Nafaka artırım davası

Ben görmem siz görmezsiniz de ülke bizden ibaret değil. Gönül ister bunları tartışmak zorunda olmayalım ama seneler içinde oluşturulmuş kalıpları o zaman kadınlar da öyle düşünmesin diyerek yıkamazsınız. Bunun kötü de olsa sosyolojik bir altyapısı var. Banane öyle demeyelim ile çözülecek bir şey değil maalesef. Yıkmak yıllar alır.

Tazminat seçeneği daha mantıklı ama toplu para ödemek daha zor olur. Çalışmasına izin vermemek de sadece dövme sövmeyle olmuyor. Bu işin psikolojik şiddet boyutu da var. Bizim evimize gelen temizlikçi ablanın çalıştığı yeri arayıp işten çıkarttırdı mesela eşi. Kadın daha yeni başlamışken sigortalı işinden oldu tekrar temizliğe gelmeye başladı. Ben eğitimli ve daha aklı selim bir çevrede yaşayan kadının eski kocasından para almasını doğru bulmuyorum. Suistimal edenleri kapsamdan çıkarmak da kanunun iyileştirilebileceği nokta zaten.
Yıkmak yıllar alacaksa nereden başlamak gerekiyor. Şehirli çalışan kadınlar bile "ama ben dul damgası yedim, bunun bedeli olmalı" diye geziyorlarsa bu değişimi kimden bekleyeceğiz erkeklerden mi? Burada kaç tane konu var, "boşanmış çocukluyum sevgilim sorun etmiyor ama ailesi istemiyor" diye. O kabul etmeyen aile bireyleri de kadınlardan oluşuyor.

Ben size şöyle netçe ifade edeyim: henüz siz bir kadın olarak "boşandım, dulum artık ve bu nedenle bana bu bakış açısından dolayı nafaka vermeli" diyorsanız bu topraklarda yaşayan hiçbir erkeğe boşanmış olmanızı "normal" gösteremezsiniz. Çocuğa iştirak nafakasına karşı çıkanın aklından zoru vardır zaten fakat buradaki pek çok kadın nafakayı kendi maddi durumu olsa bile "yeniden evlenmesi zorlaşacağı için bir tazminat, intikam aracı" olarak görüyor. Yeni biriyle gitsin flört döneminde söylesin bakalım çocuksuz olarak boşandığım eski eşimden 5000 TL nafaka alıyorum diye, karşısındaki erkek saygı duyacak mı?

Ben bu durumda hep erkeklere acıyorum, 1 2 yıl belki evli kaldı belki daha kısa ama ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalıyor, bence acınası bir durum
Çok acıyorsanız alın birkaçını besleyin evde! Ne saçma ya! Ben çalışıyorum. Geçici tedbir nafakası bağlandı. Avukatım “Sadece çocuklara istersek epey az bağlanır nafaka, size de isteyelim. Bağlanır mı bilmem ama isteyelim biz.” dedi. Hâkim 2’şer binden 6 bin bağlamış. Bana bağlanmasa sadece 4 bin alacaktım çocuklar için. Kiram 15 bin. Sadece çocukların kurs paraları 6 bin tl. Faturalar, aidat, yeme içme, servisleri, kılık kıyafetleri, okul yemek paraları, harçlıkları, kitap defter vb. hepsi bende. Eşim evden giderken mopu bile götürmüş, aç gözlü biri. Evdeyken bile çocuklarına zırnık koklatmaz, anneniz alsın diye çocukları bana yollardı. Yıllarca ev ödedik meğer krediyi kendi üstüne değil abisinin üstüne çekmiş, evden beş kuruş hak talep edemiyorum ve daha neler neler… Bu erkeğe mi acıyorsunuz? Kim ne yaşamış da nafaka istiyor acaba, hiç düşündünüz mü? Tam bir erkek yanlısı yorum olmuş. Hayırdır, çevrenizde “mağdur” olan zavallı bir erkek mi var? O yüzden mi bu kadar hassassınız erkeklerle ilgili, bir kadın olarak???

