Nafaka artırım davası

Valla çok aklı başında yorumlar da okudum , saçma yorumlar da aynı zamanda bazı kelimeleri evirip kıvırıp demogoji yapan da... Çok provokatifçe...
Şerefsiz diye yazan ben görmedim kadınlara bunu da belirtmek isterim yukarıda böyle bir mesaj gördüm ne yazık ki...
Bu arada ben hak etmeyen almasın demiştim ve arkasındayım alırsa kendi tercihi yine ilgilenmiyorum ilerde kendileri de gereksiz yere erkeğe nafaka öderse aynı kadınların güncel yorumlarını çok merak etmekteyim.
Uzun uzun açıklama yapılsa yine anlamıyorlar at gözlüğü takmak bu olsa gerek. Kendi cinsini tanrılaştıranlar falan en büyük kötülüğü siz yapıyorsunuz aslında kadınlığa neyse son kez yazayım bende uzatmak istemem.
Konu sahibi sonuna kadar haklı bunda kesinlikle hemfikirim. Arttirması gerekir ortada bir evlat söz konusu.

EK BİLGİ- 2. EŞ değilim - Sevgilim bekar hiç ve evlenmedi... 😂😂

Hukuk da yargı kararları da insan eliyle yapılmış ve yine döneme ve şartlara bağlı iptal edilebilen ve belki de zıttına hükmedilebilen şeyler. Yani benim buna karar vermiyor olmam fikir belirtmeyeceğim ya da eleştirmeyeceğim anlamına gelmiyor.
Buradaki konunun çıkış noktası zaten sanırım 5000 TL tedbir nafakası alıyorum diyen bir üyeden sonra başladı, fakat olay ısrarla iştirak (çocuk için verilen) nafakası için yazıyormuşuzcasına konuşuluyor. Siz öyle demiyorsanız sizi tenzih ediyorum.

"Hayatını karartma cezası" diyorsunuz hala ben de diyorum ki bu boşanma davasında delilleriyle, kusurlarıyla sunulduğunda tazminat verilsin o halde. Yukarıda belirttiğim üye anlaşarak boşanmış, yani hayatını karartma yok, evlilikte yapamama var, adam ben yapamıyorum demiş ki bunun aynısını kadın da adamın yaşayışı ile ilgili pek konuda söyleyip boşanmak isteyebilirdi. Şimdi bu insan "anlaşmalı" olduğu için 5000 TL alıyor, bilmiyorum anlaşmalı olmasa ne alırdı. Ama savunuluna göre alması gerekirdi çünkü artık o "boşanmış kadın". Bunun bir cezası olmalı.

Yine aynı paradoxa düşüyorsunuz hem bu para cezadır, versinler de evlenemesinler diyorsunuz (hayatı karartan erkekler için) hem de zaten cüzidir diyorsunuz e peki nasıl ders oluyor bu mantığa göre? Peki sadece maddi isteklerle gelen ya da burada da konularda okudum "eşimle eski sevgilime inat olsun diye evlendim ama pişmanım" diyen kadınlar yok mu? Kaç kez bu kadınlara da yazıldı "adamın hayatını karartmışsın" diye. Fakat nedense ceza olarak bu kadınlara bir nafaka hükmü olmuyor? Bu mantık kendi içinde çok çelişkili bence.

Herkes pelinsu olmayabilir ama herkes de Anadolu kırsalında "mağdur" değil.

Teori pratik demişken haysiyetsiz yaşam sürme olayını kanıtlamak da hiç öyle kolay değil. İnsanlar emeğiyle çalışıp her ay kazandığı parayı eski eşe hibe etmemek için ajana dönüşmek zorunda değil.

