeğimle hamile iken hiçbir vakti aksatmazken şimdi neyin şımarıklığını yaşıyorum bilmem. Hiç aksatmayan arkadaşlar yazsınlar bunun sırrını.

Ya ama bu konu harika 🤓
Maalesef bende calistigim icin cok namaz kaciriyorum ama birseyi unutuyoruz
Kacirdigimiz tek bir vakit icin 80 sene cehennemde yanacagiz diye birsey okumustum namazlari kacirmasak bile vakitleri gecirincede cok buyuk gunahti onun icin de bir ceza vardi simdi yazarken umursamiyoz ama 80 sene ne demek vaktimizi o kadar bosa harciyoruz ki bende kurana basliyorum bir ay duzenli gidiyor sonra kaliyor oyle kacirdigimiz tek vakit icin uzulmuyorsak maalesef sorun var seytan insani kotuye surukluyor 🥺

Ya ama bu konu harika 🤓
Maalesef bende calistigim icin cok namaz kaciriyorum ama birseyi unutuyoruz
Kacirdigimiz tek bir vakit icin 80 sene cehennemde yanacagiz diye birsey okumustum namazlari kacirmasak bile vakitleri gecirincede cok buyuk gunahti onun icin de bir ceza vardi simdi yazarken umursamiyoz ama 80 sene ne demek vaktimizi o kadar bosa harciyoruz ki bende kurana basliyorum bir ay duzenli gidiyor sonra kaliyor oyle kacirdigimiz tek vakit icin uzulmuyorsak maalesef sorun var seytan insani kotuye surukluyor 🥺
Üstelik dünya yılıyla değil o 80 sene,ahiret hesabıyla, yani belki bizim dünyada bildigimiz 365x80 günden daha fazla bile olabilir.
Bunu 80 yılı düşünür, her vakti kılarım çok şükür.
Kılmak hep niyetinizde olsun, "Allahim kılmak istiyorum, bana yardim et, islerimi-ortamimi musait eyle" diye icinizden istemek. Allah bi kolaylığını veriyor lohusayken bile. ❤️

Üstelik dünya yılıyla değil o 80 sene,ahiret hesabıyla, yani belki bizim dünyada bildigimiz 365x80 günden daha fazla bile olabilir.
Bunu 80 yılı düşünür, her vakti kılarım çok şükür.
Kılmak hep niyetinizde olsun, "Allahim kılmak istiyorum, bana yardim et, islerimi-ortamimi musait eyle" diye icinizden istemek. Allah bi kolaylığını veriyor lohusayken bile. ❤️
Allah yardimcimiz olsun boyle dusununce cok zor 🤧hafife alinacak gibi degil

Back