Yıkmak yıllar alacaksa nereden başlamak gerekiyor. Şehirli çalışan kadınlar bile "ama ben dul damgası yedim, bunun bedeli olmalı" diye geziyorlarsa bu değişimi kimden bekleyeceğiz erkeklerden mi? Burada kaç tane konu var, "boşanmış çocukluyum sevgilim sorun etmiyor ama ailesi istemiyor" diye. O kabul etmeyen aile bireyleri de kadınlardan oluşuyor.

Ben size şöyle netçe ifade edeyim: henüz siz bir kadın olarak "boşandım, dulum artık ve bu nedenle bana bu bakış açısından dolayı nafaka vermeli" diyorsanız bu topraklarda yaşayan hiçbir erkeğe boşanmış olmanızı "normal" gösteremezsiniz. Çocuğa iştirak nafakasına karşı çıkanın aklından zoru vardır zaten fakat buradaki pek çok kadın nafakayı kendi maddi durumu olsa bile "yeniden evlenmesi zorlaşacağı için bir tazminat, intikam aracı" olarak görüyor. Yeni biriyle gitsin flört döneminde söylesin bakalım çocuksuz olarak boşandığım eski eşimden 5000 TL nafaka alıyorum diye, karşısındaki erkek saygı duyacak mı?
Anlıyorum ama değişimi ancak demografik ve sosyolojik yapının değişmesiyle sağlayabiliriz. Mevcut nüfusu bir anda değiştiremeyiz. Bu kalıplar nasıl ki bir yılda oluşmadıysa bir yılda da yıkılmaz. "Yüksek" sosyokültürel seviyede her zaman boşanmak daha normal kabul ediliyordu. Bu eskiden de böyleydi şimdi de devam ediyor ama yavaş yavaş insanlarda boşanmanın normal bir şey olduğunu daha rahat kabul etmeyi görüyoruz. Bir de daha geçenlerde çok kısa süre evli kalıp nafaka isteyen biri vardı onu hiç kimse desteklemedi ki. Burda böyle bir durumu savunanların çoğunluk olduğuna katılmıyorum.

Siz suistimal edenleri örnek veriyorsunuz ben de bunu en başından kabul ettim ve doğru olmadığını kanunda iyileştirilebilecek noktalar gördüğümü belirttim zaten. Çocuğu olmamasına rağmen bunu suistimal etmeyecek gerçekten ihtiyaç duyan durumda olan kadınlar da var onu anlatmaya çalışıyorum. Konu sahibi çocuğu için nafaka sormuş, bence birbirimizi anladık daha fazla yorumlaşarak konuyu kalabalıklaştırmamıza lüzum yok. Konu sahibesi boşuna bizim sosyolojik çıkarımlarımızı okumamalı diye düşünüyorum :)

Ben çocuk olmamasına rağmen anlaşmalı boşanma ile 3 bin nafaka istemiştim. Yıllık tüfe oranına göre de arttırılacak diye şu an 5 bin oldu nafaka. Ama dava açacaksanız tavsiyem üfe oranına göre arttırılmasını talep edin o daha yüksek çünkü.
Eski eşinizin neden barışmak istediği belli oldu

Anlaşmalı bi şekilde boşandığımızı söyledim düzgün okusaydınız keşke. Kendisi vermek istedi elimden ne gelirse yaparım dedi suçlu olduğunu bildiği için.
Ha anlaşmalı da vermiş. Ben de sizi çalışıyor biliyorum (eski esim barışmak istiyor konunuzdan) nasıl verdi mahkeme diyecektim.

Kapıya konan kadın dayak yediği adamın parasını alacak kadar gurur yoksunuysa yapacak bişey yok. Bu şekilde erkegin ustunlugunu kabul etmiş oluyor zaten. Sanki hep erkek haksız iki taraflik mesele değilde erkekler ruh hastası kadın görünce direk saldırıyor gibi yazmanız komik. Hayal dünyasından çıkın artık bu nedir yahu. İki tarafta belli masrafla evleniyor hatta erkek tarafı genelde daha fazla masraf yapar. İki tarafında yuvası yıkılıyor. İki tarafında düzeni bozuluyor. İki tarafında psikolojisi etkileniyor. Ama kârlı olan yine yağlı kapıya çöken oluyor. Sanki erkekler birer canavar ruhsuz duygusuz birer robot mu ya kendinize gelin. Boşanma oluyorsa iki tarafında muhakkak hatası oluyor. Sırf erkek diye insanları sürekli hatalı görüp kadın diye yüceltmek adaletsizliğin kaçıncı boyutudur bilmem.
Ona mahkeme karar veriyor canım adam zaten haklıysa nafaka çıkmıyor.. ayrıca ben hayal dünyasında yaşamıyorum bizzat işin içindeyim tüm gün mahkemelerdeyim kapiş?

