Nafaka artırım davası

Belki lerle gidersek çok belki var.... Belki kadın nafaka alıyor sırf nafakası kesilmesin diye biriyle evlenmeyip imam nikahlı yaşıyor da var ( burda ki herkesi tenzih ederek söylüyorum). Ben sadece düşüncemi paylaştım ben bu konuda erkeklere haksızlık yapıldığı görüşündeyim
Bu arada bunları 2 çocukla boşanıp tek kuruş nafaka almayan biri olarak yazıyorum...Eski eşin sigortalı işi yoktu hem besleyip hem dayak yedik o yüzden bence siz erkeklere acimayi bırakın..her gün en az 10 tane kadın boşanmak istediği için öldürülüyor bu ülkede,erkeklere acımaya gelene kadar acıyacak çok şey var..daha dün bir pislik sevgilisi ile rahatça gezip tozmak için karısını ve çocuğunu araçla kanala uçurdu kadın ve çocuklar öldü,adam o arabayı 5 ay sonra düğün arabası yaptı...Erkeğe gelene kadar acıyacak çok şey var güzelim ülkede

Belki şiddet uyguladı belki aldattı belki psikolojik baskı yaptı belki kadını yıprattı psikolojisini bozdu bir ton travma bıraktı...Yok öyle elin el bebek gül bebek baktığı kızı binbir vaadle alıp her türlü eziyeti çektirip hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etmek..Ayrıca boşandıktan sonra toplum baskısını çeken kadın ölüyor tüm bunların bir bedeli olmali bence..
Erkek evlenmedi tabi. Kadın bir prensesti erkekse bir mağara adamı. yalvar yakar bin bir planla prensesimizi evine soktu. dövdü sövdu hakaret etti sonra dışarı atti. Bunun için evlenmişti çünkü. Sonra çok masum ve çok gururlu prenses boşanmak istedi. intikam için de neyi tercih etti dersiniz? O dayak yiyip eziyet gördüğü adamın parasını :KK43: dayak yediği adamın parasıni cekmeye gitmek için yurunen yol bile benim için kadının gurursuzlugunun en büyük sembolüdür. Bu bir bedel değil yağlı kapı bana göre.

Ben kendim için değil çocuğum için istedim öncesinde kendisine dava açmaya gerek yok okul masraflarını ver yeter dedim bana da verme okula git yatır kabul etmedi ben de şimdi açmak zorundayım
Benim yorumum çocuksuz olanlar içindi size değil yanlış anlamayın

Erkek evlenmedi tabi. Kadın bir prensesti erkekse bir mağara adamı. yalvar yakar bin bir planla prensesimizi evine soktu. dövdü sövdu hakaret etti sonra dışarı atti. Bunun için evlenmişti çünkü. Sonra çok masum ve çok gururlu prenses boşanmak istedi. intikam için de neyi tercih etti dersiniz? O dayak yiyip eziyet gördüğü adamın parasını :KK43: dayak yediği adamın parasıni cekmeye gitmek için yurunen yol bile benim için kadının gurursuzlugunun en büyük sembolüdür. Bu bir bedel değil yağlı kapı bana göre.
Gerçekten hayata böyle mi bakıyorsunuz ya? Adamın çocuğu için verdiği 500 TL kadın arttırılması gerektiğini söylüyor ki bugün markete girdiğinizde 500 tl ile çıkabiliyor musunuz ? Adam üreyecek kendisine baba denilecek çocuğuna 500 tl para verecek Şam babası

Gerçekten hayata böyle mi bakıyorsunuz ya? Adamın çocuğu için verdiği 500 TL kadın arttırılması gerektiğini söylüyor ki bugün markete girdiğinizde 500 tl ile çıkabiliyor musunuz ? Adam üreyecek kendisine baba denilecek çocuğuna 500 tl para verecek Şam babası
Ben çocuksuz kadınlar için diyorum. Çocuğu olan baba tabiki çocuğuna bakacak

