Namaz kılarken oğlum ağlıyor kucağıma oturuyor.

Bende anneme sordum arkadaşların dediği gibi selam vermiyormuş yani sağına soluna selam vermeden düzeltiyormuş. 4 rekat bitip diğer 4 rekata başlama arasında kalkılır sadece dedi.
Ben her durdurma selamla olur diye düşündüm saygısızlık olmasın diye asdgka

Ahha biz de öyleyiz. Sorun olmuyor
Ya bir sey soracagim, es ailesine hic soramadim kafir bellemesinler diye
Mesela kp namaz kiliyor veya kayinvalide o an o odada benim bir sey almam gerekiyo acaba odaya giriyim mi girmiyim mi diye kara kara dusunuyorum girilmelimi odaya?

Ufak bi düzeltme düşmek istedim
Günah demeyelim de uygun değil diyelim.
Yoksa namazda zil çaldı, hayati değil ama namazı tekrar kılmaya vakit var, namazdan çıkılabilir.

Ya bir sey soracagim, es ailesine hic soramadim kafir bellemesinler diye
Mesela kp namaz kiliyor veya kayinvalide o an o odada benim bir sey almam gerekiyo acaba odaya giriyim mi girmiyim mi diye kara kara dusunuyorum girilmelimi odaya?
Yani önünden gecmediginiz sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ben de giriyorum çünkü
Şuan böyle şey oldu ama ben çok ilimli falan biri değilim yanlış bir bilgi de vermek istemem. Ama sıkıntı olmuyor diye biliyorum.

Ufak bi düzeltme düşmek istedim
Günah demeyelim de uygun değil diyelim.
Yoksa namazda zil çaldı, hayati değil ama namazı tekrar kılmaya vakit var, namazdan çıkılabilir.
Benim kaynana kıyamet kopsa namazı birakmaz mesela, maraş depreminde yer yerinden oynuyo ev başımıza yıkılacak kaynanam namaza devam ediyodu.
Mesela bu durum cana yada bedene ruha eziyet olmuyomu?
Öleceksem de namaz kılarken öleyim fikri yani, o an canını kurtarabilmek mi önemli yoksa namaza durmaya devam etmek mi?
ay ne cok merak ettigim sey var

Ya ben özellikle kp namaz kilarken ( evin kıblesi oda kapisina donuk gibi bir sey) adamın onunden gececegin diye antreden mutfaga gitmeye tedirgin oluyorum.
Halbuki gelin, damat vs çocuğun sayiliyormuş galiba haramı görmek gibi bisey degilmiş galiba

Ya işte bu bana şekilcilik gibi geliyor, niyetleri Allah bilir tabii.
Din eziyet değil, hiçbir emir de zorluk olsun diye değil.
Bu biraz eğitimsizlikten, babam işin eğitimini almış esnek, annem aileden görmüş katı.
Geçen gün kızla anneme gittim, namaza yeni durmuş, biraz bekledik açtı.
Bozmayacaktım ama bozdum diyor.
E bi zahmet, niye dikesin bizi orda.

Aynen. Nikah olduktan sonra dini olarak anaları anamız , babaları babamız oluyor aynı şekilde bizim anne babalarımız da onlar için öyle
Kıble aynı bizim de öyle. Kapıya bakıyor. Eğer acil degilse selam verene kadar beklemek daha güzel olabilir. Selam verdikten sonra bazen yaşlılar duayı falan uzun tutuyor o sıra beklemenize gerek yok. Selam verdikten sonra namaz bitmiş sayılıyor. O zaman istediğiniz gibi odaya girip çıkabilirsiniz

Ay bir de dinde korunması gereken 5 temel esas var ve tabii ki canın korunması 1. sırada.
Namazı seçmek diye bir sey yok yani.

Ay bir de dinde korunması gereken 5 temel esas var ve tabii ki canın korunması 1. sırada.
Namazı seçmek diye bir sey yok yani.
Yani bakin dini bilgim az derim ben hep ama ben bile bilirim cana eziyet etmek buyuk gunahtır, namaz kilarken öleyimde cenneti garantileyim kafasinda.
Kadini ikna edemiyorum defalarca soyledim bak o oyle bisey degil diye ama kim dinler beni yani.

Ah anlasam selam verdimi, namazami devam ediyo duayami devam ediyo napiyo anlamiyorum ki namaz hakkinda hic bisey bilmiyorum cidden.
salona gelene kadar bekliyorum, allahtan beraber yasamiyoruz yoksa benim gunun yarisi salonda kayinpederi beklemekle gececek.

Ben bir namaza duruyorum ikiside tepemde ama onlarla namaz kılmak daha hoşuma gidiyor
Kabul olurmu bilmiyorum orasını rabbim bilir ama buyumeye başladıkça uzaklaşacaklar zaten
Küçük seccadeler aldım bazen ilgilerini çekiyor bazen de başıma çıkiyorlar
Ama ameller niyetlere göre namazi onlar öyle diye bırakma insallah rabbim sevabını daha çok verir

Benim kayinpeder de daha esnektir mesela ama kaynanam yani sekilcilik degil ama dediginiz gibi sanki kendince biseylere ekstra inanmıs onu oyle kabul etmiş.
dogrusu ne yanlışı ne hic dusunmemiş öyle gormuş

Onunden geçmediğin sürece sorun olduğunu düşünmüyorum
Ayrıca tehlikeli durumlarda namaz bozulabilir diye düşünuyorum kayınvaliden bozabilirdi tabi herkesin dini bilgisi kendine göre

Dini konular yasak, ama benim bildigim u konularla ilgili hocalarin youtube da videolari var. Oraya bir göz atin.
Bu tarzda bile mi dini konular yasak sayın MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Onunden geçmediğin sürece sorun olduğunu düşünmüyorum
Ayrıca tehlikeli durumlarda namaz bozulabilir diye düşünuyorum kayınvaliden bozabilirdi tabi herkesin dini bilgisi kendine göre
Ya kaynanamın olayı farklı, yani namaz saati degil mesela sarsinti oluyo kaynanam hemen namaza geciyo ölursede namaz kilarken ölecekmiş.
İşte sarsinti oluyo biz sokaga cikiyoruz kaynanam mutfakta sogan dograyip ilahi esliginde bekliyo dua ede ede.
yani allah bilir tabi ama bana intihar gibi geliyo ya, canini kurtarma sansin varken boyle bisey yapmak

Şöyle kapının kenarından bak. Sana bakıyorsa namazı bitmiştir. Namaz hareketlerine devam ediyorsa namaz kılıyordur. Anlamazsan hafif seslen. Baba namazin bitti mi diye. Sıkıntı olmaz. Bittiyse cevap verir zaten.
Salona gelmesini bekleme hiç. Diyelim öğlen namazını kılıyor. İlk 4 rekat sunnetini kıldı selam verdiğini anlarsan odaya dalabilirsin. Farza başlayana kadar zaten alacağını alır çıkarsın. İşini halletmiş olursun

Birde sehiv secdesine Varabılır dıye dusunuyorum.
Namazı bastan almak degıl rekatı bastan almak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…