- 25 Aralık 2014
- 8.155
- 27.721
-
- Konu Sahibi minaannesii
Siz beni alıntılayıp bana direkt cevabınızı yazsanız ne güzel olurdu:)Burada, erkeklerin cebindeki üç kuruşu ölümüne savunup kadınlara onursuz, gurursuz hatta şerefsiz damgası vurmaya çalışan kadınların ya oğlu ya kocası ya kardeşi başka bir kadına veya çocuğuna nafaka ödüyor. O para da o kadar dokunuyor ki bu kadınlara, gelmiş burada yok kadınlar kendini mağdur gösteriyormuş da yok çalışmalıymış da yok istismar ediyormuş bu kanunu da yok uzun yıllar kadınla erkek arasındaki bağ kopmuyormuş da bla bla bla bahanelerle nafakayı eleştiriyorlar. Hele ki çocuğa verilen nafaka öylesine dokunuyor ki bunlara, bu konuda laf söyleseler linçlenecekler, bunu yapamamanın hırsıyla, boşanan ve nafaka alan kadınların yüzde yarımına bile denk gelmeyen, durumu istismar eden kadınları sanki kadınların yüzde yüzü böyle yapıyormuş gibi göstererek kınayıp duruyorlar. Hanımlar, siz burada istediğiniz kadar “ya ben çok onurlu bir insanım, hayatta nafaka almam ama o(eşinin eski karısı) alır; ben iyiyim, o kötü; ben akıllıyım, o değil vb.” minvalinde yırtının durun, o nafakayı kocanız eski karısına ve/veya çocuğuna her ay ödeyecek ve eski karısını ve çocuğunu her ay maaş hesabı yaparken hatırlayacaksınız bir kez daha. Sinirden çatır çatır çatlayacaksınız her ay, o parayı vermese şöyle yapardık, böyle yapardık diyeceksiniz kendi kendinize. Şimdi bunu okuyup gelip “Hiç de değil, ben kendi paramı kazanıyorum, niye kocamın verdiği para beni rahatsız etsin ki?” diye kendinizce kuyruğu dik tutacaksınız ama şu platformda yazdıklarınız zaten çatır çatır çatladığınızı, o parada gözünüzün kaldığını gösteriyor. Eminim ki konu sahibinin eski kocası yeniden evlendiyse şimdiki karısının gözü kalıyordur o 500 tl de bile. Gerçekler bunlar hanımlar, Kocalarınız ya da oğullarınız o parayı seve seve öderken siz de sinirden çatlayacaksınız her ay. Bunu kabul etseniz iyi olur. Buraya yazdığınız “nafaka karşıtı” her gönderi ne kadar fazla çatladığınızı gösteriyor, yazmaya devam edin ki sinirden nasıl çatır çatır çatladığınızı görmekten bizi mahrum etmeyin
Epey üstünüze alınmış ve yine bana saldırmışsınız. Size kaç kere söyleyeceğim acaba beni alıntılamayın diye? Derdiniz ne sizin benimle? Neden hayatımla ilgili uyduruk kaydırık çıkarımlarda bulunuyorsunuz? Siz kimsiniz? Çekemediğiniz şey nedir? Her gönderimi, üstelik sizi ilgilendirmediği hâlde neden cevap veriyorsunuz ve özel hayatımla ilgili abuk çıkarımlarla bana saldırıyorsunuz? Beni tanıyor musunuz hanımefendi? Bunu cidden soruyorum size. Bu nefretinizin ve bana sürekli saldırmamızın sebebi nedir? Beni alıntılamayın diyorum, sizi kale alıp cevap bile vermiyorum. Israrla saldırıyorsunuz bana. Sebebi nedir bunun?Siz beni alıntılayıp bana direkt cevabınızı yazsanız ne güzel olurdu:)
Çocuğa nafaka ödenmemesini savunduğum tek bir cümlemi çıkarın hadi:)
Ben de sizin gibi konuşayım:) Üslup için çok özür dilerim diğer herkesten ama gerekiyor. Sizin de aklınız çıkıyor değil mi size şiddet uygulayan, bir gün bile değer vermeyen herkes tarafından beğenilen, istediğiniz kadar karalasanız da insanların size inanmadığı, kariyerli eşinizle (boşanma aşamasındasınız) boşanınca şöyle harika bir kadınla tanışır aşık olur size asla yapmadıklarını yapar da meğer hepsi sizeymiş siz de bunu görürsünüz diye?:) Çoğunlukla da öyle oluyor biliyor musunuz?:)
Merak etmeyin, size 1000 tl nafaka atarlar siz susun diye yeni hanımefendinin sadakası olsun, yeter ki mutlulukları bozulmasın. Eski kocalar yeni eşlerinin gözünün hiçbir şeyde kalmasına izin vermiyorlar meraklanmayın bu konuda:)
Umarım size uygun olmuştur cevabım.
