Nafaka artırım davası

Kesinlikle katılıyorum ölene kadar veriyorsunuz birde bu yasalar da sorunlar var. Sanki kadın kendi çocuğuymuş gibi bakım parası veriyor ya hayır tekrar evlense bu adam çocuğunun rızkını hiçbir bağı olmayan kadına verecek devlet asla bu hususu düşünmüyor. Aciziyet. Bana göre hakka girmek bu kadın adına.
Erkek olsam bende evlenmek istemem bu tipler yüzünden.
Nafaka alan erkek sayısı kadına göre çok çok az bu arada.
Erkekler kadınlarla kıyaslarsak çok onurlu ve şerefliler! O nedenle zinhar nafaka almazlar. Tam kusursuz da olsalar, açlıktan da ölseler, çocuklarını alırlar yanlarına, gerekirse inşaatta amelelik yaparlar bebelerini sırtlarına bağlayıp ama çalışan karılarının eline bakmazlar. Kadınlarsa onursuz, gurursuz, şerefsiz mahluklar yaaaa, bir elleri yağda bir elleri baldayken erkeklere her türlü şiddeti uyguluyorlar, zavallı kocacağızı ayrılmak isteyince elinden tüm malını mülkünü gerek çocuklarla gerek hayatıyla tehdit edip alıyorlar bir de üstüne binlerce liralık nafakalar… Ondan sonra adamın parasını git erkeklerle orda burda ez, çocukları da atmışsın adamın başına, ooooh ne rahat😡😡😡
Böylesi bir kadın suçlanır tabii :işsiz:
(Anlamayanlar için, yazdıklarım ironidir.)

Erkek tabiki nafaka verecek bayanı çiçek gibi küçücükken alıyor çamaşır bulaşık temizlik yemek birde varsa iş hayatı ve bitmek bilmeyen cinsellik istekleri sonra çocuk doğur hem psikolojisini bitiriyor hem vucudunu sonra beş kuruşsuz iki üç çocuğunu eline veriyor evi arabayı ben aldım sen ne ödedin ki deyip ben hayatımı yaşıcam sen sinirlisin ben özgür olacam karnımda kelebekler uçsun istiyorum oh ne ala ! Kadın geliyor psikolojik olarak çökmüş orta yaşa sonra didiniyor çocukların okulu dershanesi evliliği hayatı bitiyor o da tekelik derdine düşüyor bu Allah'tan revamı! Verdikleri iki kuruş nafaka bu emeklerin karşılığının yüzde biri bile değil.Tekelik derdine düşüyorlarsa ödeyecekler bedelini hemde ölene kadar...
Aşağıda yazdıklarım zorla evlendirilen ve şiddete uğrayan kadınlar için değildir. Tüm Türkiye bu şekilde evlenmiyor çünkü.
Bu bahsettiğim köle zihniyeti ve kalıplaşmış cümleler:
"Bayanı çiçek gibi küçükken almak" -kadının yaşı geçtikçe değeri ve çicekliği azalıyor.
"Çamaşır bulaşık temizlik iş hayatı bitmek bilmeyen cinsellik isteği"-iş bölümü yapacağınız, sizi hizmetçi olarak görmeyen bir adam seçebilirsiniz.
"Çocuk doğur"- Çocuk doğurunca psikoloji ve vücudu erkek mi bitiriyor? Annelere sormak lazım.
"sen ne ödedin ki evi arabayı ben aldım" -meslek sahibi olabilirsiniz bir kadın olarak Türkiye'de.
"ben hayatımı yaşıcam sen sinirlisin ben özgür olucam."- Siz de günün birinde bir kadın olarak ayrılmak isteyebilirsiniz.
"kadın orta yaşa geliyor"- erkek de orta yaşa geliyor fakat kadının değeri düşüyor iması.
"çocukların okulu dershanesi"- Şaşırarak belirtmeliyim ki çocuk yapmak bir seçim. İsterseniz orta yaşta ülke gezebilirsiniz.
"Tekelik derdi" -"tekelik derdinin bedelinin ödenmesi" - mağdur edebiyatı part 84848.

