- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.192
-
- Konu Sahibi minaannesii
Erkekler kadınlarla kıyaslarsak çok onurlu ve şerefliler! O nedenle zinhar nafaka almazlar. Tam kusursuz da olsalar, açlıktan da ölseler, çocuklarını alırlar yanlarına, gerekirse inşaatta amelelik yaparlar bebelerini sırtlarına bağlayıp ama çalışan karılarının eline bakmazlar. Kadınlarsa onursuz, gurursuz, şerefsiz mahluklar yaaaa, bir elleri yağda bir elleri baldayken erkeklere her türlü şiddeti uyguluyorlar, zavallı kocacağızı ayrılmak isteyince elinden tüm malını mülkünü gerek çocuklarla gerek hayatıyla tehdit edip alıyorlar bir de üstüne binlerce liralık nafakalar… Ondan sonra adamın parasını git erkeklerle orda burda ez, çocukları da atmışsın adamın başına, ooooh ne rahatKesinlikle katılıyorum ölene kadar veriyorsunuz birde bu yasalar da sorunlar var. Sanki kadın kendi çocuğuymuş gibi bakım parası veriyor ya hayır tekrar evlense bu adam çocuğunun rızkını hiçbir bağı olmayan kadına verecek devlet asla bu hususu düşünmüyor. Aciziyet. Bana göre hakka girmek bu kadın adına.
Erkek olsam bende evlenmek istemem bu tipler yüzünden.
Nafaka alan erkek sayısı kadına göre çok çok az bu arada.
Çocuk varsa acınacak bir durum yok öteki türlü haklısınız gurursuz kadınlar çok.Ben bu durumda hep erkeklere acıyorum, 1 2 yıl belki evli kaldı belki daha kısa ama ömür boyu nafaka ödemek zorunda kalıyor, bence acınası bir durum
Aşağıda yazdıklarım zorla evlendirilen ve şiddete uğrayan kadınlar için değildir. Tüm Türkiye bu şekilde evlenmiyor çünkü.Erkek tabiki nafaka verecek bayanı çiçek gibi küçücükken alıyor çamaşır bulaşık temizlik yemek birde varsa iş hayatı ve bitmek bilmeyen cinsellik istekleri sonra çocuk doğur hem psikolojisini bitiriyor hem vucudunu sonra beş kuruşsuz iki üç çocuğunu eline veriyor evi arabayı ben aldım sen ne ödedin ki deyip ben hayatımı yaşıcam sen sinirlisin ben özgür olacam karnımda kelebekler uçsun istiyorum oh ne ala ! Kadın geliyor psikolojik olarak çökmüş orta yaşa sonra didiniyor çocukların okulu dershanesi evliliği hayatı bitiyor o da tekelik derdine düşüyor bu Allah'tan revamı! Verdikleri iki kuruş nafaka bu emeklerin karşılığının yüzde biri bile değil.Tekelik derdine düşüyorlarsa ödeyecekler bedelini hemde ölene kadar...
Erkekler kadınlarla kıyaslarsak çok onurlu ve şerefliler! O nedenle zinhar nafaka almazlar. Tam kusursuz da olsalar, açlıktan da ölseler, çocuklarını alırlar yanlarına, gerekirse inşaatta amelelik yaparlar bebelerini sırtlarına bağlayıp ama çalışan karılarının eline bakmazlar. Kadınlarsa onursuz, gurursuz, şerefsiz mahluklar yaaaa, bir elleri yağda bir elleri baldayken erkeklere her türlü şiddeti uyguluyorlar, zavallı kocacağızı ayrılmak isteyince elinden tüm malını mülkünü gerek çocuklarla gerek hayatıyla tehdit edip alıyorlar bir de üstüne binlerce liralık nafakalar… Ondan sonra adamın parasını git erkeklerle orda burda ez, çocukları da atmışsın adamın başına, ooooh ne rahat
Böylesi bir kadın suçlanır tabii
(Anlamayanlar için, yazdıklarım ironidir.)
Şurda oturup izleyip, erkeklere acıyayım
Evet ben dediğinin gibi boşanmış bir bayanım Allah senin başına vermesin o zaman fikirlerin böyle olmaz böyle konuşmassınAşağıda yazdıklarım zorla evlendirilen ve şiddete uğrayan kadınlar için değildir. Tüm Türkiye bu şekilde evlenmiyor çünkü.
Bu bahsettiğim köle zihniyeti ve kalıplaşmış cümleler:
"Bayanı çiçek gibi küçükken almak" -kadının yaşı geçtikçe değeri ve çicekliği azalıyor.
"Çamaşır bulaşık temizlik iş hayatı bitmek bilmeyen cinsellik isteği"-iş bölümü yapacağınız, sizi hizmetçi olarak görmeyen bir adam seçebilirsiniz.
"Çocuk doğur"- Çocuk doğurunca psikoloji ve vücudu erkek mi bitiriyor? Annelere sormak lazım.
"sen ne ödedin ki evi arabayı ben aldım" -meslek sahibi olabilirsiniz bir kadın olarak Türkiye'de.
"ben hayatımı yaşıcam sen sinirlisin ben özgür olucam."- Siz de günün birinde bir kadın olarak ayrılmak isteyebilirsiniz.
"kadın orta yaşa geliyor"- erkek de orta yaşa geliyor fakat kadının değeri düşüyor iması.