Çok acıyorsanız alın birkaçını besleyin evde! Ne saçma ya!
Üslubunuz çok çirkin. Ben mağdur kadınlardan bahsetmedim elbette vardir mağdur olanlar ama bu nafaka olayında erkeklerinde mağduriyet yaşadığını düşünüyorum. Siz katılın veya katılmayın bu benim düşüncem

Üslubunuz çok çirkin. Ben mağdur kadınlardan bahsetmedim elbette vardir mağdur olanlar ama bu nafaka olayında erkeklerinde mağduriyet yaşadığını düşünüyorum. Siz katılın veya katılmayın bu benim düşüncem
Üslubum tam olarak erkekleri mağdur gösteren kadınlara uygundur. Evlilik içinde hem maddi hem manevi eşitlik oluyor mu bizim ülkemizde, sorarım! Kadınların yüzde doksan dokuzu evlilik içinde katbekat fazla emek sarf ediyor. Üstüne bir de çalışıp para getiriyor. Evlilikte erkekler güzel güzel sömürsün, boşanınca -evlilikte yapmadıklarının karşılığını- nafaka olarak isteyince sömüren, kadınlar olsun öyle mi? Yok öyle yağma! Zaten bin yıllardır bizim üstümüzden geçiniyorlar, sırtlarını bize dayayıp zenginleştikçe zenginleşti erkekler. Dünya üzerindeki gayrimenkullerin yüzde 99’u erkeklere aitken, bir iş yerinde aynı işi yapan erkekler kadınlardan çok maaş alırken(İsveç’te bile böyle bu!) ve tüm bu ezilmişlik gerçeği gözümüzün önünde dururken erkeklere acımak gerçekten akıl tutulması! Üslubum tam olarak yerinde ve uygundur. Dilerseniz şikâyet butonuna basınız! İyi günler.

Geliri bundan çok daha fazla inanın 5 bin koymaz ona daha fazlasını gönderdiği ve her ay erken gönderiyor bi şeye ihtiyacın olur diye.
Kendinizi açıklamak zorunda değilsiniz. Size yaşattıklarının diyetini ödüyor ve ödesin. Şaka gibi, kadın platformunda bu açıklamaları yapmak zorunda kalmak, nafaka aldığınız için suçlanmak😡

2018 yılında boşandım anlaşmalı olarak 500 tl yazmıştım artırım olacak diye madde koymadım bilmediğim için . Yaşam şartları artık zorlandı okula gidiyor kızım o yüzden dava açacağım . Dilekçe yazdım 4 bin tl olarak( o kadar vermez sanırım) yakın zamanda açan var mı süreç nasıl ilerliyor dilekçe vermek için masraflar nedir ? Ne kadar alıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz eski ex sanırım 20 bin maaş alıyor zamla birlikte ortalama
Dilekçe yazdırıp dava açtırın. Çocuk masrafı karşılamakta zorlanıyorsanız bu şartlar altında nafaka attırımı isteyin ama mahkeme sizden çocuğun giderleri ispatı ister onları da halledin derim aylık giderleri kres giderleri makbuzları biriktirin vs

İstemeyen boşanınca almaz olur biter. Sanki deli dumrul gibi nafakayı kafaya göre bağlatıyorlar. İnsanlıkla ilgili her şey müthiş de tek kusur nafaka meselesi adeta. Nafaka ödemeye gözü olmayan hiç evlenmesin