Siz bu bakış açısıyla merak etmeyin eşinizle ayrılmasaydınız da mutlu olamazdınız. Bir kadın olarak burada eleştirdiğiniz adamların ağzıyla konuşuyorsunuz. Kendi seçimlerinizin sorumluluğunu almayıp "kader kurbanını" oynamak size çok daha kolay geliyor.

Bu forumda neredeyse 15 yıldır üyeyim, bir sürü mutlu evliliği olan, evliliği sömürü sistemine dayanmayan üye var. Bu kadınlar da akıllı davranmışlar, ne istediklerini bilmişler seçebilmişler demek ki. Tekrar söylüyorum özellikle yaptığınız genç kızı çiçek gibi almak neredeyse bekaretle iştigal bir bakış açısı. Sonra orta yaş vurgusu. Resmen düşen değerin (sizce) tazminatını istiyorsunuz.

Bu ülkede eğitimli, güzel ailelerden gelmiş, kafa yapısına uygun eş seçmiş, değer gören, mesleği olan ve istediği yaşa gelirse gelsin hala çevresinde saygın olan istenen bir sürü kadın var. Herkesi sürekli kader kurbanı görmek normal bir psikoloji değil.
Seçimlerin sorumluluğunu almak çok ama çok önemli.

[
Erkekler kadınlarla kıyaslarsak çok onurlu ve şerefliler! O nedenle zinhar nafaka almazlar. Tam kusursuz da olsalar, açlıktan da ölseler, çocuklarını alırlar yanlarına, gerekirse inşaatta amelelik yaparlar bebelerini sırtlarına bağlayıp ama çalışan karılarının eline bakmazlar. Kadınlarsa onursuz, gurursuz, şerefsiz mahluklar yaaaa, bir elleri yağda bir elleri baldayken erkeklere her türlü şiddeti uyguluyorlar, zavallı kocacağızı ayrılmak isteyince elinden tüm malını mülkünü gerek çocuklarla gerek hayatıyla tehdit edip alıyorlar bir de üstüne binlerce liralık nafakalar… Ondan sonra adamın parasını git erkeklerle orda burda ez, çocukları da atmışsın adamın başına, ooooh ne rahat😡😡😡
Böylesi bir kadın suçlanır tabii :işsiz:
(Anlamayanlar için, yazdıklarım ironidir.)

Valla hiçbir yorumum da şerefsiz varlık demedim. Sürekli mağdur kadın edebiyatı yapamam kişiden kişiye değişen durum. Yancı değilim kim haklı ise onun tarafındayım. Bazı erkekler de gerçekten mağdur ediliyor. Bazı çiftler ise anlaşıyor eşi vermek istiyor vicdan rahatlatması para ile olmaz intikam araçlı görenlere birşey diyemem şahsi görüşüm.
Nafaka alan erkek görmedim şimdiye kadar çevremde.
Bana göre de genellemek doğru değil şimdi onlar öyle ise tüm erkekleri suçlayıp cinsiyetçilik yapmakta saçma. Aynı şekilde kadınların da. Adam aldatıyorsa şiddetli geçimsizlik varsa aynı şekilde aldatan kadın da çok var. Çocuk başkasından ama adamın üzerine kayıt oluyor çocuk evlilik içinde. Neden versin? Tazminat bile açabilir.
Çok yanlı bakış açısı var buranın. Eşin ilgilenmiyor zaten hak ediyor ahh canım anlıyorum seni diye güzellleme bile gördüm.Durumun absürtlüğü şu ölene kadar nafaka vermek. Demogoji yapıp insanlar kutuplaştırılmamalı.
Nafaka süresi sartlara , konuma, çocuk olup olmamasına göre bir takım şartlara bağlı olmalı. E sizi ölümle tehtit eden bir insanla hala maddi bağınız mı kalsın çocuk yoksa saçmalık.
Evli kalıp sürdürmeyi çile çekmeyi seven kadınlar da var napalım şimdi.
5 çocuk 1 anneyi sırf mal paylaşımı yapmamak için öldüren başka kadına ev açan güya baba sıfatında iblisler var.
Yazık gerçekten bu kişiler çocukken evlendiriliyor bana göre ailesi de çok suçlu.
Bunu geçtim de evlenirken bazı erkekler daha fazla masraf yapıyor bunu meslek haline getiren kadınlar da var numaradan kavga edip boşanıp mal mülke çökmek için. Yani demek istediğim erkek veya kadın fark etmez birini mutlak yüceltip birini mutlak alçaltamam her aile yapısı çok farklı.
Hak etmeyen insan almamalı adalet doğru sağlanmalı. Verdiği emeğe yıllara göre değişiklik gelişmiş ülkelerde öyle çünkü.

