- 13 Temmuz 2018
- 2.203
- 5.079
- Konu Sahibi Dert bende derman sende
Inanın durup durup ağlıyorum. Kaç gündür gıkım çıkmadı resmen. Elimden geldiğince herkesi memnun etmeye calismisim. Ailemi memnun edeyim derken birde baktım ki kendi hayatım kaybolup gitti 1 ayda.Benimde üç çocuğum var. Üçüncü sürpriz oldu:) ve hiç çocuk istemiyordum inan çok zorlandim. Öyle iyi anlıyorum ki seni tüm dünyanın yükü sırtında gibi hissediyo insan. Ama o bebeğin senden başka kimsesi yok. Hiç kimse senin gibi bakamaz susturamaz onu. Eşinden bebek bakımında değilde ev işlerinde ufak ufak yardım iste. Birden değil ama. Senden istenenleride duyma sinir olursun. Adamlar anlamaz vücudun yorgun beynin yorgun. Öteki çocuğa yetemiyorum duygusu ah bu annelerin vicdani. Bir gün çamaşır katlamasini ricaet. Ama sende bebeği emzirirken öyle otururken istersen sen niye yapmiyosun der hemen. Başka birgün ay hadi çorba tasiyo ben onu karıştırıyorum sende masayı hazırla hemen bebek dururken yiyelim falan yap. Yavaş yavaş herşey. Yapmayan erkek öyle konuşmakla falan yapmaZ. Ona işi öyle bı yapistirinki hayır diyemesin. Erkekler sıkıntı sevmezler hep bı güler yüz beklerler biliyorum şuan bu çok zor ama imkansız değil. Bende konuştum olmadı kavga ettim ağladım yok olmadı. Şimdi herşeyi Güleryüz le tatlı dille yaptırıyorum. Ben yine aynı benim o değişmeye başladı. Nacizane tavsiyem sizde deneyin. İnanın çok kızıyorum nedense kadın lohisayken etrafındakiler daha çok lohusa oluyo
Örneğin çocuk uyuyunca yemek yapıyorum. Oysa o uyurken bende yatıp uyuyabilirim. Ama evde baska cocukda var onu da dusunmek zorundayim. Bebek 1 saat uyuyorsa bende o arada yemegi aradan cikartiyorum. Ama hic kimse o uyurken sen yemek yaptin dinlenmedin şimdi biz bebeğe bakarken sende dinlen demiyor. Gece herkes kafayı vurup yatıyor. Sabaha kadar uykusuz olan benim. Tamam ben bunlara raziyim tabi ki bebegin bana ihtiyacı var ama esimin başka odaya kaçmak için bahane aramasi zoruma gidiyor. Bebegin benim sevgi e ihtiyacı varsa benimde onlarin sevgisine ilgisine ihtiyacım var.
Kaç gündür doğru düzgün uyuyamiyorsun farkindayim dese o bile yetecek bana. Gece kalksinda çocuk baksın demiyorum zaten. Biliyorum sabah ise gitmesi gerektigini. Ya hiç kimse beni anlamıyor. Buradaki kadınlar bile ne kadar acımasızca eleştirdiler. Oysa kadın kadinin halinden anlamaz mi