Evet nafaka karşıtıyım, iştirak nafakası karşıtı değilim. Beni boşuna linç ettirmeye çalışmayın hanımefendi:)
Burada, erkeklerin cebindeki üç kuruşu ölümüne savunup kadınlara onursuz, gurursuz hatta şerefsiz damgası vurmaya çalışan kadınların ya oğlu ya kocası ya kardeşi başka bir kadına veya çocuğuna nafaka ödüyor. O para da o kadar dokunuyor ki bu kadınlara, gelmiş burada yok kadınlar kendini mağdur gösteriyormuş da yok çalışmalıymış da yok istismar ediyormuş bu kanunu da yok uzun yıllar kadınla erkek arasındaki bağ kopmuyormuş da bla bla bla bahanelerle nafakayı eleştiriyorlar. Hele ki çocuğa verilen nafaka öylesine dokunuyor ki bunlara, bu konuda laf söyleseler linçlenecekler, bunu yapamamanın hırsıyla, boşanan ve nafaka alan kadınların yüzde yarımına bile denk gelmeyen, durumu istismar eden kadınları sanki kadınların yüzde yüzü böyle yapıyormuş gibi göstererek kınayıp duruyorlar. Hanımlar, siz burada istediğiniz kadar “ya ben çok onurlu bir insanım, hayatta nafaka almam ama o(eşinin eski karısı) alır; ben iyiyim, o kötü; ben akıllıyım, o değil vb.” minvalinde yırtının durun, o nafakayı kocanız eski karısına ve/veya çocuğuna her ay ödeyecek ve eski karısını ve çocuğunu her ay maaş hesabı yaparken hatırlayacaksınız bir kez daha. Sinirden çatır çatır çatlayacaksınız her ay, o parayı vermese şöyle yapardık, böyle yapardık diyeceksiniz kendi kendinize. Şimdi bunu okuyup gelip “Hiç de değil, ben kendi paramı kazanıyorum, niye kocamın verdiği para beni rahatsız etsin ki?” diye kendinizce kuyruğu dik tutacaksınız ama şu platformda yazdıklarınız zaten çatır çatır çatladığınızı, o parada gözünüzün kaldığını gösteriyor. Eminim ki konu sahibinin eski kocası yeniden evlendiyse şimdiki karısının gözü kalıyordur o 500 tl de bile. Gerçekler bunlar hanımlar, Kocalarınız ya da oğullarınız o parayı seve seve öderken siz de sinirden çatlayacaksınız her ay. Bunu kabul etseniz iyi olur. Buraya yazdığınız “nafaka karşıtı” her gönderi ne kadar fazla çatladığınızı gösteriyor, yazmaya devam edin ki sinirden nasıl çatır çatır çatladığınızı görmekten bizi mahrum etmeyin
Cümlelerimi alıp aynen kopyalayıp öyle diyorlar böyle diyorlar diye bana saymadığınız cümle kalmıyor sonra da hanımefendi direkt bana yazın deyince size yazmadım:) Biraz cesur olun, alıntınlayın öyle karşılık verin:)Epey üstünüze alınmış ve yine bana saldırmışsınız. Size kaç kere söyleyeceğim acaba beni alıntılamayın diye? Derdiniz ne sizin benimle? Neden hayatımla ilgili uyduruk kaydırık çıkarımlarda bulunuyorsunuz? Siz kimsiniz? Çekemediğiniz şey nedir? Her gönderimi, üstelik sizi ilgilendirmediği hâlde neden cevap veriyorsunuz ve özel hayatımla ilgili abuk çıkarımlarla bana saldırıyorsunuz? Beni tanıyor musunuz hanımefendi? Bunu cidden soruyorum size. Bu nefretinizin ve bana sürekli saldırmamızın sebebi nedir? Beni alıntılamayın diyorum, sizi kale alıp cevap bile vermiyorum. Israrla saldırıyorsunuz bana. Sebebi nedir bunun?