Ben çocuksuz kadınlar için diyorum. Çocuğu olan baba tabiki çocuğuna bakacak
Çocuksuz kadın da nafaka isteyebilir bu sizi de ilgilendirmez nafakanın şartları bellidir nafaka ödemek istemiyorsa kusursuz olsun az kusurlu olsun zor mu ama yok paşa beyimiz dövecek sövecek hakaret edecek kapıya koyacak iş nafakaya geldiği zaman kadın haklarına sövecek. Yok ya. He bak burada birileri konu açmıştı 15 gün 1 ay evli kalanlar nafaka istiyordu onu birlikte linçledik zaten arkasına bakmaması gerektiğini söyledik ancak her konu bir değil

Ben çocuk olmamasına rağmen anlaşmalı boşanma ile 3 bin nafaka istemiştim. Yıllık tüfe oranına göre de arttırılacak diye şu an 5 bin oldu nafaka. Ama dava açacaksanız tavsiyem üfe oranına göre arttırılmasını talep edin o daha yüksek çünkü.
Karşı tarafıda etkiliyor üfe oranı. Maddi açıdan sıkıntıya düşerse indirim davasıda açma hakkına sahip. Eski eşiniz sizi sevdiği vede barışmak istedini yazmışsınız bundan dolayıda indirim davasıda açmıyor olabilir.

Çocuksuz kadın da nafaka isteyebilir bu sizi de ilgilendirmez nafakanın şartları bellidir nafaka ödemek istemiyorsa kusursuz olsun az kusurlu olsun zor mu ama yok paşa beyimiz dövecek sövecek hakaret edecek kapıya koyacak iş nafakaya geldiği zaman kadın haklarına sövecek. Yok ya. He bak burada birileri konu açmıştı 15 gün 1 ay evli kalanlar nafaka istiyordu onu birlikte linçledik zaten arkasına bakmaması gerektiğini söyledik ancak her konu bir değil
Kapıya konan kadın dayak yediği adamın parasını alacak kadar gurur yoksunuysa yapacak bişey yok. Bu şekilde erkegin ustunlugunu kabul etmiş oluyor zaten. Sanki hep erkek haksız iki taraflik mesele değilde erkekler ruh hastası kadın görünce direk saldırıyor gibi yazmanız komik. Hayal dünyasından çıkın artık bu nedir yahu. İki tarafta belli masrafla evleniyor hatta erkek tarafı genelde daha fazla masraf yapar. İki tarafında yuvası yıkılıyor. İki tarafında düzeni bozuluyor. İki tarafında psikolojisi etkileniyor. Ama kârlı olan yine yağlı kapıya çöken oluyor. Sanki erkekler birer canavar ruhsuz duygusuz birer robot mu ya kendinize gelin. Boşanma oluyorsa iki tarafında muhakkak hatası oluyor. Sırf erkek diye insanları sürekli hatalı görüp kadın diye yüceltmek adaletsizliğin kaçıncı boyutudur bilmem.

K.bakmayin gurur böyle bir şey değil,boşanarak zaten yeterince gururlu olduğunu gösteriyor boş algı yapmaya gerek yok

Belki lerle gidersek çok belki var.... Belki kadın nafaka alıyor sırf nafakası kesilmesin diye biriyle evlenmeyip imam nikahlı yaşıyor da var ( burda ki herkesi tenzih ederek söylüyorum). Ben sadece düşüncemi paylaştım ben bu konuda erkeklere haksızlık yapıldığı görüşündeyim
Nurten değil Nurisin kesin ama ispatlayamam🤣 biseylere uzulesiniz varsa Pandaların nesli tükeniyormuş onlara üzülün 🤣🤣