Son düzenleme:
Aşağıda yazdıklarım zorla evlendirilen ve şiddete uğrayan kadınlar için değildir. Tüm Türkiye bu şekilde evlenmiyor çünkü.
Bu bahsettiğim köle zihniyeti ve kalıplaşmış cümleler:
"Bayanı çiçek gibi küçükken almak" -kadının yaşı geçtikçe değeri ve çicekliği azalıyor.
"Çamaşır bulaşık temizlik iş hayatı bitmek bilmeyen cinsellik isteği"-iş bölümü yapacağınız, sizi hizmetçi olarak görmeyen bir adam seçebilirsiniz.
"Çocuk doğur"- Çocuk doğurunca psikoloji ve vücudu erkek mi bitiriyor? Annelere sormak lazım.
"sen ne ödedin ki evi arabayı ben aldım" -meslek sahibi olabilirsiniz bir kadın olarak Türkiye'de.
"ben hayatımı yaşıcam sen sinirlisin ben özgür olucam."- Siz de günün birinde bir kadın olarak ayrılmak isteyebilirsiniz.
"kadın orta yaşa geliyor"- erkek de orta yaşa geliyor fakat kadının değeri düşüyor iması.
"çocukların okulu dershanesi"- Şaşırarak belirtmeliyim ki çocuk yapmak bir seçim. İsterseniz orta yaşta ülke gezebilirsiniz.
"Tekelik derdi" -"tekelik derdinin bedelinin ödenmesi" - mağdur edebiyatı part 84848.

Siz bu bakış açısıyla merak etmeyin eşinizle ayrılmasaydınız da mutlu olamazdınız. Bir kadın olarak burada eleştirdiğiniz adamların ağzıyla konuşuyorsunuz. Kendi seçimlerinizin sorumluluğunu almayıp "kader kurbanını" oynamak size çok daha kolay geliyor.

Bu forumda neredeyse 15 yıldır üyeyim, bir sürü mutlu evliliği olan, evliliği sömürü sistemine dayanmayan üye var. Bu kadınlar da akıllı davranmışlar, ne istediklerini bilmişler seçebilmişler demek ki. Tekrar söylüyorum özellikle yaptığınız genç kızı çiçek gibi almak neredeyse bekaretle iştigal bir bakış açısı. Sonra orta yaş vurgusu. Resmen düşen değerin (sizce) tazminatını istiyorsunuz.

Bu ülkede eğitimli, güzel ailelerden gelmiş, kafa yapısına uygun eş seçmiş, değer gören, mesleği olan ve istediği yaşa gelirse gelsin hala çevresinde saygın olan istenen bir sürü kadın var. Herkesi sürekli kader kurbanı görmek normal bir psikoloji değil.
Seçimlerin sorumluluğunu almak çok ama çok önemli.
Evet ben dediğinin gibi boşanmış bir bayanım Allah senin başına vermesin o zaman fikirlerin böyle olmaz böyle konuşmassın

Erkek tabiki nafaka verecek bayanı çiçek gibi küçücükken alıyor
çiçek gibi küçücükken "alıyor" ne yavvv

yapmayın gözünüzü seveyim
yaşı geçince pörsür demenin
bakire değilse genç taze değilse değeri olmaz demenin
kadının gençliğine tazeliğine bekaretine para verilir "alınır" demenin
daha kaç yolunu bulacaksınız?

burada erkek olmakla itham edilen üyelerden daha errrrrkkkekkk bir kafanız var maşallah!

