- 5 Nisan 2023
- 3.799
- 11.618
- 128
- 27
- Konu Sahibi Kleopatra11
-
Ya bir sey soracagim, es ailesine hic soramadim kafir bellemesinler diyeAhhabiz de öyleyiz. Sorun olmuyor
Ufak bi düzeltme düşmek istedimMesela çocuk diyelim ki canina zarar verecek bir sey yapiyo o an namaz terkedilebilirmiş.
Tabi namaz bozuluyomus en baştan başlamak lazimmis, yaridan devam edeyim diye bir sey yok.
namaz bozmak icin gecerli sebepler kısmına giriyo diğer turlusu günahmıs.
Yani önünden gecmediginiz sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ben de giriyorum çünküYa bir sey soracagim, es ailesine hic soramadim kafir bellemesinler diye
Mesela kp namaz kiliyor veya kayinvalide o an o odada benim bir sey almam gerekiyo acaba odaya giriyim mi girmiyim mi diye kara kara dusunuyorum girilmelimi odaya?
Benim kaynana kıyamet kopsa namazı birakmaz mesela, maraş depreminde yer yerinden oynuyo ev başımıza yıkılacak kaynanam namaza devam ediyodu.Ufak bi düzeltme düşmek istedim
Günah demeyelim de uygun değil diyelim.
Yoksa namazda zil çaldı, hayati değil ama namazı tekrar kılmaya vakit var, namazdan çıkılabilir.
Ya ben özellikle kp namaz kilarken ( evin kıblesi oda kapisina donuk gibi bir sey) adamın onunden gececegin diye antreden mutfaga gitmeye tedirgin oluyorum.Yani önünden gecmediginiz sürece bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ben de giriyorum çünkü
Şuan böyle şey oldu ama ben çok ilimli falan biri değilimyanlış bir bilgi de vermek istemem. Ama sıkıntı olmuyor diye biliyorum.
Ya işte bu bana şekilcilik gibi geliyor, niyetleri Allah bilir tabii.Benim kaynana kıyamet kopsa namazı birakmaz mesela, maraş depreminde yer yerinden oynuyo ev başımıza yıkılacak kaynanam namaza devam ediyodu.
Mesela bu durum cana yada bedene ruha eziyet olmuyomu?
Öleceksem de namaz kılarken öleyim fikri yani, o an canını kurtarabilmek mi önemli yoksa namaza durmaya devam etmek mi?
ay ne cok merak ettigim sey var
Aynen. Nikah olduktan sonra dini olarak anaları anamız , babaları babamız oluyor aynı şekilde bizim anne babalarımız da onlar için öyleYa ben özellikle kp namaz kilarken ( evin kıblesi oda kapisina donuk gibi bir sey) adamın onunden gececegin diye antreden mutfaga gitmeye tedirgin oluyorum.
Halbuki gelin, damat vs çocuğun sayiliyormuş galiba haramı görmek gibi bisey degilmiş galiba
Ay bir de dinde korunması gereken 5 temel esas var ve tabii ki canın korunması 1. sırada.Benim kaynana kıyamet kopsa namazı birakmaz mesela, maraş depreminde yer yerinden oynuyo ev başımıza yıkılacak kaynanam namaza devam ediyodu.
Mesela bu durum cana yada bedene ruha eziyet olmuyomu?
Öleceksem de namaz kılarken öleyim fikri yani, o an canını kurtarabilmek mi önemli yoksa namaza durmaya devam etmek mi?
ay ne cok merak ettigim sey var
Yani bakin dini bilgim az derim ben hep ama ben bile bilirim cana eziyet etmek buyuk gunahtır, namaz kilarken öleyimde cenneti garantileyim kafasinda.Ay bir de dinde korunması gereken 5 temel esas var ve tabii ki canın korunması 1. sırada.
Namazı seçmek diye bir sey yok yani.
Ah anlasam selam verdimi, namazami devam ediyo duayami devam ediyo napiyo anlamiyorum ki namaz hakkinda hic bisey bilmiyorum cidden.Aynen. Nikah olduktan sonra dini olarak anaları anamız , babaları babamız oluyor aynı şekilde bizim anne babalarımız da onlar için öyle
Kıble aynı bizim de öyle. Kapıya bakıyor. Eğer acil degilse selam verene kadar beklemek daha güzel olabilir. Selam verdikten sonra bazen yaşlılar duayı falan uzun tutuyoro sıra beklemenize gerek yok. Selam verdikten sonra namaz bitmiş sayılıyor. O zaman istediğiniz gibi odaya girip çıkabilirsiniz
Nıye burası f.hus batagı mıBunu değerlendirecek dini bilgisi olan insanların burda olabileceğine sizi inandıran nedir acaba. Ya da hiç tanımadığınız birine nasıl ve niye güveneceksiniz.