Burada, erkeklerin cebindeki üç kuruşu ölümüne savunup kadınlara onursuz, gurursuz hatta şerefsiz damgası vurmaya çalışan kadınların ya oğlu ya kocası ya kardeşi başka bir kadına veya çocuğuna nafaka ödüyor. O para da o kadar dokunuyor ki bu kadınlara, gelmiş burada yok kadınlar kendini mağdur gösteriyormuş da yok çalışmalıymış da yok istismar ediyormuş bu kanunu da yok uzun yıllar kadınla erkek arasındaki bağ kopmuyormuş da bla bla bla bahanelerle nafakayı eleştiriyorlar. Hele ki çocuğa verilen nafaka öylesine dokunuyor ki bunlara, bu konuda laf söyleseler linçlenecekler, bunu yapamamanın hırsıyla, boşanan ve nafaka alan kadınların yüzde yarımına bile denk gelmeyen, durumu istismar eden kadınları sanki kadınların yüzde yüzü böyle yapıyormuş gibi göstererek kınayıp duruyorlar. Hanımlar, siz burada istediğiniz kadar “ya ben çok onurlu bir insanım, hayatta nafaka almam ama o(eşinin eski karısı) alır; ben iyiyim, o kötü; ben akıllıyım, o değil vb.” minvalinde yırtının durun, o nafakayı kocanız eski karısına ve/veya çocuğuna her ay ödeyecek ve eski karısını ve çocuğunu her ay maaş hesabı yaparken hatırlayacaksınız bir kez daha. Sinirden çatır çatır çatlayacaksınız her ay, o parayı vermese şöyle yapardık, böyle yapardık diyeceksiniz kendi kendinize. Şimdi bunu okuyup gelip “Hiç de değil, ben kendi paramı kazanıyorum, niye kocamın verdiği para beni rahatsız etsin ki?” diye kendinizce kuyruğu dik tutacaksınız ama şu platformda yazdıklarınız zaten çatır çatır çatladığınızı, o parada gözünüzün kaldığını gösteriyor. Eminim ki konu sahibinin eski kocası yeniden evlendiyse şimdiki karısının gözü kalıyordur o 500 tl de bile. Gerçekler bunlar hanımlar, Kocalarınız ya da oğullarınız o parayı seve seve öderken siz de sinirden çatlayacaksınız her ay. Bunu kabul etseniz iyi olur. Buraya yazdığınız “nafaka karşıtı” her gönderi ne kadar fazla çatladığınızı gösteriyor, yazmaya devam edin ki sinirden nasıl çatır çatır çatladığınızı görmekten bizi mahrum etmeyin😂😂😂
Siz beni alıntılayıp bana direkt cevabınızı yazsanız ne güzel olurdu:)

Çocuğa nafaka ödenmemesini savunduğum tek bir cümlemi çıkarın hadi:)

Ben de sizin gibi konuşayım:) Üslup için çok özür dilerim diğer herkesten ama gerekiyor. Sizin de aklınız çıkıyor değil mi size şiddet uygulayan, bir gün bile değer vermeyen herkes tarafından beğenilen, istediğiniz kadar karalasanız da insanların size inanmadığı, kariyerli eşinizle (boşanma aşamasındasınız) boşanınca şöyle harika bir kadınla tanışır aşık olur size asla yapmadıklarını yapar da meğer hepsi sizeymiş siz de bunu görürsünüz diye?:) Çoğunlukla da öyle oluyor biliyor musunuz?:)
Merak etmeyin, size 1000 tl nafaka atarlar siz susun diye yeni hanımefendinin sadakası olsun, yeter ki mutlulukları bozulmasın. Eski kocalar yeni eşlerinin gözünün hiçbir şeyde kalmasına izin vermiyorlar meraklanmayın bu konuda:)

Umarım size uygun olmuştur cevabım.

Evet nafaka karşıtıyım, iştirak nafakası karşıtı değilim. Beni boşuna linç ettirmeye çalışmayın hanımefendi:)

500 tl nafakanın savunulacak bir yönü yoktur, evet ikinci eşim. Biz tedbir nafakası ödemiyoruz zaten bu konudaki fikirlerimin ikinci eş olmamla alakasını hiç anlayamadım:) İştirak nafakası 8000 TL ödüyoruz tek çocuk için her yıl da kendiliğinden artıyor, bazı üyeler bu miktarı da beğenmez. Yas tutarak ödemiyoruz güle oynaya da ödemiyoruz sorumluluk ve görev olduğu için ödüyor eşim:) Çocuğu çünkü.

Ben tedbir nafakası konuşuyorum ısrarla ikinci eş olduğun için deniyor. Yahu ödemiyoruz ki biz tedbir:)

Siz beni alıntılayıp bana direkt cevabınızı yazsanız ne güzel olurdu:)

Çocuğa nafaka ödenmemesini savunduğum tek bir cümlemi çıkarın hadi:)