Kapıya konan kadın dayak yediği adamın parasını alacak kadar gurur yoksunuysa yapacak bişey yok. Bu şekilde erkegin ustunlugunu kabul etmiş oluyor zaten. Sanki hep erkek haksız iki taraflik mesele değilde erkekler ruh hastası kadın görünce direk saldırıyor gibi yazmanız komik. Hayal dünyasından çıkın artık bu nedir yahu. İki tarafta belli masrafla evleniyor hatta erkek tarafı genelde daha fazla masraf yapar. İki tarafında yuvası yıkılıyor. İki tarafında düzeni bozuluyor. İki tarafında psikolojisi etkileniyor. Ama kârlı olan yine yağlı kapıya çöken oluyor. Sanki erkekler birer canavar ruhsuz duygusuz birer robot mu ya kendinize gelin. Boşanma oluyorsa iki tarafında muhakkak hatası oluyor. Sırf erkek diye insanları sürekli hatalı görüp kadın diye yüceltmek adaletsizliğin kaçıncı boyutudur bilmem.
Tamam da bazı örneklerde erkek kadının çalışmasına izin vermiyor kadını çalıştırmıyor. Kadın da o arada hem yapabileceği birikimden oluyor hem evli kaldığı süre boyunca tecrübe kazanamadığı için iş bulma ihtimali azalıyor. Daha düşük sosyokültürel seviyede kadın dul damgası yiyor bir noktada sosyal statüsü negatif etkileniyor. Ben boşandığı için bazı çevrelerce kolay lokma olarak değerlendirilen bir erkek görmedim mesela. Çok kısa süren evliliklerde kadın maddi olarak o kadar zarar görmüyor olabilir ama birkaç sene olan evliliklerde özellikle düşük sosyokültürel seviyede kadının maddi manevi daha çok zarar gördüğünü düşünüyorum. Eğitimli çalışan kadın zaten ne nafakası istesin kendi kendini geçindiriyor.

"TÜFE ye göre değil ÜFE ye göre artırılmasını talep edin o daha yüksek" işte böyle bir düşünceyi kabul edemiyorum ya, işte bu yüzden acıyorum erkeklere
Ben çocuksuz kadınların çok gerekli bir neden yokken nafaka talep etmelerini uygun bulmuyorum. Yıllarca boşanma seviyesine gelmiş bir adamdan para almak bana doğru gelmiyor. Ama ne olursa olsun herkes çocuğuna bakmak zorunda. Hatta maddi olarak evliyken çocuk hangi şartlarda yaşıyorsa, o şartlar boşandıktan sonra da çocuk için sağlanmalı. Öyle üreyip üreyip çocuğun maddi manevi yükünü kadının omuzlarına bırakmak vicdansızlıktır.

Kadın çocuğuna 500 TL nafaka alıyormuş yahu 500 TL. Komik ötesi bir rakam. Bu "baba" da rahatsız olup kendi ekstra para falan vermiyor belli ki.
Bu konu üzerinden nafaka için erkeğe acıyan yorumlar yazılması da asla iyi niyetli değil.
Başka konular bulun bari bu düşüncelerinizi yazmak için. Fırsat bu fırsat deyip yorumum konuyla alakalı mı düşünmek zor geldiyse demek.

Burada küfür gibi kullandıkları bir kelime var: 2 eş. Bir yorum yazdığınızda sanki eroin kaçırıyordunuz da son dakika bastılar olarak saklamanız gereken adli suç kaydı gibi getiriyorlar. Bu konularda eşinden dolayı deneyimli bir 2. eş olarak ne demek istediğinizi çok iyi anladım. Tamamıyla da katılıyorum.

Bu foruma göre maalesef her erkek ruh hastası ve şerefsiz olmak zorunda. Boşanmış kadın ise ne olursa olsun cefakar, fedakar, melek fakat erkek ise seçenek bile değil. Oysa ki erkeklerin yoğun olduğu ünlü bir sözlük platformunda boşanmış kadınların nasıl ruhsal bozukluklara sahip oldukları, çocuklu boşanmış bir kadınla asla evlenilmeyeceği gibi psikolojik şiddet içeren bir sürü entry var, buradaki bazı üyelerin yaptığından hiçbir farkı yok.