BE-Nİ A-LIN-TI-LA-MA-YIN!Cümlelerimi alıp aynen kopyalayıp öyle diyorlar böyle diyorlar diye bana saymadığınız cümle kalmıyor sonra da hanımefendi direkt bana yazın deyince size yazmadım:) Biraz cesur olun, alıntınlayın öyle karşılık verin:)
Konuya cevap haric her sye var, kadin 500tl nafaka aliyorum diyor, artirmak icin yollar ariyor. Beyinsiz bir uye gelip ortaya bir laf atiyor, lafi uzattikca uzatiyor, konu da dagilip gidiyor ne yapsin konu sahibesi simdi? 500TL nafaka icin adama aciyorum yazan salak uye sen kendine aci bence, neyse yine banlanicam degmez.
Burda konu belli. Cocuguyla bosanmis bir kadin ve cocuga baglanan nafakanin arttirimi. Konuyu baska baska yerlere cekip magdur gariban erkeklere evrilten sizlersiniz."Erkekleri" savunmaya geçmiyorum. Yazar olduğum başka bir çok bilinen platformda da erkekler çoğunlukta ve burada erkeğe sunulan bakış açısının tam tersi orada kadına yapılıyor. Boşanmış erkek burada nasıl yüzde yüz hatalı görülüyorsa, kadın mağdursa orada da boşanmış kadın yüzde yüz sorunlu, problemli ve belalı. İki bakış açısı da sağlıklı değil. Bu tarz konuları cinsiyet ekseninden yorumlayamazsınız.
Kimse "kadınlar" ya da "erkekler" diye bir grubun sonsuz savunucusu olmak zorunda değil sırf cinsiyet dolayısıyla. Katil adamlar da var çocuğunu sokağa atan sevgilisine peşkeş çeken anneler de. Ben neden "cinsiyet" temelli siyah beyaz yorum yapmalıyım?
Erkekleri şeytan, kadınları yüzde yüz mağdur yapmanın bugün kimseye bir katkısı yok. Ne kadın ne erkek temelli şeytan. Psikolojik şiddet uygulayan mesela kadın da var erkek de var. Aldatan da öyle. Daha çoğaltabiliriz.
"Boşanmış olması çocuklu olması önemli değil" diyorsanız siz zaten bir defodan bahsediyorsunuz. Erkek sözlük yazarlarının boşanmış ve çocuklu kadınlar için yaptığı yorumlardan hiçbir farkı yok.
Ben bu bakış açısını sağlıklı bulmuyorum.
Biraz benim yorumum dolayısıyla oldu o galiba :) ben söylediğimin de arkasındayım. Bence suistimale açık noktalar iyileştirilmeli ama tamamen kaldırılmamalı.Burda konu belli. Cocuguyla bosanmis bir kadin ve cocuga baglanan nafakanin arttirimi. Konuyu baska baska yerlere cekip magdur gariban erkeklere evrilten sizlersiniz.
Bekaret ve pörsümüş lafını hiç kullanmamıştım neler neler yazdınız bana kötü bir üslupla şimdi anlaşıldı neden nafakaya karşı olduğunuz!500 tl nafakanın savunulacak bir yönü yoktur, evet ikinci eşim. Biz tedbir nafakası ödemiyoruz zaten bu konudaki fikirlerimin ikinci eş olmamla alakasını hiç anlayamadım:) İştirak nafakası 8000 TL ödüyoruz tek çocuk için her yıl da kendiliğinden artıyor, bazı üyeler bu miktarı da beğenmez. Yas tutarak ödemiyoruz güle oynaya da ödemiyoruz sorumluluk ve görev olduğu için ödüyor eşim:) Çocuğu çünkü.
Ben tedbir nafakası konuşuyorum ısrarla ikinci eş olduğun için deniyor. Yahu ödemiyoruz ki biz tedbir:)
Burda konu belli. Cocuguyla bosanmis bir kadin ve cocuga baglanan nafakanin arttirimi. Konuyu baska baska yerlere cekip magdur gariban erkeklere evrilten sizlersiniz.
merhaba dava açtınız mı acaba? hafta içi bende açmayı düşünüyorum 4 yaşında bir oğlum var velayeti bende. sonuç alabildiniz mi acaba?2018 yılında boşandım anlaşmalı olarak 500 tl yazmıştım artırım olacak diye madde koymadım bilmediğim için . Yaşam şartları artık zorlandı okula gidiyor kızım o yüzden dava açacağım . Dilekçe yazdım 4 bin tl olarak( o kadar vermez sanırım) yakın zamanda açan var mı süreç nasıl ilerliyor dilekçe vermek için masraflar nedir ? Ne kadar alıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz eski ex sanırım 20 bin maaş alıyor zamla birlikte ortalama