"çocukların okulu dershanesi"- Şaşırarak belirtmeliyim ki çocuk yapmak bir seçim. İsterseniz orta yaşta ülke gezebilirsiniz.
"Tekelik derdi" -"tekelik derdinin bedelinin ödenmesi" - mağdur edebiyatı part 84848.
Siz bu bakış açısıyla merak etmeyin eşinizle ayrılmasaydınız da mutlu olamazdınız. Bir kadın olarak burada eleştirdiğiniz adamların ağzıyla konuşuyorsunuz. Kendi seçimlerinizin sorumluluğunu almayıp "kader kurbanını" oynamak size çok daha kolay geliyor.
Bu forumda neredeyse 15 yıldır üyeyim, bir sürü mutlu evliliği olan, evliliği sömürü sistemine dayanmayan üye var. Bu kadınlar da akıllı davranmışlar, ne istediklerini bilmişler seçebilmişler demek ki. Tekrar söylüyorum özellikle yaptığınız genç kızı çiçek gibi almak neredeyse bekaretle iştigal bir bakış açısı. Sonra orta yaş vurgusu. Resmen düşen değerin (sizce) tazminatını istiyorsunuz.
Bu ülkede eğitimli, güzel ailelerden gelmiş, kafa yapısına uygun eş seçmiş, değer gören, mesleği olan ve istediği yaşa gelirse gelsin hala çevresinde saygın olan istenen bir sürü kadın var. Herkesi sürekli kader kurbanı görmek normal bir psikoloji değil.
Seçimlerin sorumluluğunu almak çok ama çok önemli.
çiçek gibi küçücükken "alıyor" ne yavvvErkek tabiki nafaka verecek bayanı çiçek gibi küçücükken alıyor
2018 yılında boşandım anlaşmalı olarak 500 tl yazmıştım artırım olacak diye madde koymadım bilmediğim için . Yaşam şartları artık zorlandı okula gidiyor kızım o yüzden dava açacağım . Dilekçe yazdım 4 bin tl olarak( o kadar vermez sanırım) yakın zamanda açan var mı süreç nasıl ilerliyor dilekçe vermek için masraflar nedir ? Ne kadar alıyorsunuz yardımcı olabilir misiniz eski ex sanırım 20 bin maaş alıyor zamla birlikte ortalama
asla çocuğu babasına vermeyeceğini bal gibi bilir eski eşiÜzüldüm ya adam bekar gibi çocuğuna 500 lira vererek hayatına devam ediyor kadınsa çocuğun tüm sorumlulugunu sırtına almiş kara kara düşünüyor
Allah yardımcın olsun vallahi zor davani aç baktın olmuyor adamı tehtit et al çocuğuna kendin bak ben hayatımı yasiycam de bak nasl veriyor paralari
Malesef öyle keşke kadınlar ilk başta çocuğu babaya vermenin kötü bişey olmadığını anlayıp ona göre hareket etse en azından adam korkar çocuk başına kalacak diye nafakayı filan doğru verirasla çocuğu babasına vermeyeceğini bal gibi bilir eski eşi
yoksa dediğinizi yapabilecek olsa kadınlar ve "madem 500 liraya çocuk büyütülür sanıyorsun al çocuğa sen bak madem" dese zaten bu nafaka konuları böyle olmaz (ha ama erkeğin çocuğu atacağı bi anası filan da olmaması lazım)
[QUOTE="Lena9, post: 76418842, member:
aksine o adam zaten zorbanın tekiyse zaten maaşından giden o para yüzünden daha da bilenecek kadın için bir tehdit olacaktır.
Bu çocuğu kadın tek başına mı yaptı neyine acıyorsunuz hemcinsinizi destekleyeceğinize köstek oluyorsunuz şaka gibi millet olduk ya adam BABASI doğurmayı bu çocuğu yapmayı biliyorsa bakmayıda bilecek konu sahibi arkadaş babasının evinden mi getirmiş çocuğu 4 bin tl şu an 2 buçuk yaşındaki kızımın oyun grubu masrafının yarısı değil kaldı ki okullu çocuğa ne kadar para harcanır bilin istedim çok üzülüyorum kadınız bir kadına ne yorumlar yapıyoruz ya….. vicdanım almıyorŞurda oturup izleyip, erkeklere acıyayım
Bu bakış açısı çok talihsiz kusura bakmayın da yasa yapıcılar zorbaların psikolojisini düşünerek mi yasaları hazırlamalı o halde? Aman erkeğin o kırılmaz gururu incinmesin, zorbalık yönünü aktive etmeyelim mi diyecekler!
Nafaka bizim gibi toplumlarda bir cezadır bunu kabul etmek gerek. O adamlar bir daha başka bir kadınla evlenmeye kalktığında ince eleyip sık dokusun başka bir kadının daha hayatını karartmadan evvel bir kez daha düşünsün diyedir. Çocuksuz bir kadınında gayet nafaka almaya hakkı vardır.
Valla burda alkış emojisi niye yok yorum alnından öpülesi akşam sinirden yorumu rüyama girdiKonuya cevap haric her sye var, kadin 500tl nafaka aliyorum diyor, artirmak icin yollar ariyor. Beyinsiz bir uye gelip ortaya bir laf atiyor, lafi uzattikca uzatiyor, konu da dagilip gidiyor ne yapsin konu sahibesi simdi? 500TL nafaka icin adama aciyorum yazan salak uye sen kendine aci bence, neyse yine banlanicam degmez.