2018 yılında boşandım anlaşmalı olarak 500 tl yazmıştım artırım olacak diye madde koymadım bilmediğim için . Yaşam şartları artık zorlandı okula gidiyor kızım o yüzden dava açacağım . Dilekçe yazdım 4 bin tl olarak( o kadar vermez sanırım) yakın zamanda açan var mı süreç nasıl ilerliyor dilekçe vermek için masraflar nedir ? Ne kadar alıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz eski ex sanırım 20 bin maaş alıyor zamla birlikte ortalama

Hanımlar rica ediyorum üsluplarınıza dikkat edin polemiğe de girmeyin.

Kendi aranızda çekişeceğinize yukarıdaki mesaja cevap niteliğinde yorumlar yazın, mevzu sizin nafaka bağlanması hakkındaki düşünceleriniz değil üye de size bunu sormamış zaten, kızım var diyor okula gidiyor diyor, masrafları için 500 lira nafaka az diyor.

Demek ki adam çocuğa her ay 500 lira verir kurtulurum dedi, boşanırken eşten boşanıyorsunuz çocuktan değil, insan evladı bir baba mahkemenin belirlediği nafakayla kalmaz bütçesi dahilinde evladına ekstra harcamaları da olur, çocuğu yaparken iyi annesinden boşanınca ne hali varsa görsün diyen erkekler yarın öbür gün yaşlanıp bakıma muhtaç olduklarında 3 kuruşu esirgediği evlatlarına bakacaksın diyor.

2018’de kızına bağlanan 500 lirayı mahkemeye gerek bile kalmadan kendi kendine güncellemeyen baba konusu tartışılmalı, kadın boşanınca nafaka almasın konusu değil.

Son düzenleme:
Üzüldüm ya adam bekar gibi çocuğuna 500 lira vererek hayatına devam ediyor kadınsa çocuğun tüm sorumlulugunu sırtına almiş kara kara düşünüyor
Allah yardımcın olsun vallahi zor davani aç baktın olmuyor adamı tehtit et al çocuğuna kendin bak ben hayatımı yasiycam de bak nasl veriyor paralari

Üzüldüm ya adam bekar gibi çocuğuna 500 lira vererek hayatına devam ediyor kadınsa çocuğun tüm sorumlulugunu sırtına almiş kara kara düşünüyor
Allah yardımcın olsun vallahi zor davani aç baktın olmuyor adamı tehtit et al çocuğuna kendin bak ben hayatımı yasiycam de bak nasl veriyor paralari
asla çocuğu babasına vermeyeceğini bal gibi bilir eski eşi

yoksa dediğinizi yapabilecek olsa kadınlar ve "madem 500 liraya çocuk büyütülür sanıyorsun al çocuğa sen bak madem" dese zaten bu nafaka konuları böyle olmaz (ha ama erkeğin çocuğu atacağı bi anası filan da olmaması lazım)

asla çocuğu babasına vermeyeceğini bal gibi bilir eski eşi

yoksa dediğinizi yapabilecek olsa kadınlar ve "madem 500 liraya çocuk büyütülür sanıyorsun al çocuğa sen bak madem" dese zaten bu nafaka konuları böyle olmaz (ha ama erkeğin çocuğu atacağı bi anası filan da olmaması lazım)
Malesef öyle keşke kadınlar ilk başta çocuğu babaya vermenin kötü bişey olmadığını anlayıp ona göre hareket etse en azından adam korkar çocuk başına kalacak diye nafakayı filan doğru verir
Vallahi sinirlerim bozuluyor kadınlar ortak çocuklarının tüm yükünü sırtına almiş adamda 500 lirayla babalık yapıyor bekar hayatını yaşıyor

[QUOTE="Lena9, post: 76418842, member:

aksine o adam zaten zorbanın tekiyse zaten maaşından giden o para yüzünden daha da bilenecek kadın için bir tehdit olacaktır.