Benim eşim boşanma sonrasında özellikle hayatına beni aldığında çok maddi ve psikolojik şiddete maruz kaldı. Arada çocuk olduğu için eşim hakkını sadece hukuki yollarla aradı ve sonrasında geri alsa da öncesinde çok kayıplar yaşadı. Öfke kontrolü olmayan bir adam olsaydı o kadının yaşayacaklarını tahmin bile edemiyorum. Bugün burası anonim olmasa da gösterebilsek. Fakat psikolojik şiddeti, aldatmayı, boşanmaya giden yolu kadın da yapabilir dediğimiz anda linç ediliyoruz. Erkek savunucusu deniyor, hakaret olarak 2. eş deniliyor. Ben bu kafayı asla anlayamıyorum.

Benim hayatımda önümde eşim, babam, erkek kardeşim, eniştelerim, çok yakın erkek dostlarım gibi bir sürü örnek var ve bu adamlar şeytan vs değil. Erkekler bu kadar canavarsa neden her gün forumda kadınlar evlenmek için can atıyor? Ya da bu canavarlardan çocuk dünyaya getiriyor?

En akıl almazı da bazı üyelerin yazdığı kadın boşandıktan sonra toplumdan baskı görüyormuş, yeniden evlenmesi zorlaşıyormuş bunun tazminatı paraymış.

Bu tek taraflı bakış açısı değişmedikçe zaten kadınlar da sadece "mağdur" olabilecek. Körler sağırlar birbirini ağırlar devam etsin herkes.

Bende cocuk harici nafakaya sıcak bakmayanlardanim bu arada. Erkeğin gerçekten kusuru varsa tazminat alınabilir. Sonrasında nafaka falan gereksiz ama burda kadın çocuğuma 500 TL nafaka alıyorum diye konu açmış mevzu ah zavallı erkeklere gelmiş. Aynen çok yazık, çocuğuna verdiği paradan belli.

Tamam da bazı örneklerde erkek kadının çalışmasına izin vermiyor kadını çalıştırmıyor. Kadın da o arada hem yapabileceği birikimden oluyor hem evli kaldığı süre boyunca tecrübe kazanamadığı için iş bulma ihtimali azalıyor. Daha düşük sosyokültürel seviyede kadın dul damgası yiyor bir noktada sosyal statüsü negatif etkileniyor. Ben boşandığı için bazı çevrelerce kolay lokma olarak değerlendirilen bir erkek görmedim mesela. Çok kısa süren evliliklerde kadın maddi olarak o kadar zarar görmüyor olabilir ama birkaç sene olan evliliklerde özellikle düşük sosyokültürel seviyede kadının maddi manevi daha çok zarar gördüğünü düşünüyorum. Eğitimli çalışan kadın zaten ne nafakası istesin kendi kendini geçindiriyor.
Size adil geliyor mu iki taraf da kendi isteğiyle evlenip boşanırken "kadına bakış değişiyor" diye erkeğin tazminat ödemesi? Toplumun yükünü neden erkek sırtlanıyor, toplumdaki cehaleti ve bağnazlığı bir cinsin parasıyla mı yeneceğiniz? Çocuğu olmayan kadın artık boşanmış statüsünde olduğu için aylık nafaka alınca size göre toplumun bakış açısı değişiyor mu? Erkekler evlenmeye layık görmezken, kolay lokma iken nafaka bağlanınca birden hayallerin kadını mı oluyorlar?

