- 18 Ağustos 2016
- 4.847
- 19.962
- Konu Sahibi minaannesii
Nafaka konusunda erkeklere yaranmak için erkeklere acıyan kadınlar nafakanın sadece erkekten kadına verilen bir şey olmadığını öğrense keşke.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bu üyeye ben de cevap verecektim de sonra eski mesajlarına baktım, sürekli erkekleri savunuyor. Kk kadınlarına da “erkek düşmanı” diyor mesajlarında hep. Tam bir kadın düşmanı. Hep kavga etmiş mesajlarında diğer üyelerle.Saçma sapan konuşmayın ya. Yasada kadına mi nafaka verilecek diyor??? Yoksa boşanmadan dolayı müşkül duruma düşecek tarafa mı? Eğer erkek boşanmadan etkilenirse o da nafaka alıyor merak etmeyin.
Çünkü toplumdaki bağnazlığın ve cehaletin mimari ve geliştiricisi erkekler...Kızlarını okutmayan genelde babalar,ben senin çalışmanı istemiyorum diyen erkekler,benim işimin olduğu şehre taşınalim erkekler,elinin hamuru ile erkek işine karisma diyen erkeklerSize adil geliyor mu iki taraf da kendi isteğiyle evlenip boşanırken "kadına bakış değişiyor" diye erkeğin tazminat ödemesi? Toplumun yükünü neden erkek sırtlanıyor, toplumdaki cehaleti ve bağnazlığı bir cinsin parasıyla mı yeneceğiniz? Çocuğu olmayan kadın artık boşanmış statüsünde olduğu için aylık nafaka alınca size göre toplumun bakış açısı değişiyor mu? Erkekler evlenmeye layık görmezken, kolay lokma iken nafaka bağlanınca birden hayallerin kadını mı oluyorlar?
kocanız eski eşe nafaka mı ödüyor? İçiniz yanmış daKapıya konan kadın dayak yediği adamın parasını alacak kadar gurur yoksunuysa yapacak bişey yok. Bu şekilde erkegin ustunlugunu kabul etmiş oluyor zaten. Sanki hep erkek haksız iki taraflik mesele değilde erkekler ruh hastası kadın görünce direk saldırıyor gibi yazmanız komik. Hayal dünyasından çıkın artık bu nedir yahu. İki tarafta belli masrafla evleniyor hatta erkek tarafı genelde daha fazla masraf yapar. İki tarafında yuvası yıkılıyor. İki tarafında düzeni bozuluyor. İki tarafında psikolojisi etkileniyor. Ama kârlı olan yine yağlı kapıya çöken oluyor. Sanki erkekler birer canavar ruhsuz duygusuz birer robot mu ya kendinize gelin. Boşanma oluyorsa iki tarafında muhakkak hatası oluyor. Sırf erkek diye insanları sürekli hatalı görüp kadın diye yüceltmek adaletsizliğin kaçıncı boyutudur bilmem.
İkinci eş olmak hakaret mi? Hakaret olarak ikinci eş yazmışsınız derken?Bence yazın ya:) Ben size saygısızlık yapmıyorum yazınıza karşı sorular sordum sadece. Neden hemen "sizin zihniyetiniz" tarzı hakaretlere başlamadan fikir alışverişi yapamıyorsunuz?
A evet neden? Dur ben söyleyim siz başka bir konuda da gelip bana hakaret olarak "2.eş" yazan bir üyesiniz. Hadi yine yapın, sanki sicilimde suç benim bu:)
Evet erkek yanlısıyım, eşim beni evde sömürüyor, dövüyor, temizlikçi olarak görüyor ve çevresine ezdiriyor ben de erkekleri aşırı sevdiğimden burada gelip erkek fanatikliği yapıyorum. Hatta fonlanıyorum bu açıdan.
Çok düşmanca bir bakış açınız var.
Tam olarak kiminle kavga ettiğimi gösterebilir misiniz? Sizin gibi agresif ve saygısız bir üslupla cevap veren üyelere bile yazdığım tek bir saygısız satır yok.Bu üyeye ben de cevap verecektim de sonra eski mesajlarına baktım, sürekli erkekleri savunuyor. Kk kadınlarına da “erkek düşmanı” diyor mesajlarında hep. Tam bir kadın düşmanı. Hep kavga etmiş mesajlarında diğer üyelerle.
İkinci eş olmanın neresi hakaret olabilir. Bir kaç üye var fikrimi belirttiğim başlıklarda (yukarıdaki üye de dahil) gelip seni araştırdık, sen ikinci eşmişsin diye kendince bir etiketleme ve kahkaha emojisi koyup gidiyorlar. Benim de kafa yapısı olarak algılayabildiğim bir durum değil.İkinci eş olmak hakaret mi? Hakaret olarak ikinci eş yazmışsınız derken?