Ben de sizin gibi konuşayım:) Üslup için çok özür dilerim diğer herkesten ama gerekiyor. Sizin de aklınız çıkıyor değil mi size şiddet uygulayan, bir gün bile değer vermeyen herkes tarafından beğenilen, istediğiniz kadar karalasanız da insanların size inanmadığı, kariyerli eşinizle (boşanma aşamasındasınız) boşanınca şöyle harika bir kadınla tanışır aşık olur size asla yapmadıklarını yapar da meğer hepsi sizeymiş siz de bunu görürsünüz diye?:) Çoğunlukla da öyle oluyor biliyor musunuz?:)
Merak etmeyin, size 1000 tl nafaka atarlar siz susun diye yeni hanımefendinin sadakası olsun, yeter ki mutlulukları bozulmasın. Eski kocalar yeni eşlerinin gözünün hiçbir şeyde kalmasına izin vermiyorlar meraklanmayın bu konuda:)

Umarım size uygun olmuştur cevabım.

Evet nafaka karşıtıyım, iştirak nafakası karşıtı değilim. Beni boşuna linç ettirmeye çalışmayın hanımefendi:)
Epey üstünüze alınmış ve yine bana saldırmışsınız. Size kaç kere söyleyeceğim acaba beni alıntılamayın diye? Derdiniz ne sizin benimle? Neden hayatımla ilgili uyduruk kaydırık çıkarımlarda bulunuyorsunuz? Siz kimsiniz? Çekemediğiniz şey nedir? Her gönderimi, üstelik sizi ilgilendirmediği hâlde neden cevap veriyorsunuz ve özel hayatımla ilgili abuk çıkarımlarla bana saldırıyorsunuz? Beni tanıyor musunuz hanımefendi? Bunu cidden soruyorum size. Bu nefretinizin ve bana sürekli saldırmamızın sebebi nedir? Beni alıntılamayın diyorum, sizi kale alıp cevap bile vermiyorum. Israrla saldırıyorsunuz bana. Sebebi nedir bunun?

Burada, erkeklerin cebindeki üç kuruşu ölümüne savunup kadınlara onursuz, gurursuz hatta şerefsiz damgası vurmaya çalışan kadınların ya oğlu ya kocası ya kardeşi başka bir kadına veya çocuğuna nafaka ödüyor. O para da o kadar dokunuyor ki bu kadınlara, gelmiş burada yok kadınlar kendini mağdur gösteriyormuş da yok çalışmalıymış da yok istismar ediyormuş bu kanunu da yok uzun yıllar kadınla erkek arasındaki bağ kopmuyormuş da bla bla bla bahanelerle nafakayı eleştiriyorlar. Hele ki çocuğa verilen nafaka öylesine dokunuyor ki bunlara, bu konuda laf söyleseler linçlenecekler, bunu yapamamanın hırsıyla, boşanan ve nafaka alan kadınların yüzde yarımına bile denk gelmeyen, durumu istismar eden kadınları sanki kadınların yüzde yüzü böyle yapıyormuş gibi göstererek kınayıp duruyorlar. Hanımlar, siz burada istediğiniz kadar “ya ben çok onurlu bir insanım, hayatta nafaka almam ama o(eşinin eski karısı) alır; ben iyiyim, o kötü; ben akıllıyım, o değil vb.” minvalinde yırtının durun, o nafakayı kocanız eski karısına ve/veya çocuğuna her ay ödeyecek ve eski karısını ve çocuğunu her ay maaş hesabı yaparken hatırlayacaksınız bir kez daha. Sinirden çatır çatır çatlayacaksınız her ay, o parayı vermese şöyle yapardık, böyle yapardık diyeceksiniz kendi kendinize. Şimdi bunu okuyup gelip “Hiç de değil, ben kendi paramı kazanıyorum, niye kocamın verdiği para beni rahatsız etsin ki?” diye kendinizce kuyruğu dik tutacaksınız ama şu platformda yazdıklarınız zaten çatır çatır çatladığınızı, o parada gözünüzün kaldığını gösteriyor. Eminim ki konu sahibinin eski kocası yeniden evlendiyse şimdiki karısının gözü kalıyordur o 500 tl de bile. Gerçekler bunlar hanımlar, Kocalarınız ya da oğullarınız o parayı seve seve öderken siz de sinirden çatlayacaksınız her ay. Bunu kabul etseniz iyi olur. Buraya yazdığınız “nafaka karşıtı” her gönderi ne kadar fazla çatladığınızı gösteriyor, yazmaya devam edin ki sinirden nasıl çatır çatır çatladığınızı görmekten bizi mahrum etmeyin😂😂😂

:)

