Nafaka artırım davası

Hukukçu değilim ama çok garip kararlar verilebiliyor olduğunu gördüm bu konuda. Kimisi çocuğu için sadece 500 tl alırken kimisi çocuksuz 5 bin. Yasalar herkes için aynı değil mi çocuklu çocuksuz hakimler neye göre böyle karar verebiliyor acaba

Çocuksuz olarak boşandım nafaka talep etmedim,hiç de boşanmış kadın ikinci sınıf muamelesi görmedim boşandım bekar bir kadın oldum. Beni kim alır kompleksine de girmedim ikinci evliliğimi de yaptım.

Velev ki nafaka istedim bağlandı 20 bin tl olsun(uçalım biraz) evlenmiş boşanmış bir kadın olmayacak mıydım yani bu kompleks erkekten alınan paraya mı bağlı?

Bu kafa yapısı çevre ile alakalı bence. Bu kafadaki insana 50 bin nafaka verilse de kendini “boşanmış,dul,kim beni naapsın artık” düşüncesinden alıkoyamaz. Yani bu ne para ile nede miktarıyla alakalı.

Çocuklu kadınlara üzülüyorum ben üç kuruş bağlanıyor onu da zor bela savaşarak dövüşerek almak zorunda kalıyorlar

Bu agresyon nedir pek anlayamadım:)
500 TL'lik nafaka ile ilgili olarak avukat olan üye zaten detaylı tüm açıklamayı bir kaç mesajda yazmış.
İkinci sayfada başka bir üyenin mesajını gördüm ve fikir belirtmek istedim.
Burada siz otorite misiniz?

Boşanmış biriyle evlendiğimi yazmadığım bir sürü konu var:) Ben uzun uzun da kısa kısa da yazabilirim, bir sürü konuda da istersem sadece nafaka konularında da yazabilirim bence siz de beni salın:)

Ya o değilde kendi çocuklarına boşandıktan sonra vakit ayırmayıp,nafakasını bile yalvar yakar ödeyen erkekler bazen çocuklu kadınla evlenip onun çocuğuna gül gibi baktığı oluyor. Erkekler neden böyle ya. Tamam üvey çocuğuna da kendi cocuğun gibi bakman seni mert adam yapar da bunu yapmak için öz çocuklarını unutman gerekmiyor.
Allah tüm yalnız annelerin yar ve yardımcısı olsun.

Ben uzun yıllardır ülkede ilk aklınıza gelebilecek bir sözlüğün yazarıyım, orada erkekler çoğunlukta. Boşanmış kadın başlıklarına bakarsanız psikolojik şiddetin alasını görebilirsiniz. Orası başka platform orayı burada tartışmayacağım.
Fakat burada bir kadın bile yukarıda koyulaştırdığım cümleyi kurabiliyorsa ben bağnaz cahil toplum ne yapsın diyorum. "Boşanmış kadın" olarak ne oldunuz ki?
Bence kadınlar mağdur olmak yerine önce kendilerini aşağılamayı kessinler.

Yazmasanız bile yorumlarınızdan o kadar belli oluyor ki o kadar yani :)
İkinci sayfadaki yorun tam sizin aradığınız türden zaten değil mi? Es gecseniz olmazdı.
Neyse siz devam edin benzer yorumları yazmaya,böyle kendinizi iyi hissediyorsunuz gözardı edip ben kendimi kurtarayım.

Neden aradığım türden olsun? Ben de detaylı bir inceleme yapayım sizin hakkınızda bakalım ne tarz yorumları alıntılayıp hangi konularda yazıyorsunuz? Ben burada size düşen payı anlayamadım kendimle ilgili.

Benim bir şey yazmama gerek yok, ben kendi bakış açımı bu konuda söylesem bile en az kaç üye alakasız "mesajlarını araştırdım sen boşanmış bir adamla evliymişsin" "2. eşmişsin" diye konuya getiriyor hatta bunu komik bir biçimde sanki maden bulmuşcasına yapıyorlar.

Ben de bu etiketlemeyi eleştiririm evet, eşimi hiç tanımadan önce de başka bir platformda bu konularda bir sürü yorumum mevcut. Ben bir kadınım ve eğitimliyim, karşımdakine saygısızlık etmeden kadın konularında istediğim fikri istediğim konuda belirtebilirim.

Bence siz göz ardı edebilirsiniz:)

Ne saçmalıyorsunuz siz?

Çocuklu kadına 500, birkaç yıl evli kalan çocuksuz kadına 5000 nafaka mı okudum yoksa şaka mı bu? Kesinlikle konu sahibi nafaka artırımına gitmeli, ama çocuğu olmayıp da 1-2 senede boşanıp senelerce nafaka alan insanları anlayamayacağım. Bağın gitti artık bitti yani, adam bi gün vermiyorum dese suçlu olacak sonra. Yanlış anlaşılmak hiç istemem ama gurur meselesi bence de, almam para falan çocuk yoksa

Bu tür konularda sürekli erkekleri savunmaya geçiyor, mağdur olduğundan söz ediyorsunuz. Oysa ki durum hiçte öyle değil. Çünkü sizinle aynı kafada yığınla kadın var. Sağ olsunlar hiç erkeklerin mağdur olmasına müsaade etmiyorlar. Boşanmış olması, çocuklu olması onlar için önemli değil.