Ataerkilliğin ve cinsiyetçiliğin maalesef kadını erkeği olmuyor. Erkekleri de yetiştiren kadınlar bu açıdan da bakmak lazım. Bu forumda erkek annelerinden çok konuşuluyor mesela, hiç onlarda görmüyor musunuz kendi cinsiyetinden olan gelinlerine yaptıkları eziyeti? Toplumsal cinsiyet en başta anne aracılığıyla aktarılıyor zaten.Çünkü toplumdaki bağnazlığın ve cehaletin mimari ve geliştiricisi erkekler...Kızlarını okutmayan genelde babalar,ben senin çalışmanı istemiyorum diyen erkekler,benim işimin olduğu şehre taşınalim erkekler,elinin hamuru ile erkek işine karisma diyen erkekler
Mesela üstte bakın boşandığı kadına 5 bin veriyormus adam. bunu izleyip acimayacaksak başka neye acıyabiliriz ki. Çocuğu olsa tabiki verecek ama Boşanmış, artık karısı değil hiçbir bağ yok ama hala besliyor. İnanilmaz bır gurursuzluk gerçekten. Bosansan da asla kurtulamamak felaket bişey ya. Seni bıraksa paranı bırakmaz bu tipler. Söğüşcu gibiler
Nafaka konusunda erkeklere yaranmak için erkeklere acıyan kadınlar nafakanın sadece erkekten kadına verilen bir şey olmadığını öğrense keşke.
Siz erkek üye misiniz yoksa ?Kapıya konan kadın dayak yediği adamın parasını alacak kadar gurur yoksunuysa yapacak bişey yok. Bu şekilde erkegin ustunlugunu kabul etmiş oluyor zaten. Sanki hep erkek haksız iki taraflik mesele değilde erkekler ruh hastası kadın görünce direk saldırıyor gibi yazmanız komik. Hayal dünyasından çıkın artık bu nedir yahu. İki tarafta belli masrafla evleniyor hatta erkek tarafı genelde daha fazla masraf yapar. İki tarafında yuvası yıkılıyor. İki tarafında düzeni bozuluyor. İki tarafında psikolojisi etkileniyor. Ama kârlı olan yine yağlı kapıya çöken oluyor. Sanki erkekler birer canavar ruhsuz duygusuz birer robot mu ya kendinize gelin. Boşanma oluyorsa iki tarafında muhakkak hatası oluyor. Sırf erkek diye insanları sürekli hatalı görüp kadın diye yüceltmek adaletsizliğin kaçıncı boyutudur bilmem.
Konu cocugu olan kadinin nafaka arttirimi
Belki lerle gidersek çok belki var.... Belki kadın nafaka alıyor sırf nafakası kesilmesin diye biriyle evlenmeyip imam nikahlı yaşıyor da var ( burda ki herkesi tenzih ederek söylüyorum). Ben sadece düşüncemi paylaştım ben bu konuda erkeklere haksızlık yapıldığı görüşündeyim
81 yaşında yaşlı adamı içeri attılar halbusen ailesi neler çektirmiş adama. 5700 liralık nafakanın Erkekleri Koruma Derneği tarafından ödenmesi sonucu serbest kalmış. Yanlış hesaba atmışım diyor yazık ya hala yapışmışlar adama. Kendi oğlundan bile şiddet görmüş evini vermiş ama hala karısının kardeşi tehtit ediyormuş adamı. Valla ben bu konuda yancı olamam kimse mağdur edilmemeli. Eşi aldatmış dayak yiyen kadınlar tüm erkekleri genelliyor biz şimdi aldatan şiddet uygulayan yada dolandırıcı kadınları da genellesek tüm kadınlarla adaletli mi olur?Çocuklu kadına 500, birkaç yıl evli kalan çocuksuz kadına 5000 nafaka mı okudum yoksa şaka mı bu? Kesinlikle konu sahibi nafaka artırımına gitmeli, ama çocuğu olmayıp da 1-2 senede boşanıp senelerce nafaka alan insanları anlayamayacağım. Bağın gitti artık bitti yani, adam bi gün vermiyorum dese suçlu olacak sonra. Yanlış anlaşılmak hiç istemem ama gurur meselesi bence de, almam para falan çocuk yoksa
Tüm evlilikler erkeklerin sömürüsü üzerine mi? O halde bu platformda her gün kendi isteğiyle evlenmek isteyen hatta evlenemediği için depresyondan depresyona koşan kadınlar nerede? Çok güzel evlilikleri olanlar nerede? Ben burada bir sürü konu okudum, üyelerin kendi beyanları eşimle evliliğimde eşit iş bölümümüz var diye. Ben bu kadar düşmanlığı ve mağdur edebiyatını anlamıyorum ya. Gerçekten küçük yaşta aile, töre baskısı ile evlendirilen kadınları hariç tutuyorum çevrenizdeki tüm evliliklerde kadınlar silah zoruyla mı evlenmiş de erkek şiddetine maruz kalmış? Tüm ilişkileri, evlilikleri, erkekleri toksik bir düzleme oturtup sürekli kin kusmak da ayrı bir düzlem.