Epey üstünüze alınmış ve yine bana saldırmışsınız. Size kaç kere söyleyeceğim acaba beni alıntılamayın diye? Derdiniz ne sizin benimle? Neden hayatımla ilgili uyduruk kaydırık çıkarımlarda bulunuyorsunuz? Siz kimsiniz? Çekemediğiniz şey nedir? Her gönderimi, üstelik sizi ilgilendirmediği hâlde neden cevap veriyorsunuz ve özel hayatımla ilgili abuk çıkarımlarla bana saldırıyorsunuz? Beni tanıyor musunuz hanımefendi? Bunu cidden soruyorum size. Bu nefretinizin ve bana sürekli saldırmamızın sebebi nedir? Beni alıntılamayın diyorum, sizi kale alıp cevap bile vermiyorum. Israrla saldırıyorsunuz bana. Sebebi nedir bunun?
Cümlelerimi alıp aynen kopyalayıp öyle diyorlar böyle diyorlar diye bana saymadığınız cümle kalmıyor sonra da hanımefendi direkt bana yazın deyince size yazmadım:) Biraz cesur olun, alıntınlayın öyle karşılık verin:)

Konuya cevap haric her sye var, kadin 500tl nafaka aliyorum diyor, artirmak icin yollar ariyor. Beyinsiz bir uye gelip ortaya bir laf atiyor, lafi uzattikca uzatiyor, konu da dagilip gidiyor ne yapsin konu sahibesi simdi? 500TL nafaka icin adama aciyorum yazan salak uye sen kendine aci bence, neyse yine banlanicam degmez.
Mune Mune sen gerekeni yapar mısın,bende aynı üslupla cevap mı vereyim?

"Erkekleri" savunmaya geçmiyorum. Yazar olduğum başka bir çok bilinen platformda da erkekler çoğunlukta ve burada erkeğe sunulan bakış açısının tam tersi orada kadına yapılıyor. Boşanmış erkek burada nasıl yüzde yüz hatalı görülüyorsa, kadın mağdursa orada da boşanmış kadın yüzde yüz sorunlu, problemli ve belalı. İki bakış açısı da sağlıklı değil. Bu tarz konuları cinsiyet ekseninden yorumlayamazsınız.

Kimse "kadınlar" ya da "erkekler" diye bir grubun sonsuz savunucusu olmak zorunda değil sırf cinsiyet dolayısıyla. Katil adamlar da var çocuğunu sokağa atan sevgilisine peşkeş çeken anneler de. Ben neden "cinsiyet" temelli siyah beyaz yorum yapmalıyım?

Erkekleri şeytan, kadınları yüzde yüz mağdur yapmanın bugün kimseye bir katkısı yok. Ne kadın ne erkek temelli şeytan. Psikolojik şiddet uygulayan mesela kadın da var erkek de var. Aldatan da öyle. Daha çoğaltabiliriz.

"Boşanmış olması çocuklu olması önemli değil" diyorsanız siz zaten bir defodan bahsediyorsunuz. Erkek sözlük yazarlarının boşanmış ve çocuklu kadınlar için yaptığı yorumlardan hiçbir farkı yok.

Ben bu bakış açısını sağlıklı bulmuyorum.
Burda konu belli. Cocuguyla bosanmis bir kadin ve cocuga baglanan nafakanin arttirimi. Konuyu baska baska yerlere cekip magdur gariban erkeklere evrilten sizlersiniz.

Burda konu belli. Cocuguyla bosanmis bir kadin ve cocuga baglanan nafakanin arttirimi. Konuyu baska baska yerlere cekip magdur gariban erkeklere evrilten sizlersiniz.
Biraz benim yorumum dolayısıyla oldu o galiba :) ben söylediğimin de arkasındayım. Bence suistimale açık noktalar iyileştirilmeli ama tamamen kaldırılmamalı.

Önceki mesajlarda dediğim gibi evimize gelen temizlikçi abla sigortalı iş bulmuştu. Çocukları var ikisi de 18 yaşında. Kocası 2-3 ay önce işten çıktı. Kızı iki ay falan asgari ücretle bir yerde çalıştı üniversiteye devam etmiyorlar maalesef. Ablanın bize söylediğine göre adam gitmiş karısının çalıştığı yeri aramış işten çıkarttırmış. Bir de kahvede kumar oynayacak diye yediği paralar yüzünden ev için 18 yaşındaki kızının binbir emekle kazandığı paradan almış. Belki kumar için de aldı. Kadın boşanmak istiyor diye de boğazını sıkmış. Üniversiteye devam etmedikleri için çocuklar nafaka alamayacak muhtemelen 18 yaşını dolduracaklar. Çocuklarıyla birlikte yeni ev kiralayacak ve tekrar kendince bir denge oturtmaya çalışacak. Ee şimdi kocası tekrar maaşlı işe girince bu kadın kendine nafaka talep etmesin mi? Eder mi bilmiyorum ama bence talep etmeye hakkı var bal gibi. Kimse okuyan eden çiçek gibi işi olan çocuksuz kadın nafaka alsın demiyor zaten de ülke bizim çevremizden ibaret değil. Keşke olmasaydı ama yukardaki gibi örnekler de mevcut.