Hanımefendi sizin eşiniz eski eşine nafaka mı ödüyor? Ne bu şiddet bu celal? Ben toplumun bakış açısı değişiyor mu dedim? Hayallerin kadını olmak ne demek? Kimin neden dezavantajlı duruma düşebileceğini yazdım. Evet eğer ki erkek eşinin senelerce iş hayatına girmesini engellediyse evde kalmaya zorladıysa bu konuda haksız oluyor. Kadın eğitimi imkanı olmasına rağmen çalışmıyorsa çok kısa evli kaldıysa da erkeğin ödemesi mantıksız. İki taraf için de suistimale açık bir konu. Kanunun iyileştirilebileceği bir gerçek ama çocuğu olmayan hiçbir kadın nafaka alamaz düşüncesi de gerçekçi değil. Herkes bizim şartlarımızda yaşamıyor. Hiç tahmin edemeyeceğimiz hayatlar var bu ülkede.

"Erkekleri" savunmaya geçmiyorum. Yazar olduğum başka bir çok bilinen platformda da erkekler çoğunlukta ve burada erkeğe sunulan bakış açısının tam tersi orada kadına yapılıyor. Boşanmış erkek burada nasıl yüzde yüz hatalı görülüyorsa, kadın mağdursa orada da boşanmış kadın yüzde yüz sorunlu, problemli ve belalı. İki bakış açısı da sağlıklı değil. Bu tarz konuları cinsiyet ekseninden yorumlayamazsınız.

Kimse "kadınlar" ya da "erkekler" diye bir grubun sonsuz savunucusu olmak zorunda değil sırf cinsiyet dolayısıyla. Katil adamlar da var çocuğunu sokağa atan sevgilisine peşkeş çeken anneler de. Ben neden "cinsiyet" temelli siyah beyaz yorum yapmalıyım?

Erkekleri şeytan, kadınları yüzde yüz mağdur yapmanın bugün kimseye bir katkısı yok. Ne kadın ne erkek temelli şeytan. Psikolojik şiddet uygulayan mesela kadın da var erkek de var. Aldatan da öyle. Daha çoğaltabiliriz.

"Boşanmış olması çocuklu olması önemli değil" diyorsanız siz zaten bir defodan bahsediyorsunuz. Erkek sözlük yazarlarının boşanmış ve çocuklu kadınlar için yaptığı yorumlardan hiçbir farkı yok.

Ben bu bakış açısını sağlıklı bulmuyorum.

Ödemiyor. Ne şiddeti celali:)?

Bizim şartlarımızda olan insanlar tarafından gerçekten muhtaç olanların durumları suistimal edildiği için bu tepkinin olması çok normal. Burada bile kaç örnek var çalışırken işi bırakıp 3 çocuk yapmayı daha makul gören, anca boşanma durumlarında meslek aklına gelen. Hepsinin mi dövülerek işe gitmesinin engellendiğini ve 3 çocuğun tecavüz yoluyla yapıldığını söyleyeceğiz?
Ki evet dayak, şiddet, gibi insan hakları ihlalleri içeren durumlarla evde hapis hayatı yaşatılan kadınlar da vardır, fakat yine bu hukuk sisteminde tazminat yoluyla giderilebilir. Ömür boyu nafaka ilişkisi kurmanın mantıklı bir yönü yok, aksine o adam zaten zorbanın tekiyse zaten maaşından giden o para yüzünden daha da bilenecek kadın için bir tehdit olacaktır.

Yukarıda saydığım istisna durumlar dışında çokça ihlal ediliyor evet bunun özür dileyerek söylüyorum büyük kısmı da "evlenip boşandım, kadın olarak değerim düştü, yeniden evlenmeye layık bulunmayacağım" bari bunu parayla tazmin edeyim demek. Bu kadını aşağılayan bir şey.
Kadın önce "boşanmış" olmayı bir damga olarak görmemeli.

Ben görmem siz görmezsiniz de ülke bizden ibaret değil. Gönül ister bunları tartışmak zorunda olmayalım ama seneler içinde oluşturulmuş kalıpları o zaman kadınlar da öyle düşünmesin diyerek yıkamazsınız. Bunun kötü de olsa sosyolojik bir altyapısı var. Banane öyle demeyelim ile çözülecek bir şey değil maalesef. Yıkmak yıllar alır.

Tazminat seçeneği daha mantıklı ama toplu para ödemek daha zor olur. Çalışmasına izin vermemek de sadece dövme sövmeyle olmuyor. Bu işin psikolojik şiddet boyutu da var. Bizim evimize gelen temizlikçi ablanın çalıştığı yeri arayıp işten çıkarttırdı mesela eşi. Kadın daha yeni başlamışken sigortalı işinden oldu tekrar temizliğe gelmeye başladı. Ben eğitimli ve daha aklı selim bir çevrede yaşayan kadının eski kocasından para almasını doğru bulmuyorum. Suistimal edenleri kapsamdan çıkarmak da kanunun iyileştirilebileceği nokta zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…