Üslubum tam olarak erkekleri mağdur gösteren kadınlara uygundur. Evlilik içinde hem maddi hem manevi eşitlik oluyor mu bizim ülkemizde, sorarım! Kadınların yüzde doksan dokuzu evlilik içinde katbekat fazla emek sarf ediyor. Üstüne bir de çalışıp para getiriyor. Evlilikte erkekler güzel güzel sömürsün, boşanınca -evlilikte yapmadıklarının karşılığını- nafaka olarak isteyince sömüren, kadınlar olsun öyle mi? Yok öyle yağma! Zaten bin yıllardır bizim üstümüzden geçiniyorlar, sırtlarını bize dayayıp zenginleştikçe zenginleşti erkekler. Dünya üzerindeki gayrimenkullerin yüzde 99’u erkeklere aitken, bir iş yerinde aynı işi yapan erkekler kadınlardan çok maaş alırken(İsveç’te bile böyle bu!) ve tüm bu ezilmişlik gerçeği gözümüzün önünde dururken erkeklere acımak gerçekten akıl tutulması! Üslubum tam olarak yerinde ve uygundur. Dilerseniz şikâyet butonuna basınız! İyi günler.
Tüm evlilikler erkeklerin sömürüsü üzerine mi? O halde bu platformda her gün kendi isteğiyle evlenmek isteyen hatta evlenemediği için depresyondan depresyona koşan kadınlar nerede? Çok güzel evlilikleri olanlar nerede? Ben burada bir sürü konu okudum, üyelerin kendi beyanları eşimle evliliğimde eşit iş bölümümüz var diye. Ben bu kadar düşmanlığı ve mağdur edebiyatını anlamıyorum ya. Gerçekten küçük yaşta aile, töre baskısı ile evlendirilen kadınları hariç tutuyorum çevrenizdeki tüm evliliklerde kadınlar silah zoruyla mı evlenmiş de erkek şiddetine maruz kalmış? Tüm ilişkileri, evlilikleri, erkekleri toksik bir düzleme oturtup sürekli kin kusmak da ayrı bir düzlem.

Sömürülmesin kadınlar, burada maaşı eğitimi olan bir sürü kadın var hala evlenmiş geri kafalı dağ ayısıyla. Evlenmesin, konuşsun, kendini sömürmeden hayat arkadaşlığı yapacak bir adamla evlensin. O da denk gelmiyorsa evlenmesin. Sırf evlenmiş olmak için hiçbir kafa denkliği gütmeden sonra da "aman boşanmış kadın olmayayım, aman çocuk yapayım eve bağlansın" kafasıyla mağdur olunursa biraz da kadınlara bakmak lazım.

Bir örnekte kadın senden tiksiniyorum diyen adama 3. cocuğu yapıyor, kötü evliliklerde nedense sürekli "korunmaya rağmen hamile kalmak" diye bir durum var.

Kadın platformu diye sürekli "mağdur edebiyatı" yapmanın kadınlara hiçbir faydası yok.

İstemeyen boşanınca almaz olur biter. Sanki deli dumrul gibi nafakayı kafaya göre bağlatıyorlar. İnsanlıkla ilgili her şey müthiş de tek kusur nafaka meselesi adeta. Nafaka ödemeye gözü olmayan hiç evlenmesin
Tabii ya, nafaka ödemeye gözü olmayan evlilikte kusur işlemesin bi zahmet! Daha fazla kusuru olan az kusurlu olana öder nafaka. Erkekler öyle reziller ki; her türlü şiddet, sömürü vb. uygulayayım ama bunun bir bedeli olmasın, hele maddi bedeli hiç olmasın istiyorlar. Bunlara desen ki nafaka vermeyeceksin ama kusurlarının karşılığında her gün gideceksin, bir grup erkek seni badeleyecek, yüzde doksanı kabul eder aman para vermeyeyim de ne olursa olsun diye. 48 yaşındayım, bunca yıldır çevremde farklı bir örnek görmedim. Bir de bu rezil zihniyeti destekleyen, bu şekilde “adil” olduğunu düşünen kadınlar var ki evlere şenlik😡

Tüm evlilikler erkeklerin sömürüsü üzerine mi? O halde bu platformda her gün kendi isteğiyle evlenmek isteyen hatta evlenemediği için depresyondan depresyona koşan kadınlar nerede? Çok güzel evlilikleri olanlar nerede? Ben burada bir sürü konu okudum, üyelerin kendi beyanları eşimle evliliğimde eşit iş bölümümüz var diye. Ben bu kadar düşmanlığı ve mağdur edebiyatını anlamıyorum ya. Gerçekten küçük yaşta aile, töre baskısı ile evlendirilen kadınları hariç tutuyorum çevrenizdeki tüm evliliklerde kadınlar silah zoruyla mı evlenmiş de erkek şiddetine maruz kalmış? Tüm ilişkileri, evlilikleri, erkekleri toksik bir düzleme oturtup sürekli kin kusmak da ayrı bir düzlem.