[/QUOTE]

Bu bakış açısı çok talihsiz kusura bakmayın da yasa yapıcılar zorbaların psikolojisini düşünerek mi yasaları hazırlamalı o halde? Aman erkeğin o kırılmaz gururu incinmesin, zorbalık yönünü aktive etmeyelim mi diyecekler!
Nafaka bizim gibi toplumlarda bir cezadır bunu kabul etmek gerek. O adamlar bir daha başka bir kadınla evlenmeye kalktığında ince eleyip sık dokusun başka bir kadının daha hayatını karartmadan evvel bir kez daha düşünsün diyedir. Çocuksuz bir kadınında gayet nafaka almaya hakkı vardır.

[QUOTE="Lena9, post: 76418842, member:

aksine o adam zaten zorbanın tekiyse zaten maaşından giden o para yüzünden daha da bilenecek kadın için bir tehdit olacaktır.

Bu bakış açısı çok talihsiz kusura bakmayın da yasa yapıcılar zorbaların psikolojisini düşünerek mi yasaları hazırlamalı o halde? Aman erkeğin o kırılmaz gururu incinmesin, zorbalık yönünü aktive etmeyelim mi diyecekler!
Nafaka bizim gibi toplumlarda bir cezadır bunu kabul etmek gerek. O adamlar bir daha başka bir kadınla evlenmeye kalktığında ince eleyip sık dokusun başka bir kadının daha hayatını karartmadan evvel bir kez daha düşünsün diyedir. Çocuksuz bir kadınında gayet nafaka almaya hakkı vardır.
[/QUOTE]

Kimse zorbanın psikolojisini düşünmek zorunda değil. Fakat bu olayı istismara açık şekilde düzenlerseniz ilişkilerin yapısını bozarsınız. Bir erkek evlilik içinde ekonomik, psikolojik, veya fiziksel şiddet uyguladıysa zaten mahkeme boşanılırken tazminata hükmetsin buna karşı çıkan kimse olamaz. Fakat nafaka yıllar süren bir bağ kuruyor, adam işsiz kaldığında, yeniden evlendiğinde veya pek çok durumda bunu ödüyor. Bu mu mantıklı sizce? İnsanlar bunu sorgulamıyor mu maaşından verilirken her ay? Ki eski eş sigortalı olarak çalışmayı düşünmüyorsa yeniden evlenene dek adam ödeyecek. Takdir edersiniz ki bir günde evlenilmiyor. Benim eski kocam olsa, üzerinden 4 yıl geçse, sosyal medyası yeni sevgilisiyle doluyken sırf evlenmiyor diye ben nikah hazırlıklarına dek ekonomik katkı sunmak zorunda değilim.

Bir diğer yönü, neden evlenip boşanan herkes birbirinin hayatını karartmış oluyor? Ayrıca buradaki başka paradox zaten nafakanın (çocuk nafakası değil) küçük olduğu belirtiliyor e peki neyin cezası tam olarak sağlandı da erkek başka kadınla evlenemedi? Şunu kabul ederim evet bu yasalar gerçekten ekonomik şiddet gören, zorlanan, hayat hakkı tanınmayan kadınlar için yapılmış, fakat artık öyle bir noktada istismar ediliyor ki neredeyse başlık parasının boşandıktan sonraki hali.

İstediği kadar savunulsun, bir kadın için çok aşağılık bir şey. Burada da bir sürü örnek görüyorum. Gerçekten dövülerek çalıştırılmayıp tecavüzle çocuk sahibi mi olmuş bu kadınların hepsi? Cevabı ortada. Zaten bu istismarla gerçekten mağdur olanlar da toplumun gözünde negatif duruma düşüyor.

Bu konudaki son mesajım, yukarıda uyarı gelmiş.

