Erkek tabiki nafaka verecek bayanı çiçek gibi küçücükken alıyor çamaşır bulaşık temizlik yemek birde varsa iş hayatı ve bitmek bilmeyen cinsellik istekleri sonra çocuk doğur hem psikolojisini bitiriyor hem vucudunu sonra beş kuruşsuz iki üç çocuğunu eline veriyor evi arabayı ben aldım sen ne ödedin ki deyip ben hayatımı yaşıcam sen sinirlisin ben özgür olacam karnımda kelebekler uçsun istiyorum oh ne ala ! Kadın geliyor psikolojik olarak çökmüş orta yaşa sonra didiniyor çocukların okulu dershanesi evliliği hayatı bitiyor o da tekelik derdine düşüyor bu Allah'tan revamı! Verdikleri iki kuruş nafaka bu emeklerin karşılığının yüzde biri bile değil.Tekelik derdine düşüyorlarsa ödeyecekler bedelini hemde ölene kadar...
Aşağıda yazdıklarım zorla evlendirilen ve şiddete uğrayan kadınlar için değildir. Tüm Türkiye bu şekilde evlenmiyor çünkü.
Bu bahsettiğim köle zihniyeti ve kalıplaşmış cümleler:
"Bayanı çiçek gibi küçükken almak" -kadının yaşı geçtikçe değeri ve çicekliği azalıyor.
"Çamaşır bulaşık temizlik iş hayatı bitmek bilmeyen cinsellik isteği"-iş bölümü yapacağınız, sizi hizmetçi olarak görmeyen bir adam seçebilirsiniz.
"Çocuk doğur"- Çocuk doğurunca psikoloji ve vücudu erkek mi bitiriyor? Annelere sormak lazım.
"sen ne ödedin ki evi arabayı ben aldım" -meslek sahibi olabilirsiniz bir kadın olarak Türkiye'de.
"ben hayatımı yaşıcam sen sinirlisin ben özgür olucam."- Siz de günün birinde bir kadın olarak ayrılmak isteyebilirsiniz.
"kadın orta yaşa geliyor"- erkek de orta yaşa geliyor fakat kadının değeri düşüyor iması.
"çocukların okulu dershanesi"- Şaşırarak belirtmeliyim ki çocuk yapmak bir seçim. İsterseniz orta yaşta ülke gezebilirsiniz.
"Tekelik derdi" -"tekelik derdinin bedelinin ödenmesi" - mağdur edebiyatı part 84848.
Siz bu bakış açısıyla merak etmeyin eşinizle ayrılmasaydınız da mutlu olamazdınız. Bir kadın olarak burada eleştirdiğiniz adamların ağzıyla konuşuyorsunuz. Kendi seçimlerinizin sorumluluğunu almayıp "kader kurbanını" oynamak size çok daha kolay geliyor.
Bu forumda neredeyse 15 yıldır üyeyim, bir sürü mutlu evliliği olan, evliliği sömürü sistemine dayanmayan üye var. Bu kadınlar da akıllı davranmışlar, ne istediklerini bilmişler seçebilmişler demek ki. Tekrar söylüyorum özellikle yaptığınız genç kızı çiçek gibi almak neredeyse bekaretle iştigal bir bakış açısı. Sonra orta yaş vurgusu. Resmen düşen değerin (sizce) tazminatını istiyorsunuz.
Bu ülkede eğitimli, güzel ailelerden gelmiş, kafa yapısına uygun eş seçmiş, değer gören, mesleği olan ve istediği yaşa gelirse gelsin hala çevresinde saygın olan istenen bir sürü kadın var. Herkesi sürekli kader kurbanı görmek normal bir psikoloji değil.
Seçimlerin sorumluluğunu almak çok ama çok önemli.