Sömürülmesin kadınlar, burada maaşı eğitimi olan bir sürü kadın var hala evlenmiş geri kafalı dağ ayısıyla. Evlenmesin, konuşsun, kendini sömürmeden hayat arkadaşlığı yapacak bir adamla evlensin. O da denk gelmiyorsa evlenmesin. Sırf evlenmiş olmak için hiçbir kafa denkliği gütmeden sonra da "aman boşanmış kadın olmayayım, aman çocuk yapayım eve bağlansın" kafasıyla mağdur olunursa biraz da kadınlara bakmak lazım.

Bir örnekte kadın senden tiksiniyorum diyen adama 3. cocuğu yapıyor, kötü evliliklerde nedense sürekli "korunmaya rağmen hamile kalmak" diye bir durum var.

Kadın platformu diye sürekli "mağdur edebiyatı" yapmanın kadınlara hiçbir faydası yok.
Size cevap yazmayacağım hanımefendi. Sizin zihniyetinizin tam olarak ne olduğunu, neden erkek yanlısı yorumlar yaptığınızı iyi biliyorum. Bir daha benim mesajlarımı alıntılamayın, cevap da yazmayın! Bu kafayla işim olmaz benim. İyi günler🖐️

Size cevap yazmayacağım hanımefendi. Sizin zihniyetinizin tam olarak ne olduğunu, neden erkek yanlısı yorumlar yaptığınızı iyi biliyorum. Bir daha benim mesajlarımı alıntılamayın, cevap da yazmayın! Bu kafayla işim olmaz benim. İyi günler🖐️
Bence yazın ya:) Ben size saygısızlık yapmıyorum yazınıza karşı sorular sordum sadece. Neden hemen "sizin zihniyetiniz" tarzı hakaretlere başlamadan fikir alışverişi yapamıyorsunuz?
A evet neden? Dur ben söyleyim siz başka bir konuda da gelip bana hakaret olarak "2.eş" yazan bir üyesiniz. Hadi yine yapın, sanki sicilimde suç benim bu:)
Evet erkek yanlısıyım, eşim beni evde sömürüyor, dövüyor, temizlikçi olarak görüyor ve çevresine ezdiriyor ben de erkekleri aşırı sevdiğimden burada gelip erkek fanatikliği yapıyorum. Hatta fonlanıyorum bu açıdan.
Çok düşmanca bir bakış açınız var.

Kapıya konan kadın dayak yediği adamın parasını alacak kadar gurur yoksunuysa yapacak bişey yok. Bu şekilde erkegin ustunlugunu kabul etmiş oluyor zaten. Sanki hep erkek haksız iki taraflik mesele değilde erkekler ruh hastası kadın görünce direk saldırıyor gibi yazmanız komik. Hayal dünyasından çıkın artık bu nedir yahu. İki tarafta belli masrafla evleniyor hatta erkek tarafı genelde daha fazla masraf yapar. İki tarafında yuvası yıkılıyor. İki tarafında düzeni bozuluyor. İki tarafında psikolojisi etkileniyor. Ama kârlı olan yine yağlı kapıya çöken oluyor. Sanki erkekler birer canavar ruhsuz duygusuz birer robot mu ya kendinize gelin. Boşanma oluyorsa iki tarafında muhakkak hatası oluyor. Sırf erkek diye insanları sürekli hatalı görüp kadın diye yüceltmek adaletsizliğin kaçıncı boyutudur bilmem.
Saçma sapan konuşmayın ya. Yasada kadına mi nafaka verilecek diyor??? Yoksa boşanmadan dolayı müşkül duruma düşecek tarafa mı? Eğer erkek boşanmadan etkilenirse o da nafaka alıyor merak etmeyin.

X