Şurda oturup izleyip, erkeklere acıyayım 🤨
Bu çocuğu kadın tek başına mı yaptı neyine acıyorsunuz hemcinsinizi destekleyeceğinize köstek oluyorsunuz şaka gibi millet olduk ya adam BABASI doğurmayı bu çocuğu yapmayı biliyorsa bakmayıda bilecek konu sahibi arkadaş babasının evinden mi getirmiş çocuğu 4 bin tl şu an 2 buçuk yaşındaki kızımın oyun grubu masrafının yarısı değil kaldı ki okullu çocuğa ne kadar para harcanır bilin istedim çok üzülüyorum kadınız bir kadına ne yorumlar yapıyoruz ya….. vicdanım almıyor

Kimse zorbanın psikolojisini düşünmek zorunda değil. Fakat bu olayı istismara açık şekilde düzenlerseniz ilişkilerin yapısını bozarsınız. Bir erkek evlilik içinde ekonomik, psikolojik, veya fiziksel şiddet uyguladıysa zaten mahkeme boşanılırken tazminata hükmetsin buna karşı çıkan kimse olamaz. Fakat nafaka yıllar süren bir bağ kuruyor, adam işsiz kaldığında, yeniden evlendiğinde veya pek çok durumda bunu ödüyor. Bu mu mantıklı sizce? İnsanlar bunu sorgulamıyor mu maaşından verilirken her ay? Ki eski eş sigortalı olarak çalışmayı düşünmüyorsa yeniden evlenene dek adam ödeyecek. Takdir edersiniz ki bir günde evlenilmiyor. Benim eski kocam olsa, üzerinden 4 yıl geçse, sosyal medyası yeni sevgilisiyle doluyken sırf evlenmiyor diye ben nikah hazırlıklarına dek ekonomik katkı sunmak zorunda değilim.

Bir diğer yönü, neden evlenip boşanan herkes birbirinin hayatını karartmış oluyor? Ayrıca buradaki başka paradox zaten nafakanın (çocuk nafakası değil) küçük olduğu belirtiliyor e peki neyin cezası tam olarak sağlandı da erkek başka kadınla evlenemedi? Şunu kabul ederim evet bu yasalar gerçekten ekonomik şiddet gören, zorlanan, hayat hakkı tanınmayan kadınlar için yapılmış, fakat artık öyle bir noktada istismar ediliyor ki neredeyse başlık parasının boşandıktan sonraki hali.

İstediği kadar savunulsun, bir kadın için çok aşağılık bir şey. Burada da bir sürü örnek görüyorum. Gerçekten dövülerek çalıştırılmayıp tecavüzle çocuk sahibi mi olmuş bu kadınların hepsi? Cevabı ortada. Zaten bu istismarla gerçekten mağdur olanlar da toplumun gözünde negatif duruma düşüyor.

Bu konudaki son mesajım, yukarıda uyarı gelmiş.
[/QUOTE]

Söyledikleriniz teoride güzel uygulamada sakat. Emsal mahkeme kararlarına bakarsanız zaten kimse talep ettiği tazminatı alamıyor. Mahkeme yaşanılan şehire, kusurlu tarafın maaşına vs bakıp çok cüzi bir miktarda tazminat bağlıyor nafaka da aynı şekilde…
Cezalandırma yönteminden kastı anlamamışsınız çünkü bu konuyu istismar eden yüzdesi küçük dilime takılmışsınız. Anadolu’da kırsalda ailelerinin zorlaması veya kendi keyifleri için dahi evlenip belki hamile bırakıp eve gram katkısı olmayıp boşanan (onlara göre kadını kapıya koyan) nice adam var. Hal böyleyken bunu her kadına yapamama lüksü “hayatını karartmaya kalkamama” hakkı diye cezalandırma yöntemi diye tam da buna diyoruz. Ülkenin kadınlarının 40 milyonunu pelinsu sanmak daha büyük bir paradoks olabilir bu durumda…
Kaldı ki TCK’nın hükümleri belli kim daha fazla kusurluysa o taraf bu cüzi miktarı ödüyor. Ülkenin nafaka ortalaması 600-800 lira bandındaydı en son… Kimse öyle erkeklerin bahsettiği konuyu manipüle ettiği gibi bu paralarla geçinmiyor yani. Ben size bunları babası üvey annesine nafaka ödeyen biri olarak yazıyorum. Nafaka benim üvey annem dahil yıllarını vermiş çoğu kadının hakkıdır. Kesilme şartları zaten bellidir. Kadın haksızsa/ haysiyetsiz yaşam sürüyorsa (kanunlara göre) yoksul dahi olsa işsiz dahi olsa mahkeme paşalar gibi kesiyor o parayı da.
Bir kadın için aşağılık bir şey olup olmadığına ne siz ne de ben karar verebilirim yargı bunun için var zaten. Böyle genellemelere karşıyım