Sömürülmesin kadınlar, burada maaşı eğitimi olan bir sürü kadın var hala evlenmiş geri kafalı dağ ayısıyla. Evlenmesin, konuşsun, kendini sömürmeden hayat arkadaşlığı yapacak bir adamla evlensin. O da denk gelmiyorsa evlenmesin. Sırf evlenmiş olmak için hiçbir kafa denkliği gütmeden sonra da "aman boşanmış kadın olmayayım, aman çocuk yapayım eve bağlansın" kafasıyla mağdur olunursa biraz da kadınlara bakmak lazım.
Bir örnekte kadın senden tiksiniyorum diyen adama 3. cocuğu yapıyor, kötü evliliklerde nedense sürekli "korunmaya rağmen hamile kalmak" diye bir durum var.
Kadın platformu diye sürekli "mağdur edebiyatı" yapmanın kadınlara hiçbir faydası yok.
Bende cocuk harici nafakaya sıcak bakmayanlardanim bu arada. Erkeğin gerçekten kusuru varsa tazminat alınabilir. Sonrasında nafaka falan gereksiz ama burda kadın çocuğuma 500 TL nafaka alıyorum diye konu açmış mevzu ah zavallı erkeklere gelmiş. Aynen çok yazık, çocuğuna verdiği paradan belli.
Acımayı bırakın ve bakıma muhtaç bir çocuğun aylık masrafını siz üstlenin, 500 liraya halledin ama mutlaka, parayı ben vereceğim,size söz.Şurda oturup izleyip, erkeklere acıyayım
Erkek tabiki nafaka verecek bayanı çiçek gibi küçücükken alıyor çamaşır bulaşık temizlik yemek birde varsa iş hayatı ve bitmek bilmeyen cinsellik istekleri sonra çocuk doğur hem psikolojisini bitiriyor hem vucudunu sonra beş kuruşsuz iki üç çocuğunu eline veriyor evi arabayı ben aldım sen ne ödedin ki deyip ben hayatımı yaşıcam sen sinirlisin ben özgür olacam karnımda kelebekler uçsun istiyorum oh ne ala ! Kadın geliyor psikolojik olarak çökmüş orta yaşa sonra didiniyor çocukların okulu dershanesi evliliği hayatı bitiyor o da tekelik derdine düşüyor bu Allah'tan revamı! Verdikleri iki kuruş nafaka bu emeklerin karşılığının yüzde biri bile değil.Tekelik derdine düşüyorlarsa ödeyecekler bedelini hemde ölene kadar...
Hanımefendi, sizin için değildi o yukarıya alıntıladığım sözler. Dönüp bakın bir. Farklı bir üye için söyledim. Bu nasıl bir alınganlık seviyesi? Bu nasıl bir saldırganlık! Sorununuz ne sizin? Derdiniz ne sizin benimle? Tövbe tövbeeeeeTam olarak kiminle kavga ettiğimi gösterebilir misiniz? Sizin gibi agresif ve saygısız bir üslupla cevap veren üyelere bile yazdığım tek bir saygısız satır yok.
Bu şekilde linç yaratmaya çalışmayın, ben kk kadınlarına erkek düşmanı diyorum öyle mi? Size verdiğim cevabı ve yorumu tüm kişilere hakaret etmişim ya da insanları etiketlemişim gibi yansıtıp beni linç ettiremezsiniz. Sizin gibi düşünmediğim için kaç konudur gelip hakaret edip gidiyorsunuz.
Herkese gelip hakaret eden, ünlemlerle konuşan, yaşanmışlıklarının hırsını tanımadığı insanlardan sırf kendisiyle aynı düşünmüyor diye nefret kusarak saldıran kendinizle beni lütfen kıyaslamayın.
Yaptığınız şey çok tehlikeli ve ayıp. Beni etiketlemeye ve algı yönetmeye kalkmayın.