Benim kayinpeder de daha esnektir mesela ama kaynanam yani sekilcilik degil ama dediginiz gibi sanki kendince biseylere ekstra inanmıs onu oyle kabul etmiş.Ya işte bu bana şekilcilik gibi geliyor, niyetleri Allah bilir tabii.
Din eziyet değil, hiçbir emir de zorluk olsun diye değil.
Bu biraz eğitimsizlikten, babam işin eğitimini almış esnek, annem aileden görmüş katı.
Geçen gün kızla anneme gittim, namaza yeni durmuş, biraz bekledik açtı.
Bozmayacaktım ama bozdum diyor.
E bi zahmet, niye dikesin bizi orda.
Onunden geçmediğin sürece sorun olduğunu düşünmüyorumAh anlasam selam verdimi, namazami devam ediyo duayami devam ediyo napiyo anlamiyorum ki namaz hakkinda hic bisey bilmiyorum cidden.
salona gelene kadar bekliyorum, allahtan beraber yasamiyoruz yoksa benim gunun yarisi salonda kayinpederi beklemekle gececek.
Merhaba 2 yaşında oğlum var gurbette yaşıyorum aileden uzak yardımcı destekçi kimsem yok kendimden başka eşim hep nöbet iş cocukla pek ilgisi yok. Namaz kılıyorum elhamdülillah Rabbim herkese nasip etsin inşAllah oğlum ile çok zorlanmaya başladım namaz esnasında kucağıma oturuyor secdeye gidemiyorum namazım bozuluyor tekrar tekrar kılmak zorunda kalıyorum. Süreleri zaten şaşırıyorum o uyuduktan sonra en rahat yastı namazımı kılıyorum sabah namazinda benimle uyanıyor sessiz çıkmama rağmen odadan mide ninni açmama rağmen işkence olmaya başladı abdest alırken ağlıyor aslında asıl sorum şu namazım kabul oluyor mudur çok vesveseliyim bu konudabazen kerahat vakti kılıyorum ezana yakın kılmak zorunda.kaliyorum
Bu tarzda bile mi dini konular yasak sayınDini konular yasak, ama benim bildigim u konularla ilgili hocalarin youtube da videolari var. Oraya bir göz atin.
Ya kaynanamın olayı farklı, yani namaz saati degil mesela sarsinti oluyo kaynanam hemen namaza geciyo ölursede namaz kilarken ölecekmiş.Onunden geçmediğin sürece sorun olduğunu düşünmüyorum
Ayrıca tehlikeli durumlarda namaz bozulabilir diye düşünuyorum kayınvaliden bozabilirdi tabi herkesin dini bilgisi kendine göre
Şöyle kapının kenarından bak. Sana bakıyorsa namazı bitmiştir. Namaz hareketlerine devam ediyorsa namaz kılıyordur.Ah anlasam selam verdimi, namazami devam ediyo duayami devam ediyo napiyo anlamiyorum ki namaz hakkinda hic bisey bilmiyorum cidden.
salona gelene kadar bekliyorum, allahtan beraber yasamiyoruz yoksa benim gunun yarisi salonda kayinpederi beklemekle gececek.
Birde sehiv secdesine Varabılır dıye dusunuyorum.Konu sahibi kıldığı namazlar konusunda vesveseye kapılmış. Ben de o şekilde kılıyorum yani cocuklarla. Vesveseye kapilmasın devam etsin dedik. Bu tarz şeylerde vesvesenin sonu gelmiyor cunku. Bir zaman sonra şunu düşüne bilir. E zaten benim namazım olmuyor kılmamayım diye.
Bunu öneri olarak yazan başka arkadaştı. Ki sonra o da yazdı yani selam vermemiş olabilirler dedi
dini konu bdv de yasak, dini konular basliginda acabiliyosun.Bu tarzda bile mi dini konular yasak sayınMune
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?