Neyin kavgasını ediyorsunuz... isteyen nafakasını alır istemeyen almaz... Siz 2 kuruş nafaka için aman koçişime yazık olur diyosanız boşanınca almayın... Almak isteyene de karışmayın... Alan razı veren razı... Erkeklere acıyanlarda genelde 2.eşler 😂😂 ay kocişinizin parasımı eksildi...

Burada, erkeklerin cebindeki üç kuruşu ölümüne savunup kadınlara onursuz, gurursuz hatta şerefsiz damgası vurmaya çalışan kadınların ya oğlu ya kocası ya kardeşi başka bir kadına veya çocuğuna nafaka ödüyor. O para da o kadar dokunuyor ki bu kadınlara, gelmiş burada yok kadınlar kendini mağdur gösteriyormuş da yok çalışmalıymış da yok istismar ediyormuş bu kanunu da yok uzun yıllar kadınla erkek arasındaki bağ kopmuyormuş da bla bla bla bahanelerle nafakayı eleştiriyorlar. Hele ki çocuğa verilen nafaka öylesine dokunuyor ki bunlara, bu konuda laf söyleseler linçlenecekler, bunu yapamamanın hırsıyla, boşanan ve nafaka alan kadınların yüzde yarımına bile denk gelmeyen, durumu istismar eden kadınları sanki kadınların yüzde yüzü böyle yapıyormuş gibi göstererek kınayıp duruyorlar. Hanımlar, siz burada istediğiniz kadar “ya ben çok onurlu bir insanım, hayatta nafaka almam ama o(eşinin eski karısı) alır; ben iyiyim, o kötü; ben akıllıyım, o değil vb.” minvalinde yırtının durun, o nafakayı kocanız eski karısına ve/veya çocuğuna her ay ödeyecek ve eski karısını ve çocuğunu her ay maaş hesabı yaparken hatırlayacaksınız bir kez daha. Sinirden çatır çatır çatlayacaksınız her ay, o parayı vermese şöyle yapardık, böyle yapardık diyeceksiniz kendi kendinize. Şimdi bunu okuyup gelip “Hiç de değil, ben kendi paramı kazanıyorum, niye kocamın verdiği para beni rahatsız etsin ki?” diye kendinizce kuyruğu dik tutacaksınız ama şu platformda yazdıklarınız zaten çatır çatır çatladığınızı, o parada gözünüzün kaldığını gösteriyor. Eminim ki konu sahibinin eski kocası yeniden evlendiyse şimdiki karısının gözü kalıyordur o 500 tl de bile. Gerçekler bunlar hanımlar, Kocalarınız ya da oğullarınız o parayı seve seve öderken siz de sinirden çatlayacaksınız her ay. Bunu kabul etseniz iyi olur. Buraya yazdığınız “nafaka karşıtı” her gönderi ne kadar fazla çatladığınızı gösteriyor, yazmaya devam edin ki sinirden nasıl çatır çatır çatladığınızı görmekten bizi mahrum etmeyin😂😂😂

Son düzenleme:
Konuya cevap haric her sye var, kadin 500tl nafaka aliyorum diyor, artirmak icin yollar ariyor. Beyinsiz bir uye gelip ortaya bir laf atiyor, lafi uzattikca uzatiyor, konu da dagilip gidiyor ne yapsin konu sahibesi simdi? 500TL nafaka icin adama aciyorum yazan salak uye sen kendine aci bence, neyse yine banlanicam degmez.
Valla burda alkış emojisi niye yok yorum alnından öpülesi akşam sinirden yorumu rüyama girdi

X