500 tl nafakanın savunulacak bir yönü yoktur, evet ikinci eşim. Biz tedbir nafakası ödemiyoruz zaten bu konudaki fikirlerimin ikinci eş olmamla alakasını hiç anlayamadım:) İştirak nafakası 8000 TL ödüyoruz tek çocuk için her yıl da kendiliğinden artıyor, bazı üyeler bu miktarı da beğenmez. Yas tutarak ödemiyoruz güle oynaya da ödemiyoruz sorumluluk ve görev olduğu için ödüyor eşim:) Çocuğu çünkü.

Ben tedbir nafakası konuşuyorum ısrarla ikinci eş olduğun için deniyor. Yahu ödemiyoruz ki biz tedbir:)
Bekaret ve pörsümüş lafını hiç kullanmamıştım neler neler yazdınız bana kötü bir üslupla şimdi anlaşıldı neden nafakaya karşı olduğunuz!

Bence konu cidden yanlış anlaşılıyor okumakta mı sıkıntı var hiç anlamadım. Kadının yazdıkları burda kitap olur bassan uzun uzun yazmış.
Mağdur erkek edebiyatı yapmıyor ama bazı kadınların bizzat mağdur kadın edebiyatı yaptığı kabak gibi orta da. Nedense kendi cinsi olunca herkes sus pus.
Lenanın söyledikleri sanırım komplekslere neden oldu. Çocuğu olana nafaka verilmesini zaten üstüne basa basa söyledi hala neden anlamıyorlar pek anlamadım doğrusu.
İyi genç ve sağlık problemi olmadığı hal de sadece nafaka alırım diyerek evlenen çocuk yapan şeymasulara ne kadar asalak gözüyle bakılıyorsa toplum da burda ki yorumlara göre çok yüzeysel kalıyormuş onu anladım. Kimse bundan sonra eşitlikten bahsetmesin.
Lümpeni de , orta direği de , asilzadesi eğitimlisi de her zaman mağdur , her zaman kurban... Kadınlar eşitlik değil ayrıcalık istiyormuş, kadınlık ve annelikten mağduriyet çıkararak. O halde erkekler çalışmasın çocuklara baksın nafaka alsın anneden denilse
Adliye önlerinde kendilerini zincirler sokak sokak protesto yaparlardı..
2, eş diye mi saldırılıyor onu da anlamadım neden bu kadar linç saçma bir yorumu da yok düzgün uslupta açıklamış. Delinin teki kuyuya taş attı herkes damladı.
Konuyu yanlış yerlere getirdiler. Ya bir laf atıyorsunuz ortaya net anlatın çocuğu olan ve kendi yanında olan kadının konusunda ne diye erkeklere acıyorum yazarlar ki?
Bende hak eden insan almalı dedim mesela konu sahibi gibi yada çalışmasına izin verilmemiş yılları gitmiş ve gerçekten psikolojik mental yıpranmış durumu da iyi olmayan kadınlar mesela.
Üstte ki yoruma katılıyorum ucu açık noktalar kapatılmalı suistimal edilmemesi adına.

Son düzenleme:
2018 yılında boşandım anlaşmalı olarak 500 tl yazmıştım artırım olacak diye madde koymadım bilmediğim için . Yaşam şartları artık zorlandı okula gidiyor kızım o yüzden dava açacağım . Dilekçe yazdım 4 bin tl olarak( o kadar vermez sanırım) yakın zamanda açan var mı süreç nasıl ilerliyor dilekçe vermek için masraflar nedir ? Ne kadar alıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz eski ex sanırım 20 bin maaş alıyor zamla birlikte ortalama
merhaba dava açtınız mı acaba? hafta içi bende açmayı düşünüyorum 4 yaşında bir oğlum var velayeti bende. sonuç alabildiniz mi acaba?

X