500 tl ile bi poşet alışveriş yapılmıyor. Kadın çocuğunun nafakasından bahsetmiş. Erkeğe acıyorum kadına süzülüyorum diye konuyu sulandırmaya gerek yok.
Acıyacaksanız kendinize acıyın herkesin hayatı kendine zor.
Şurda oturup izleyip, erkeklere acıyayım 🤨

Normal baba çocuğa 500 lira verip gerisini keser mi? İhtiyaçlarını karşılar. Davaya gerek duymadan parayı kendisi verir. 500 ne be

Size adil geliyor mu iki taraf da kendi isteğiyle evlenip boşanırken "kadına bakış değişiyor" diye erkeğin tazminat ödemesi? Toplumun yükünü neden erkek sırtlanıyor, toplumdaki cehaleti ve bağnazlığı bir cinsin parasıyla mı yeneceğiniz? Çocuğu olmayan kadın artık boşanmış statüsünde olduğu için aylık nafaka alınca size göre toplumun bakış açısı değişiyor mu? Erkekler evlenmeye layık görmezken, kolay lokma iken nafaka bağlanınca birden hayallerin kadını mı oluyorlar?
Konu benim çocuksuz boşanmış olup nafaka almamdan dolayı olduğu için cevap verme gereği duydum. Şöyle bi örnek vereyim size eski eşim bana ben evlilik insanı değilim hiç evlenmemeliymişim hayatımı yaşayamıyorum arkadaşlarım da arkadaşlarım beni böyle kabul edersen et etmezsen kapı orada dediği için boşandık. Bunun sorumlusu ben miyim sizce? Ben neden 2 3 yılda boşanmış bir kadın oldum? Ki kendisi dediğim gibi elimden gelen her şeyi yapacağım dedi protokole yazdırdı kabul etti.

Bu foruma göre maalesef her erkek ruh hastası ve şerefsiz olmak zorunda. Boşanmış kadın ise ne olursa olsun cefakar, fedakar, melek fakat erkek ise seçenek bile değil. Oysa ki erkeklerin yoğun olduğu ünlü bir sözlük platformunda boşanmış kadınların nasıl ruhsal bozukluklara sahip oldukları, çocuklu boşanmış bir kadınla asla evlenilmeyeceği gibi psikolojik şiddet içeren bir sürü entry var, buradaki bazı üyelerin yaptığından hiçbir farkı yok.

Benim eşim boşanma sonrasında özellikle hayatına beni aldığında çok maddi ve psikolojik şiddete maruz kaldı. Arada çocuk olduğu için eşim hakkını sadece hukuki yollarla aradı ve sonrasında geri alsa da öncesinde çok kayıplar yaşadı. Öfke kontrolü olmayan bir adam olsaydı o kadının yaşayacaklarını tahmin bile edemiyorum. Bugün burası anonim olmasa da gösterebilsek. Fakat psikolojik şiddeti, aldatmayı, boşanmaya giden yolu kadın da yapabilir dediğimiz anda linç ediliyoruz. Erkek savunucusu deniyor, hakaret olarak 2. eş deniliyor. Ben bu kafayı asla anlayamıyorum.

Benim hayatımda önümde eşim, babam, erkek kardeşim, eniştelerim, çok yakın erkek dostlarım gibi bir sürü örnek var ve bu adamlar şeytan vs değil. Erkekler bu kadar canavarsa neden her gün forumda kadınlar evlenmek için can atıyor? Ya da bu canavarlardan çocuk dünyaya getiriyor?

En akıl almazı da bazı üyelerin yazdığı kadın boşandıktan sonra toplumdan baskı görüyormuş, yeniden evlenmesi zorlaşıyormuş bunun tazminatı paraymış.

Bu tek taraflı bakış açısı değişmedikçe zaten kadınlar da sadece "mağdur" olabilecek. Körler sağırlar birbirini ağırlar devam etsin herherkes
Sizinde konuyla alakalı alakasız boşanma, nafaka konularında böyle uzun uzun aynı şeyleri yazmanız kabak tadı verdi artık. O kadar belli ki zaten boşanmış biriyle evlendiginiz. Eşiniz eski eşinden dolayı sıkıntı yaşamış olabilir gerçekten konu odur yazarsınız ama burada durum bambaşka. Çocuğa verilen 500 TL'lik nafaka, sizin eski travmalarinizi döneceği bir mevzu yok ortada. Bi salın insanların konusunu.

X