Namaz kılarken oğlum ağlıyor kucağıma oturuyor.

Bunu değerlendirecek dini bilgisi olan insanların burda olabileceğine sizi inandıran nedir acaba. Ya da hiç tanımadığınız birine nasıl ve niye güveneceksiniz.

Merak etmeyin namazınız bozulmaz , peygamberimiz namaz kılarken torunları Hasan ve Hüseyin de sırtına çıkar çeşitli muziplikler yaparlarmış, peygamberimiz namazı bozmadan onların sırtından inmelerini beklermiş, siz sakince el yordamıyla bebeği yana doğru yönlendirip namazınızı tamamlayın, unutmayın ameller niyetlere göredir ...

İkizlerim 4 yaşına girecek. Bazen ikisi birden çıkıyor hala sırtıma Allah in izniyle kabul oluyordur. Kendinize vesvese yapmayın. Kılmamaktansa bütün şartlara rağmen bir şekilde kılmak daha iyidir.
Öneri olarak önüne çok sevdiği bir oyuncak vs koyabilirsiniz. Ama sadece namaz kılacağınız zaman vakitlerde çıkartın önüne. Belki işe yarar. Bizim bazen ise yarıyordu. Sakın kendinizi de çocuğunuzu da strese sokmayın. Bu vakitler geçecek. Büyüyecekler

Bunu değerlendirecek dini bilgisi olan insanların burda olabileceğine sizi inandıran nedir acaba. Ya da hiç tanımadığınız birine nasıl ve niye güveneceksiniz.
Öyle demeyin aramızda hoca hanımlar da var , cevap veren mutlaka oluyor, ayrıca bu bilinmeyecek bir mevzu da değil, mesela ben biliyorum çünkü çok okurum...

Rabbim kabul eder inşallah biz bilemeyiz bunu. Dediğiniz gibi vesvese siz kul olarak elinizden geleni yapın. Zorluklar içinde bile ibarenizi yapmaya çalışıyorsunuz rabbim görüyor biliyor elinizden geleni yapın tevekkül edin gerisin rabbim bilir

Ay ne desem bilemedim allah kabul etsin oyalanacak bisey verin oyun felan siz kilana kadar gecer zaman

Söylediğiniz o değil ki, selam verip 3.rekatten başlanmaz.
Acil bi durum olursa selam verir namazına ara verisin daha sonra 1. Rekattan değil kaldığın yerden devam edersin zaten 2. Rekat sonrası selam vermiş 3. Rekata başlamış oluyorsun. Verilen fetvalarda bu şekilde.

Acil bi durum olursa selam verir namazına ara verisin daha sonra 1. Rekattan değil kaldığın yerden devam edersin zaten 2. Rekat sonrası selam vermiş 3. Rekata başlamış oluyorsun. Verilen fetvalarda bu şekilde.
Arkadaşım siz selam verip kaldığı yerden devam ediyor diyorsunuz, yine bu değil söylediğiniz.

Orda anlatılmak istenen. Diyelim ki çocuk önümüzde secdeye gidemiyorum. Hafif yana ittirip secdeye gitmek. Namazda selam verip devam edin demiyor. Çok kısa bir işse müdahele edip namaza devam etmek. Eğer uzun sürecek bir işse namazı tekrarlayın diyor.

E tamam işte kısa ise namazı terk edebilrisin uzunsa baştan başlamak gerekir diyor. Namazı bırakıp 1 saat çocukla ilgilenip dönecek hali yok heralde. Konu sahibi çocuk her durmadığında vesveseye kapılıp baştan başlıyormuş.
Mesela bizim ailede yengemiz medrese çıkışlı 4 tanede çocuğu var, böyle durumlarda namazlara en baştan başlamıyor, bu şekilde zaten 5 vakiti kılması mümkün değil.

Arkadaşım siz selam verip kaldığı yerden devam ediyor diyorsunuz, yine bu değil söylediğiniz.
Ney peki? Namazda çocuğa müdahale edip devam edin diyor işte baştan başlamaya gerek yoktur diyor. Tutup iki rekat arası çocuğu sallayım uyutayım kahve içeyim demez heralde

Ama selam verip kaldığın yerden başla demiyor farkındaysanız fetvada. Zaten bunu tartışmak istemiyorum kesinlikle ama cevap vermek istedim yinede.
Çocuğa ufak müdahale etmek için selam verilmez. Verdiğim örnekteki gibi. Selam verilecek kadar önemli bir iş varsa da namaz tekrarlanır. Selamdan sonra namaza kaldığın yerden devam edilir i ilk defa duydum.
Ben de ikizlerle namazımı kılmaya çalışan biriyim. İnanın çoğu zaman tepemden inmiyorlar. Konu sahibi de kendine vesvese yapmasın diye yazdım. Ama verdiğiniz öneriyi tekrar yengenize sorun isterseniz. Yanlış yönlendirme olmasın. Bu konular hassas konular. Zaten dini konu tartısmak yasak. Hayırlı geceler

Ney peki? Namazda çocuğa müdahale edip devam edin diyor işte baştan başlamaya gerek yoktur diyor. Tutup iki rekat arası çocuğu sallayım uyutayım kahve içeyim demez heralde
Arkadaşım selam verilmez, sizin gönderdiğiniz yazıda da selam ver demiyor.
Takıldığımız nokta selam.
Yoksa çocuğu alıp kenara koyuyoruz, ne bileyim emziği düşse emzik verilir tek elle, ama omuzlar kıbleden çevrilmez veya selam verilmez.
Arkadaş da anlatmış yukarıda.

ya neyini anlamadiniz namaz kilmayan ben bile anladım.
Selamını ver işini hemen hallet kaldığın rekattan devam et diyor işte

Kabul olup olmadigini biz bilemeyiz ama ameller niyetlere goreyse ve siz niyetinizde samimiyseniz Allah'in merhamet sahibi oldugunu unutmayin. Ona oyuncaklar verin durmuyorsa farzlari kilin ya da vakit cikmaya yakin da olsa sakin anlarini kollayin. Sizin kalbinizi Allah biliyor. Niyetinizi de. Vesveseye kapilmayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…